|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#121 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
danas sam iz auta fotkao novi Ikarbus na 17-ici
![]() a evo i fotke novih gradskih autobusa u Cacku. U pitanju su Volvo-Neobusi (Neobus na Volvo sasiji, ili sta li je vec, uglavnom nosi Volvo znak... ne znam da li je to isti autobus kao i u Novom Sadu). Video sam ih na linijama prema Atenici i Trnavi, i deluje mi da su dobar deo voznog parka modernizovali posto ih ima i u centru. Samo sam video par starih Sanosa (oni sto u Beogradu ne saobracaju vec 5-6 godina) i starih Ikarbusa. I Sanosi i Ikarbusi su u stanju raspadanja, i izgledaju odvratno. S'obzirom da je nov vlasnik Autoprevoz Cacka izraelska firma nadam se da ce novi busevi biti besprekorno odrzavani. I da jos jedno, svi imaju klimu. Nadam se da ce i ostali gradovi centralne Srbije dobiti moderne gradske autobuse, posto ono sto saobraca u Kraljevu, Krusevcu, Nisu i drugim gradovima je u stanju raspadanja... da ne pricam o onim nakazama-franksetajn autobusima u Nisu. Volvo Neobus u Cacku
|
|
|
#122 |
|
BANNED
|
Dobro si rekao za te niske
![]() Inace jeste ljepsi ovaj novi ikarbus neg stari, ali meni cacanski neobus i dalje izgleda kvalitetnije. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Registered User
|
da li je kvalitetniji Ikarbus ili Neobus videcemo kroz par godina u eksploataciji... ali ruku na srce novi Ikarbus je mnogo lepsi... meni je i to bitna stavka... onako bas ce biti "ukras" u gradu. Nadam se da ga Masel nece unakaziti sa reklamama, tj. da ce reklame optimizovati za ovaj tip autobusa, i da je nece staviti na ovaj zatamnjen deo iznad prozora, vec samo ispod. Ne znam koji lepak koriste za tu foliju za reklame, video sam par conecta i starih ikarbusa koji su skroz "flekavi" od lepka ili cega vec...
|
|
|
#124 | |
|
radioactive
|
Quote:
|
|
|
|
#125 |
|
Registered User
|
pa u sustini gradski autobus i ne treba da saobraca 10 godina... vozni park uvek treba obnavljati... koliko god bio kvalitetan posle 10 godina gradski autobus postane krsh
|
|
|
#126 | |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
Quote:
ako sam mogao da primetim,paracin je poboljshao svoj prevoz i imao sam prilike da vidim kako im je gradski/prigradski prevoz prilichno organizovan
|
|
|
|
#127 |
|
...lost in urban junge...
|
Mercedesovi Connecto autobusi (single tip) vec vishe od 6 meseci voze Jagodinom, a i dobili smo prvu pravu gradsku liniju pravca sever-jug, povezuje okretnicu u severnoj industrijskoj zoni, koja je blizu novootvorenog DIS marketa i najjuzniji deo jagodine, Sarinu medju. Postovacu neke fotke kad budem otishao dole... Busevi nisu loshi, s obzirom na to da su second hand (stari su dve-tri godine). Imamo i nekoliko niskopodnih, medjutim, oni i nisu u nekom bog-zna-kakvom stanju.
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Registered User
|
Connecto u Jagodini... fino zvuci... a koji su niskopodni autobusi, isto Mercedesi ili neki drugi?
|
|
|
#129 |
|
|
Volvo, ali nisam siguran kog tipa... Imamo tri single i jedan double.
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Registered User
|
Jako lijepo izgleda ova žuto - plava kombinacija na novim busovima.
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
|
E, upravo vidoh 17icu u Ustanichkoj. Deluje pomalo chudovishno, u pozitivnom smislu, mada mi se chini da je i dalje prilichno buchan motor, iako su rekli da ce se malo vishe posvetiti tom problemu. Jbg, ne moze se sve odjednom, valjda. Chini se da je bash udoban unutra, a i deluje mi neshto shire od obichnih buseva, ali, mozda mi se prichinilo, s obzirom na to da je nizi. Nadam se da ce GSP za jedno dve godine imati vozni par chija ce barem polovina biti sastavljena iz autobusa ovog tipa. Ali se takodje nadam proshirenju trolejbuskog saobracaja, pa tako i smanjenju autobuskih linija.
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Registered User
|
i ja sam ih video danas nekoliko u gradu... video sam cak jedan na liniji 707 (ili tako nesto)
|
|
|
#133 | |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 247
|
Uvođenje gradsko prigradske železnice u integrisani tarifni sistem razmatraće se nakon završetka studije koju izrađuje CIP
Za Beovoz neophodno100 miliona evra Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
BANNED
|
100 miliona eura je nista! steta da se ne iskoristi prevoz koji je vec tu!
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
|
Pa, mislim da stanje pruge na teritoriji grada - barem one koju koristi Beovoz nije tako loshe, shta vishe, bolje je nego na mnogim drugim mestima u Srbiji, tako da bi trebalo prvo isforsirati samo nabavku veceg broja kompozicija, i utvrditi tachni vozni red, sa elektonskim nadzorom kretanja vozova i tachnim obaveshtenjima na stanicama o dolasku vozova. Takodje bi trebalo isplanirati ukidanje pojedinih prigradskih i nekih gradskih autobuskih linija, kako bi se narod opredelio za Beovoz, koji je stvarno najbrzi vid prevoza u BGu. Mislim, ko se vozio od Batajnice do Karadjordjevog parka nekada zna da Beovoz tu relaciju prelazi za 20ak (malo manje) minuta, dok kombinacija autobusa 706 i 17 do tog mesta vrlo chesto vozi i preko 40minuta, a neretko i vishe od sat vremena!
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Registered User
|
bilo bi dobro da tako urade. Recimo ako bi vozovi polazili na svakih 10-15 minuta, to bi bilo super. Naravno uz to ide i promocija tog nacina saobracaja... ne mogu ni da zamislim da od buvljaka do Vukovog Spomenika stignem za 10 minuta.
Naravno ove kompozicije trenutne treba rashodovati, nabaviti Siemens desiro ili neke slicne kompozicije za prigradsku zeleznicu, renovirati i odrzavati sve stanice, i to ce zaziveti.
|
|
|
#137 | |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 96
|
Quote:
Autobusi: žuto-plavo Trolejbusi: narandžasto-plavo Tramvaji: crveno-plavo LRT: belo-plavo (j/k)
|
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 96
|
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
danas je prodat "timas" koji sam pominjao..nisam chuo dobro kome je prodat,ali su najvili da ce vratiti sve dugove i da ce modernizovati ceo vozni park! nadam se da hoce..
|
|
|
#140 |
|
|
Simens Desiro?! Skupo, sine, shto se kaze - out of our league... Madam mi nije jasno kako ga Bugari i Rumuni imaju...
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| бус плус, превоз, саобраћај, транспорт, шверц комерц, autobusi, buses, caf, ikarbus, metro, prevoz, public transport, subway, trams, tramvaji, transport, transportation, trolejbusi, trolleybuses |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|