|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Бања Лука Banja Luka |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
pa sta ja znam, uglavnom planiraju da sve bude krcato stamb.poslovnim objektima, parkinzima i poneko igraliste ako se nadje mjesta....e da i ubace cak i skolu za promjenu....a i ako predvide lokaciju za slobodne aktivnosti ona se uglavnom pretvori u neki objekat kao sto su uradili na zadnjem regul. planu za meidan: prvo su ostavili povecu parcelu za slob. aktivnosti, a evo prije mjesec-dva prepravili u lokaciju za srednju gradjevinsku skolu....
one lokacije koje su vec u zadnjih 30 godina pod nekom najmenom kao plaze, setalista, igralista ili slicno to uglavnom i ne diraju, ali takvih mjesta je malo za grad koji se siri... |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
|
![]() Jesu li to oni patetičari sa blica otkrili ovaj forum ? Katastrofa...
|
|
|
#43 | |
|
Registered User
Likes (Received): 64
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Maks
Likes (Received): 17
|
Od prije par dana...
Нацрт измјене дијела РП стамбеног насеља Петрићевац План парцелације за изградњу окретнице у ул. Пере Дрљаче
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Maks
|
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
BANNED
|
Лепо, али шта ће за ово посебна тема, на којој се, колико видим само објављују линкови до планова а да никоме не пада на памет да напише неки коментар (сем једног или два изузетка). Ти планови већ постоје на сајту града, овај форум треба да послужи за прагматичне критике и коментаре а не за копи-пејст.
Друго што ми се не допада код самих планова је што су компликовани за ,,просечног" грађанина и немају довољно ознака улица. Регулациони план би морао да буде јасан свим грађанима, забога, ти планови и постоје због грађана. Мени, на пример нису јасне многе ствари и прегледање неког плана ми је право мучење јер се стално морам враћати на легенду да проверим шта која боја означава, и који је то уопште део града. Ако не верујете да сам у праву, покажите те планове групи случајних пролазника на улици, па ћете видети да и њима ништа није јасно док план детаљо не проуче. А ко нормалан има времена да проучава алкохоличарске регулационе планове? Они треба да буду много концизнији и јаснији на први поглед. Бар они за грађане. А нека просторни планери и архитекте користе планове који су њима јасни и у којима се они лако сналазе. Ризикујем да ће ово бити ,,офтопиковање" али не знам да ли сте ви приметили један тренд у Бања Луци а то је да се паркинзи налазе на најексклузивнијим локацијама. Ево пар примера: 50 метата од цркве у центру паркинг (иза куће где је Еуросплет), затим, код хотела Босна паркинг, испред Музеја Модерене Уметности паркинг, иза Музеја Модерене Уметности такође паркинг (а испред НЛБ), код Кастела велики паркинг... Па мислим, не треба се чудити што Бања Лука, реално није туристички центар, ко је блесав да дође у неки град да гледа паркинге? И то ружне паркинге. То је по мом мишљењу, катастрофа. Паркинге треба гурати под земљу, да се не виде и да их граде на најбољим локацијама поред ионако малобројних лепих грађевина у Бања Луци. Очај. Last edited by gospodzo_zgazis_me; February 22nd, 2011 at 03:11 AM. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
Ја сам још давно рекао да ми није нормално да стоји паркинг на површини.
Направите господо 2 или 3 етаже под земљом, а изнад неки објекат. Спојиш лијепо(да не кажем угодно) са корисним. Иначе, ти паркинзи које си набројао су привременог карактера. Паркинг код Еуросплета ће бити будући трг, паркинг код старе аутобуске станице ће тако у будућности послужити као локација за неки објекат... Једноставно, још увијек нису најјаснији и-п односи или град нема интереса да се на тим локацијама праве објекти, па су "монтирани" паркинзи, чисто да се нешто заради док се не направе објекти, а и да ријеше проблем паркирања у центру. Слажем се да је центар града катастрофа. Тачније, ми ни немамо центра. Само неке рупе... |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BANNED
|
Quote:
Дакле, ово није први пут да власт изгради паркинг (иза Еуросплета) иако је цели тај простор предвиђен за реконстукцију а објекти на њему за рушење. Ево, ово је други пример градског простора који је предвиђен за рушење а да се у њега улаже новац. Јер паркнг код Еуросплета, испод Цркве је новијег датума, није могуће да се тад, пре пар година, није знало да ће ту бити трг. |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
|
Знало се да ће бити трг, али ово је привремено јер нема пара да се прави трг. Шта је требало, да остане ливада?
Уложена су мизерна средства у постављање наплатних кућица, а током овог времена је извучена многострука добит(зарада + обезбјеђивање паркинг мјеста). Кад се нађу паре за трг, лако ће се паркинг "склонити"... |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
BANNED
|
Quote:
,,Ајмо направити трг-стадион, па ајмо онда рушит, чекај мало, немамо пара, шта ћемо сад?! Стани мало! А ипак смо се мало предомислили, па ћемо уложити мало пара у стари стадион, а што да не, нама ни из џепа ни у џеп, прво ћемо направити паркинг па ћемо га за пар година рушити и градити трг, хе, хе, па ћемо вероватно и тај трг после рушити да изградимо нови, већи паркинг или можда опет неки трг, ај сад знај, а можда се опет предомислимо, ко зна, драги грађани који дајете паре за све наше будалштине, ко вас јебе! Ви нас бар разумете! Имајте стрпљења! Мало смо пијани тренутно па нас позовите касније, најдаље до понедељка, градоначелник би се већ до среде евентуално до четвртка могао потпно отрезнити, па се ви јавите њему, у петак или суботу. Само немојте звати пре 11, знате како је, јер градоначелник тада обичо дрема..." То је та прича. Тако је све у овом граду. Како сад ствари стоје: Очајно је, неиздрживо овако. Last edited by gospodzo_zgazis_me; February 22nd, 2011 at 11:38 AM. |
|
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
Quote:
Quote:
taj parking pravi pare, a ne trosi ih. Do sad se otpltio 100x
|
|
|
|
#52 | |
|
BANNED
|
МОЛИМ МОДОВЕ да цео овај пост пребаце у кафану, ја сам га грешком овде објавио. Хвала.
Quote:
Овако је срамота. Је л ико зна зашто су склонили ову рекламу за Нектар, баш је била добра?! |
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
ako te ne interesuje zasto je tako, zasto pises o tome
2. nektar je skinuo tu reklamu, jer su imali novu kampanju
|
|
|
#54 | |
|
BANNED
|
А сморио сам се нешто...
Ево, Глас је данас објавио нешто о регулационим плановима Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Maks
|
Стручне расправе о нацртима измјена РП централног подручја Бање Луке и стамбеног насеља Петрићевац
Нацрт измјене дијела РП стамбеног насеља Петрићевац Нацрт измјене дијела РП дијела централног подручја Града Бања Лука
|
|
|
|
|
#56 |
|
snsd*
|
zar je moguce da u 8 godina nisu mogli napraviti etaznu garazu..pricali su da ce biti kod metalske skole..
Meni je ubjedljivo najgori parking kod elektrokrajine..i jos iza tog se vidi ogromni parking iza muzeja, tj, poslovnog centra krajina. Supljina ne moze biti veca, stvarno tu se ne moze vidjeti nista interesantno..ni turistima ni gradjanima...to nije uopste evropski kao sto oni promovisu ![]()
|
|
|
#57 | |
|
Registered User
Likes (Received): 461
|
http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/3960/
Pozivi za dostavu prijedloga na izmjene djelova dva regulaciona plana Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
snsd*
|
ne mogu skontati gdje se nalazi ta parcela u n. varosi...uopste nisu ulice obiljezene
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
To su gotovo cijele Rosulje Trive Amalice je ona ulica kraj crvenih i bijelih Kralja Petra II je bivsa Karla rojca, tj. ona sto vodi ka NV, sto se rekonstrusie, Jovana Ducica je ona kraj Haniotija, renomea pa skroz do Gimnazije.
Pave Radana je gdje je barok i pekara Djuric. Ranka Sipke kod Medicinske elektronike, ka Z.Tranzitu, a Krajiskih brigada je nekadasnja Vilke Vinterhaltera tj. ona sto se nastavlja na Kralja Petra II, tj. ide kraj EP pumpe i skroz do stare zgrade vlade. edit: sad sam shvatio sta mislis
|
|
|
#60 | |
|
Maks
|
Quote:
http://www.wikimapia.org/#lat=44.781...17&l=0&m=b&v=1
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Бaња Лука, Српска, banja luka, republika srpska, srpska |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|