daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average. Display Modes
Old January 16th, 2008, 08:58 PM   #81
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by hurahura View Post

sa ma stat hned po slavnej soche krista v RIU druhou najvyssou v europe....
stat ma na kalvarii
Geograficky nezmysel sa tomuto hovori
wuane no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 16th, 2008, 09:03 PM   #82
.oreo.
Registered User

.oreo.'s Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
cca 17:00 dnes na markize to hovoril hagyari v nejakom prispevku
Ako keby v Prešove a jeho okoli nebolo do čoho invenstovať 15 milionov korun! A kde prepánajána na kalvárii - veď to úplne zničí jej charakter! Hanba FUJ!
.oreo. no está en línea   Reply With Quote
Old January 16th, 2008, 09:05 PM   #83
isidor
Unregistered user

isidor's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by .oreo. View Post
Ako keby v Prešove a jeho okoli nebolo do čoho invenstovať 15 milionov korun!
tebe niekto keca do toho, co si kupujes v supermarkete a ako by si mohol tie peniaze minut uzitocnejsie? precitaj si clanok, ma sa to stavat zo SUKROMNYCH zdrojov.
isidor no está en línea   Reply With Quote
Old January 16th, 2008, 09:14 PM   #84
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Likes (Received): 34

to je sice pravda, ale ani ja som si nie moc isty, ci je to to najlepsie ...
Na druhej strane, ak by to casom zarabalo peniaze pre mesto, bolo by to fajn.
A Presov by ziskal naozaj charakteristicky landmark. Ci sa to na kalvariu hodi alebo nie, neviem posudit. - Nema niekto nejake foto?
Old January 16th, 2008, 09:15 PM   #85
.oreo.
Registered User

.oreo.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by isidor View Post
tebe niekto keca do toho, co si kupujes v supermarkete a ako by si mohol tie peniaze minut uzitocnejsie? precitaj si clanok, ma sa to stavat zo SUKROMNYCH zdrojov.
No, bulvar zasadne necitam ale budis. Tak je rozdiel, pouzit moje zdroje v supermarkete a postavit najvacsiu sochu Krista v Europe. Zbytocne plytvanie peniazmi na hluposti!
Old January 16th, 2008, 09:36 PM   #86
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Hej ludia a to je s tou sochou naozaj pravda?Lebo ja som to doteraz bral ako zart.
Old January 16th, 2008, 09:58 PM   #87
.oreo.
Registered User

.oreo.'s Avatar

No neviem kam chcu sem trepat tu sochu...uplne sa vytrati romantika z tohto miesta.

Old January 16th, 2008, 10:10 PM   #88
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Dik za photo Oreo, mas pravdu, betonovy Kristus tam asi velmi nezapadne
Inak som ale tejto myslienke, v celku nakloneny.
Co keby vybrali nejake ine miesto?! Alebo si v zasade proti?
Old January 16th, 2008, 10:27 PM   #89
pete494
Registered User

Quote:
No neviem kam chcu sem trepat tu sochu...uplne sa vytrati romantika z tohto miesta.
Ale nikde sa tam nepise ze to bude priamo na Klavarii, ale za Kalvariou, tj dalej, bokom, v uzadi, vyssie.
pete494 no está en línea   Reply With Quote
Old January 16th, 2008, 11:08 PM   #90
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Oni to myslia vazne...
LOL
teda nic proti,ale bude to velmi zaujimave...heh...tak ked uz nech to postavia najvacsie na svete,preco druhe?
Old January 16th, 2008, 11:50 PM   #91
alexander.27
Registered User

Quote:
Originally Posted by wuane View Post
Geograficky nezmysel sa tomuto hovori
síce sa sekol (Brazília a Európa), ale má trochu pravdu - pri Lisabone je voľnejšia kópia sochy Krista z Ria
http://www.cristo-rei.com/default-uk.htm
alexander.27 no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2008, 08:58 AM   #92
hurahura
urban voyer

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by alexander.27 View Post
síce sa sekol (Brazília a Európa), ale má trochu pravdu - pri Lisabone je voľnejšia kópia sochy Krista z Ria
http://www.cristo-rei.com/default-uk.htm
bol to len preklep. socha bude najvyssou v europe a po Riu druhou najvyssou na svete.
hurahura no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2008, 10:12 AM   #93
.oreo.
Registered User

.oreo.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
Dik za photo Oreo, mas pravdu, betonovy Kristus tam asi velmi nezapadne
Inak som ale tejto myslienke, v celku nakloneny.
Co keby vybrali nejake ine miesto?! Alebo si v zasade proti?
No myslim, ze by sa mesto mohlo zviditelnit aj inou atrakciou, ale keby to teda uz muselo byt tak by som to situoval na nejake poriadne viditelne a teda vyvysene miesto - jasne, ze sa 33m socha nestrati dakde v lese ale aby teda aspon dominovala priestoru kde bude umiestnena..
Inak ked sme v tejto cirkevnej oblasti, tak kolko z vas vie, ze v jednom presovskom kostole je umiestnena kopia turinskeho platna - existuju len 4 na svete!
Som teda hlavne za to, aby sme viac propagovali historicke pamiatky pripadne atrakcie, ktore mame (a nie je ich malo) a teda pouzit radsej aj tie sukromne peniaze na obnovu pripadne revitalizaciu.

Quote:
Originally Posted by pete494 View Post
Ale nikde sa tam nepise ze to bude priamo na Klavarii, ale za Kalvariou, tj dalej, bokom, v uzadi, vyssie.
Ale ja som to skor myslel v sirsom zmysle ako oblast, ktorej charakter sa takto znici. Budes si sediet na Kalvarii, divat sa s dievcinou na mesto a za tebou sa budu mihotat hordy korejskych a polskych turistov - no uznaj!
Old January 17th, 2008, 10:15 AM   #94
hurahura
urban voyer

Likes (Received): 1

kopia turinskeho platna?

presov si teda systematicky buduje povest krestanskej turistickej destinacie.
este by ste potrebovali nejaky zazrak aby vzniklo nejake putne miesto
hurahura no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2008, 10:38 AM   #95
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Quote:
Ale ja som to skor myslel v sirsom zmysle ako oblast, ktorej charakter sa takto znici. Budes si sediet na Kalvarii, divat sa s dievcinou na mesto a za tebou sa budu mihotat hordy korejskych a polskych turistov - no uznaj!

To vyznieva akoby si bol apriori proti turizmu.... Na druhej strane, Praha tiez stratila velku cast svojho kuzla kvoli hordam turistov. Romanticke prechadzky po ludoprazdnom Karlovom moste ci Malej strani, su nenavratne prec.
Boh vie, co by si vybrala vacsina presovcanov...
Old January 17th, 2008, 12:12 PM   #96
.oreo.
Registered User

.oreo.'s Avatar

Quote:
kopia turinskeho platna?

presov si teda systematicky buduje povest krestanskej turistickej destinacie.
este by ste potrebovali nejaky zazrak aby vzniklo nejake putne miesto

Quote:
To vyznieva akoby si bol apriori proti turizmu.... Na druhej strane, Praha tiez stratila velku cast svojho kuzla kvoli hordam turistov. Romanticke prechadzky po ludoprazdnom Karlovom moste ci Malej strani, su nenavratne prec.
Boh vie, co by si vybrala vacsina presovcanov...
Ja viem, ze to srmdi egoizmom, ale ta oblast sa mi spaja vzdy s nejakou prijemnou prechadzkou, kde sa len sem-tam vyskytne nejaka ziva dusa.
Old January 17th, 2008, 12:22 PM   #97
isidor
Unregistered user

isidor's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Praha tiez stratila velku cast svojho kuzla kvoli hordam turistov. Romanticke prechadzky po ludoprazdnom Karlovom moste ci Malej strani, su nenavratne prec.
ale da sa, len tam musis byt medzi polnocou a 8.00 rano
isidor no está en línea   Reply With Quote
Old January 18th, 2008, 08:23 PM   #98
Sukino
Registered User

Sukino's Avatar

Likes (Received): 29

Miliardové projekty v Prešove a Poprade

Quote:
V Prešove a v Poprade vyrastú do dvoch rokov nové voľnočasové komplexy. Spoločnosť Multi Development sa chystá v centrách oboch miest postaviť obchodno-spoločenské fóra.
Sukino no está en línea   Reply With Quote
Old January 18th, 2008, 08:41 PM   #99
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Quote:
Originally Posted by isidor View Post
ale da sa, len tam musis byt medzi polnocou a 8.00 rano
No jo. Je tomu sice uz par rokov co som v Prahe brigadoval, no dodnes spominam na nocnu "Na přikopě" a hordy socialnych pracovnicok snaziacich sa zbait kde koho, neraz aj mna. Poviem ti, od romantiky to malo dost daleko.
To vsak asi patri k takymto turistickym megadestinaciam.
Old January 18th, 2008, 09:04 PM   #100
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

SĽUBY A FAKTY PRIMÁTORA HAGYARIHO

Pri listovaní ragionálnej tlače, som v Prešovskej verzii denníka KORAZÁR našiel tento zaujímavý článok.

Quote:
SĽUBY A FAKTY

Čo nové v meste pribudne

Za rok primátorovania Pavla Hagyariho v Prešove z jeho strany už odznelo viacero megalomanských zámerov. Poslednou je snaha postaviť 33-metrovú sochu Krista. Nedávno hovoril aj o reštaurácii na komíne v areáli ZPA pri železničnej stanici. Vraj sa už aj pripravujú projekty. Ďalším zaujímavým zámerom Hagyariho je postaviť ešte v tomto roku 50-metrový krytý bazén, tiež sa objavila informácia, že sa usiluje o vytvorenie ľadovej plochy na jednom z obchodných centier v meste. Ak sa len štvrtina z týchto zámerov primátora vydarí, tak Prešovčania si môžu gratulovať.

Ďalšie zámery primátora:
ŽELEZNICA, METRO A LETISKO. Hagyari by chcel nové železničné prepojenie cez mesto, s využitím aj pre mestskú hromadnú dopravu ako metro. Avizoval aj vybudovanie pristávacej dráhy pre malé civilné lietadlá na terajšom vojenskom letisku v Nižnej Šebastovej. Všetky tieto zámery sú zatiaľ len na papieri.

BIZNIS HOTEL. Vo februári minulého roka Hagyari prezradil, že spoločnosť, ktorej je menšinovým spoluvlastníkom, kúpila na Jarkovej ulici od Slovenského rozhlasu budovu a bude v nej biznis hotel. Komentoval to takto: "Prešovčania by mali byť radi, že v centre mesta budú mať hotel zaradený do medzinárodnej siete. Pri tejto transakcii som využil svoje kontakty na medzinárodné hotelové siete a skúsenosti, ktoré mám s nehnuteľnosťami. Okrem Bratislavy takýto hotel nemá žiadne krajské mesto." Podľa primátora spoločnosť na výstavbe biznis hotela mala preinvestovať 60 až 70 miliónov korún: "V priebehu roka až roka a pol bude mať sto ľudí robotu, po dostavbe bude mať 30 - 40 ľudí pravidelnú prácu." Zároveň Hagyari ukázal fotografie ako hotel po dostavbe bude vyzerať. Rok uplynul a biznis hotel je stále
snom.

OPERETA. Vo februári minulého roka prešovský primátor otvoril otázku operety v Prešove. Poprosil vraj štátneho tajomníka ministerstva kultúry o pomoc, aby sa v Prešove spevohra obnovila: "Môj návrh je, aby zatiaľ táto prešovská spevohra mohla fungovať pod košickou operou. Aby sme v rámci výmeny dostali častejšie operu do Prešova a operetu do Košíc. Vo veľmi krátkej dobe pozveme riaditeľa Štátneho divadla z Košíc na radnicu do Prešova a budeme toto riešiť." Uplynul skoro rok a nič.

SOĽNÉ KÚPELE. Záujem o Národnú technickú pamiatku Solivar deklaroval Pavol Hagyari tiež vo februári minulého roka. Na stretnutí so štátnym tajomníkom ministerstva kultúry Augustínom Jozefom Langom a riaditeľom Slovenského technického múzea v Košiciach Eugen Labanič, technické múzeum totiž túto pamiatku spravuje. "Došlo k zhode. Je predbežná dohoda o symbolickom dlhodobom prenájme. Následne sa budeme snažiť nehnuteľnosti získať do vlastníctva. Užívať ich chceme nielen v rámci turistiky, ale opäť otvoriť aj soľné kúpele," uviedol primátor. Tiež povedal, že zámer ktorý má mesto so soľnou baňou, pamiatku zatraktívni. V jej priestoroch by podľa jeho slov mal vzniknúť zelený park a hotel.

PREŠOV ARÉNA. Na spomínanej on-line diskusie sa Hagyari vyjadril že už mal dve rokovania ohľadne Prešov Arény: "Mohlo by ísť o vybudovanie športovo-zábavno-obchodného centra pri Mestskej hale. Ide o finančne veľmi náročný projekt, ktorý by bol výnimočný aj v rámci Slovenska. Mohol by obsahovať aj zábavné centrum. V priebehu niekoľkých mesiacov zrejme predložím mestskému zastupiteľstvu návrh na riešenie Prešov Arény...

BANÍCKY SKANZEN. V máji Hagyari rokoval na ministerstve hospodárstva o podpore vytvorenia tzv. baníckeho skanzenu, teda prepojenia turisticky atraktívnych lokalít opálových baní na Dubníku, Zlatej bane a Solivaru.

MESTSKÁ GALÉRIA. Štúdia na zriadenie mestskej galérie v Prešove je na svete. Umiestnená by mala byť v budove bývalej Caraffovej väznice. Objekt je zapísaný do zoznamu národných kultúrnych pamiatok Náklady na vonkajšiu i vnútornú rekonštrukciu budovy sú 5 miliónov korún. V jej priestoroch by mala byť kaviareň a tiež informačné centrum. Koľko mesto bude stáť jej prevádzka, sa však ešte nevie.
Tento clanok vacsinu presovcanov asi moc nepotesil...
Osobne sa mi najviac paci projekt solnych kupelov. Do skupiny snov zaradujem metro a letisko. Letisko najma vdaka blizkemu KSC povazujem za zbytocnu investiciu. O metro sa pokusaju ini, omnoho bohatsi. To ci ci ho na slovensku niekto v skutocnosti naozaj potrebuje, komentovat radsej nebudem...

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules