daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Југ и исток > Ниш

Ниш Niš

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 4.82 average. Display Modes
Old April 28th, 2012, 04:47 PM   #12001
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Likes (Received): 144

^ Nisu samo tereni, ono glavno je iza njih pa prema toplani, kad budes prosao tamo videces kako je lepo odradjeno..

Quote:
Originally Posted by Kurt2 View Post
Ja bih voleo ovako nešto da izgrade (ovo je Dunavski kej, bg):
Ispunjena ti je zelja..

Last edited by TrTomir_Ni; April 28th, 2012 at 04:58 PM.
TrTomir_Ni no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 28th, 2012, 05:10 PM   #12002
medijanac
Registered User

medijanac's Avatar

Likes (Received): 2

E, ovo je prelepa slika,(novo) igralište puno omladine!
medijanac no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2012, 07:29 PM   #12003
antistres
Registered User

Likes (Received): 0

ne vidi se na slici, iza terena su poligon sa decijim spravama, mini trim staza u cik-cak, klupice, cesma, zatim sprave za fizicki razvoj i vojnicki poligon. Veci deo parka je iza terena. Nadam se da ce da prezivi makar jedno vece od unistenja
antistres no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2012, 07:52 PM   #12004
Prijatelj
Registered User

Prijatelj's Avatar

Likes (Received): 1

Na tenis u Nišku Banju

Renovirana dva od četiri teniska terena u sportskom centru “Vrtop” u Niškoj Banji.

Nekada se u Banju išlo zbog čistog vazduha i dobre hrane, a sada i zbog tenisa. Teniski tereni u sportskom centru “Vrtop” ponovo rade.

- Rekonstrukcijom ova dva terena naš posao nije završen. Potrudićemo se da ovaj sportski centar bude najbolji u gradu. Potvrda da imamo dobru ideju su deca koja treniraju i koja će jednog dana postati šampioni – rekao je Zoran Vidanović, predsednik GO Niška Banja.

Dva terena su dobila reflektore, ogradu i podlogu od šljake, a iz opštine najavljuju da će i ostali tereni biti završeni do kraja godine.

Takođe u planu je i rekonstrukcija terena za fudbal sa veštačkom travom i terena za male sportove sa asfaltnom podlogom. Svlačionice su već izgrađene i očekuje se da će i one uskoro biti stavljene u funkciju.

Izvor www.juznevesti.com
Old April 28th, 2012, 08:12 PM   #12005
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Likes (Received): 144

TrTomir_Ni no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 10:55 AM   #12006
Kurt2
Registered User

Kurt2's Avatar

Likes (Received): 69

Quote:
Originally Posted by TrTomir_Ni View Post
^ Nisu samo tereni, ono glavno je iza njih pa prema toplani, kad budes prosao tamo videces kako je lepo odradjeno..

Ispunjena ti je zelja..
Išao sam da vidim juče, i to je upravo ono što postoji na dunavskom keju, jeeeeej!!!

Nadam se da neće brzo da pokvare...
Kurt2 no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 12:50 PM   #12007
bagzy
Registered User

bagzy's Avatar

Quote:
Originally Posted by ypke988 View Post
samo koseve stavili?

toliko najavljivan sportski park-i samo ovo?
pa ako negde ima kosarkaskih terena to je Bulevaru!
Proud!
Old April 29th, 2012, 01:25 PM   #12008
ypke988
BANNED

bio sinoc da vezbam,stvarno jesu lepo napravili ceo park-ako estetski gledamo..
prakticno i ne bas

a kosarkaski tereni su bolji nego bilo gde u gradu,samo sto nema `ladovine za igru ...

Last edited by ypke988; April 29th, 2012 at 10:25 PM.
ypke988 no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 05:12 PM   #12009
eriol3001
Winter is coming !

eriol3001's Avatar

Likes (Received): 45

Crkva u parku sa druge strane...

eriol3001 no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 05:45 PM   #12010
Trajkovic
Registered User

Trajkovic's Avatar

Likes (Received): 206

Pre par godina, sam pomenuo nedoumicu oko limene pokrivke, kupola, kosine, prosto mi je "neverovatno" da ovako i ostane. Kako su krenuli sa postavljanjem fasade, pa kako je posao krenuo da odmiče, prolaskom pored crkve (a primećuje se i na ovim fotografijama) čini se kao da se ostavlja prostor između lima i fasade, koji bi popunila neka reprezentativnija limarija koja bi došla iznad ove postojeće? Nisam siguran, ali, ne napušta me još uvek ta nada, da ovaj, prost limeni krovni pokrivač, nije predviđen kao finalno rešenje.
Trajkovic no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 08:49 PM   #12011
oroborus
mosh n roll

oroborus's Avatar

Likes (Received): 64

Quote:
Originally Posted by ypke988 View Post

bio sinoc da vezbam,stvarno jesu lepo napravili ceo park..
samo se ne vidi na ovoj slici...

a i kosarkaski tereni su bolji nego bilo gde u gradu,samo sto nema `ladovine za igru ...
jel su stavili reflektore? prođem preko dana tuda ali kolima pa baš i ne mogu da zagledam... ako jesu onda će to mesto biti idealno da se preko leta pika noću basket jer zgrade nisu baš blizu pa ne bi trebalo da smeta ljudima
oroborus no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 08:59 PM   #12012
ypke988
BANNED

nema reflektora,ali se vidi od ulicnog osvetljenja

kvalitet sprava je ocajan

kao i poligon nazovi "vojni" za malu decicu...
mislim jeste da lepo izgleda al nisam zadovoljan!
sad cu slike..
Old April 29th, 2012, 09:27 PM   #12013
ypke988
BANNED

zanemarite gospodje,decicu i ostale na slikama...nisam mogao da ih pomerim da slikam

ajde ovo gore,al ovaj poligon za ljude noramlne visine skroz nepraktican!

toliko price o ovome,svecano otvaranje...
al opet bolje ista...

a da,basket tereni su bas dobri-samo kad Zvezda upekne ne znam ko ce bas da igra
Old April 29th, 2012, 10:05 PM   #12014
mareLimp
Registered User

mareLimp's Avatar

Kvalitet sprava je zadovoljavajuć. Osim što par sprava škripe, nemam nekih zamerki. Ipak, moram da napomenem da jedan Kruševac ima više vrsta tih sprava nego Niš.

Takođe je lepo što na spravama postoji uputstvo za korišćenje. Jedino na vojnom poligonu nema uputstva pa su mi neke sprave ostale misterija

Jeste da trenutno ima mnogo male dece, pa sam i danas gledao kako se dve male devojčice dobacuju konopcem za penjanje, ali deca će to brzo izgustirati pa će služiti svojoj pravoj nameni.

Košarkaški tereni su novi, pa su i dobri, ali koševi su najjeftiniji mogući. Konstrukcija je labava pa se tabla mnogo trese i puca na svaki šut sa distance, a sami koševi nemaju zglob i deluje mi da će nakon par zakucavanja da budu odvaljeni.

Takođe, basket preko leta neće biti izvodljiv, osim noćnog (osvetljenje postoji).

Na kraju se nadam da će što skorije da asfaltiraju one staze, da će da stave neke klupice pored košarkaških terena (sa obe strane), da će česma da proradi (nekad), da će da naprave direktnu stazu do vojnog poligona jer svi idu preko trave, niko neće da zaobilazi.

Takođe, nije na odmet dodati još sprava, jer se neke ponavljaju, pa ih je zapravo veoma malo...mesta ima, to je sigurno.

Drveće su zasadili duž parka na strani Nišave, ali tu neće imati nikakvu svrhu osim estetske, s obzirom da je to severna strana. Da bi zaštitilo od sunca potrebno je zasaditi ga na naspramnoj strani, ali je tu mesto glavni problem.

Poligon su nabili uz sami zid a mogli su tu prvo drvored da zasade i par klupica da stave. Osim toga, kada sam danas video gomilu bicikala, još jedna stvar se pokazala kao potrebna a to je parking za bicikle. Ima samo par kanti za smeće što je nedovoljno - sve su bile prepune.

Eto, to je moja "kratka" kritika...
mareLimp no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 10:09 PM   #12015
mareLimp
Registered User

mareLimp's Avatar

PS. Da li je neko primetio idiJotizam na suprotnoj strani keja koji su skoro sređivali. Postavili su klupice leđima okrenute Nišavi !!! Koliko je potrebno da neko bude malouman da uradi tako nešto. Nisam mogao da se načudim. Rekoh, možda prerano donosim zaključak, pa sam sa drugom prešao most i seli smo na jednu od tih fantastično debilnih klupica kako bi osetili čari takvog rešenja.

Ispalo je da me prvi utisak nije prevario. Na 2 metra od nas bila je kosina obrasla korovom...ili bedem, a iza nas je tekla Nišava i ceo taj prelep odmarajući ambijent neko je rešio da nam smesti iza leđa. Osim ako u ceo projekat nisu bili uključeni naučnici koji su predvideli da ćemo u skorijoj budućnosti da imamo oči na leđima, mislim da je potrebno biti STRAHOVITO VELIKI KRETEN da uradiš nešto onako.
Old April 29th, 2012, 10:22 PM   #12016
ypke988
BANNED

ne slazem se s`tobom...

nista nije prakticno,samo je estetski lepo...
koje se sprave ponavljaju? samo dve nisam uslikao-to je za trbusnjake klupica i ona za nordijsko skijanje!

konstrukcija najobicnija za zgibove se trese,kanap je od najlonskih vlakana-pa klizis dok se penjes!
propadanja za ljude 185+cm neizvodljia

kosevi su pravi basketaski!
svaka cvrstij konstrukcija od ove ne valja i odvraca ljude od igranja!
to je jedino cime sam zadovoljan,izuzev sto nema hladovine
Old April 29th, 2012, 11:46 PM   #12017
sallae2
Registered User

Likes (Received): 48

Quote:
Originally Posted by mareLimp View Post
PS. Da li je neko primetio idiJotizam na suprotnoj strani keja koji su skoro sređivali. Postavili su klupice leđima okrenute Nišavi !!! Koliko je potrebno da neko bude malouman da uradi tako nešto. Nisam mogao da se načudim. Rekoh, možda prerano donosim zaključak, pa sam sa drugom prešao most i seli smo na jednu od tih fantastično debilnih klupica kako bi osetili čari takvog rešenja.

Ispalo je da me prvi utisak nije prevario. Na 2 metra od nas bila je kosina obrasla korovom...ili bedem, a iza nas je tekla Nišava i ceo taj prelep odmarajući ambijent neko je rešio da nam smesti iza leđa. Osim ako u ceo projekat nisu bili uključeni naučnici koji su predvideli da ćemo u skorijoj budućnosti da imamo oči na leđima, mislim da je potrebno biti STRAHOVITO VELIKI KRETEN da uradiš nešto onako.
Ako se dobro sećam klupice su postavljene sa obe strane staze i okrenute su prema stazi ...
a na delu staze prema Nišavi pored klupica sa naslonom, stoje i klupice bez naslona, pa ko hoće može da sedi okrenut prema stazi ili prema Nišavi
sallae2 no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2012, 01:57 AM   #12018
undertaker89
NUSKNVP

undertaker89's Avatar

Likes (Received): 26

Lepe fotke ypke988, samo da stoka ne polomi ovo...
undertaker89 no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2012, 01:47 PM   #12019
JovanT
Registered User

Данас је у Чаиру отворен "Еко парк". Студенти са Електронског факултета су поставили "Еко дрво", које корисницима пружа бесплатан приступ бежичном Интернету и могућност пуњења батерија лаптопова а све уз помоћ соларне енергије. Дрво се налази код пужа.

Еко дрво:

Лаптоп који се пуни:

Еко-парк:

Причали смо скоро и о саобраћајним знацима код школе Ратко Вукићевић. Ево како то изгледа:

Last edited by JovanT; April 30th, 2012 at 01:54 PM.
JovanT no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2012, 02:07 PM   #12020
mareLimp
Registered User

mareLimp's Avatar

Sprava sa druge slike se ponavlja. Što se propadanja tiče, ako ga radiš pravilno možeš i sa 2m visine. Kad se radi propadanje telo treba nagnuti napred gotovo u horizontalu, noge saviti u kolenima a glavu podići na gore...probaj pa mi javi efekte

Mada ja mislim da su te šipke, s obzirom na dužinu, namenjene hodanju pomoću ruku - od jedne do druge strane. Sprave za propadanje se drugačije prave.

Zgibove sam video da rade na spravi gde visi onaj lik u narandžastoj majci, mada meni se nije tresla ni ona sledeća koja ima dva nivoa (što je ekstra jer se rade i kombinovani zgibovi sa jednom nižom rukom).

Konopac jeste klizav, možda su obratili pažnju na mogućnost oštećenja odeće od običnog konopca, ali ko se penje treba sam da misli na to ! Mada, iako je klizav, video sam juče lika koji se samo pomoću tuku popeo do vrha ko od šale.

O hladovini su morali da razmišljaju, doći će leto pa će taj park da bude pust. Jer i same sprave ima da budu usijane od sunca.

Salle, klupice ka Nišavi sam video 2 i jednu ili 2 bez naslona (takođe katastrofalno rešenje). Sve u svemu, probao sam i osećaj je fantaguzično katastrofalan

Da ne pričem o kvazi rešenju sa onim uzanim cevčicama ugrađenim u bedem kako bi se kroz njih slivala voda sa nizbrdice...projektanti očigledno nisu čuli za eroziju ! Neke cevi su već zapušene zemljom a uz bedem se već nagomilao sitniji zemljišni materijal.

ps. Ono čudo udubljeno, ne znam kako da ga nazovem, sa nekom česmom u dnu (malo mi deluje na komunističku gradnju)...zna li neko šta je ono ? Baš pored toga ima klupica okrenuta ka Nišavi.

Reply

Tags
Ниш, србија, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, niš, nis, nisch, serbia, srbija

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules