|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#10941 | |
|
Registered User
Likes (Received): 46
|
Quote:
od izlaza kod aerodroma do Doljevca sa 120 km/h treba 10 minuta |
|
|
|
|
|
|
#10942 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Ricardo Montaner
Suština je da se na najednostavniji način , putnik koji je prvi put u gradu , koji ima par izlaza kao Niš, odvede do prvog izlaza na AUTOPUT. Table sa oznakama gradova, se postavljaju onda tek pred sam izlaz na isti. Tako je svuda gde je veći grad u pitanju i gde se iz njega može u više većih gradova. 1.recimo da neko kod suda skrene za Sofiju levo ka opštini, nailazi na kružni tok, i tu se potpuno gubi. 2.Krene pravo ka Skoplju i dodje do ogomne raskrsnice URED i gde sada ..Pa zar neko kod Kičeva(pokazao si pravce)ako ide ka Sofiji treba da se vrati kada vidi tablu ka TRGU KA ???? ili se kod KP Doma uključi na autoput..... 3.DA ne pricamo o Cr. Pevcu, Trosarini, BUl.-Sremska ili VIzant. bul. i dr. |
|
|
|
|
|
#10943 |
|
Registered User
Likes (Received): 37
|
@Niboj: a mnogo je jak onaj putokaz "Skoplje" kod Vardarske
![]() Hajde ovako - lepo kaze Vectom - putokaza treba da je bas jos vise, ali ne samo ovih za vece gradove vec i turistickih. Nesto sam cuo da ce raditi na tome ove godine.. Drugo - za Sofiju i Zajecar moze se izaci na autoput kod Komrena i onda autoputem zaobici grad elegantno, vbez guzve i bez cimanja, a ovim putokazima se vozaci vozaju kroz najgusce saobracajnice. Stvar izbora, ne mogu reci da smo niti ja niti bilo ko ovde ni u pravu ni u krivu. Postoji vise mogucnosti, jeste Atina blize kad se skrene, jeste Sofija bliza preko N.Banje, ali treba uzeti u obzir i gustinu saobracaja.. Mozda bi bilo dobro da tako i napisu, neko ce zaista na autoput da bi izbegao guzvu. Treba zaista obratiti paznju gde ima i gde nema putokaza i proveriti da li neko neupucen moze da se snadje, mozda nadlezni nisu to skoro proveravali pa da predlozimo njihovo postavljanje na odredjenim lokacijama gde, kao vozaci, smatramo da su neophodni. Juce neki kreten u Dusanovoj ulici stao u levu traku sa 4 migavca blizu Dusanovog bazara pa su 2 kolone u tom delu morale da se spajaju u jednu traku koja je malo nize odmah bila zauzeta dostavnim vozilom ispred D.bazara.. Dzaba tu i putokazi, "brzi izlaz iz grada" je relativan pojam...
|
|
|
|
|
|
#10944 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Nista mi ne pricaj svaki dan prolazim kroz Dusanovu i uvek neko stoji sa sva 4 ili neko dostavno vozilo...skoro je neki baja stao odmah ispred pesackog kod onih trafika kod bazara i niko ne moze od njega desno da skrene.
|
|
|
|
|
|
#10945 | |
|
mosh n roll
Likes (Received): 63
|
Quote:
![]() što se tiče zaustavljanja u prometnim ulicama, pre neki dan je pored bulevarske pijace bila zakrčena čak i srednja traka sa nekoliko automobila i kombijem... nisam mogao da verujem...
|
|
|
|
#10946 |
|
Registered User
|
uvek nadjete temu za diskusiju
podseca me na Sojica, a koje su boje lopatice, plave visu nisu u modi sad su crvene
|
|
|
|
|
|
#10947 |
|
Registered User
|
Slicno zakrcenje ima i u Pasterovoj zbog taksista koji nepropisno koriste tu ulicu kao divlje taxi stajaliste i po kojeg pametnjakovica sa privatnim/dostavnim vozilom. Posto je jedno vreme juce bio haos na raskrsnici zbog toga dosao cika policajac i citavih par sati branio da bilo ko stane. Danas opet ista pesma kao ranije
![]() Na putokazima samo treba dodati zelenu tablu n akojoj ce sa leve strane pisati Sofija - Beograd - Zajecar - Atina a sa desne strana oznaka za auto-put. Pa onda svi imaju izbor. |
|
|
|
|
|
#10948 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
@niboj
Pa zar neko kod Kičeva, ako ide ka Sofiji treba da se vrati kada vidi tablu ka TRGU KA ???? ili se kod KP Doma uključi na autoput..... Naravno da treba da skrene levo, ako ide prema Sofiji. @moonray018 mnogo je jak onaj putokaz "Skoplje" kod Vardarske Ukoliko vozac ne bude jurio, primetice ga. |
|
|
|
|
|
#10949 |
|
Registered User
|
:Ukoliko vozac ne bude jurio, primetice ga".. Dobro, a ako ima plan grada nece mu ni trebati putokaz, okej, ne razumem zasto takav tvoj komentar. Vozac koji nije iz Nisa (a koji inace i koriste potukaze) tu ce, po mom misljenju, vise obracati paznju na vozila koja iz pravca pruznog prelaza idu ka centru - tu ce stranac imati prednost da skrene u Vardarsku ali nece biti siguran da li ce ovaj drugi da stane pa ce vise gledati njega, a ne malkice neupadljiv putokaz.. Cisto iz licnog iskustva - vozim tolike godine pa ipak svaki put cekam i prikocim jer ne znam kakav se vozac nalazi u drugim kolima, sta ako produzi prema centru, ja mislim da ce stati i - BUM! Malo je, opet- po mom misljenju, to moglo bolje da se istakne i naglasi, da bude uocljivije.I mozemo tako u nedogled... Uopste ne shvatam odakle tolika i takva tvoja potreba da ispadne da neko od nas gresi? Pa evo po celom forumu izlazemo razlicita misljenja i vidjenja, taman posla da se sad svi ubedjujemo medjusobno, svako misli i radi kako zeli Niti ti gresis kada pricas to sto pricas, niti neko od nas gresi kada kaze da bi to moglo i bolje da bude uradjeno.Neko bi voleo ovako, neko onako, ali niko ne gresi, pitanje je samo pristupa, nema potrebe za ubedjivanjem i natpišavanjem o ispravnosti tvog i nelogicnost naseg... P.S. Znajuci kakav je saobracaj od Kiceva do Trosarine ja bih svakom putniku preporucio autoput. Sve zavisi sta je vozacu vazno - kilometraza, vreme, benzin, cimanje po gradskom saobracaju.. Last edited by moonray018; December 30th, 2011 at 03:54 PM. |
|
|
|
|
|
#10950 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
mene me zanima kakav to objekat poceli da grade na prostoru nekadasnje ciglane, ne ove blizu sadasnjeg PMFa nego ove kod Zeljinog stadiona. Prodjo kolima pre neko vece i u nizu onih stovarista ili sta li su stoji rupa i temelji necega tu bas do ulicu. Ako neko prodje nek baci pogled.
|
|
|
|
|
|
#10951 |
|
Registered User
|
Da, video sam i ja da su počeli nov objekat "iz podruma" tj iz temelja. Nema nikakve table, a baš sam sporo prošao i zagledao...
|
|
|
|
|
|
#10952 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Upravo sam danas nasao ovaj projekat,mada je u pitanju samo ideja: http://www.kapaprojekt.com/stambeno-...mpleks-ciglana Jel mislis na taj prostor?Ovo ipak izgleda previse dobro da bi bilo istinito.. |
|
|
|
|
|
|
#10953 |
|
Registered User
|
To je za ceo prostor ka brdu. Mi smo rekli za objekte uz ulicu http://gis.ni.rs/?map=ni&cps=7574181...,Ulice,Objekti
|
|
|
|
|
|
#10954 |
|
Registered User
|
Radovi na RK Beograd su stali?nema nista od otvaranja?
|
|
|
|
|
|
#10955 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
Ma jel da?
|
|
|
|
|
|
#10956 |
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
još jedno mesto u Durlanu gde možete proći na crveno.
šalim se, pušten u rad semafor u knjaževačkoj, kod pošte.
|
|
|
#10957 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
U danasnjem stampanom izdanju Blica je objavljen clanak "Statua Konstantina na nišavskom keju".
Kazu da je tokom 2012. ili pocetkom 2013. godine planirano postavljanje statue na keju negde izmedju Tvrdjavskog mosta i Mosta mladosti. Nije jos zvanicno odredjena lokacija ali je najizvesnije da ce spomenik biti u parku ispred hotela My Place. Konstantin ce gledati u nišku tvrdjavu u pravcu mesta gde su otkriveni ostaci Palate sa oktagonom. Prvobitno je planirana skulptura visine 6 metara, ali ako urbanisti procene da je predimenzioniran, biće upola manji. Sledi raspisivanje tendera za izbor livnice i izvodjaca radova. |
|
|
|
|
|
#10958 |
|
Registered User
|
Ma ja odavno znam za predlog tj ideju da bude odmah kad se od mosta mladosti sidje na kej, ali tamo kod auto-pijace, a ne kod hotela..
Mada je onaj ogroman plato savrsen, taman pocinje sve vise da zivi.. |
|
|
|
|
|
#10959 |
|
Registered User
Likes (Received): 66
|
Plato ispred hotela misliš?
Meni nekako autopijaca bolja, samo kada bi se ta lokacija koooompletno preuredila... ali za to ćemo pričekati... |
|
|
|
|
|
#10960 | |
|
Registered User
Likes (Received): 144
|
Quote:
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Ниш, србија, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, niš, nis, nisch, serbia, srbija |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|