|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#4081 | |
|
Hajrá Magyarország!
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() Nem ugyanaz, nézd meg az ablakokat különösen a bal oldali épület esetében az valamennyire érdekes de amúgy tényleg semmi több.
|
|
|
|
#4082 |
|
Registered User
|
szerintem meg még simán nincs teljesen kidolgozva a homlokzat
|
|
|
|
|
|
#4083 |
|
SkyscraperToBudapest
Likes (Received): 163
|
|
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
Azt azért mindenki tartsa szem előtt, hogy ez egy meghívásos ÖTLETPÁLYÁZAT volt!
|
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
sensational
Likes (Received): 520
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Moderator
Likes (Received): 40
|
Nekem a 3-as számú mű jobban tetszik.
![]()
|
|
|
#4087 |
|
Registered User
|
hát ezt nem értem. a blahán az épület egyszerűen undorító béna snassz és nem értem, hogy mit találtok ti benne annyira elfogadhatónak. Hát nincs abban semmi. Rohadt mészkőlapokkal lefedtek egy kiöntött betonvázat, meg berakták a nyílászárókat. Az egésznek az arányai szarok a formája unalmas és otromba. Egyszerűen olyan, mintha nem is tervezve lenne csak összeállítva valamilyen szabálykönyv szerint. Az ablakbeosztás meg ezen a borzalmon csak hab a tortán erőltetett fantáziátlanság. Ez a tervpályázat amit ide beraktatok szerintem középszar. Nem túl izgalmas. Az amorf buborékoknak nincs sok értelmük egy olyan helyen, amit használni is akarnak, meg kicsinek is tűnnek, a finta úgyis mindent megnyer, szerintem nem kezelik jól a pályázatok a mellette lévő épület tömegét, nem kapcsolódnak hozzá. És unalmas a formakincs. nyugat-európai ötletek másolása, de szigorúan csak az egyszerűbbeké.
De ez a tornyos verzió tetszik
|
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Quote:
![]() 2, Szerintem is, sőt ezt a bíráló bizottság is több helyen kiemeli. Az érdekes, hogy ez az zöld trutymó alkalmazkodik a "kockás" városszerkezethez, mikor az nincs jelen ebben az esetbe! És a Finta-féle változat, mintha sértődötten elfordulna tőle ("menj innen"), míg a RawLee által említett 3-as épphogy "befogadja, s szerényen eltakarja, s (ami szerintem fontos) a Botond utcát is "beinvitálja". Az egyébként ami nagyon "elkeserítő" szerintem, hogy sem a Capital Skver sem Volga II. nem szorítják rá a városvezetők, hogy újítják fel az M3 Dózsa György út megállóját. Szerintem számon kérhető lenne.Még egy érdekessége a sztorinak, hogy a Volga II., a Cápital Skver és a Révész-Váci út sarkán épülő irodaháznak is Finta a tervezője, így elmondhatjuk, hogy alakul a Finta Tér ![]() ![]() ![]() Az megint egy érdekes kérdéskör, hogy a Dózsa György ("kör")útnak mi lesz a sorsa, milyen építkezések szivárognak be (én őszintén bevallom, már sokat gondolkoztam azon mért nem kötik össze a Dráva utcán keresztül a Szépvölgyi úttal pl. )
|
|
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
sensational
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4090 | |||
|
SkyscraperToBudapest
|
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Most mar nagyon kivancsi lennék, hogy neked melyik épuletek tetszenek? |
|||
|
|
|
|
|
#4091 |
|
SkyscraperToBudapest
|
Miért lenne ez zavaro? Nekem épp ez tetszik benne. Sokkal jobb, mint a ma divatos kinyulo racsok, vagy mas oda nem illo hozzatoldasok. Sok ilyet lattam mar a vilagban masfelé is.
|
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Registered User
|
Hú, de összekeveredtek itt a dolgok. A blahás megjegyzésemben a most felhúzott blahán álló épületet és nem a száz éve épített József körúton álló épület homlokzatát minősítettem. Egyébként én sem szeretem az emeletráépítést, általában nagyon tákoltnak néz ki szerintem nehéz jól csinálni, éppen ezért csak egyedi elbírálás esetén engedélyezném külön kérvénnyel. (báár, a mostani engedélyező hatóságok színvonalának függvényében...inkább ne)
Nem a finta csinálta a buborékot, ő ilyet nem tud. Nem azt mondtam, hogy ő csinálta, hanem a buborékot, meg a fintát is véleményeztem.A finta is szar, meg a buborék is. A tornyos egész jó. A környezetével való kapcsolattal a terveknek az a gond, hogy anti-urbánus, pontosabban az '50-es évek "urbanisztikai" parancsa köszön vissza, vagyis, hogy "fel kell lazítani". Az mindegy, hogy mit, hol, hogyan a lényeg, hogy "fel kell". A városiasság legfontosabb vizuális eleme a zárt utcafront, ami nem kell, hogy összeépített homlokfalat meg egymásnak feszülő tűzfalakat jelentsen, hanem ez egy geometriai jel, ami városiasságot jelent. Például a homlokzat vonalának érzékelhetőségét, vagy valamilyen jelet, ami a környező geometriai szerkezetek közé betagolja az épületet.(mivel nem lehet az egész várost lebontani és a jelen paradigma "világszabály" horderejében bízva újraépíteni) Ott van például a hellyel szemben a másik torony, ami egy négyzetes kiszolgáló alsó részre van rárakva. Leszarja nagy ívben a telket, amin áll és hagy ott egy íves területet, ami jobb híján beton. Hurrá. Csak egy dolog kell ahhoz, hogy a hasonlóan "fellazított" parkos kis területek betonná váljanak. Gazdátlanság. Arra meg itt nagy az esély. Szóval Magyarország esetében nem javaslom a hézagkitöltő növénysávok gyártását, meg hézagok készítését kitöltő nővénysávok elhelyezésére ezért. Ha például az épület valamilyen formában magába foglalná a parknak szánt területet, vagy markánsan parknak lenne titulálva (például domborzattal) akkor egyértelműbben park lenne és nem senkiföldje hézag a nemlétező utcafront és az úttest között, amit a lepukkanás egy szakaszában lebetonozunk, hogy legyen vele több gond. A tornyos pont azért tetszik, mert egy kicsit ilyen, még akkor is, ha a kirajzolt "homlokzati vonal" kicsit beljebb van húzva a "logikánál". Nekem sokféle épület tetszik, nem tudom megmondani, hogy mi alapján. A régebbi épületekkel megengedőbb vagyok a városkép miatt, meg mert ezek már nem képződnek. Az újak viszont vagy legyenek jobbak a réginél, vagy ne legyenek semmilyenek. (továbbá nem értem, hogy a belvárosokban miért kell "jajdemostani" épületvállalkozásokkal szétszedni azt a városképet, ami másnak meg fontos és szeret, de ez most nem tartozik ide) |
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
SkyscraperToBudapest
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4094 |
|
sensational
|
|
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Moderator
Likes (Received): 40
|
Szökőkút Pesten?! Lázas valamelyik városi főmérnök?
|
|
|
#4096 |
|
SkyscraperToBudapest
|
This is a new hotel I think. I am glad that a nice old building was saved but I am not too happy with the new part (egyik szemem sir, a masik nevet). At least if the top were inclined, it should look like a traditional hungarian roof.something else nice culture center in Terézvaros: http://www.epiteszforum.hu/node/14868#comment-7624 interior pictures from the Hungaria Furdo, the renovation is still in progress so at this moment no any decoration is added: http://www.epiteszforum.hu/node/14848 Last edited by HQ; January 13th, 2010 at 01:07 AM. |
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Quote:
. Tényleg az a vicc, hogy elöszőr azt gondoltam, hogy jesszus mi ez a szörmedvény, aztán csak néztem s néztem, s meg kell jegyeznem, jól eltalált épület ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Registered User
|
Fasza lett ez a régi szálloda, és aki zavarónak, vagy csúnyának látja a ráépítés megfontolandónak tartom a következő gondolatot:Mi tartja a legnagyobb tiszteletben az eredeti épületet? Ha nem építünk rá. Persze. Csakhogy itt KELL a ráépítés, és nem a hasznos négyzetméterek miatt, hanem mert a szomszéd ház tűzfalát takarni kell, és a Szabadság tér déli (elcseszett) részének alakulóban levő párkánymagasságához (Bank Center, és volt Pénzintézeti Központ) zárkózni kellett. Ha tehát ráépítünk, hogyan építsünk rá? Vakolatból utánozzuk le az eredeti emeleteket és nagyon hasonló struktúrát építsünk rá? Akkor eltűnik az eredeti épület, és jön cserébe egy valószínűleg aránytalan (régi)új épület, amivel az eredeti tervezői koncepciót nem tartjuk tiszteletben. Ha tehát ráépítünk, építsünk úgy rá, hogy az lehetőleg elváljon valamiképpen az épülettől, így mind az új, mind a régi határát igen markánsan meg tudjuk húzni, ami segít abban, hogy az eredeti koncepciót is, az új koncepciót is, és az egész tömeget együtt is, tudjuk szemlélni. Budapesten nagyok sok ráépítés van, és nagyon kevés sikerült jól. Ez utóbbiak közé tartozik. Last edited by BDzsH_88; January 13th, 2010 at 12:16 AM. Reason: helyesírás |
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Registered User
|
Mi az a "traditional hungarian roof"? Jurtatető?
|
|
|
|
|
|
#4100 |
|
SkyscraperToBudapest
|
Cserepes satorteto, fingom sincs hogy hogy mondjak angolul.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| budapest, projects, stipson |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|