|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| ССССлике Фотографија и прикази градова и природе / Photography, urban and nature scenes | » Фото такмичење | Видео |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#141 |
|
Registered User
Likes (Received): 168
|
Bio sam u Uzicu u utorak oko podneva, bio u njemu oko 3h, dosta se izmajao po centru, bio do kadinjace itd..
Mogu da kazem da je grad poseban na svoj nacin i da se razlikuje dosta od vecine gradova u Srbiji koje sam ja video.. Grad je vrlo urban i zaokruzen u pogledu saobracajne infrastrukture, vidi se da postoji neki koncept po kome su ga gradili i kad setas kroz grad on ne izgleda tako haoticno i nabacano kao sa ovih vasih panormaskih fotografija.. Vidi se da su fasade u gradu dosta zapustene, trzni centri poluprazni, oseca se nedostatak parkovskih povrsina u samom centru.. Ono sto me je odusevilo je mnogo ljudi na ulicama, stice se utisak da si u mnogom vecem gradu, ima puno mladih, ljudi su vedri uzurbani i solidno obuceni.. Ono sto mi se svidja je glavni trg koji je zaokruzen u potpunosti i fali mu samo malo farbe da bi sinuo, svidja mi se pozicija autobuske i zeleznicke stanice u odnosu na centar grada i glavne magistrale koja prolazi po obodu grada.. Ima dosta malih kucica na sprat koje predstavljaju ostatke starog Uzica i koje po meni ne treba rusiti, ima vrlo malo mesta za izgradnju novih stambenih zgrada tako da ce u bliskoj buducnosti ovo da bude jedan od retkih gradova sa zaokruzenom centralnom zonom.. ako to vec i nije.. Uzice sam posetio bas zbog njegovih solitera cije ste slike postavljali, ali na kraju je ispalo da su mi oni najmanje okupirali paznju a da me je privuklo sve ono sto se dogadja u nivou ulice.. ![]() Na zalost nemam slika zato sto imam samo mobilni i na celom proputovanju jedino Uzice nisam slikao, jer sam stekao memoriju za ostatak puta..
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Hvala na lepim recima,ma kakav bio grad,Uzice ipak mora da ostavi neki utisak slucajnom prolazniku jer je grad veoma atipican i uz odredjena ulaganja moglo bi bi to da bude veoma lepo mesto za zivot.
Kao prvo to zelenilo ipak fali u centralnim delovima ali ipak tu postoje dva prostora gde se gradjani rekreiraju kao npr. Plaza,Veliki Park a i u nasoj relativnoj blizini su i veoma lepa i zanjimljiva sela kao i Zlatibor,Tara,Mokra Gora nekoliko jezera i reka,ako hoces da pobegnes iz grada za 30 min mozes da stignes do planine ili do jezera. Dalje sto se tice sredjenosti fasada to je realno nasa najveca mana,centar je prepun starih objekata ali to sve propada i najeda zub vremena,za sada ne vidim neku posebnu zelju grada da se to sredi,kao i te cuvene zgrade na trgu koje me asociraju sa svim tim sivilom na nekakve ruske industrijske gradove,zista kada bi se sve zgrade kvalitetno obnovile centar bi sinuo. Kupovna moc je opala razumljivo i sa opstom apatijom u nasem drustvu,"privatizacija" je sprovedena i od nekad bogatog grada je ostala jedna relativno siromasna sredina,postoji tu jos par preduzeca koje izvlace prosek stanovnistva ali Uzice je videlo boljih dana sigurno,a i sam duh Ercova ne dozvoljava da se to oseti u svakodnevnom zivotu koji ipak odise nekom vedrinom i zivosti...a na kraju grad ne cini fasada vec ljudi u njemu i koji nose duh Uzica. Grad moze jos da zivne jer postoji neiskoriseni potencijal...evo npr. kasarna velicine 26 hektara zemljišta sa 17.000 kvadrata zgrada zvrji prazna i u skorije vreme bi to moglo i moralo biti iskorisceno za stanove kao i za dovodjenje novih fakulteta a postoje i tendencije da bi se mogao otvoriti i zaseban Uzicki univerzitet a nekadasnji dom vojske sa 1.200 kvadratnih metara ce biti namenjen mladima u vidu doma kulture.Postoje ideje ali realnost je da nema para i da grad vode ljudi koji nisu kadri ni da vode mesnu zajednicu,ali jebiga to nije izolovani slucaj i svaki grad Srbije muce isti problemi.
Ako imaš, ti daj Ako nemaš, ti ne otimaj Last edited by Galaksar; March 30th, 2011 at 06:51 PM. |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Registered User
Likes (Received): 168
|
Zlatibor i jeste bio moj krajnji cilj, tj. bio je moja baza sedam dana odakle sam obilazio sve sto me zanima.. Uzice, Kadinjaca, Sarganska 8, Mecavnik, Tara, Perucac, Sirogojno, Tornik i jos neka mesta.. tj. jos neke gradove ali od svih njih Uzice je na mene ostavilo najjaci utisak..
![]() I ako nisam izlazio iz auta tih sedam dana primetio sam da ima puno taxi vozila i autobusa koji preko dana a i nocu na svakih pola sata voze relaciju Zlatibor-Uzice sto je super za ljude koji zive u gradu i poklapa se sa tvojom pricom.. E da svidja mi se i sto nema puno nadogradnji tj. gotovo da ih nema uopste, kao sto sam rekao malo farbe, jos neki dodatni sadrzaji i Uzice ima da bude pucka.. Mogu samo da kazem da je Uzice i u odnosu na neke vece gradove vrlo urbano mesto a za gradove koji su mu slicni po velicini ne vredi trositi reci.. Eto.. bas sam vas nahvalio..
Last edited by TrTomir_Ni; March 30th, 2011 at 08:25 PM. |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Registered User
|
Nekoliko starih slika i razglednica iz Uzica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jedan banner za kraj ![]()
Ako imaš, ti daj Ako nemaš, ti ne otimaj Last edited by Galaksar; April 4th, 2011 at 02:17 AM. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
Bio sam u Uzicu dosta puta i grad je jako lep sa divnim ljudima. Ja sam prvi put bio u Uzicu tamo negde 1990. Bio sam kod nekih prijatelja sto su imali tamo neku vikendicu. Secam se da smo isto isli gore u neku Jelovu Goru na izelet. (nekako visoko gore brdo iznad grada).
Sto se tice gledanja na grad, ovo je moje misljenje; Ako si iz Kragujevca, Pomoravlja ili Vojvodine, nece biti bas lako da se naviknes na grad. Tako je recimo i u RS. Vec sam opazio par forumasa iz Banja Luke kako nam nazivaju Focu i Visegrad kao nabijene gradove u Drinu...lol Znaci vidi se taj paralelno bahati pogled na ove specificne gradove. Da jos dodam pa vitalni stvari. Meni se isto cini da Uzice ne pokusavaju srediti sa nekim novim fuserajom sto sad rade po nekim republkama SFRJ gde pokusaju sve da na lickaju da bi se sakrili akcenti komunizma iz SFRJ vremena. Jos nisam vidio to lickanje/sminkanje po Uzicu. (Sto se meni i dopada). To moze biti jedan od razloga sto se nece Uzice nekome dopasti. Ja sam navikao na gradove sto su puni cementa i sivila, te mi Uzice ide uz dlaku. Iznenadjem sam da je tu zlatibor a ljudi tako bas samo vidili grad na slikama ili prosli kroz njega.....
IST '13 YYZ May 2013 *new* NAS-Nassau, Bahamas spotting (January 2013) HKG to YYZ by YU-AMC (Oct 2012) After Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2012) York Region-Buttonville airport spotting by YU-AMC (July 11th 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (May 21st 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (Feb 6th 2012) 5:59AM Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2010) |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1179
|
![]() Grad je s obzirom na veličinu WOW,ima odličan skyline zbog toga što se većina nebodera (i to podosta visokih) nalazi na 1 mjestu,a ne raštrkani ko partizani pred njemcima ![]() Šteta što ovo nije u dimenzijama za banner,ja bi odma slao
|
|
|
|
#147 |
|
Registered User
|
![]() predobra slika
|
|
|
#148 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1316
|
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
|
Jelenin grad
[IMG]http://i52.************/25ji2jm.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.************/2i10c3c.jpg[/IMG] |
|
|
|
|
|
#150 |
|
|
[IMG]http://i55.************/2lc74o3.jpg[/IMG]
|
|
|
|
|
|
#151 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 103
|
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#152 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Registered User
|
odlicna tura slika Jedna apokalipticna ![]()
|
|
|
#158 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#159 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#160 | ||
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Лепе нове слике. Посебно ми се свиђају старије зграде... Ове прве две, само кад би лепо одрадили фасаде, ух
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...79096232_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...47676467_n.jpg |
||
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|