daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Војводина

Војводина Vojvodina

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 16 votes, 3.88 average. Display Modes
Old November 12th, 2007, 09:26 PM   #1081
CrazySerb
Vuk sa Ontarija

CrazySerb's Avatar

Likes (Received): 260

Bice ovo jedna prelepa ulica
CrazySerb no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old November 12th, 2007, 09:40 PM   #1082
Don CROleone
BANNED

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Steva View Post
a šta će mu tamo? otkada je subotica u jednoj od AA zemalja??
Nema to nikakve veze. Isti slucaj kao i Banja Luka. Ima svoje dretve na dva foruma (AA i srpski - s pravom, pa tko voli nek bira). Za Suboticu sam mislio cisto iz prakticnih razloga. Jer relativno malo ljudi iz AA posjecuje srpski podforum, pa da ljudi ipak malo vide kako izgleda grad u kojem Hrvati cine 30% populacije.
Don CROleone no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2007, 09:41 PM   #1083
Don CROleone
BANNED

Quote:
Originally Posted by krOativan View Post
Nema to nikakve veze. Isti slucaj kao i Banja Luka. Ima svoje dretve na dva foruma (AA i srpski - s pravom, pa tko voli nek bira). Za Suboticu sam mislio cisto iz prakticnih razloga. Jer relativno malo ljudi iz AA posjecuje srpski podforum, pa da ljudi ipak malo vide kako izgleda grad u kojem Hrvati cine 30% populacije.
Mislio sam reci iz hrvatskog dijela AA... jer vidim da neki Bosanci non-stop ovdje vise.
Old November 12th, 2007, 09:49 PM   #1084
Don CROleone
BANNED

Quote:
Originally Posted by ivicasu View Post
Hvala na pozivu, ali po meni je AA podforum rezrvisan za područja Hrvatske, BiH i Slovenije, a Srpski za područja Srbije, Crne Gore i RS...(a nekako mi nacionalni struktura stanovništva u gradu tu ne igra neku ulogu ), pa mislim da baš nije tamo mesto za ovakav thread.

Možeš eventualno u Pivnici postaviti linkove za teme o Subotici, pa ko hoće neka pogleda...ili ću ja staviti, videću....
Samo ti postavi... Ako gu svoj thread imati San Francisco, London, Detroit...nekakav Sandzak, zasto ga ne bi mogla imati i Subotica. Ima ona vise veze s AA forumom, nego svi ovi gradovi zajedno.
Old November 12th, 2007, 10:41 PM   #1085
mojaBL
BANNED

Quote:
Originally Posted by krOativan View Post
BL je otvorena tamo iz inata, otvorili su je iz protesta kad je svrstana u srpski podforum.
mojaBL no está en línea   Reply With Quote
Old November 13th, 2007, 02:24 AM   #1086
Floydian
Registered User

Floydian's Avatar

Likes (Received): 30

@ivicasu

Svaka čast na slikama!

Subotica izgleda fantastično!Kako li će tek izgledati za par godina kada se svi projekti realizuju!?
С туђинском си камом пузио по блату,с крволоштвом звера, погане хијене,да би мучки удар с леђа дао брату,и убио пород у утроби жене."

Last edited by Floydian; November 13th, 2007 at 02:43 AM.
Floydian no está en línea   Reply With Quote
Old November 13th, 2007, 09:16 AM   #1087
Stormwatch153
BANNED

Stormwatch153's Avatar

Quote:
Originally Posted by Floydian View Post
Svaka čast na slikama!

Subotica izgleda fantastično!Kako li će tek izgledati za par godina kada se svi projekti realizuju!?
Trebala bi da izgleda najbolje , medjutim ako gradska vlast ne bude brza u resavanju saobracajnih problema i ne pozuri sa izgradnjom severnog bulevara i prosirenju Jovana Mikica za 2 godine autom nece moci da se prolazi kroz centar grada.
Stormwatch153 no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2007, 12:15 AM   #1088
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

Likes (Received): 13

Danas (dobro sada već juče ) u Subotici otvoren novi Delta Maxi supermarket na Prozivci

Izvor slika: subotica.info

Meni je OK, navikao sam da su ovi objekti spolja skroz kič sa mnogo plave i žute boje i nekim dugama (kakve sam npr. viđao na NBG-u)...ovo je prvi Maxi u SU sagrađen kao zasebna zgrada, ostala dva (u centru i na Paliću) su otvoreni u već postojećim objektima...
ivicasu no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2007, 12:39 AM   #1089
ditrih
Registered User

Objekat izgleda skroz ok. Svi su u slicnom fazonu. Nema tu niceg kich, to su zastitne boje kompanije.Nego nevidim onu navalu kupaca ispred ulaza....inace uobicajena slika kad se Maxi otvara.
ditrih no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2007, 12:47 AM   #1090
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

Quote:
Originally Posted by ditrih View Post
Objekat izgleda skroz ok. Svi su u slicnom fazonu. Nema tu niceg kich, to su zastitne boje kompanije.Nego nevidim onu navalu kupaca ispred ulaza....inace uobicajena slika kad se Maxi otvara.
Pa bilo je nešto malo...

...to se ne može porediti onim gužvama kada se pre 5 dana otvarao megamarket IDEA gde je bilo par desetina hiljada ljudi....ljudi verovatno kontaju da su cene iste kao i u onom objektu u centru pa nemaju razloga za žurbu

A što se tiče kiča, mislio sam na starije objekte sa onom dugom i žuto-plavim bojama tipa ovog

ovi noviji su mi OK
Old November 15th, 2007, 04:17 AM   #1091
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

Da se malo vratim na rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucovića, evo sada se konačno zna šta će biti urađeno:

Quote:
Rekonstrukcijom do novog šetališta

Ulica Dimitrija Tucovića će za 20tak dana dobiti novi izgled. Započeta je rekonstrukcija, trenutno se uklanjaju poslednji slojevi asfalta i priprema teren za postavljanje klinker-kocke za pešačke delove, odnosno asfalta za traku kojom će se kretati vozila.

Novina je prošireni prostor za pešake koji će predstavljati logičan nastavak prošle godine uređenog šetališta na Radijalcu. Gledano od centra grada prema Radijalcu, desna strana ulice će biti duplo proširena, popločana i pretvorena u mini pešačku zonu. Sredinom će prolaziti vozila jednom trakom, a za njih će biti obezbeđena i parking mesta. Desna strana ulice zadržaće isti oblik.

Vrednost ove investicije je 20 miliona dinara.
Mislim da smo dobili odgovor na naša pitanja
Old November 15th, 2007, 07:06 AM   #1092
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

Likes (Received): 2

u 4 ujutru
Old November 15th, 2007, 11:25 AM   #1093
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Ivice,neumoran si

www.rockserbia.net

Radukin no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2007, 05:40 PM   #1094
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

jbg meteoropata sam, čim se menja vreme ja ne mogu da spavam, pa onda malo burlam po internetu ...k'o deda sam...
Old November 15th, 2007, 09:23 PM   #1095
Stormwatch153
BANNED

Stormwatch153's Avatar

Moja arhiva me uvek iznenadi a posto ovde nema skoro nista od Subotice iz vazduha evo necega starijeg...iz recimo 2003. godine, vidi se jedna cetvrtina celog grada, valjda su hteli da uslikaju polozaj jezera u odnosu na grad. Voleo bih da nadjem i ostale delove slike posto sam video i ostala 3 dela ali ne znam gde su , Subotica se zaista prilicno promenila u ove 4 godine, danasnja slika iz vadzuha bi izgledala mnogo zanimljivije.

Old November 15th, 2007, 11:12 PM   #1096
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

Odlična fotka, hvala ti na ovome , pokušaj pronaći i ostale 3, ja već odavno tražim ovakve slike, ali ništa....šteta što nisu novije (vidim da nema novijih objekata). Dobro kažeš da se dosta toga promenulo, tu fali barem 60-tak novih zgrada , ako ne i više, pošto se baš ovaj deo i najintenzivnije gradi.

Inače, da li si se vratio sa odmora, biće slika ?
Old November 15th, 2007, 11:21 PM   #1097
mojaBL
BANNED

palic je bas blizu! s ove visine djeluje kao neki presusjeli rijecni rukavac
mojaBL no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2007, 11:28 PM   #1098
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

pa ima mala optička varka, jezero zaista jesle toliko blizu, nego nije baš toliko usko (mislim da si video slike iz vazduha Palića na 2. ili 3. strani photo threada), onamo pored Palića se vidi kao neka mala rečica, e pa to je Ludaško jezero, lepo kažem, to u daljini malo drugačije izgleda...ima tu još 3 jezera sa druge strane grada, a imamo i malu rečicu, ma sve je to bila jednom ogromna baruština a ovo su samo ostaci...nećeš verovati da se još pre 200 god. isušivao jedan deo močvara na svega 500m od mesta današnje gradske kuće

Last edited by ivicasu; November 15th, 2007 at 11:33 PM.
Old November 15th, 2007, 11:37 PM   #1099
Stormwatch153
BANNED

Stormwatch153's Avatar

Quote:
Originally Posted by ivicasu View Post
Odlična fotka, hvala ti na ovome , pokušaj pronaći i ostale 3, ja već odavno tražim ovakve slike, ali ništa....šteta što nisu novije (vidim da nema novijih objekata). Dobro kažeš da se dosta toga promenulo, tu fali barem 60-tak novih zgrada , ako ne i više, pošto se baš ovaj deo i najintenzivnije gradi.

Inače, da li si se vratio sa odmora, biće slika ?
Moram videti gde su ostale 3 slike, t.j. dela. Da, vratio sam se sa odmora i napravicu novi thread u slikama. Videcete uskoro.
Old November 15th, 2007, 11:40 PM   #1100
CrazySerb
Vuk sa Ontarija

CrazySerb's Avatar

Likes (Received): 260

Jedva cekamo
CrazySerb no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
Војводина, Палић, Србија, Суботица, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, palic, serbia, srbija, subotica, szabadka, vojvodina

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules