daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Иностранство > Путовања и репортаже

Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 18th, 2009, 10:32 AM   #1161
Vrachar
www.vrachar.ca

Vrachar's Avatar

Likes (Received): 100

Ko će to već znati. Neko reče da je Šinavatra poreklom iz okoline Nikšića, tako da čovek ima sva prava na CG pasoš po osnovu svojih korena.

Vrachar's galleries

█♣█ Vrachar's blog
Vrachar no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 18th, 2009, 10:36 AM   #1162
montesky
is Loading! Please wait..

montesky's Avatar

Likes (Received): 17

bozidara mirkovog brat od tetke
Old September 18th, 2009, 10:51 AM   #1163
Vrachar
www.vrachar.ca

Vrachar's Avatar

Vrachar's galleries

█♣█ Vrachar's blog
Old September 20th, 2009, 03:18 PM   #1164
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

USKORO LAKŠE DO VIZA ZA AUSTRALIJU

PARLAMENTARNA DELEGACIJA SRBIJE U KANBERI

Australijske vlasti voljne su da razmotre ideju o ublažavanju viznog režima za Srbe, ali nemaju nameru da odstupe od najmanje jednog pravila - provere ratne prošlosti doseljenika. Ovo je deo razmene mišljenja tokom ovonedeljne posete parlamentarne delegacije Srbije Australiji.
Kao što smo već pisali, delegacija koju je vodila predsednik Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović boravila je četiri dana u Australiji i za to vreme razgovarala sa predsednicima oba doma australijskog parlamenta i ministrom inostranih poslova Stivenom Smitom. U Kanberi je članovima delegacije pružena i prilika da održe posećeno predavanje o aktuelnom stanju u otadžbini.

Pomoć svima

Slavica Đukić-Dejanović je rekla da će Srbija pomagati i Srbima iz BiH i Hrvatske koji su u Australiji.
- Razgovarali smo o statusu svih građana srpskog porekla, nezavisno od toga da li su iz Bosne, Hrvatske ili Srbije. U krajnjem slučaju, iz Srbije je oko 40 odsto ovdašnjih Srba. Govorili smo da svaki Srbin podjednako voli Srbiju i podjednako je doživljava kao svoju maticu - rekla je Đukić-Dejanović.

U Beograd se, rekla je "Vestima" Đukić-Dejanović, vraćaju zadovoljni, jer veruju da su sa mrtve tačke pokrenuli niz suštinskih pitanja saradnje dve zemlje, posebno srpskih iseljenika. Uz ostalo, delegacija je insistirala na ublažavanju sistema dobijanja viza za Srbe, posebno kada je reč o članovima porodica, naročito roditeljima koji idu u posetu svojima u Australiji, kao i stručnjacima koji dolaze u okviru naučno-istraživačke saradnje.
- Izneli smo, kako smo i planirali, potrebu potpisivanja sporazuma o socijalnom i zdravstvenom osiguranju. Razgovarali smo o mogućnostima poboljšanja bilateralne saradnje dve zemlje, a posebno avio-saobraćaja, ekonomskih odnosa, naročito investicija - objašnjava Đukić-Dejanović.
Ona je rekla da su posle posete parlamentarne delegacije sada na redu kontakti na nivou ministara spoljnih poslova dveju država.

http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=12346

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old September 22nd, 2009, 02:11 PM   #1165
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Sad čitam na ukrajinskom forumu, iz meni nepoznatih razloga Srbija je uvela puni vizni režim prema Ukrajini i naplaćuje vize 15 evra koje se mogu dobiti samo u Kijevu (a pogledajte kolika je to zemlja) i proverio sam na nekom sajtu za vize i stvarno je tačno, Srbi u Ukrajinu mogu i dalje sa vaučerom ili oznakom poslovno ali Ukrajinci u Srbiju bez vize sada mogu samo sa oznakom poslovno, nema više spomena o vaučerima i turistima I sve to posle najave skorog ukidanja viza

