|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|
#1 |
|
Registered User
|
Rosja to nie tylko Moskwa
Mysle ze w Internecie jest juz dosyc Photmaterialow zeby przedstawic inne Miasta Rosji oprocz Moskwy.
Zapraszam do udzialu w dyskusjach i mam Nadzieje na Wasz aktywny udzial i Pomoc. INWENTARYZACJA Na przelomie roku 2007/2008 zrobilem mala Inwenture miast ktore w tym roku tu byly przedstawione. Mysle ze w nowym roku dojda nowe miasta lub aktuallne zdjecia z tych wymienionych. Miasta w alphabetycznem rzedzie (bledy zastrzezone )
Last edited by Benediktus; May 23rd, 2009 at 07:37 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
Na Poczatek Chabarowsk
Infos o Miescie z Wikipedi:
Chabarowsk (ros. Хабаровск), miasto w Rosji, położone w południowo-wschodnim regionie azjatyckiej części tego kraju, nad Amurem w pobliżu ujścia rzeki Ussuri. Stolica Kraju Chabarowskiego; 606 tys. mieszkańców (2002). Koordynaty geograficzne: 48°25′ N 135°07′ E. Chabarowsk jest największym ośrodkiem przemysłowym Rosji na Dalekim Wschodzie. Przemysł maszynowy, elektrotechniczny, petrochemiczny, farmaceutyczny, drzewny, materiałów budowlanych, odzieżowy i spożywczy. A teraz Paare Photos, wiekszosc Zdjec pochodzi od kharlam z rosyjskiego Forum: ![]() Plac Lenina ![]() Cetrum handlowe ![]() Synagoga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hala Targowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy jezdza w Polsce jeszcze Wodoloty? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomnik japonskich poleglych: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klinika onkologiczna ![]() Teatr ![]() ![]() 8 Marzec
Last edited by Benediktus; February 8th, 2008 at 11:00 AM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
lublinianin
|
Azja. To już wolę Waszyngton
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Ciekawy temat
Kazań ![]() Kazań (ros.: Казань, tatar. Qazan) - miasto w Rosji, stolica Tatarstanu. Kazań leży przy ujściu Kazanki do Wołgi (Samarski Zbiornik Wodny). Liczy 1,165 mln mieszkańców (1996). Ważny węzeł kolejowy i wielki port rzeczny. Ośrodek przemysłu maszynowego, chemicznego (farmacja), gumowego, futrzarskiego, skórzano-obuwniczego, włókienniczego i spożywczego. Ważny ośrodek naukowy: 11 wyższych uczelni, w tym od 1804 uniwersytet (założony jako trzeci w Rosji). Filia Rosyjskiej Akademii Nauk, liczne instytuty naukowe. Kreml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Centrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Last edited by kroten; June 6th, 2007 at 07:45 PM. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Disengaged User
|
Quote:
![]() A poza tym przy takiej ilości zdjęć na stronie, to większość ludzi straci cierpliwość, zanim im się to wszystko załaduje...
|
|
|
|
#6 |
|
Elektryczny Kmicic
|
mimo wszystko foty bardzo ciekawe, ja nie mam nic przeciwko żeby dodać jeszcze więcej.
fakt jakieś opisy pl albo chociaz eng by sie przydaly
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
Dalej Kazań :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Metro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Registered User
|
Quote:
Diesiaj troche pechowy Dzien dla mnie.
Czy ktos moze mi powiedziec jak moge ten Thread poprawic, to znaczy gdie mozna ograniczyc ilosc Zdjec na Stronie. Pomocy!!! Last edited by Benediktus; June 6th, 2007 at 09:24 PM. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
卢布林, 波兰
|
Chyba już te fotki, a przynajmniej część, na rosyjskim SSC widziałem
![]() Ale metro w Kazaniu bardzo fajne, ta stacja z pierwszej fotki to z meczetem mi się jakoś kojarzy
Syberia ||| Rzym 8.IV.2005 ||| Kazachstan ||| Brześć, Moskwa, Petersburg ||| Praga ||| Rzym [Eurazja 2007]: Białoruś, Rosja ||| Chiny z Tybetem i Himalajami ||| Nepal, Indie, Pakistan, Iran, Turcja, Rumunia |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
no kazań naprawde ładne miasto
trzeba się wybrać w te rejony kiedyś
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Bardzo ciekawy wątek! Nie wiedziałem że w Rosji są tak ciekawe miasta!
(Kliknij na edit w prawyn dolnym rogu )
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
A w Chabarowsku niemal na kazdej fotce identyczna kostka jak u nas. Juz wiem skad do nas ta epidemia dotarla
|
|
|
#15 | |
|
Elektryczny Kmicic
|
Quote:
![]() fajny zestaw.
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
+
|
strasznie długo ładująsię te zdjęcia, ale warto czekać. Jestem pozytywnie zaskoczony - może i Azja, niektóre kamienice wyglądają jak piętrowy torty z nadmiarem lukrowanych ozdób, nowe budynki kiełkują zwyrodniałym nadmiarem ozdobników, ale takie kazańskie metro zwyczajnie miażdży. Może siepodobać lub nie, ale robi wrażenie.
A to: ![]() to prawie jak we Frisko!
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Silesia Inferior
|
Chabarowsk nieźle wygląda, takie połączenie architektry europejskiej z azjatycką (wg mnie widać to nawet w blokach).
Rosja to duże imperium, te miasta są oddzielone od siebie po kilka (naście) tysięcy km, wszystkie się bardzo dobrze prezentują (chociaż i tak pewnie ktoś powie że to kicz i w ogole ble ).W przyszlosci wschod bedzie jednym z czestszych miejsc moich wypadow
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| rosja |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|