|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#201 |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 65
|
Pa treba da se zaduzimo svi kompletno. Sta mi to glumimo mislim i na BiH i na SR. Sredimo vise autoputeve i zeljeznice pa cemo otpacivati ko ga jebe kad drugacije ne mozemo.
|
|
|
#202 | ||
|
radioactive
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() Quote:
|
|
|
|
#203 | |
|
BANNED
|
Quote:
Sto se tice simensovih vozova, ne kazem daih nema, ali eto ja nisam imao srece da vidim ni jedan. |
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
BANNED
|
Gradnja brzih pruga od 2009.
Početak radova na izgradnji brzih pruga i modernizaciji željezničke infrastrukture u RS, velikom projektu u koji treba da se uključi američka kompanija "General Electric", očekuje se početkom iduće godine, izjavio je juče Petko Stanojević, generalni direktor "Željeznica RS". Cjelokupan projekat u vrijednosti od 167 miliona evra, prema njegovim riječima, predviđa remont pruge na relaciji Prijedor - Banjaluka - Doboj, koja bi omogućila saobraćanje vozova brzine i preko 160 kilometara na čas, te sveobuhvatnu modernizaciju telekomandi, stanica, perona i prelaza. Stanojević je istakao da je Skupština akcionara "Željeznica RS" (ŽRS) prije tri dana dala saglasnost za kreditno zaduženje preduzeća u iznosu od 55 miliona evra. Ta sredstva, kako ističe, biće upotrijebljena za prvu fazu projekta koja podrazumijeva izgradnju brze pruge na dionici Banjaluka -Omarska, modernih telekomunikacija od Doboja do Banjaluke i propratne infrastrukture. Ministarstva saobraćaja i finansija RS, napominje Stanojević, trenutno imaju zadatak da pronađu banku koja će tom preduzeću odobriti kredit po najpovoljnijim uslovima. "Čim izabrana banka odobri sredstva, raspisaćemo tender za izvođača radova gdje se može očekivati pobjeda 'General Electrica' s obzirom na to da su najosposobljeniji za te poslove u cijelom svijetu", kazao je Stanojević, dodajući da početak radova očekuje do februara iduće godine. Vlada RS i taj američki konglomerat već duže pregovaraju o saradnji u više oblasti, uključujući modernizaciju željeznica, što je potvrđeno protokolom koji su prije dva dana potpisali premijer RS Milorad Dodik i predsjednik "General Electric Internationala" Ferdinando Bekali Falko. U ŽRS napominju da iduće godine planiraju kreditno zaduženje za drugu fazu projekta koja podrazumijeva izgradnju brze pruge od Omarske do Prijedora, sanaciju tunela i mostova, signalizacije i obezbjeđenja prelaza, te izgradnje drumskih vijadukata preko pruga. Stanojević kaže da će najzahtjevnija biti zadnja faza, odnosno radovi na pravcu Banjaluka - Doboj, gdje bi se na oko 70 kilometara praktično dizao stari i postavljao novi kolosijek, ponegdje i izmještao kako bi se "izravnali" lukovi koji onemogućavaju postizanje velikih brzina. "Zbog kompleksnosti radova teško je precizirati kada će cjelokupan projekat biti okončan, ali se okvirno može reći da će trajati između tri i pet godina", kazao je Stanojević. Bekali-Falko: Želimo projekte u RS Predsjednik kompanije "General Electric International" Ferdinando Bekali-Falko rekao je da je njihov cilj da se između 2009. i 2010. zaključe neke od planiranih projekata u energetskom sektoru, oblasti transporta, željeznica i vazduhoplovstva, zdravstva i komunikacija u RS. "Neki projekti se već ostvaruju u zdravstvenom sektoru, mnogo se preduzima u oblasti željeznica. Ovo nije početna tačka, ovo je tačka u kojoj kažemo da smo došli tu, da je dobro i da nastavljamo", poručio je Bekali-Falko. On je u intervjuu agenciji Srna kazao da kompanija u regiji od Slovenije do Makedonije ima zaposlenu upravljačku grupu od 350 domaćih stručnjaka, te izrazio lično očekivanje da će i RS ispuniti uslove za povoljno ulaganje i ulazak te kompanije. http://nezavisne.com/ekonomija/vijes...a-od-2009.html |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
radioactive
|
Quote:
|
|
|
|
#206 |
|
BANNED
|
Pogledaj vozni red Slo zeljeznica i vidjeces koliko vozi taj voz. Ja sam se njime vozio prije 20-tak dana. I voz je bas jeftina opcija negog ozbiljnog voza, djelue kao igrackica.
Koliko znam u SRB vise niko ni ne prica o tim prugama za 23. vijek. |
|
|
|
|
|
#207 |
|
radioactive
|
Ja sam se vozio pre dobrih 5 godina.
A skoro je opet neko pustio pricu o super sega mega brzim prugama na koridoru 10, Mrka mislim...
|
|
|
#208 | |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Quote:
A sto se tice penzija svi su znali da to nije realno oni su to obecavali. Zao mi je ali onda obecanje mora da se ispuni ili se podnosi ostavka, mada to rade u normalnim zemljama kod nas to ne vazi vec ce odani mediji to postaviti na "pravo mesto". |
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Quote:
To bas i nije tako pametno sto se vidi i na primeru Madjarske a i druge zaduzene zemlje imaju ili ce imati taj problem ako se kriza nastavi. A jos ako se uzme u obzir da Srbija na kreditnom rejtingu ne stoji najbolje i da ce sada zbog krize krediti biti dosta teze ostvarivi... |
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 260
|
Željeznice CG i Gredelj u četvrtak potpisuju ugovor o modernizaciji vagona
Autor/izvor: Mina-business Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#211 | |
|
Multipraktik
Likes (Received): 8
|
da se nadovežem Test preuzet iz Pobjede... uz prigodna skraćivanja... Quote:
|
|
|
|
#212 |
|
Think Different
|
![]() Smenjen Milanko Šarančić Cetvrtak, 6. novembar 2008. 16:36 Vlada Srbije razrešila je dužnosti generalnog direktora Železnica Srbije Milanka Šarančića, javila je Televizija B92. Preduzeće Železnice Srbije dobila je Demokratska stranka, a novi generalni direktor biće Milovan Marković. Marković je trenutno poslanik demokrata u Skupštini Srbije, a šef je Opštinskog odbora DS-a u Valjevu. Šarančić, inače kadar Nove Srbije, široj javnosti postao je poznat 2005, kada je bez tendera kupio polovne vozove i lokomotive iz Švedske, za tri i po miliona evra, i to od firme koja prodaje robu buticima. Takođe, pre nekog vremena , kupio je službene automobile vrednosti 2,2 miliona evra i ušao u proceduru otkupa službenog stana u centru Beograda. (MONDO) |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Kabadahija
|
Konacno. Sada treba podneti krivicni pristupak za zloupotrebu sluzbenog polozaja...
|
|
|
#214 | |
|
Vuk sa Ontarija
|
7. Novembar 2008.
Železnica danas potpisuje ugovore vredne 23,4 miliona € Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
BANNED
|
Ne kontam zasto Por dobija sve ugovore SRB?! Je li to zato sto su finansirani od ERB?
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
radioactive
|
To znaci da je Pork usemljen sa ovdasnjim vlastodrscima.
A sto se Sarancica tice, njegova smena je svakako dobra vest, ali on i pored toga nece odgovarati za sve afere, pronevere i kradje. Gospodin ce se i dalje vozikati u crnim limuzinama, zivece u luksuznim stanovima i natenane ce krckati sve ono sto je zgrnuo na radnom mestu. U tome nije jedini...
|
|
|
#217 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
ovi napi vozovi što su gore na sliki, znači crveni su vrlo usper za linije gde treba vlak više puta da zasutavi.brzo krene udoban, ima jaku klimu
meni je super i svaki dan se vozam s anjime |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Vuk sa Ontarija
|
Da, imao sam priliku da ga isporobam, od Zidanog Mosta do Ormoza koliko se secam, i moram reci da nije bas udoban za duza putovanja. To je vise vozilo za nekakvu gradsku zeleznicu, gde se nikad u jednom smeru ne putuje duze od sat vremena.
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
BANNED
|
I ja mislim da nije za duza putovanja, jer je malen i skucen je sav. Mjesta za noge nema.
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 38
|
Quote:
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|