V.V.P.
Old September 22nd, 2009, 02:22 PM   #1166
Vrachar
www.vrachar.ca

Vrachar's Avatar

Vrachar's galleries

█♣█ Vrachar's blog
Old September 22nd, 2009, 03:40 PM   #1167
chuburac
radioactive

chuburac's Avatar

Likes (Received): 0

Banana.
Old September 22nd, 2009, 04:01 PM   #1168
Majevčan
Српски Форум

Majevčan's Avatar

Likes (Received): 5

kretenizam
Old September 22nd, 2009, 04:55 PM   #1169
nixy
Registered User

nixy's Avatar

Likes (Received): 10

To im kao vracamo sto su nas zezali sa gasom...
nixy no está en línea   Reply With Quote
Old September 22nd, 2009, 05:04 PM   #1170
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

E baš smo se dosetili načina pošto Juščenko malo malo pa u Srbiju, mnogo ćemo ga pogoditi

V.V.P.
Old September 23rd, 2009, 09:22 AM   #1171
Ban.BL
BANNED

Idioti! Ne znam sta izgiravaju
Ban.BL no está en línea   Reply With Quote
Old September 23rd, 2009, 12:27 PM   #1172
MGX
Multipraktik

MGX's Avatar

Likes (Received): 8

štancuje se sve u 16
Quote:
Pasoš za pet dana

Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović saopštio je da će svi zahtjevi građana za izdavanje putnih isprava biti ubuduće riješeni u roku od pet radnih dana.

''Svi zahtjevi, koji su stigli do 14. septembra, pod uslovom da su kompletirani, riješeni su i putne isprave su isporučene područnim Centrima bezbjednosti'', saopštio je Brajović, prenose mediji.

On je rekao da i pored toga što su zahtjevi za izdavanje putnih isprava i dalje brojni, (preko 300 zahtjeva dnevno) građani ne dolaze po dokumenta.

Brajović je apelovao da svi koji su predali zahtjeve za pasoše, lične karte, vozačke dozvole i ostala dokumenta ih preuzmu.

Trenutno u Centrima bezbjednosti stoji 19.905 nepodignutih pasoša, 5.186 ličnih karata i 2.343 vozačke dozvole.

Građanima Crne Gore do danas izdato je 117.921 pasoš, 199.721 lična karta i 93.613 vozačkih dozvola.
Old September 23rd, 2009, 09:00 PM   #1173
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Vize; biće ih, ili ih neće biti

O ispunjenosti uslova za ukidanje viza do kraja nedelje
Zvanični Beograd bi trebalo do kraja nedelje da obavestiti Evropsku komisiju o svemu što je učinio da ispuni postavljene kriterijume za ukidanje viza za putovanja građana Srbije u Evropsku uniju, rekao je danas šef Biroa za međunarodnu saradnju i evropske integracije MUP-a Srbije Dražen Maravić.
Maravić je u izjavi Tanjugu istakao da su ispunjene sve obaveze preuzete iz mape puta za beli šengen, istakavši da je Srbija u potpunosti spremna za viznu liberalizaciju. Očekujemo da Evropska komisija pozitivno oceni ovaj naš izveštaj koji će im biti dostavljen do kraja ove nedelje i da nastavi već započetu proceduru u okviru institucija EU. Takođe verujem da će već sledeće nedelje biti prilike da se dobije i prva reakcija imajući u vidu da komesar Žak Baro dolazi u Beograd, kazao je Maravić. On je naglasio da je, od kriterijuma koji su postavljeni pred Srbiju za beli šengen , usvojena Nacionalna strategiju za upravljanje migracijama, koja je napravljena u saradnji sa stručnjacima međunarodne organizacije za migracije. Pored toga bilo je potrebno do kraja obezbediti punu primenu zakona o strancima, koji je takođe u prethodnom periodu usvojen, i u međuvremenu je i to učinjeno kroz usvajanje petnaestak podžakonskih akata kojima se razrađuju pojedini instituti predviđeni ovim zakonom i time se obezbeđuje njihova primena, dodao je Maravić. Šef Biroa za međunarodnu saradnju MUP-a Srbije je naveo i da su ostvarene sve praktične aktivnosti u obuci policijskih službenika koji će sprovoditi ovaj propis za primenu novih rešenja. Maravić je objasnio i da je bilo nephodno da se obezbedi i pojača kontrola administrativne linije sa Kosovom, kako bi se sprečio šverc ljudi, droge i razvoj kriminala u ovoj oblasti. Mi smo unapredili naše kapacitete sa kojima policija raspolaže kako bi obezbedila borbu protiv kriminala duž administrativne linije, a sa Euleksom je dogovoren protokol o policijskoj saradnji, tako da je i ovaj kriterijum, neophodan za ukidanje viznog režima, takođe u potpunosti ispunjen, rekao je on. Maravić je dodao, i da je Vlada Srbije nedavno usvojila uredbu koja propisuje način izdavanja putnih isprava licima koji imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji i oni će dobijati putne isprave pod uslovima kao i svi drugi građani, samo što će dolaziti u jedinstvenu koordinacionu upravu koja će im izdavati pasoše.

V.V.P.
Old September 24th, 2009, 02:56 PM   #1174
montesky

montesky's Avatar

postoji li kakva informacija koje su zemlje sljedece na redu po pitanju ukidanja viza?
spomenuse tajland?
anyone else? zvanicno, nezvanicno, doesn't matter
Old September 24th, 2009, 03:22 PM   #1175
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Bila je Ukrajina ali sad vise ne znam

V.V.P.
Old September 24th, 2009, 03:25 PM   #1176
montesky

montesky's Avatar

niko vise?

jesi li ti spomenuo kako kod brazila vazi princip reciprociteta po pitanju ukidanja viza?
radi li se tu nesto
Old September 24th, 2009, 03:45 PM   #1177
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Pa ne znam mozes da probas da posaljes email MSP pa da vidis da li ce ti nesto reci. Turska navodno nece da ukine vize jer mi necemo da ukinemo vize njima. Potpisali su ovo sa Izraelom, a i napravljen je pomak sa Australijom, doduse sa njima nema ukidanja viza samo eventualno stavljanje na listu drzava koje vizu dobijaju online. Za drugo ne znam, nisam cuo da neko spominje ni UK i Irsku a jedino je jos bila nerealna najava Ivice Dacica o ukidanju viza za SAD (sto bi zapravo moglo da bude samo lose jer bi ljude onda gulili na aerodromu umesto u ambasadi).

Jesam, Brazil vodi ja mislim potpuno reciprocnu politiku. Npr. Amerikancima naplacuju 130$ identicno kao i Amerikanci njima. Mada opet to nista ne znaci, recimo za vreme Vuka Draskovica smotano nismo ukinuli vize Boliviji, oni su ih uveli nama i jasno rekli da je jedini razlog reciprocitet, posle smo im ukinuli vize ali oni nama nisu. Ipak mozda je Brazil malo ozbiljniji od Bolivije i Srbije a svakako da smo mi ti koji bi trebalo da nacine prvi korak a ne Brazil.

V.V.P.

Last edited by Singidunum; September 24th, 2009 at 03:51 PM.
Old September 24th, 2009, 04:06 PM   #1178
Vrachar
www.vrachar.ca

Vrachar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Singidunum View Post
... a svakako da smo mi ti koji bi trebalo da nacine prvi korak a ne Brazil.

Vrachar's galleries

█♣█ Vrachar's blog
Old September 24th, 2009, 04:49 PM   #1179
chuburac
radioactive

chuburac's Avatar

Prvi korak u ukidanju viza treba da ucini onaj ko ih je uveo na prvom mestu.
Old September 24th, 2009, 05:03 PM   #1180
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Mozda ih je Brazil uveo kad su nas izbacili iz UN. Mozda ih je uveo Milosevic jer nisu hteli da ga podrze u nekoj akciji. I koja je poenta sad da to istrazujemo jer u svakom slucaju inat ne vodi nikuda, ako hocemo da ukinemo vize jedni drugima onda bi valjda trebalo da budemo dobronamerni a ne vadimo stare sekire.

V.V.P.

Reply

Tags
putuj evropo..., putuj u evropu, vize za englesku, vize za irsku, vize za moldaviju

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules