daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Југ и исток > Ниш

Ниш Niš

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 4.82 average. Display Modes
Old May 22nd, 2012, 11:38 PM   #12141
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Likes (Received): 144

A investitor im se javio tri dana nakon otpocinjanja procesa za raskid ugovora da pita 'e ajde a koliko treba da platim?'.. sta li mute majke im ga spalim lopovske..
TrTomir_Ni no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 23rd, 2012, 12:29 AM   #12142
Trajkovic
Registered User

Trajkovic's Avatar

Likes (Received): 198

Ma to od samog starta nije imalo veze s vezom, onako, laički rečeno, i čini se da nema dodirnih tačaka, ali ipak ima, suštinskih : "ljudi nemaju pare da kupe garsonjeru, a oni će da prave onoliki akva-park!?"

Međutim, prolazeći pored betonske zavrzlame što se nekada nazivala hotel Niš, primetih aktivnosti. Raščišćavaju dole prostor, očistili na velikim delovima fasade one plakate što se prelepljuju godinama, istakli novu tablu (valjda je nova?) o radovima na rekonstrukciji hotela. Čini mi se da nije onakav izgled bio kada je Srba Ilić svojevemeno krenuo sa rekonstrukcijom, sada mi se čćini da je gori izgled fasade, neki paneli žuto-zlatne boje, na prvi pogled, jeftinijeg izgleda ... nikako da smetnem s uma misao " sve je bolje nego ovo", ali, nikako ni da ne razmišljam o "Potemkinovim selima", spolja gladac-iznutra jadac, kao na Robnoj kući u centru .. sve mi se čini da bi i tu mogli da srede samo fasadu, da ne bude ruglo, dok se ne steknu bolje mogućnosti da se sređuje i unutra .. ali, o tom-po tom.
Trajkovic no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 02:50 AM   #12143
tiger_nish
Registered User

Likes (Received): 13

Još kad sam vam najavio da od akva parka nema ništa, ali i ja sam sebi nisam hteo da verujem pa sam se kao i vi ipak nadao, iako sam lično čuo na sastanku da DS lažno obećava tu investiciju sve vreme i da od nje nema ništa! Što se tiče hotela Niš obećavam da ću se raspitati i ja sam primetio radnike pre dva dana! Mom teči je Srba Ilić sestrić, pa sigurno ima informaciju! :-))

Last edited by tiger_nish; May 23rd, 2012 at 05:11 AM.
tiger_nish no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 10:17 AM   #12144
moonray018
Registered User

moonray018's Avatar

Likes (Received): 37

Kada Smiljko Kostic nije hteo nista da radi za tom (otprilike istom?) ekipom oko akva parka i oterao ih, ljudi su ga razapinjali na krst.. A covek je ocigledno znao nesto o doticnima vise nego svi ljudi koji su samo videli sjaj akvaparka..
moonray018 no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 12:28 PM   #12145
Nišlija
Registered User

Nišlija's Avatar

Likes (Received): 0

Jedino ako je nekom ispran mozak pa da Smiljka Kostica nazove "covekom"! Vi zaboravljate kako je taj covek izolovao grad i vratio ga 10 godina u nazad? Ne bi trebali vise da mu spominjemo ime i govorimo da je on nesto znao! Aqva park nije neka investicija koja je nedostizna za Nis, to mozete videti na osnovu toga sto su Backi Petrovac, Soko Banja, Jagodina dobili ti isto, tako da oko toga ne treba dizati preteranu galamu. Mnogo ce biti veci problem ako tamo Banana (nepismen covek) bude doveo Ikeu, ne ide da se u sred banje dize industrijska zona ili distributivni centar ili mega robne kuce zarad poltronstva.
Nišlija no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 01:47 PM   #12146
Aca_Ni
Registered User

Aca_Ni's Avatar

Likes (Received): 13

Jel to 100% sigurno da se nece graditi ili jos postoji neka nada? Znaci samo su cekali izbori da prodju.
Aca_Ni no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 05:01 PM   #12147
eriol3001
Winter is coming !

eriol3001's Avatar

Likes (Received): 42

Malopre prodjoh pred Hotela Nis i ima radnika unutra koji nesto rade na prvom spratu. Nisam zagledao. Ko sto rece Velizar, izgleda da rasciscavaju. Ne videh tablu.
eriol3001 no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 05:29 PM   #12148
TUCAnik
Lokal patriota

TUCAnik's Avatar

Likes (Received): 26

pa Mile se slikao sa bagerima pred izbore za glasove, iskopali malo, i to mu je! Majku im politicarsku..lazovsku,lopovsku..i kako ono bese..konjokradicku (od konjokradice-neko je spomenuo ranije )
TUCAnik no está en línea   Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 08:47 PM   #12149
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nišlija View Post
Jedino ako je nekom ispran mozak pa da Smiljka Kostica nazove "covekom"! Vi zaboravljate kako je taj covek izolovao grad i vratio ga 10 godina u nazad? Ne bi trebali vise da mu spominjemo ime i govorimo da je on nesto znao! Aqva park nije neka investicija koja je nedostizna za Nis, to mozete videti na osnovu toga sto su Backi Petrovac, Soko Banja, Jagodina dobili ti isto, tako da oko toga ne treba dizati preteranu galamu. Mnogo ce biti veci problem ako tamo Banana (nepismen covek) bude doveo Ikeu, ne ide da se u sred banje dize industrijska zona ili distributivni centar ili mega robne kuce zarad poltronstva.
Slazem se za Smiljka (nego kod nas ljudi imaju kratko pamcenje) kao i za akva park, to je investicija od 10 do 20 miliona evra sto i nije mnogo.. U akva park se ide jednom u toku sezone tako da ulaznica u rasponu od 500 do 1000 po osobi je ok, ima tu i grupnih, porodicnih snizenja itd. Ako racunamo opseg 50km od grada tu spadaju i druga mesta kao sto su Le, Pk, Al, Pi, isto bi se promenila i struktura turista koji bi dolazili u Nisku banju i za njih bi akva park bio magnet..
Zato se nadam da nece da se desi ovo zadnje sto si rekao o prenameni zemljista u industrijsko, to pitanje je vec jednom pokrenuto u skupstini grada ali se hvala bogu vecina nije slozila, trebalo bi kao i do sada da nastave da traze drugog investitora ako sa postojecim ne nadju zajednicko resenje za to izgleda prokleto zemljiste.. samo da se ova prica ne oduzi u nedogled jer takav slucaj vec imamo u gradu (Srba Ilic) gde smo evo 6 godina cekali da se radovi na hotelu Nis nastave..

Quote:
Originally Posted by Trajkovic View Post
Čini mi se da nije onakav izgled bio kada je Srba Ilić svojevemeno krenuo sa rekonstrukcijom, sada mi se čćini da je gori izgled fasade, neki paneli žuto-zlatne boje, na prvi pogled, jeftinijeg izgleda ... nikako da smetnem s uma misao " sve je bolje nego ovo".
Trajkovicu jel to ovako nekako izgleda samo u zlatnoj varijanti?

Inace ovo je hotel u Rumi, iz lanca hotela ciji ce deo da postane i hotel Nis kad se zavrsi rekonstrukcija.. imaju i dva hotela u NSu pa ko zeli neka pogleda, to je ono sto sam uspeo da iskopam..
http://www.hotelparkns.com/strane/o_hotelu.html
http://hotelpark.rs/?gl_pg_id=3

Last edited by TrTomir_Ni; May 23rd, 2012 at 09:26 PM.
Old May 23rd, 2012, 11:50 PM   #12150
Trajkovic
Registered User

Trajkovic's Avatar

Pa, deluje kao da je to ta vrsta panela, ali nije takvo oblaganje fasade, po vertikalama, već i po vertikali i po horizontali oko prostranih prozorskih okana, pa zato se čini da deluje malo "prostije", jer je uobičajenije.
Ali, pokušaću sutra da fotografišem, pa da procenimo, možda prvi utisak vara,
posle dužeg gledanja više ljudi, formira se ispravnije mišljenje.
Old May 24th, 2012, 12:04 AM   #12151
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

^
Hehe.. imam osecaj da si video onaj stariji render koji je tu od pre samo je bio zaklonjen plakatima, crna, tamnija stakla u obliku kvadrata, vise njih, pravilno poredjana i oivicena sa svih strana zlatnim panelima..
Old May 24th, 2012, 02:26 AM   #12152
Trajkovic
Registered User

Trajkovic's Avatar

E, taj je bio. Sutra ću baš da zagledam da li su ga sklonili. A je li se meni samo čini, da je izgled, kada je bio aktuelan Holliday inn, bio drugačiji?
Old May 24th, 2012, 03:53 PM   #12153
Aivazovsky
Registered User

Aivazovsky's Avatar

Likes (Received): 0

"Ugovor za Lozni Kalem neće biti raskinut"
Autor Predrag Blagojević Izvor Južne vesti | NIŠ | NIŠKA BANJA

Miloš Simonović, gradonačelnik
Ugovor između grada Niša i kompanije „ItalNis“ o kupovini zemljišta kod Niške Banje za izgradnju akvaparka neće biti raskinut, rečeno je Medijskom istraživačkom centru u kabinetu gradonačelnika.

U kabinetu, prenosi MIC, potvrđuju da je gradska Uprava za imovinu u Nišu pokrenula postupak za raskid ugovora, ali da stvari nisu tako jednostavne.

- Inicijativa je stigla do gradonačelnika. Ali, takvi ugovori se ne raskidaju tako olako jer se radi o velikim investicijama. I ranije je bilo problema ali je grad nastojao da se sve to reši kako ni jedan investitor ne bi otišao iz grada - rečeno je u kabinetu gradonačelnika.

Projekat avka parka "Fantazija"
Kako su Južne vesti ranije danas pisale, direktor ItalNis grupe Bojan Stanisavljević izjavio je da Grad više ne može da oduzme to zemljište, jer je ono već prodato i uknjiženo na ime ove firme.
Podsetimo, Lozni Kalem, oko 15 hektara zemljišta sa desne strane ulaza u Nišku Banju prodato je na licitaciji decembra 2010. godine po početnoj ceni od 780 dinara po kvadratu.

Jos jedan razlog zasto treba neko da snosi debelu odgovornost.
Aivazovsky no está en línea   Reply With Quote
Old May 24th, 2012, 05:11 PM   #12154
Bu rsone
bursone

Bu rsone's Avatar

Likes (Received): 280

edit:vec je spomeuto(kula od 20 spratova)
Bu rsone está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 24th, 2012, 05:16 PM   #12155
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Ne zna se ko nas vise zajebava, imaju lepo televiziju pa ako zele da nas udostoje barem toliko nekog objasnjenja oko akva parka imaju priliku.. jer ovo vec pocinje da vredja..

Quote:
Originally Posted by Trajkovic View Post
A je li se meni samo čini, da je izgled, kada je bio aktuelan Holliday inn, bio drugačiji?
Ako kazes da si video isto onda ti se samo cini..
Old May 24th, 2012, 09:34 PM   #12156
eriol3001
Winter is coming !

eriol3001's Avatar

I ja sam danas video tablu o kojoj prica Velizar. Piseo - Euroinvest...pa nesto. Ocistili su one lokale ispred Hotela Nis i postavili tablu Toncev gradnje a u lokalu sedi neki cikica i piskara nesto.

Bas kao sto rece, izgleda OK ali obicno, velika stakla i paneli. Nije mi delovalo lose. Podseca na ovo u Rumi ali sa vecim prozorima.
Old May 25th, 2012, 01:06 AM   #12157
nispantelej
Registered User

Likes (Received): 5

Ja danas bio na "novoj" pijaci na paliluli.Dok sam cekao kevu da pokupuje neko povrce rekoh ajde da vidim kakva je pijaca.Nisam ja ni ocekivao od pijace da bude ne znam sta ali onoliko slikanje i onolika pompa oko 8 stubova na kojima stoji limeni krov sve sa garaznim vratima i jos neko ranije rece ima sto tezgi a ja danas prebrojao 52 a najgore od svega je sto se nisu potrudili kasvetno da ofarbaju onu betonsku konstrukciju unutra nego je samo prekrecili i to jednom pa je cela sarena,krivo mi je sto nisam u tom trenutku imao kod sebe aparat da slikam a tel mi je krs i nista se ne bi videlo
nispantelej no está en línea   Reply With Quote
Old May 25th, 2012, 02:28 AM   #12158
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Produžen rok za Lozni kalem
Izvor: TV5 24. 05. 2012

Ugovor izmedju grada Niša i mešovite srpsko-italijanske firme Italnis grupa o kupovini zemljišta kod Niške Banje za izgradnju akvaparka ipak neće biti raskinut, a rok za plaćanje obaveza investitora biće produžen za 15 dana, rekao je za Televiziju 5, gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Danas je investitor tražio produženje roka za realizaciju ugovora još 15 dana, kako bi izmirio deo komunalnih troškova koje po ugovoru treba da plati gradu. Reč je o velikoj investiciji, grad će izaći u susret investitoru i sačekati. Ja znam da mnogi navijaju da ova investicija propadne ali sam optimista i nadam se da će investitor, s obzirom da je već uložio 1,5 milona evra, krenuti u realizaciju ove investicije”

Old May 25th, 2012, 03:17 AM   #12159
usrejected
Registered User

usrejected's Avatar

Likes (Received): 55

Kad meraklije beru vinograde - U Nišu počela izgradnja vinarije "Kamenica", prve boce u prodavnicama 2013.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/579663
usrejected no está en línea   Reply With Quote
Old May 25th, 2012, 04:50 PM   #12160
eriol3001
Winter is coming !

eriol3001's Avatar

Tabla na Hotelu Nis. Da li je vazeca ne bih znao. Los je snimak sa mobilnog

I skadar na bojani kod amss-a, koliko ga prave ? 10-15 godina ?

mada su bili neki radnici u prizemlju

Reply

Tags
Ниш, србија, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, niš, nis, nisch, serbia, srbija

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules