daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Изградња, привреда и инфраструктура > Путеви

Путеви Изградња путева / Road infrastructure

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old August 30th, 2010, 03:18 PM   #101
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Quote:
30. 08. 2010.| 14:23
Rekonstruisan granični prelaz Prohor Pčinjski - Svečano otvoren prelaz prema Makedoniјi

Međunarodni granični prelaz Prohor Pčinjski svečano јe danas (30.08.2010) otvoren nakon završetka radova na njegovoј rekonstrukciјi i modernizaciјi.

Radovi na rekonstrukciјi prelaza Prohor Pčinjski završeni su pre ugovorenog roka, za nešto više od pet meseci. Prelaz јe izgrađen na pristupačniјem mestu, 2,5 km od mesta gde se raniјe nalazio. Izgrađene su 4 nove saobraćaјne trake (po dve na ulazu i izlazu iz zemlje), kompletna signalizaciјa, kao i nove službene prostoriјe za osoblje carinske službe i pogranične policiјe, saopštila je Uprava carina.

Granični prelaz Prohor Pčinjski beleži konstantan porast obima saobraćaјa i od početka godine do danas prešlo ga јe oko 9.000 vozila i 27.000 putnika. U toku 2009. broј prelazaka povećan za oko 30% u odnosu na 2008. godinu, a samo u proteklih nekoliko meseci na ovom graničnom prelazu zabeležen јe rast od 10% u odnosu na isti period prošle godine.

- Granični prelaz Prohor Pčinjski značaјna јe alternativa graničnom prelazu Preševo, koјi јe pod velikim pritiskom, naročito u toku turističke sezone - istakla јe Žarica Veselinović, upravnica Carinarnice Niš.

Uprava carina Republike Srbiјe izdvoјila јe oko 850 miliona dinara za rekonstrukciјu 9 sekundarnih graničnih prelaza i dve carinarnice (Šabac i Kruševac), kako bi omogućila brži promet robe i putnika i unapredila delatnost carinske službe. Proјekat rekonstrukciјe, koјi traјe od 2008. i čiјi se završetak očekuјe u novembru 2010. godine, podrazumeva modernizaciјu sledećih prelaza: Sremska Rača, Badovinci, Trbušnica, Baјina Bašta, Bačka Palanka, Јabuka, Gostun, Mehov Krš i Prohor Pčinjski.
Ekapija

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 1st, 2010, 10:44 PM   #102
makimax
ravangrad forever

makimax's Avatar

Ako nekog zanima rekonstruise se fasada i veci deo unutrasnjosti zgrade granicnog prelaza Bezdan-Dunav,zgrada je inace pod zastitom....ako nekog zanima,gledacu da uslikam i postavim nesto ovde.
Old September 2nd, 2010, 01:16 PM   #103
Alex_ZR
Registered User

Alex_ZR's Avatar

Likes (Received): 36

Presao sam na Bezdanu letos u Hrvatsku, s druge strane je Batina, ako je to taj prelaz na koji mislis?
Alex_ZR no está en línea   Reply With Quote
Old September 10th, 2010, 12:42 PM   #104
makimax
ravangrad forever

makimax's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alex_ZR View Post
Presao sam na Bezdanu letos u Hrvatsku, s druge strane je Batina, ako je to taj prelaz na koji mislis?
Ti si isao suvozemnim prelazom tj mostom,tamo su samo policijsko-carinski kontejneri,nemaju ni tekucu vodu...prelaz ne lici ni na sta.
Ja sam mislio recni prelaz,dvestotinjak metara dalje....tj granicni prelaz za brodove,jahte i camce.I oni moraju da obave carinske-policijske formalnosti kada ulaze (izlaze) u zemlju .
Old September 17th, 2010, 02:15 PM   #105
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Ta korupcija u okolnim zemljama Hirvatistanu i Bulgaristanu, to je katastrofa jedna

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 02:45 PM   #106
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Likes (Received): 259

Jeftini su, samo 5 eura uzimaju
filip__pg no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 02:47 PM   #107
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Znas li ti koliko Turaka prodje dnevno? Bill Gates se raspitivao za taj posao

V.V.P.
Old September 17th, 2010, 03:21 PM   #108
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Ma znam zato je i cijena "pristupacna" Ali kako mu lik objasnjava rukom fino dje treba da stavi pare haha
Old September 17th, 2010, 03:58 PM   #109
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Likes (Received): 1

Ko se seca pricao sam da su mom ocu na granici sa hrvatskom trazili 100 e...
Sena_KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 04:25 PM   #110
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Ha ni manje ni vise I kako se zavrsilo?

To je nezgodno, moze da te ne pusti, da zadrzava satima a opet sto bi im platio, posebno 100e?

V.V.P.
Old September 17th, 2010, 04:25 PM   #111
cornacum
Registered User

cornacum's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Sena_KG View Post
Ko se seca pricao sam da su mom ocu na granici sa hrvatskom trazili 100 e...
Salis se?
cornacum no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 04:38 PM   #112
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Likes (Received): 1

Problem je bio u tome sto se u Hrvatskoj tokom ovih godina dosta kralo X5-ica, i sad svaki put kad prelazimo iz Srbije u Hrvatsku nikad nas nista ne pitaju. A kad izlazimo na granicnom prelazu nas stavljaju sa strane i gledaju broj motora i jos neke stvari.Tako prosle godine kada sam se vraco sa ocem iz Italije zaustve nas i moj cale izadje i ovaj Hrvat ga 'standardno' pita da otvori haubu. Moj otac se iznervira i pita ga dokle da nas odvajaju sa strane da bi pogledali broj motra. I onda ide biser hrvatskog sluzbenika. Citiram : " Mogu da te pustim ako mi das stojku". Moj otac ga tu otkaci, i rekao mu je da obrati paznju na plakat iznad njega. Inace na plakatu iznad njega je pisao STOP KORUPCIJI....
Veceras se vraca iz Francuske, bas me zanima da li ce da bude jos nekih bisera...
Sena_KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 04:47 PM   #113
Vucko
Strogi Strojar

Vucko's Avatar

pa nek mu da stojka,pedercina jedna granicna
Old September 17th, 2010, 04:52 PM   #114
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Moras da razumijes covjeka, sigurno su mu pare hitno trebale Ali zamisli ironije, iza njega znak STOP KORUPCIJI
Old September 17th, 2010, 05:10 PM   #115
Tony Tv
BANNED

Likes (Received): 0

Jado, izgubiće posao zbog 5€...
Tony Tv no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 06:21 PM   #116
Alex_ZR
Registered User

Alex_ZR's Avatar

Likes (Received): 36

Kod Makedonaca je tarifa 5 evra da ne pecatira sve pasose kad idu busevi u Grcku...Pa sad ti vidi, 5 evra na Tabanovcima, 5 evra na Bogorodici, pa onda nazad...a isto ima plakat da se prijavi korupcija!
Alex_ZR no está en línea   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 10:44 PM   #117
everson
Click here to staglji-guc

everson's Avatar

Likes (Received): 9

Quote:
Originally Posted by Singidunum View Post
Ta korupcija u okolnim zemljama Hirvatistanu i Bulgaristanu, to je katastrofa jedna
Aaa, nasi granicari nas ne obrukase! Neverovatno
Dobar taj Serbistan, mashallah
everson no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2010, 08:17 PM   #118
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Quote:
22. 10. 2010.| 15:19
Rekonstruisan granični prelaz prema Crnoj Gori - U Špiljane uloženo 2,15 mil EUR

Rekonstruisani granični prelaz Špiljani kod Tutina, ranije poznat kao Mehov krš, koji se nalazi između Republike Srbije i Republike Crne Gore, svečano će biti otvoren u utorak, 26. oktobra.

Prelaz je izmešten na novu lokaciju i u potpunosti rekonstruisan, a ukupna vrednost investicije je 2.150.000 EUR. Najveći deo sredstava izdvojen je iz budžeta Republike Srbije, dok je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji finansirala objekat za potrebe Uprave carina i granične policije čija je vrednost 128.00 EUR.

S obzirom na veliku frekvenciju teretnog i putničkog saobraćaja, rekonstrukcija prelaza Špiljani koja je obuhvaćena projektom modernizacije graničnih prelaza, obezbediće odgovarajuće uslove za rad carinske i drugih graničnih službi, u skladu sa integrisanim upravljanjem granicom, uz značajno ubrzanje prometa putnika i robe.
Ekapija

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2010, 12:01 AM   #119
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

A trenutno se rekonstruise Dobrakovo
Old October 23rd, 2010, 10:46 PM   #120
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Međunarodni granični prelazi iz Srbije ka susednim zemljama:
- ka Mađarskoj:
Bački Breg - Hercegsanto, Kelebija - Tompa, Bajmok - Bačalmaš, Đala - Tisasiget, Horgoš - Reske (drumski i železnički), Subotica - Kelebija (železnički), Bezdan - Mohač (rečni), Kanjiža - Segedin (rečni prelaz)
- ka Rumuniji:
Srpska Crnja - Žombolj, Vatin - St. Moravica, Kaluđerovo - Najdaš, Đerdap - Portile de Fior 1, Zrenjanin, Vršac - St. Moravica (železnički), Kikinda - Žombolj (železnički), Veliko Gradište - Belo Breška (rečni), Prahovo - Portile de Fior 1 (rečni), Kladovo - Turnu Severin (rečni), Donji Milanovac - Svinita (rečni), Tekija - Oršava (rečni), Golubac - Moldava Veke (rečno-skelski)
- ka Bugarskoj:
Mokrinje - Bregovo, Vrška Čuka - Vrška Čuka, Gradina - Kalotina, Strezimirovci - Strezimirovci, Ribarci - Oltomanci, Dimitrovgrad - Dragoman (železnički)
- ka Makedoniji:
Prohor Pčinski - Peljince, Globočica, Đeneral Janković - D. Blace (drumski i železnički), Preševo - Tabanovci (drumski i železnički)
- ka Albaniji:
Ćafa Prušit - Zogaj, Vrbnica - Morin
- ka Hrvatskoj:
Bezdan - Batina, Bačka Palanka - Ilok, Neštin - Ilok, Sot - Principovac, Ljuba - Principovac, Batrovci - Bajakovo, Bogojevo - Erdut (drumski i železnički), Šid -Tovarnik (drumski i železnički)
- ka Bosni i Hercegovini:
Sremska Rača - Rača, Jamena, Badovinci - Popovo Polje, Trbušnica - Šepak, Ljubovija - Bratunac, Bajina Bašta - Skelani, Kotroman - Vardište, Uvac - Rudo, Mali Zvornik - Karakaj (drumski i železnički) Sremska Rača - Bijeljina (drumski i železnički)
- unutrašnji granični prelazi:
Apatin (rečni), Novi Sad (rečni), Beograd - Pristanište (rečni), Beograd – Aerodrom (aerodromski), Niš (aerodromski), Priština (aerodromski)
Udaljenost Beograda od glavnih graničnih prelaza:
MAĐARSKA - Horgoš: 203 km
MAĐARSKA - Kelebija: 190 km
RUMUNIJA - Vatin: 100 km
BUGARSKA - Gradina: 335 km
MAKEDONIJA - Preševo: 391 km
REPUBLIKA SRPSKA - Badovinci: 118 km
HRVATSKA - Batrovci: 113 km

V.V.P.

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules