daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Република Српска > Запад > Бања Лука

Бања Лука Banja Luka

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old April 16th, 2009, 03:32 PM   #41
volim BL
Registered User

Likes (Received): 0

pa sta ja znam, uglavnom planiraju da sve bude krcato stamb.poslovnim objektima, parkinzima i poneko igraliste ako se nadje mjesta....e da i ubace cak i skolu za promjenu....a i ako predvide lokaciju za slobodne aktivnosti ona se uglavnom pretvori u neki objekat kao sto su uradili na zadnjem regul. planu za meidan: prvo su ostavili povecu parcelu za slob. aktivnosti, a evo prije mjesec-dva prepravili u lokaciju za srednju gradjevinsku skolu....
one lokacije koje su vec u zadnjih 30 godina pod nekom najmenom kao plaze, setalista, igralista ili slicno to uglavnom i ne diraju, ali takvih mjesta je malo za grad koji se siri...
volim BL no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 16th, 2009, 09:21 PM   #42
Lazarevo
Registered User

Lazarevo's Avatar

Jesu li to oni patetičari sa blica otkrili ovaj forum ?
Katastrofa...
Old February 3rd, 2011, 12:21 AM   #43
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Likes (Received): 64

Quote:
На јавном увиду два нова нацрта регулационих планова

Одјељење за просторно уређење Административне службе Града Бања Лука изложило је данас, 27. јануара, на јавни увид два просторно-планска документа:

Нацрт измјене дијела Регулационог плана дијела централног подручја града Бања Лука и
Нацрт измјене дијела Регулационог плана стамбеног насеља Петрићевац.
Први нацрт заинтересовани могу да погледају у просторијама предузећа „Урбис центар“, д. о. о. - Бања Лука (ул. Јована Дучића 23а), просторијама Административне службе Града Бања Лука, те Мјесној заједници „Центар I“, а други у просторијама предузећа „Пројект“, а. д. - Бања Лука (ул. Веселина Маслеше 1), Административној служби Града и Мјесној заједници „Петрићевац“.
Документи ће бити на јавном увиду у периоду од 27. јануара до 27. фебруара 2011. године, сваки дан осим суботе, недјеље и државних празника у времену од 8.00 до 16.00 часова.
За вријеме трајања јавног увида у поменуте нацрте регулационих планова свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на ове просторно-планске документе, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће нацрти бити изложени или их доставити у форми дописа Административној служби Града Бања Лука - Одјељењу за просторно уређење.
Нацрте регулационих планова можете да погледате у модулу "На јавном увиду" на овој страници.
http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/3586/
dejan_b88 no está en línea   Reply With Quote
Old February 7th, 2011, 09:32 PM   #44
byM4k5
Maks

Likes (Received): 17

Od prije par dana...

Нацрт измјене дијела РП стамбеног насеља Петрићевац

План парцелације за изградњу окретнице у ул. Пере Дрљаче
Evropa: Gardaland

Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5
byM4k5 no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2011, 11:05 PM   #45
byM4k5
Maks

Нацрт измјене дијела Регулационог плана насеља Врбања

Old February 22nd, 2011, 02:59 AM   #46
gospodzo_zgazis_me
BANNED

Лепо, али шта ће за ово посебна тема, на којој се, колико видим само објављују линкови до планова а да никоме не пада на памет да напише неки коментар (сем једног или два изузетка). Ти планови већ постоје на сајту града, овај форум треба да послужи за прагматичне критике и коментаре а не за копи-пејст.

Друго што ми се не допада код самих планова је што су компликовани за ,,просечног" грађанина и немају довољно ознака улица. Регулациони план би морао да буде јасан свим грађанима, забога, ти планови и постоје због грађана. Мени, на пример нису јасне многе ствари и прегледање неког плана ми је право мучење јер се стално морам враћати на легенду да проверим шта која боја означава, и који је то уопште део града. Ако не верујете да сам у праву, покажите те планове групи случајних пролазника на улици, па ћете видети да и њима ништа није јасно док план детаљо не проуче. А ко нормалан има времена да проучава алкохоличарске регулационе планове? Они треба да буду много концизнији и јаснији на први поглед. Бар они за грађане. А нека просторни планери и архитекте користе планове који су њима јасни и у којима се они лако сналазе.

Ризикујем да ће ово бити ,,офтопиковање" али не знам да ли сте ви приметили један тренд у Бања Луци а то је да се паркинзи налазе на најексклузивнијим локацијама.

Ево пар примера: 50 метата од цркве у центру паркинг (иза куће где је Еуросплет), затим, код хотела Босна паркинг, испред Музеја Модерене Уметности паркинг, иза Музеја Модерене Уметности такође паркинг (а испред НЛБ), код Кастела велики паркинг...

Па мислим, не треба се чудити што Бања Лука, реално није туристички центар, ко је блесав да дође у неки град да гледа паркинге?

И то ружне паркинге.

То је по мом мишљењу, катастрофа.

