|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#6201 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
Sistem je pokazivao vreme kada dolazi sledeći autobus u minutima. Projekat je razvijen na institutu Mihajlo Pupin pod nazivomSistem Automatske Kontrole Saobraćaja - SAKS. Quote:
Naravno, za pozicioniranje se koristila radioveza, jer GPS, bar kakav ga danas poznajemo nije postojao. |
||
|
|
|
|
|
#6202 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
A gde je SAX sada, u ovom trenutku? Sve sto si rekao govori u prilog mojoj teoriji da mi NAZADUJEMO! Ako smo 1988. imali SAX koji je pokazivao minute sada imamo DJILAX koji pokazuje broj stanica. S tocka na kamen.
|
|
|
|
|
|
#6203 |
|
Сиви Соко
Likes (Received): 102
|
Zar nije sadašnja vlast napredak u svakom pogledu naspram nekadašnjih???
|
|
|
|
|
|
#6204 |
|
Registered User
|
Lepo izgleda, ali tuga me hvata kad pomislim na to kakva ih sudbina čeka. Avaj, dodatni milioni bačenih para kao i toliko puta do sad, za stubove na stajalištima, metalne klupe, kante za đubre, kontejnere...
Lista je beskrajna. Btw najavljivanje u autobusima je već fail, glas se čuje sa ehom tako da se ništa ne razume, a dobro je ako se još uvek i čuje.
|
|
|
|
|
|
#6205 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#6206 |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|
Primetio sam da ovaj GPS prikazuje stanice, u vecini zemalja pisu minuti. Vise bih voleo minute.
Interesantno je na kom se stadijumu nalazi drustvo i kako svima prvo pada na pamet koliko je lako nesto polupati , pa i meni. Nadam se da neko nece polupati ove informatore. I da, ruzni su mi displeji skroz, al ajd , sta je tu je. Moglo je to malo manje i lepse.
|
|
|
#6207 | |
|
Registered User
Likes (Received): 470
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6208 |
|
Registered User
|
Možda zadesi i nas ono što se dogodilo u Moskvi, gde je zbog odbijanja putanika da koriste novi sistem naplate i plaćaju kartu uveden sistem ulaska samo na prva vrata. Ne žurite sa pisanjem "to u Beogradu ne može", može, naravno tamo radi, ali kako:
|
|
|
|
|
|
#6209 |
|
Grad Oblakodera
|
![]() 1) Prvo Rusima cekanje u redu ne smeta, to im je deo tradicije http://zyalt.livejournal.com/536616.html Kod nas bi izbila tuca a jos malo u juznijim krajevima bi prvi dan zapalili autobus. 2) Ipak ovaj sistem se ukida http://ria.ru/moscow/20110222/337309396.html a uvode i zutu traku.
|
|
|
|
#6210 |
|
Registered User
Likes (Received): 107
|
cuj ulazak na prva vrata, to moze u malim sredinama, a Moskvi je autobuski prevoz sporedan.
|
|
|
#6211 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 263
|
Da, malim sredinama poput Toronta, sa svojih 2,6 miliona stanovnika
|
|
|
|
|
|
#6212 |
|
Grad Oblakodera
|
Da li u Torontu ikada postoji ovoliko ljudi zeljnih da udju u autobus? Ne mogu se porediti Moskva a posebno Beograd koji nema metro i Toronto u kom dominira automobilski prevoz.
|
|
|
|
#6213 |
|
Vuk sa Ontarija
|
Kako da ne - evo bas cu ovih dana da snimim malo te guzve. Ova nova kamera ima i video opciju pa se malo igram sa njom ovih dana.
![]() Uzgred, mozes li izbaciti ovo "domestic/domaci" iz naslova - nije toga bilo kad sam prvi put otvorio ovu temu?
|
|
|
|
|
|
#6214 |
|
Strogi Strojar
|
Pa uporediti izgradjenost ulica,motorizaciju i standard.
Bolje se zapitajte da li ima ulazak na prednja vrata u becu,budimpesti,sofiji i bukurestu.
|
|
|
#6215 |
|
Grad Oblakodera
|
Hoces da kazes da je prosecan broj ljudi u kopenhagenskim autobusima isti kao u GSB?
|
|
|
|
#6216 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#6217 |
|
Strogi Strojar
|
Pa naravno,ali zato su subvencije prakticno nikakve zato su i primorani da imaju ovakav sistem naplate.Kada bi i kod nas ukinuli subvencije za autobuse isto bi ugradili ova sokocala da bi digli naplatu.
I kada bi privatnicima rekli da im nece davati subvencije na osnovu predjeni KM vec da se sami finansiraju od naplate karata u svojim vozilima.
|
|
|
#6218 |
|
Grad Oblakodera
|
Da, zato sto izmedju dve linije metroa moze da bude kao sa kraja na kraj Beograda razdaljina evo na istoj liniji http://g.co/maps/3chhb, a kamoli izmedju linija http://g.co/maps/undwu gde ne postoji metro vec ili moras da ides do centra da presedas ili autobusom. Da stavim u razmeru, to je vise kilometara nego od kapije do kapije u Beogradu a jos kad nas na tom potezu za razliku od vecine drugih postoji prava linija http://g.co/maps/aqj3p dakle poredimo li se sa gradom gde je jedan kvart velicine Beograda? Moskovski metro jeste dobar ali bi bez problema mogao da bude i tri puta veci i da moze jos da se siri. Ali od pada SSSR se slabo sta izgradilo. Zato i jesu guzve na ulicama.
|
|
|
|
#6219 |
|
Vuk sa Ontarija
|
Predstavljeno 10 novih autobusa JP "Subotica trans"
|
|
|
|
|
|
#6220 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| бус плус, превоз, саобраћај, транспорт, шверц комерц, autobusi, buses, caf, ikarbus, metro, prevoz, public transport, subway, trams, tramvaji, transport, transportation, trolejbusi, trolleybuses |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|