|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Infrastruktura drogowa Autostrady, trasy, tunele, estakady i mosty
» Ukończone » Petycje i akcje |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Lokalny Puławski Patriota
Likes (Received): 24
|
Wszyscy lubelacy o tym wiedzą, ale innym warto wspomnieć, że S12 i S17 na ponad 50 km odcinku biegną wspólnym śladem - od Piask do węzła Sielce (koło Puław)
Do węzła Sielce ma być dobiegać 25 kilometrowa obwodnica Puław z mostem przez Wisłę tak więc po pobudowaniu tego odcinka lubelszczyzna będzie miała dwie drogi ekspresowe znacznej długości - myślę że to jeszcze mocniej przemawia za szybką budową S17
Last edited by miras; September 2nd, 2006 at 08:11 AM. |
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
No more half measures
Likes (Received): 11
|
Quote:
Jak udało mi się dowiedzieć DW-835 "jest aktualnie najdłuższą drogą wojewódzką w Polsce, liczy ok. 231 km." Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
tak sie przygladam tej mapie
i najgestsza siec drog ekspresowych jest chyba w woj.lubelskim lecz w przeliczeniu na m^2 powierzchni,bo najdluzsza jest na Mazowszu |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Lokalny Puławski Patriota
Likes (Received): 24
|
Quote:
Last edited by miras; September 2nd, 2006 at 02:54 PM. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Człowiek Wschodu:-)
Likes (Received): 10
|
Quote:
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
[DK17] Warszawa - Hrebenne (fotorelacje)
Mam zaszczyt przedstawić Wam fotorelację z podróży do Zakrętu pod Warszawą (07.02.2007.).
No to jedziemy: 1. Początek na al. Warszawskiej, pogoda taka jak w zimie czyli zimno i trochę sypie: ![]() 2. Tu w przyszłości ma być węzeł: ![]() 3. Ruch na tej trasie nie jest mały szczególnie na odcinku do Kurowa. ![]() 4. ![]() 5.Nowy asfalcik do Jastkowa. Coś jeszcze tam grzebią, nie wszędzie są wymalowane pasy. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() 9. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12.Fotoradar w Garbowie. ![]() 13. Następny trochę dalej w Zagrodach. ![]() 14. ![]() 15. Ruch czasami był bardzo duży. ![]() 16. ![]() 17. Bywało również w miarę pusto. ![]() 18. ![]() 19. My jedziemy w prawo na Warszawę w lewo droga prowadzi do Radomia. ![]() 20. Ruch wcale nie zmalał…. ![]() 21. ![]() 22. ![]() 23. ![]() 24. ![]() 25. ![]() 26. ![]() 27. Zima w pełni: ![]() 28. ![]() 29. ![]() 30. ![]() 31. ![]() 32. ![]() 33. Do stolicy coraz bliżej: ![]() 34. Jeden z nielicznych zakrętów na 17-ce. ![]() 35. ![]() 36. Pusto: ![]() 37. ![]() 38. ![]() 39. ![]() 40. ![]() 41. ![]() 42. Ten kawałek robili w miarę niedawno, a już są dziury: ![]() 43. ![]() 44. ![]() 45. ![]() 46. Jak ma być ekspresówka to trzeba zbudować wiadukt: ![]() 47. 1x2: ![]() 48. ![]() 49. Drogowcy nie próżnują: ![]() 50. Policja również: ![]() 51. ![]() 52. ![]() 53. Dojeżdżamy do Garwolina: ![]() 54. ![]() 55. Robota wre: ![]() 56. Tutaj zawsze są korki: ![]() 57. ![]() 58. ![]() 59. ![]() 60. :Od strony Warszawy też coś robią przy obwodnicy: ![]() 61. ![]() 62. ![]() 63. ![]() 64. ![]() 65. ![]() 66. ![]() 67. ![]() 68. ![]() 69. ![]() 70. ![]() 71. ![]() 72. ![]() 73 ![]() 74.Już „tylko” 50km: ![]() 75. ![]() 76. Pogoda uległa poprawie: ![]() 77. ![]() 78. ![]() 79. ![]() 80. ![]() 81. Rondo w Kołbieli czyli kolejne „wąskie gardło” na trasie: ![]() 82. ![]() 83. ![]() 84. Karetka: ![]() 85. ![]() 86. Stacje paliw są co kilka km więc z tankowaniem nie ma problemu: ![]() 87. Zwalniamy Otwock: ![]() 88.Wąsko: ![]() 89. ![]() 90. ![]() 91. ![]() 92. Reklama: ![]() 93. ![]() 94. ![]() 95. ![]() 96. ![]() 97. ![]() 98. I dojechaliśmy do końca 17- tki, dalej wiedzie DK 2: ![]() To tyle dziękuje za uwagę.
|
|
|
#27 |
|
Registered User
|
Gratuluję świetnej fotorelacji i powiem krótko: S17 potrzebna jak najszybciej a przynajmniej ekspresowe obwodnice. Wyremontowane odcinki klasy GP wyglądają całkiem nieźle ale przy takim ruchu tirów to trochę za mało.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
gdyby ta trase pokonywac zgodnie z przepisami to pewnie zajelo by to ze 4 godziny,od tabliczki Warszawa do tabliczki Lublin jest okolo 134km mozna przejechac ten odcinek w niewiele ponad godzine(1,15h) ale tylko w nocy,a od centrum do centrum ze 165-170km-przewaznie 2h-2,5h,wiem to z doswiadczenia ,przewaznie pokonuje ta trase 2 razy w tygodniu,a droga 17 jest jedna z lepiej utrzymanych drog w polsce,75%stanu dobrego nawierzchni
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
|
Obw. Garwolina
Super zdjęcia. Mi do jazdy najlepiej podoba się odcinek Ryki -Garwolin, bo jest w miarę pusty. S17 jak najszybciej!
Czy robiłeś selekcję zdjęć? Może masz coś więcej w temacie obwodnicy Garwolina? Jest odrębny wątek, ale gdzieś już spadł "na dół". K. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
Dziękuje, zrobiłem selekcje fotek bo nie wszystkie były wyraźne (słaba ostrość, brudna szyba), niestety obwodnicy Garwolina poświęciłem niewiele czasu widoczność słaba i jedyne co udało mi się uchwycić jest na powyższych zdjęciach. Gdybym mieszkał bliżej Garwolina wybrałbym się rowerem i wszystko dokładnie obfocił. Co do samej trasy to naprawdę niewiele trzeba poprawiać i jedzie się bardzo przyzwoicie.
|
|
|
#31 |
|
Obserwator
Likes (Received): 2
|
Dzieki za fotorelacja widac e-ska 2x2 potrzebna jest juz .
To co wyrabiaja tirowcyt to az szkoda gadac -patrz foto 15 Masz tylko zdjecie jednego radaru jak nieto prosze podslij mi reszte na prywatna wiadomosc
|
|
|
#32 |
|
Registered User
Likes (Received): 36
|
świetny pomysł na fotorel..!!!!
Jeździłem tą trasą dziesiątki, a może setki razy. Proszę o S-kę jak najszybciej!!!!!!!!
|
|
|
#33 |
|
Precz z komuną!
Likes (Received): 33
|
Na S-kę to znając życie to sobie jeszcze poczekamy, ale ludzie, przecież z tego co widzę po tych zdjęciach to ta trasa na większości odcinków powinna mieć przekrój 2+1! Co za marnowanie asfaltu!
|
|
|
#34 | |
|
Registered User
|
Quote:
A gdzie ty to widzisz ze trasa powinna byc 2+1 na tych zdjeciach?Gdzies to jest napisane na tych zdjeciach? Ale na pocieszenie powiem Ci ze Ta trasa do 2013 od Warszawy do Piask bedzie S2x2, a za 3 miesiace oddany powinien byc 1 odcinek 14km Przepraszam za OT |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Precz z komuną!
Likes (Received): 33
|
Ten asfalt to taki skrót myślowy :]
Wiem że ta trasa będzie w przyszłości klasy S (powinno być IMHO A), nie jestem idiotą. Chodzi o to, że aktualnie zamiast 1x2 z utwardzonymi poboczami praktyczniej by było gdyby zrobili 1x3. Wystarczy zmienić malowanie poziome. Byłoby znacznie bezpieczniej i wygodniej.
|
|
|
#36 |
|
Registered User
|
Nie wiem co by z tego wyszlo,Juz teraz uciazliwe sa bardzo skrzyzowania skanalizowane na tej drodze ktorych ciagle przybywa,Sporo jest wydzielonych L lub P skretow z drogi glownej na dodatek wiekszosc to wysepki z aktywnymi znakami,ale sa na tej drodze odcinki w ktorych az sie prosi cos takiego zrobic
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#37 |
|
-
Likes (Received): 63
|
Troszkę skomentuje niektore zdjęcia, bo okolica Warszawy jest mi doskonale znana, gdyż mam działkę w okolicy (skręt na Gliniankę) - 86 zdjęcie
![]() Pozwolę sobie wkleić parę zdjęć z postu wyżej: Te światła sa beznadziejne! Zielone zapala się co kilkanascie sekund. Jadę sobie zielone, nagle widze że robi sie czerwone, zwalniam i nim dojadę do skrzyżowania już jest zielone. Jakiś absurd! ![]() To skrzyżowanie co widać też jest mi znane. Jak jeszcze nie było świateł tam ,to jadę od tej samej strony przy prędkości 100km/h wjechała mi na skrzyzowanie kobieta jak byłem ok 20 m od niej. Lanos którym jechałem ocalił mi życie i dzięki pasom, airbagowi żyję. Lanos poszedł do kasacji, bo jego przeód zaczynał się pod przednią szybą... takie to było silne uderzenie.
|
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#39 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
[S17] Węzeł Lubelska - granica województwa
Droga krajowa nr 17 zaliczona jest do sieci dróg ekspresowych (S17). Jest elementem trasy prowadzącej ruch tranzytowy na kierunku północ – południe (Warszawa – Lublin - Hrebenne). Ze względu na wyczerpującą się przepustowość i na ciągle wzrastający ruch tranzytowy jej rozbudowa jest w pełni uzasadniona. Rozbudowa drogi krajowej Nr 17 do parametrów drogi ekspresowej na odcinku od projektowanego Węzła „Lubelska” do granicy województwa mazowieckiego (km. 3+200 – 74+883) prowadzona będzie z wyłączeniem projektowanej obwodnicy Kołbieli oraz budowanej obwodnicy Garwolina. Długość odcinka po uwzględnieniu wyłączonych obwodnic wynosi ~56km.
Odcinek pierwszy pomiędzy węzłem "Lubelska" z POW (3+200), a początkiem obwodnicy Kołbieli (19+200) położony jest w całości na terenie województwa mazowieckiego w powiecie otwockim oraz garwolińskim i przebiega przez teren następujących gmin: Wiązowna, Otwock, Celestynów, Kołbiel, Pilawa, Garwolin, Górno, Sobolew i Trojanów. Podstawowe parametry techniczne: # Klasa drogi - S # Prędkość projektowa - 100 km/godz. # nośność - 11,5 t/oś # kategoria ruchu – KR6 # całkowita ograniczona dostępność (dostępność tylko w węzłach) # ilość jezdni - 2 # szerokość pasów ruchu 2 x 3,5m + 2,5m pas awaryjny # Analizowane warianty modernizacji trasy DK-17 do parametrów ekspresowych na odcinku od węzła "Lubelska" do obwodnicy Kołbieli: # wariant 1 – podstawowy – przebudowa drogi polegająca na poprowadzeniu trasy na całym odcinku po dotychczasowym śladzie z dobudową drugiej jezdni, dróg równoległych i węzłów. # Wariant 2 - trasa prowadzona po dotychczasowym śladzie, za wyjatkiem okolicy węzła "Wiązowna" (pomiędzy 6+000, a 8+700) oraz okolic wsi Wola Ducka i Ostrów (pomiędzy 15+200, a 19+000) wraz z przesunięciem na zachód węzła "Ostrów". # Wariant 3 - wykonanie obwodnicy Wiązowny po wschodniej stronie z wejściem w istniejący ślad drogi nr 17 pomiędzy miejscowościami Radiówek i Wolka Mlądzka wraz ze zmianą lokalizacji węzła „Wólka Mlądzka”. Rozwiązania na dalszym odcinku według wariantu 2. ![]() ![]() Żródło: www.siskom.waw.pl |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| dk17, ekspresówka-s17, lubelskie, lublin, mazowieckie, warszawa, zamość |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|