|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#4921 |
|
Synchronized User
Likes (Received): 430
|
To je pa tko, če si 70 let v Jugoslaviji. Sicer bi nas pa Avstrija pohrustala.
|
|
|
#4922 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 16
|
Ne vem za vas, ampak men je tale stvar neznansko všeč. =) Ko vidim nekaj tako futurističnega, dobim kr rahel napad poželjivosti. Seveda vezano striktno na življenje v nečem tako futurističnem
|
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Registered User
Likes (Received): 96
|
Neumnost, pač eden od popolnoma nerealističnih predlogov. Iti živet v Sibirijo v jamo, res, to so sanje vsakega človeka ...
|
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
men se zdi tudi malo mimo ideja. sej ok, plac bodo skušal koristno uporabit, ampak dolgotrajno življenje v tako majhnem okolju, kjer se praktično nič ne spreminja in kjer ne moreš niti ven na svež zrak. not my cup of tee
|
|
|
|
|
|
#4926 |
|
EL DŽEJ
Likes (Received): 164
|
Človek bi moral iti na Mars, ne pa nazaj v votlino.
|
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Registered User
|
In kje misliš, da bi živel na Marsu?
Ravno v nečem podobnem. |
|
|
|
|
|
#4928 |
|
EL DŽEJ
Likes (Received): 164
|
Hehe nisem imel v mislih, da bi tam živeli, bolj kot nov mejnik in dosežek človeštva.Obtičali smo v nizki orbiti in se ne premaknemu iz nje.Zdaj pa hočemo nazaj v votlino
![]()
|
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Registered User
|
Obtičali smo v nizki orbiti zato, ker višje ni kaj pametnega za početi za normalen denar.
|
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
levica je spušila na RTV zakonu, Činč pa zmagal na BigBrotherju
|
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 16
|
Se strinjam. Meni se zdi bolj pomembna ta, da se je referenduma udeležilo celih 11 odstotkov upravičencev. Manj ljudi, kot ima Ljubljana prebivalcev, kar je katastrofalno v mojih očeh, da se zapravi toliko denarja, za to. Ne zdi se mi pa problem v ljudeh, ampak v pobudnikih teh referendumov. Kaj če bi oni sami financirali iz svojih žepov take butaste referendume, kot je ta? Konec koncev, bi lahko naredili tudi eno internetno anketo, za tako totalno nezanimivo vprašanje, ki bi bila praktično zastonj, dala bi pa isti rezultat.
|
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Omejevanje referendumske pobude je pokop demokracije, saj je to edini neposredni vzvod oblasti, ki je ljudstvu na voljo. Se strinjam, da so nizke udeležbe in stroški izvedbe problem, toda to ne pomeni, da moramo referendume omejiti. Problem so že rešili v nekaterih drugih evropskih državah in sicer z referendumskim dnevom. To je dan v letu, ko se izpeljejo vsi referendumi, stroški pa se zminimizirajo.
In ta logika, da je za referendum kriv predlagatelj je več kot izprijena. Kriv je avtor zakona, ki je napisal tako katastrofalen zakon in ga z glasovalnim storjem spravil skozi, da pač ni preostala nobena druga možnost, kot da zakon zavrne ljudstvo. Tako da posledice tega referenduma si naj pripišejo kar avtorji zakona. Pa še to, komu je v največjem interesu, da se omeji referendume je več kot jasno, ker vsi vemo, kdo je izgubil 90% vseh referendumov v teh 20 letih. Referendumi so praktično še edina prepreka do absolutne oblasti, sedaj lahko nekatere najbolj škodljive zakone še vedno preprečimo z referendumom, potem pa bo glasovalni stroj v parlamentu dobil neomejeno oblast. Očitno tudi uzurpacija oblasti s strani Ustavnega sodišča nekaterim ni več dovolj, zato čutijo potrebo po ukinitvi referendumov. Ali naprimer kdo dvomi v izid referenduma o Družinskem zakoniku? Jaz ne, sem pa prepričan, da se bo Ustavno sodišče presneto potrudilo, da se mi o tem ne bo treba izjasnit na volišču. |
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Registered User
|
@Metron
Moj predlog je, da se da referendum zahtevati le na podlagi podpisov volivcev. Le to bi namreč zagotovilo, da na referendum pridejo le teme, ki volivce dejansko zanimajo oz. se jim zdijo pomembne. S tem se dejansko ne omejujeje referenduma kot orodja demokracije, bi se pa omejilo zlorabo referenduma za dosego cilja posameznih interesnih skupin. Poleg tega je pridobivanje podpisov dobro tudi zato, da je nekaj stroškov tudi na strani organizatorja referenduma in ni vse samo na državnem proračunu. To, da lahko referendum zahteva tudi skupina poslancev ali državni svet, je po mojem mnenju največja napaka referendumske zakonodaje. Referendum bi moral biti orodje volivcev in ne orodje opozicije. |
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Registered User
|
Avtor zakona je lahko kriv, da je zakon slab (če sploh je?, jaz dvomim, da ga je več kot 1 % glasovalcev sploh prebralo - razumel pa smisla verjetno ni skoraj nihče).
Predlagatelj referenduma pa je kriv za zlorabo instituta. Referendumi niso namenjeni odločanju o strokovnih vprašanjih, kar vprašanje statusne oblike RTV sigurno je. In ironično - na naslednjem nepomembnem referendumu bo 5 % volilcev. Še na naslednjem pa 3 %. Tko bo največji "zagovornik" referendumov postal njihov krvnik. Lahko bi zaključili, da je zloraba demokratičnih vzvodov njen pokop. O usodi Družinskega zakonika, če bi prišel na referendum, pa žal tudi sam ne dvomim - dokler bomo taka zabačena država, da "pedri pa že ne morjo met pravic, ker so pedri", brezveze, da se sploh kej v tej smeri pogovarjamo. Sicer pa je v apatično pesimističnem vzdušju in polarizirani državi precej enostavno sesut referendum. Samo navržeš kako (sploh ni treba da je utemeljena) o politizaciji in zlorabi oblasti in se aktivira množica, ki ti nekritično sledi. Tko da, jaz se z zmago na tem referendumu (glede na moč argumentov pred njim) ne bi ravno hvalil. |
|
|
|
|
|
#4937 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Quote:
2. Ne gre zato ali naj imajo pravice ali ne, ampak ali naj posvajajo otroke ali ne. Posvojitev otroka ni človekova pravica. |
||
|
|
|
|
|
#4938 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Drugače pa itak da o takšnih zadevah nemorejo in NESMEJO odločati volilci, zato ker se tukaj gre že za pravice nekaterih posameznikov v družbi. |
|||
|
|
|
|
|
#4939 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
2. Zakaj tudi geji oziroma lezbike nebi smeli posvojiti otroka. V vsakem primeru pa posvojitev kot posvojitev ni tako enostavna. Je zelo zakompliciran postopek.Tudi navadne družine nemorejo posvojiti otrok. Tukaj se bolj gre za družine ki imajo otroka iz prvega zakona. Naprimer mater ki ima otroka iz prvega zakona in zdaj živi z drugo žensko, otrok pa z njima. In takšnih primerov ni malo. |
||
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Registered User
|
Quote:
Jaz sem želel povedati, da bi morali volivci po mojem mnenju ne samo odločati, kdo ima prav in kdo ne, ampak tudi o tem, o čem sploh želijo odločati na referendumih. Ali ni to najbolj demokratično? To bi dalo še dodatno moč ljudstvu, saj bi se lahko volivci na tak način odločili tudi, da je za njih vprašanje premalo pomembno oz. preveč strokovno, da bi bilo smiselno o tem odločati na referendumu. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| šnopac je*emumatr, šnopac!, beer, butale, lol@tags, manemoj, maribor=vas, micka 3 pere hitr, pivo, porka parkl, slovenija moj doma, slovenija strong, všeč si mi janez janša |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|