|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Transport & infrastruktura Transport & infrastructure |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#241 |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|
če vas zanima kaj je to prava strmina:
Mišnica-Kitzbuhel ima naprimer naklon 85% v Kranjski Gori pa je maksimalne naklon 45%
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Takole pa zgleda skozi oči smukača pri 1:05: http://www.youtube.com/watch?v=mN3ihZ6yB_U
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Registered User
|
zakaj na snežnem stadionu v mariboru še ne delajo umetnega snega na današnji dan datum imate odtisnjen na sliki? Čeprav so temperature vsaj ponoči za to več kot primerne?
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
alfista
Likes (Received): 2
|
Razloga ne poznam, morda premajhno število snežnih topov ali pa prazna vodna zajetja?
Proga v dolino, vse do spodnje postaje Pohorske vzpenjače je že speljana po "Čopki" (Čopova proga). http://www.skiholidaysslo.co.uk/imag...jevid_zima.jpg
|
|
|
#245 | |
|
Registered User
|
Ena od variant je tale z nekega drugega foruma, avtor je uporabnik "miki":
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Registered User
|
aha, hvala zdaj mi je vse jasno, najbrž je res zmanjkalo vode, logično. Sprva sem misli da je razlog kaj v denarju, da se morda za ta slab mesec smuke ne splača zasneževat (preveliki stroški)
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Registered User
|
mater letos je res švoh zima.
ROGLA Če se samo spomnim leta 2006, ko je recimo tisto zimo na rogli v eni rundi/noči zapadlo 120cm snega, skupaj pa smo tisto leto lahko smučali na kar 250cm podlage. Gori ko so parkirišča ob cesti je bilo na stran narivanega snega sigurno 5m v višino tam kjer stoji avtobus, nikamor preko v dolino nisi videl. Pa konec marca 1986 je bilo tam dva metra snega v eni rundi. Goli ki so zunaj na nogometnem igrišču se je prečka komaj ven videla. Jebemtiš to so bili časi, prave idilične zime. |
|
|
|
|
|
#248 | |
|
The Mountain user
Likes (Received): 1517
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Registered User
|
me veseli, to bo potem menda največje smučišče v sloveniji ali kako, ne? Mislim da bo 70 km smučišč skupno če se ne motim.
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Registered User
Likes (Received): 96
|
Počasi. Sicer se vse sliši super, a na Arsotovi strani je še vedno vloga za kabinsko žičnico, ki bo nadomestila vse tri sedežnice smučišča Kobla (in za nobeno drugo žičnico ali smučišče nisem nikoli zasledil vloge). Sicer na tej strani mogoče niso čisto ažurni, ampak to, da imajo vsa dovoljenja za projekt 2864, pa glede na našo okoljevarstveno birokracijo precej dvomim.
Bo pa fina ta nova gondola, njen štart je neposredno nad bohinjskim železniškim predorom, konča se pa zraven končne postaje najvišje sedežnice Kobla. |
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
Sicer me pa prav zanima, kako bodo potegnili smučišče, kajti svet pod planino Za Šavnikom (proti planini Strmne in naprej proti Ravnam) je bolj strm kot v območju smučišča Kobla. |
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Registered User
|
Vloge za okoljevarstveno dovoljenje ne poznam, komentiral sem članek v GG. Ta pa govori o sedlu pod Malim vrhom in Slatniku. Katera informacija je prava, ne vem, vsekakor pa za gondolo do vrha smučišča Kobla slišim prvič. Kdaj pa so se z lastniki Koble dogovorili za sodelovanje, a sem kaj spregledal?
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
V prvi rundi (letos) bodo nadomestili vse sedežnice na Kobli z dvema novima 10-sedežnima gondoloma. Prva gre od žel. predora do postaje Na Ravnah na višini 750m (namesto Koble 1, samo začne se že prej). Druga gre pa potem do vrha Sedlo na Malem Vrhu na višini 1450 m (namesto Koble 2 in 3).
Spodaj bodo postavili še novo vlečnico. Verjetno bolj za začetnike. To je planirano za letos. Razširili bodo tudi obstoječa smučišča in 2013 dodali nove proge. Plani za drugo leto pa so izgradnja gondole od srednje postaje Na Ravnah do Slatnika in potem (2014) 6-sedežnica na drugo stran do Soriške planine in še ena sedežnica(2015). Čisto nove proge. Zgleda da Koble nihče ne jebe več 5 posto, kar se meni zdi čisto prav. Sedaj je vsem jasno, da nimajo denarja za obratovanje, kaj pa šele za obnovo naprav. Mislim pa, da bodo lahko še vseeno obratovali, če jim uspe zalaufat naprave. Tega jim ni nihče prepovedal, samo niso pa več edini s koncesijo na tem območju. Človek, ki stoji za tem projektom, je postavil vodni park v BB, potem še eko hotel in vsem dokazal, da se s pravim pristopom in profesionalnostjo da uspeti (in to ne ob jezeru, ampak v BB!). Ker je videl, da so drugi nesposobni in ne morejo zrihtati smučišča, se je še tega lotil. Najprej je hotel prevzeti Koblo, pa se ni dalo zment (lastniki so hoteli abnormalne denarje za staro železo). Potem se je povezal z Leitnerjem(delajo sedežnice in gondole), ki je tudi investitor v projekt. Kar pa je najbolj pomembno, lokalci mu zaupajo. Drugače pa je veliko informacij na znanem slovenskem smučarskem portalu, kjer sem tudi dobil vse te informacije in sheme. http://www.smucisca.net/forum/viewto...er=asc&start=0 Upam, da to ni kaj proti pravilom. http://biro.biro-arcus.si/LEITNER/GD...erale_Rev0.pdf Shema: ![]() Cel plan:
Last edited by matotej; May 23rd, 2012 at 09:53 AM. Reason: Odgovoril Besnchan-u |
|
|
|
|
|
#255 |
|
Registered User
Likes (Received): 96
|
Odličen prispevek!
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Registered User
|
Matotej, super. Hvala!
Najbolj mi je všeč tvoj stavek "Koble nihče več ne jebe 5%", hehe, sem se skoraj us... od smeha. Dodam lahko samo še: hvala bogu. Se pravi, če sem prav razumel, bodo gondolo postavili kar zraven sedanjih muzejskih naprav.
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Upam samo, da Kobla dokončno propade oz. ne bo obratovala več, ker drugače bodo za smučarje težave, saj najbrž ne bodo iste karte za obe napravi... Kdo bi potem tudi upravljal s smučarskimi progami?
![]() Sicer pa najlepša hvala za odličen prispevek, matotej! |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Registered User
|
Eh, Kobla je že propadla. Pozimi so bili baje vsi topovi in vsa mašinerija že označeni kot "zarubljeno". Ni skrbi, da bi oboje obratovalo.
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Registered User
|
![]() No pa imamo nekaj malega, da si predstavljamo kako naj bi izgledalo smučišče nad Bohinjem ![]() Edit: meni sicer slike ne pokaže nevem zakaj, pa vseeno link: http://shrani.najdi.si/?44/nI/4cCAIN...5542856104.jpg |
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Registered User
|
Quote:
|