|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
skijaško trčanje
![]() kuglana u Delnicama
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
I love it soooo huge
Likes (Received): 743
|
a poznata delnička skakaonica...
a zgrada gdje je bilo radio tam sam ja carovao hehehe
|
|
|
#23 |
|
Kutinainen
|
e vidiš nisam nigdje pronašel skakaonicu,jel imaš možd ti kaj slika od tamo??
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Kutinainen
|
evo skakaonice
|
|
|
|
|
#25 |
|
I love it soooo huge
Likes (Received): 743
|
a znaš što ljeti rade u podnožju skakaonice?
plavuše igraju nogomet - hahahahaha prizor iz snova - hehehehehe
|
|
|
#26 |
|
Kutinainen
|
hehe
|
|
|
|
|
#27 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Lijep gradić
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kutinainen
|
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#29 |
|
unavailable
Likes (Received): 1012
|
Panorama donjeg dijela Delnica
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
unavailable
|
Pogledi na Delnice s Petehovca, izletišta i skijališta
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Kutinainen
|
Delnice
![]() super su mi ove nove zgrade u delnicama
|
|
|
|
|
#32 |
|
unavailable
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
unavailable
|
Pogledi na Delnice s Lovačkog doma i skijaške skakaonice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Kutinainen
|
predivno
,jel znaš možd kak napreduje klizalište?
|
|
|
|
|
#35 |
|
unavailable
|
Na donjem linku pogledaj članak u današnjem Goranskom listu u
Novom listu Podignut ću ti fotose nedavno snimljene. Last edited by MountMan; May 4th, 2008 at 10:49 PM. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
unavailable
|
ZAHUKTAVAJU SE AKTIVNOSTI GSC-a »RUNOLIST« NA RAZVOJU SPORTSKE INFRASTRUKTURE GORSKOGA KOTARA
Poslagane sve kockice za »boom« sportskog turizma »Runolist« privodi kraju pripremne radove za realizaciju dosad najvećeg projekta – klizališta. Njime će se proširiti ponuda i zimskih i ljetnih sadržaja, a uređenjem trim staza, nogometnog igrališta na Petehovcu i pomoćnog kod Doma sportova, aktiviranjem kuglane u Ravnoj Gori te postavljanjem plastike na skakaonice, dobit će se okosnica razvoja sportskog centra Goranski sportski centar »Runolist« sa sjedištem u Delnicama, 2002. godine osnovali su Primorsko-goranska županija i Grad Delnice s primarnim ciljem održavanja i korištenja sportske dvorane i bazena u sklopu gradske osnovne škole, te ostalih delničkih sportskih terena. Iskorištenost dvorane i bazena u protekle četiri godine pokazala je da je njihova obnova i te kako bila potrebna, jer se stalno koriste, a značajni su i za trajni cilj – razvoj turizma na području Delnica i cijelog Gorskog kotara. To potvrđuje i direktor GSC »Runolist« Milivoj Tomac naglašavajući kako za razvoj sportskog turizma u Gorskom kotaru odlične prirodne predispozicije pružaju nadmorska visina iznad 700 metara, dobra prometna povezanost te klimatske prilike koje omogućavaju cjelogodišnja događanja u širokom spektru sportskih aktivnosti. Dodaje kako je pored prirodnih uvjeta nužno sagraditi sportsku infrastrukturu, uz modernizaciju postojeće koja je u pravilu zastarjela i slabo održavana. – Koliko se može postići uređenjem postojećih sportskih objekata, najbolji je primjer Dom sportova u Delnicama. Zapušten objekt koji je bio i predmet sudskih sporova postao je pokretač oživljavanja sportskog turizma, i ne samo u ovom goranskom središtu. Ovdje na pripreme dolaze renomirane sportske ekipe; od selekcija rukometne reprezentacije Hrvatske, vodećih muških i ženskih rukometnih ekipa, do košarkaša. U pripremnom periodu smo u situaciji da zbog nedostatka kapaciteta odbijamo ekipe jer je popunjenost dvorane preko 2.200 sati godišnje, u što nisu uključeni školski termini, navodi Tomac. Širenje i izvan Delnica Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport PGŽ-a mr. sc. Jasna Blažević rekla je kako je Županija, većinski vlasnik »Runolista«, uložila velikih 4,5 milijuna kuna u uređenje, do tada, zapuštenih sportskih objekata, od kojih je, primjerice, bazen bio izvan funkcije više od desetljeća i pol. Osim toga, na početku djelovanja »Runolista« u Delnicama nije radio niti jedan hotel, što je s vremenom poboljšano zbog sve većeg interesa sportaša. Za tekuću godinu, Goranski sportski centar će raspolagati sa županijskih 150 tisuća kuna za održavanje dvorane i bazena te 220 tisuća kuna za tekuće troškove, u koje spadaju i plaće osam zaposlenika. Kako ističe, i dalje je veliki problem zapuštenost sportskih objekata na području Gorskoga kotara, ali veliki pomaci mogli bi se po tom pitanju učiniti s obzirom na to da je intencija PGŽ-a da se djelovanje »Runolista« proširi izvan Delnica na ostala goranska mjesta i gradove. No, i do sada se na bazenu provodila obuka djece neplivača cijeloga Gorskoga kotara. »Runolist« upravo privodi kraju pripremne radove za realizaciju do sada najvećeg projekta – izgradnje klizališta u Delnicama, što će biti još jedan novi izuzetni sportski i rekreacijski sadržaj. Projekt uključuje gradnju prve faze multifunkcijske dvorane s pratećom komunalnom infrastrukturom i instalacijama do njene komercijalne upotrebljivosti. Za izgradnju projekta u prvoj te dijelom drugoj fazi, od programa EU pristiglo je milijun eura, PGŽ je osigurao šest milijuna kuna, koliko otprilike i Grad Delnice. Brojni sportski objekti – Izgradnjom klizališta proširit će se ponuda zimskih sadržaja, a posebno je važno da se neće ovisiti o vremenskim uvjetima koji su sve nepovoljniji s obzirom na klimatske promjene. U ljetnom periodu povećat će se mogućnosti prihvata novih ekipa, ovisno o vrsti podloga koje će zamijeniti led, kaže Tomac. Osim toga, rješenjem imovinsko-pravnih pitanja i uređenjem nogometnog igrališta na Petehovcu, postavljanjem umjetne trave na pomoćnom igralištu kod Doma sportova, aktiviranjem kuglane u Ravnoj Gori, uređenjem trim staza te postavljanjem plastike na manje skakaonice, dobit će se okosnica razvoja sportskog centra. Zamjenik župana prof. dr. sc. Vidoje Vujić izražava zadovoljstvo s radom »Runolista« i do sada izvršenim aktivnostima oko stavljanja u funkciju postojećih i izgradnji novih sportskih objekata, u cilju stvaranja preduvjeta za unapređivanje razvoja Gorskog kotara kroz oživljavanje sporta i sportskog turizma. – Runolist je prebrodio porođajne muke, pokazavši da ne treba svaka općina ili grad Gorskoga kotara imati svoj sportski centar, što je uostalom dovelo do nedovoljnog ulaganja u sportske objekte i njihovog zapuštanja, odnosno problema upravljanja od strane lokalne uprave. Uz to, povećan je broj smještajnih kapaciteta te su svi sportski objekti iznajmljeni unaprijed. Prije su mnoge hrvatske ekipe i reprezentacije odlazile na pripreme u Sloveniju, što ih je stajalo dvostruko više nego ovdje. Stoga, smatram da će se djelovanje »Runolista« i razvoj sportskog turizma Gorskoga kotara nadalje kretati uzlaznom putanjom. Uostalom, u goranskom dijelu najbolje se realizira Glavni plan razvoja turizma u PGŽ-u«, kazao je Vujić. Na kraju valja reći da je Županija ušla u osnivanje Goranskog sportskog centra s ciljem da se u projekt uključe sve jedinice lokalne samouprave Gorskoga kotara koje ocijene da im je to u razvojnom interesu, kao i javna poduzeća koja djeluju na području Gorskoga kotara, osobito Hrvatske šume. Kako poručuju goranski sportski zaljubljenici i stručnjaci, Gorski kotar može se razviti samo ako se pametno iskoriste svi resursi, materijalni, stručni i ljudski. Zaboraviti Pohorje i Roglu Budnim okom sve aktivnosti »Runolista« prati i gradonačelnik Delnica Marijan Pleše, koji naglašava kako će izgradnjom klizališta i hotela Delnice upotpuniti razvoj sporta, turizma, zdravstva i svega onoga zbog čega bi sportaši i turisti danas-sutra umjesto Pohorja i Rogle mogli izabrati Delnice i ostatak Gorskog kotara kao traženu destinaciju za odmor i sportske aktivnosti. Pored održavanja i upravljanja sportskim objektima, Runolist radi i na drugim razvojnim projektima. Trenutačno je u izradi glavni projekt za sanaciju kaštela Zrinski u Brodu na Kupi u kojem će biti izložbeni postav šumarstva, lova i ribolova. Uz to, za prenamjenu starog doma zdravlja u hotel Sport izrađena je projektna dokumentacija. Siniša PUCIĆ |
|
|
|
|
|
#37 |
|
unavailable
|
Teren za klizalište
Priprema terena za klizalište, snimljeno pred deset dana:
![]() ![]() Nedaleki teniski tereni: ![]()
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
A very beautiful town
. Seems well planned.Klizaliste? You see, that hockey team idea for Zagreb Arena is gaining credibility by the day, CHL here it comes
Last edited by Alle; May 6th, 2008 at 11:08 PM. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
unavailable
|
Zimski dani
Petehovac - delničko skijalište i Polane - delničko vikend naselje i izletište.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
unavailable
|