Паркинге треба гурати под земљу, да се не виде и да их граде на најбољим локацијама поред ионако малобројних лепих грађевина у Бања Луци.

Очај.

Last edited by gospodzo_zgazis_me; February 22nd, 2011 at 03:11 AM.
gospodzo_zgazis_me no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 03:14 AM   #47
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Ја сам још давно рекао да ми није нормално да стоји паркинг на површини.
Направите господо 2 или 3 етаже под земљом, а изнад неки објекат.
Спојиш лијепо(да не кажем угодно) са корисним.

Иначе, ти паркинзи које си набројао су привременог карактера.
Паркинг код Еуросплета ће бити будући трг, паркинг код старе аутобуске станице ће тако у будућности послужити као локација за неки објекат...

Једноставно, још увијек нису најјаснији и-п односи или град нема интереса да се на тим локацијама праве објекти, па су "монтирани" паркинзи, чисто да се нешто заради док се не направе објекти, а и да ријеше проблем паркирања у центру.

Слажем се да је центар града катастрофа.

Тачније, ми ни немамо центра. Само неке рупе...
Old February 22nd, 2011, 03:21 AM   #48
gospodzo_zgazis_me
BANNED

Quote:
Originally Posted by dejan_b88 View Post
Иначе, ти паркинзи које си набројао су привременог карактера.
Паркинг код Еуросплета ће бити будући трг, паркинг код старе аутобуске станице ће тако у будућности послужити као локација за неки објекат...
Ја сам већ говорио о овоме, кад је било речи о изградњи новог стадиона.

Дакле, ово није први пут да власт изгради паркинг (иза Еуросплета) иако је цели тај простор предвиђен за реконстукцију а објекти на њему за рушење.

Ево, ово је други пример градског простора који је предвиђен за рушење а да се у њега улаже новац.

Јер паркнг код Еуросплета, испод Цркве је новијег датума, није могуће да се тад, пре пар година, није знало да ће ту бити трг.
Old February 22nd, 2011, 03:29 AM   #49
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Знало се да ће бити трг, али ово је привремено јер нема пара да се прави трг. Шта је требало, да остане ливада?
Уложена су мизерна средства у постављање наплатних кућица, а током овог времена је извучена многострука добит(зарада + обезбјеђивање паркинг мјеста).

Кад се нађу паре за трг, лако ће се паркинг "склонити"...
Old February 22nd, 2011, 03:57 AM   #50
gospodzo_zgazis_me
BANNED

Quote:
Originally Posted by dejan_b88 View Post
Знало се да ће бити трг, али ово је привремено јер нема пара да се прави трг. Шта је требало, да остане ливада?
Уложена су мизерна средства у постављање наплатних кућица, а током овог времена је извучена многострука добит(зарада + обезбјеђивање паркинг мјеста).

Кад се нађу паре за трг, лако ће се паркинг "склонити"...
Ама, увек иста прича.

,,Ајмо направити трг-стадион, па ајмо онда рушит, чекај мало, немамо пара, шта ћемо сад?! Стани мало! А ипак смо се мало предомислили, па ћемо уложити мало пара у стари стадион, а што да не, нама ни из џепа ни у џеп, прво ћемо направити паркинг па ћемо га за пар година рушити и градити трг, хе, хе, па ћемо вероватно и тај трг после рушити да изградимо нови, већи паркинг или можда опет неки трг, ај сад знај, а можда се опет предомислимо, ко зна, драги грађани који дајете паре за све наше будалштине, ко вас јебе! Ви нас бар разумете! Имајте стрпљења!

Мало смо пијани тренутно па нас позовите касније, најдаље до понедељка, градоначелник би се већ до среде евентуално до четвртка могао потпно отрезнити, па се ви јавите њему, у петак или суботу.

Само немојте звати пре 11, знате како је, јер градоначелник тада обичо дрема...
"

То је та прича.

Тако је све у овом граду.

Како сад ствари стоје: Очајно је, неиздрживо овако.

Last edited by gospodzo_zgazis_me; February 22nd, 2011 at 11:38 AM.
Old February 22nd, 2011, 11:52 AM   #51
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Likes (Received): 105

Quote:
Originally Posted by gospodzo_zgazis_me View Post
Друго што ми се не допада код самих планова је што су компликовани за ,,просечног" грађанина и немају довољно ознака улица.
potpuno se slazem, ja moram se bas posvetiti nekom planu da ga skontam, a cesto i pored napora ne mogu skontati sta prikazuje, jer naziva ulica nema!!!!!!!!!!!!

Quote:
Ризикујем да ће ово бити ,,офтопиковање" али не знам да ли сте ви приметили један тренд у Бања Луци а то је да се паркинзи налазе на најексклузивнијим локацијама.
ovo je uslovljeno viskom prostora i neizgradjenoscu centra grada i skupoce podzemnih garaza.
Quote:
Ево, ово је други пример градског простора који је предвиђен за рушење а да се у њега улаже новац.
taj parking pravi pare, a ne trosi ih. Do sad se otpltio 100x
Bad_Hafen no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 12:49 PM   #52
gospodzo_zgazis_me
BANNED

МОЛИМ МОДОВЕ да цео овај пост пребаце у кафану, ја сам га грешком овде објавио. Хвала.

Quote:
Originally Posted by Bad_Hafen View Post
ovo je uslovljeno viskom prostora i neizgradjenoscu centra grada i skupoce podzemnih garaza.
Не занима ме ово, наређујем да се паркинзи склоне.

Овако је срамота.

Је л ико зна зашто су склонили ову рекламу за Нектар, баш је била добра?!

Old February 22nd, 2011, 05:07 PM   #53
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

ako te ne interesuje zasto je tako, zasto pises o tome
2. nektar je skinuo tu reklamu, jer su imali novu kampanju
Old February 23rd, 2011, 04:10 AM   #54
gospodzo_zgazis_me
BANNED

Quote:
Originally Posted by Bad_Hafen View Post
ako te ne interesuje zasto je tako, zasto pises o tome
А сморио сам се нешто...

Ево, Глас је данас објавио нешто о регулационим плановима

Quote:
Регулациони план Врбања на увиду
Datum: 21.02.2011 20:00
Autor: A. С.
Нацрт измјене дијела Регулационог плана насеља Врбања изложен је од јуче на јавни увид у просторијама предузећа "Рутинг" у улици Првог крајишког корпуса број 16, просторијама Aдминистративне службе града, као и у Мјесној заједници Врбања, саопштили су из Aдминистративне службе града.

У саопштењу се још наводи да ће до 21. марта, сваког радног дана од осам до 16 часова, појединци и предузећа моћи да дају мишљење, примједбе и приједлоге на Нацрт.
- Сви заинтересовани могу да изнесу своје приједлоге и сугестије уписом у књигу која се налази у просторијама гдје је Нацрт изложен или да их у форми дописа доставе Aдминистративној служби града - Одјељењу за просторно уређење или предузећу "Рутинг" - објаснили су у Градској управи.
http://www.glassrpske.com/vijest/10/...-na-uvidu.html
Old March 27th, 2011, 09:52 AM   #56
4zida
snsd*

4zida's Avatar

zar je moguce da u 8 godina nisu mogli napraviti etaznu garazu..pricali su da ce biti kod metalske skole..

Meni je ubjedljivo najgori parking kod elektrokrajine..i jos iza tog se vidi ogromni parking iza muzeja, tj, poslovnog centra krajina.

Supljina ne moze biti veca, stvarno tu se ne moze vidjeti nista interesantno..ni turistima ni gradjanima...to nije uopste evropski kao sto oni promovisu
Old April 14th, 2011, 01:14 PM   #57
BNX
Registered User

BNX's Avatar

Likes (Received): 461

http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/3960/

Pozivi za dostavu prijedloga na izmjene djelova dva regulaciona plana

Quote:
Odjeljenje za protorno uređenje Administrativne službe Grada Banja Luka uputilo je poziv za dostavu prijedloga na odluke gradskog parlamenta o izradi izmjene dijelova:

- Regulacionog plana „Nova Varoš“ za prostor između ulica: Krajiških brigada, Trive Amelice, Kralja Petra II Karađorđevića, Pave Radana, Jovana Dučića i Ranka Šipke u Banjaluci

- Regulacionog plana za prostor između Bulevara vojvode Petra Bojovića, Bulevara vojvode Živojina Mišića i rijeke Vrbas.

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Administrativnoj službi Grada Banja Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje, u formi dopisa do 28. aprila 2011. godine.
BNX no está en línea   Reply With Quote
Old April 14th, 2011, 05:47 PM   #58
4zida
snsd*

4zida's Avatar

ne mogu skontati gdje se nalazi ta parcela u n. varosi...uopste nisu ulice obiljezene
Old April 14th, 2011, 06:01 PM   #59
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

To su gotovo cijele Rosulje Trive Amalice je ona ulica kraj crvenih i bijelih Kralja Petra II je bivsa Karla rojca, tj. ona sto vodi ka NV, sto se rekonstrusie, Jovana Ducica je ona kraj Haniotija, renomea pa skroz do Gimnazije.
Pave Radana je gdje je barok i pekara Djuric. Ranka Sipke kod Medicinske elektronike, ka Z.Tranzitu, a Krajiskih brigada je nekadasnja Vilke Vinterhaltera tj. ona sto se nastavlja na Kralja Petra II, tj. ide kraj EP pumpe i skroz do stare zgrade vlade.

edit: sad sam shvatio sta mislis
Old April 14th, 2011, 10:36 PM   #60
byM4k5
Maks

Quote:
Originally Posted by 4zida View Post
ne mogu skontati gdje se nalazi ta parcela u n. varosi...uopste nisu ulice obiljezene
Mislim da je ovo u ulici Milana Radmana, na strani Rosulja.

http://www.wikimapia.org/#lat=44.781...17&l=0&m=b&v=1

Reply

Tags
Бaња Лука, Српска, banja luka, republika srpska, srpska

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules