|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
zgadzam sie, ja jednak powalcze z wladzami miasta i prezydentem Slonina, zeby jeszcze uratowac to co sie da i ciekawie odbudowac wolne jeszcze tereny
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
|
prch. - jak tam idzie budowa na Starówce ?
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Przepraszam. Byłem troszkę nieobecny, bo mamy "gorący okres" w firmie :-)
Dziś byłem na rekonesansie i nabiera to wszystko "kolorów" :-) W nowych budynkach pojawiają się okna, ulica Rzeźnicka szykuje się do budowy nawierzchni, zaś plac pod budowę nowych budynków na tejże już ogrodzono :-) Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem (baza Euro 2012 u nas) w miejscu, gdzie zaczęto już budowę jakiegoś hotelu powstanie 5 gwiazdkowiec :-) ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
|
same dobre wieści
kibicuję Mytychowi bo wprowadził nową jakość na Starym Mieście, zdaje się, że co kamienica to lepszy projekt, wykonanie, nie to co te "rudery" przy ul .Wieżowej czy te bliżej rzeki na ul. Mostowej
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Registered User
|
Aha, jeszcze jedno :-) Z tego co widziałem (tablica informacyjna), to tuż przy samym bulwarze Mytych wykupił teren z odsłoniętymi przez archeologów fundamentami budynków, więc może wreszcie zacznie się też coś budować w tym kierunku :-)
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
|
Matex
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Leszno
|
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
|
dla staromiejskiego ratusza zapaliło się zielone światło
http://dziennikelblaski.wm.pl/Na-sta...a-ratusz,40390 |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Leszno
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
Registered User
|
Obyście się nie dowiedzieli ostatni
![]() Bo niestety tak to bywa, że opinia społeczna nic do gadania nie ma? |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
no jezeli jest pozwolenie na budowe, to znaczy ze jest ostateczny projekt, po uwagach konserwatora itp
proponuje napisac pismo albo przejsc sie do wydzialu architektury --> mieszkancowi powinni pokazac |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
|
Gdzieś widziałem projekt, ale nie mogę znaleźć. Powiem tak: zdania są podzielone, mi się podoba.
Edit: Znalazłem ![]() Będzie przesunięty w prawo, tak więc nie będzie przylegał do Kowalskiej, tylko do Rzeźnickiej. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Registered User
|
tak średnio...w podobny sposób buduje się teraz obiekty mieszkalne, to powinno być coś extra, jakaś nowa jakość w Elblągu połączona z tradycją. To powinien być najciekawszy i najambitniejszy obiekt w E-gu, który znalazł by się w folderach turystycznych i w podręcznikach o architekturze XXI w.
...
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Alternative reality
|
Ten ratusz z wizualki to przecież kupa. Albo odbudowujemy wiernie ten który tam stał przed wojna albu budujemy zupełnie coś nowego bez nawiązań. Bez sensu udawac coś na siłe, to jest sztuczne i benadziejne.
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Registered User
|
Zgadzam sie, ratusz jest brzydki, a powinien byc jednoczesnie nowoczesny i historyczny, Pan Baum juz swoje zrobil i jego projekt moze byl dobry 10 lat, Elblag stac na lepszych architektow, nowa architektura na starowce jest zbyt zachowawcza, starego miasta i tak sie nie odtworzy, wiec moze lepiej postawic na nowoczesna architekture zachowujac historyczne wymogi.
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Leszno
|
Widziałem już ten projekt, ale na szczęście nie jest on świeży, więc miejmy nadzieję, iż dadzą co innego, rzecz jasna liczę na rekonstrukcję.
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
Likes (Received): 62
|
![]() No co wy chcecie typowy późny Baum
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Leszno
|
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
mieszczuch z krwi i kości
Likes (Received): 42
|
Ten ratusz jest niestety koszmarny, przeciez szalone lata 90te juz odeszły, nie wiem jak w XXI wieku mozna budowac takie kaszaloty.
"There is no such thing as modern architecture. (...) That which we call modern architecture is non-architecture. It’s another genre, another type of activity. That which is called modern architecture is really construction design, design that lays claim to monumentality. I have no wish to occupy a place in it. I want to replace design with architecture in the true meaning of that word." Michaił Filippov Piotr Brabander vel Duch EN-T musi odejść! |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| elbing, elbląg, gargamelizm, historyzm, poland, pomorze, rekonstrukcja, warmińsko-mazurskie |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|