|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#7441 |
|
Registered User
Likes (Received): 145
|
Sad citao u narodnim novinama vezano za akva park.. Od novih stvari pise da ce autlet da gradi neka britanska kompanija..
Opet se u celoj prici javlja Zamparini koji ce do kraja nedelje da se odluci da li ce i on da investira na loznom kalemu.. Ako se odluci da investira umesto dva hotela gradice se jedan a na mestu drugog ce da se sagradi trzni centar u koji ce on da investira, a ako se odluci da ne investira onda ostaje plan da se grade dva hotela.. Simonovic je najavio i neku veliku investiciju u oblast komercijalnog sektora, ali nije rekao o kome se radi.. kao znace se na tamo.. Last edited by TrTomir_Ni; March 1st, 2011 at 03:07 AM. |
|
|
|
|
|
#7442 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
a sta znaci to komercijalni sektor?
|
|
|
|
|
|
#7443 |
|
Winter is coming !
Likes (Received): 45
|
![]() ![]() valjda trgovina...nisam siguran |
|
|
|
|
|
#7444 |
|
Registered User
|
Mozda nam Delta Citi pocinje sa gradnjom?
|
|
|
|
|
|
#7445 |
|
Winter is coming !
Likes (Received): 45
|
Koliko sam poslednji put pročitao ovde (i u vestima) mislim da ove godine planiraju samo Banja luku i Beograd a Niš najranije 2014-e. Osim ako ova prodaja maxija/tempa nije nešto promenila u planovima.
|
|
|
|
|
|
#7446 | |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7447 |
|
Registered User
|
pa ta komercijalna investicija je svakako neki trzni centar?
|
|
|
|
|
|
#7448 |
|
Registered User
|
Lav, tigar, lame, zmije, aligator, jaguar, krokodil, medvedi, vukovi i razne vrste majmuna mogu biti prve životinje u niškom zoološkom vrtu koji planira da otvori poznati srpski artista Milan Sliva.
On kaže da sve životinje može da prebaci u Niš, u roku od mesec dana, ali i da su sada na potezu gradski oci koji bi trebali da izdvoje adekvatan plac gde bi se zoološki vrt smestio u gradu. Sliva kaže da mu je za konačan projekat koji se nalazi u rodnom Srbobranu, potrebno oko pet hektara placa sa minimumom izgrađene infrastrukture. On napominje da bi u niškom cirkusu za početak bilo smešteno stotinak životinja, a bilo bi zaposleno desetak građana koji bi vodili brigu o njima. Po svemu sudeći, cirkus će biti otvoren na lokaciji pored spomen-parka Bubanj. Sliva je na preporuku narodnog poslanika Branislava Jovanovića obišao taj plac i kaže da je pogodan za namenu Zoološkog vrta. - U planu mi je da na tom placu napravim veštačko jezerce gde bi bili smešteni labudovi, a oko koga bi bilo šetalište. Ukoliko bi gradska ili neka od opštinskih vlasti brzo reagovala i dala mi plac na korišćenje, u kratkom roku bih mogao da dovedem životinje, ali bi gradnja kaveza trajala tokom leta. Samo za lava je potreban kavez od 40 kvadrata i ako mu se doda lavica koju planiram, potrebno je još dodatnih 20 kvadrata. To bi malo potrajalo, ali bi Niš imao lep i bogat životinjama zoološki park - priča Sliva koji za Niš ne vezuje mnogo toga sem “jedne velike ljubavi pedesetih godina kada je u najvećem gradu juga Srbije gostovao sa cirkusom”. On kaže da bi deo Bubnja, levo od glavnog parkinga bio idealno mesto za zoo vrt. - Postoji prostor od početka parka pa u dubini od oko 200 do 300 metara gde bi sve moglo da se smesti. Dobro je što cevovoda i struje već ima. Kavezi, staze i drugo bi bili od kamena koga ovde u okolini, kako čujem, ima mnogo. Znači princip otvaranja zoo vrta je da ja dam životinje, grad da izdvoji plac, a republički fondovi da finansiraju gradnju kaveza i drugih objekata dok bi takođe ja napravio veštačko jezero. Tako Niš može da ima zoo vrt do kraja leta ove godine - objašnjava Sliva i dodaje da je republika Srbija za gradnju zoo vrta u Jagodini izdvojila 250 miliona dinara. On napominje da sličan zoo vrt u šumi postoji u Osjeku i Ljubljani. Porodica Sliva ima tradiciju dugu skoro 300 godina artizma u cirkusu. Ovaj otac devetoro dece dodaje da bi verovatno u niškom cirkusu bio smešten i medved biljojed Brundo (450 kilograma) koji kako kaže “i ne zna da je medved jer je od rođenja negovan u dvorišnoj domaćoj atmosferi”. Grad može da stane iza projekta zoo vrta Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović kaže da je Grad Niš zainteresovan za otvaranje zoo vrta, ali da pre svega on i Gradsko veće mora videti da li je i koliko to za grad isplativo. - Grad stoji na raspolaganju svima koji žele da započnu posao u Nišu, a pogotovu takvom projektu - kaže Simonović. Boban Mikić, većnik opštine Palilula koji vodi projekat formiranja rekreativnog centra u spomen-parku Bubanj, kaže da o izboru ove lokacije za zoološki vrt može da odlučuje samo Zavod za zaštitu spomenika Srbije, ali i da opština ima bolje rešenje. -Bubanj je spomenik prvog reda u Srbiji gde je 10.000 rodoljuba streljano za vreme Drugog svetskog rata. Zato sumnjam da će na tom stratištu moći da se gradi zološki vrt, ali u zaleđu opštine Palilula nalazi se podnožje planine Seličevica koje je udaljeno od centra grada samo 10 kilometara. Na osam kilometara od centra grada se nalazi i priobalje Morave koje je takođe u našem vlasništvu tako da bi te lokacije bile idealnije za zoološki vrt - kaže Mikić. |
|
|
|
|
|
#7449 |
|
Registered User
|
izvinjavam se, dva puta sam kliknuo i dva puta je objavilo prethodnu vest...
Last edited by zmaj; March 1st, 2011 at 04:09 PM. |
|
|
|
|
|
#7450 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Ne znam sto se radujes.. kad nece da bude nikakvih popusta na otvaranju..
|
|
|
|
|
|
|
#7451 | |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
Quote:
U pitanju je firma "BatiRoc" http://www.batiroc.fr/index.php i mislim ova http://www.axe-group.com/fr/axeMetal/index.html
|
|
|
|
#7452 | |
|
Niš je carski grad
Likes (Received): 11
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7453 |
|
Registered User
|
zoo vrt, a lik je iz porodice koja se bavi cirkusom 300god, ako sam lepo procitao.
|
|
|
#7454 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#7455 |
|
Registered User
|
![]() ценим да нема ништа од овог.
|
|
|
#7456 |
|
Registered User
|
Bilo je u narodnim novinama-dosen je nedavno neki zakon gde zivotinje koje su teze od ne znamm kol kg-uglavnom ne smeju zivotinje kao sto su tigrovi,lavovi,slonovi itd da se pokazuju van kaveza i on sad nema sta da radi sa tim zivotinjama...To bi bilo lepo da se desi,zasto Jagodina da ima a Nis da nema zoo vrt ali tesko da ce se to desiti...Sto se njemu ne ponudi subvencije?
|
|
|
|
|
|
#7457 |
|
Registered User
|
pazi, da bi dobio subvencije od drzave za neki posao, treba da das garanciju banke i u slucaju da prekrsis ugovor, te pare automatski legnu na racun drzave.
To je u sustini jedina prepreka da mnoge domace firme ne traze subvencije, jer nemaju kapital.
|
|
|
#7458 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Radi se o Zakonu o dobrobiti životinja http://www.minpolj.gov.rs/postavljen/123/dobrobit1.pdf
Po njemu je zabranjeno izlaganje životinja u putujućim cirkusima, pa g-din Sliva ima ideju da spoji lepo i korisno, tj i za njega i za naš grad. On već ima dve lokacije gde mu borave životinje, ali je lepše ako to bude uređeno kao park. Mislim da je rekao da sa cenom ulaznica od 100 din. u prvih nekoliko godina, može da hrani životinje, njih stotinak... Last edited by medijanac; March 1st, 2011 at 07:06 PM. |
|
|
|
|
|
#7459 |
|
Registered User
|
Sad mi je palo na pamet.. Pa sto grad ne bi ponudio neku lokaziju za zoo vrt negde kod niske banje, recimo pored Nisave ili u podnoziju banjskog brda u delu gde postoji neki sumarak itd.. To bi bas doprinelo razvoju banje a i nislije nekako dosta cirkulisu na tu stranu..
Sumnjam da bi neko isao u zoo vrt u podnoziju selicevice ili juzne morave, losa infrastruktura, losa povezanost busevima.. A sa druge strane oko banje sve to postoji, bus, dobra putna veza itd.. cudo se neko nije dosetio te ideje..
|
|
|
|
|
|
#7460 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Ниш, србија, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, niš, nis, nisch, serbia, srbija |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|