|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1041 |
|
Panonski mornar
Likes (Received): 0
|
Joj kako me iritira ta tajnovitost.Ista prica se ponavlja,isto ko u NS.
|
|
|
#1042 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Jao ljudi sve me više nervira ta parcela u Pap Pala
. Rušenje objekata i čišćenje terena se privodi kraju i možda će se već i ove god. početi sa gradnjom, a nemamo pojma šta će tamo biti. Ne čudi me da je Čakanj prodao parcelu Delti, nekako mi to liči na njega . Ali, onako sam bio siguran da ćemo dobiti pravi shoppin mall, a ovako se bojim da nam ne sagradi Delta neki ogroman Maxi ili Tempo sa velikim parkingom...mislim to bi stvarno bilo debilno, da ne kažem kriminal za tako ekskluzivnu lokaciju (jednu od najboljih) u gradu....No, ne bih se bunio da dobijemo Delta City, samo malo drugačiji od ovoga u BG-u, recimo na više nivoa (pošto je u pitanju manja površina parcele) .
|
|
|
|
|
|
#1043 |
|
is Loading! Please wait..
|
ima li ko slike kako bi ovo pozoriste trebalo da izgleda spolja kad se zavrsi. stubovi sa desne strane izgledaju mocno
|
|
|
#1044 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() ![]() ![]() , Btw. kod vas u NS-u bar postoje one informacije o investitoru, spratnosti...to se u Subotici stavlja tek kada zgrada dodje do krova.
|
|
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Registered User
|
@Montesky Još ne...projekat fasade će biti gotov tek za godinu dana...sada samo imamo projekat konstrukcije zgrade (koji će biti izgrađen u prvoj fazi)...pisao sam već na threadu o tome, imaš slike projekta i neke jadne predloge u ovom postu: http://www.skyscrapercity.com/showpo...3&postcount=11
Po najnovijim informacijama fasada bi trebala biti tradicionalna sa strane Korzoa i gl. trga, dok bi središnji uzvišeni deo trebao biti transparentan znači od stakla... Svi znamo kako je ranije zgrada izgledala, e sada će i bočni zidovi biti viši, dok će središnji deo biti znatno uzdignut...znači ovo bi moglo poslužiti kao primer (Narodno pozorište u Minhenu, jer sa prednjim delom i stubovima podseća na naše, a uzdignuti, viši deo treba da bude dograđen), jedino što će taj uzvišeni deo verovatno imati staklenu fasadu ![]()
|
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Panonski mornar
|
![]() U poslednje vreme uglavnom ima tabli na gradilistima.Kazne su postale rigoroznije,ali i sad ima gradilista u gradu gde nema table.Najgori primer su mi bila gradilista koja su na tabli imala jedan rendering da bi se na kraju ispostavilo da zgrada izgleda totalno drugacije(naravno losile i jeftinije).Najbolji primer je ona odvratna nova zgrada prekoputa Daltonke na bulevaru Oslobodjenja. Tako da stvarno ne znas sta ti je gore.
|
|
|
#1047 |
|
Registered User
|
Ma kod nas ti je običaj da na table ipišu osnovne podatke ručno markerom, čisto zbog zakonske obaveze Jedino se tu i tamo nađu pojedinci koji postave ogromnu tablu sa 3D renderingom i sl. Još je bolja scena bila kada se gradio KTC megamarket, svi su bili ubeđeni da je to Metro, a na kraju nešto sasvim deseto....
|
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1049 |
|
BANNED
|
Nacuo sam da je metro odustao do subotice i da ce da gradi u Zrenjaninu. Valjda su ovi nasi trazili puno para, a ovi kad su videli sa kim imaju posla otisli kod Knezevica u Zrenjanin i ovaj im dao za badava parcelu.
|
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Registered User
|
Jao, pa ja već zaboravio za Centar Sarić...znači stvarno je zgrada trebala jako dobro izgledati po renderingu, evo samo su gabariti i deo iznad ulaza ostali isti![]() Dok je ostatak u mesto staklene fasade dobio ovo :![]() Mislim da je svaki komentar suvišan...ali moglo je biti još gore, prvo su na taj deo iznad ulaza stavili obična prozirna stakla, pa tek posle zatamnjena. Što se tiče ostalih objekata, uglavnom se drže tih planova, na Galleriji je samo promenjena nijansa boje i fontana u atrijumu, ona zgrada u Frankopanskoj je zadržala isti izgled, samo je produžena i dobila je još jedan sprat.... Dobra je scena i sa onom novom zgradom iza Otvorenog univerziteta gde još uvek stoji mala, markerom ispisana, tabla da je objekat spratnosti 3+Po, pa i jeste, ali je druga lamela iste zgrade već stigla do šestog sprata ![]()
|
|
|
|
|
|
#1051 |
|
Registered User
|
A gde se tačno trebao graditi Metro? Ako je u onom kraju grada (Senćanski i Beogradski put) gde se nasadilo već jedno 5 ogromnih tržnih centara, onda mi nije ni žao...jer je to već stvarno previše...
|
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Registered User
|
Quote:
. Ne znam, ne sviđa mi se lokacija, bolje da su ga smestili na ulaz u samo naselje, ili čak pored šetališta pored jezera...
|
|
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Registered Abuser
Likes (Received): 331
|
Quote:
Imam i ja primer, ona nova zgrada pored sokolskog doma preko puta Dunavskog parka je trebala da ima citav sprat manje (bar je tako izgledalo na renderingu). Mada, objekat ima neki dobar smek... Ovaj info centar ima neke tradicionalne motive (frontalni zabat) ili mi se cini? Mozda mu nisu bas trebale te 4 badzice ali sve u svemu i nije lose...
|
|
|
|
#1054 |
|
Panonski mornar
|
Ma Gardi,za Olymp nije ni bilo nikakvog renderinga.
No da ne idemo vise offtopic...
|
|
|
#1055 |
|
Registered User
|
Danas u Subotici otvoren megamarket IDEA super, bio sam na licu mesta, ali ni[ta nisam kupio jer nikada ne bih stigao na red od silne mase....Inače spolja mi se jako sviđa, ali iznutra ništa posebno. Lepo je sve odrađeno, jedino su plafon zeznuli...nešto poput Merkatora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Cartoon
|
pa obicno takvi trzni centri teze da iznutra deluju kao skladista... da vidis samo Ikeu
|
|
|
#1057 |
|
Registered User
|
Fazon je što samo plafon izgleda kao u skladištu, ostalo, zidovi, police, pločice na podu, ulazni hodnik, sve je prva liga, ne znam zašto im je trebao tako ružan plafon (tj. nema ga)
|
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Registered User
|
Evo par fotki sa subotica.info
![]() ![]() ![]() ![]() Kao što sam rekao, sve je super sem tog glupog plafona
|
|
|
|
|
|
#1059 | |
|
0,6
Likes (Received): 2
|
Quote:
|
|
|
|
#1060 |
|
BANNED
|
upravo to je koncept marketinga
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Војводина, Палић, Србија, Суботица, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, palic, serbia, srbija, subotica, szabadka, vojvodina |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|