|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1041 | |
|
me
Likes (Received): 3
|
Quote:
ja obrazlozio vec sto je to "bla bla...", ali ti ne citas ja ne vidim gdje sam te ovdje uvrijedio osim ako ne smatras da to sto te vidim kao nekog SNSDovca uvredom ![]() iii da, ne bavim se politikom, niti glasam (ne znam kako si sad nasao micu micica, valjda zato sto sam iz BN, ali tacno je da ja smatram da je bolji COVJEK, pa onda i kandidat za nacelnika nego i jedan SNSDovac u BN)... pratim samo donekle, uglavnom izgradnju i ekonomiju. za nacionalna pitanja me boli dupe, a posto su ona sustina politike u BIH, onda mi je muka da je pratim i slusam politicare. zato ih sve kritikujem i nikom od njih ne vjerujem vise od 10%. ALI PREZIREM ONE KOJI SE BAVE I IMAJU FAVORITE A TO PORICU I SAKRIVAJU SE IZA POLITICKE KOREKTNOSTI - KAO TI. aj' vozdrica! ![]() aaaa o cinjenicama i vrijednosnim sudovima sa "tenderi izaizvaju korupciju gospodinom" mislim da bi bilo izlisno raspravljati ![]() i necu se vise ovdje raspravljati... samo cu da napisem jos jedan moj sud. nazalost, izgleda da od austrijanaca nema nista... treba se okretati svojim izvorima i traziti kredite od medjunarodnih institucionalnih banaka... |
|
|
|
|
|
#1042 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Ne napadam ga nego kazem da mi je potpuno nejasno da neko postuje informacije koje ne smatra tacnim.
Pravi se ti mutav koliko zelis po pitanju uvreda, ali si kao pokvarena ploca s tim SNSD. Deplasirano je krajnje. Nasao sam Micica po stom osnovu kojem ti meni nalazis SNSD. Ja ne slusam ni jednog politicara niti me briga sta imaju reci, ni jednog ne smatram dobrim, nekog smatram boljim nego nekog drugog, ali zaista se ne opterecujem njihovim izjavama, a kamo li da svaki svoj post popunim SNSD-om ili DOdikom, kao ti. Cini mi se da ti pored njih prezires malo vise. Naravno da ti je izlisno raspravljati, jer nemas ni jednu cinjenicu, jer do sad sve i jedan tvoj post je bio na licnom osnovu ili politika. Veze i s jednim projektom. Ali dobro kultura dijaloga jos nije dosla do Brckog. |
|
|
|
|
#1043 |
|
Registered User
|
Чињеница 1(према посљедњим информацијама):
аутопут од Клашница до ријеке Саве( 35 километара) пушта се у употребу у септембру; чињеница 2: у јулу,најкасније у августу,крећу радови на изградњи аутопута према Јоховцу код Добоја(Маховљанска петља); чињеница 3: отприлике у то вријеме треба да почне изградња моста преко Саве, новог граничног прелаза, и АП до Окучана... Значи"кец" је сигуран,како и "тројка"(паре обезбијеђене)... Што се тиче двице,пара нема за читаву дионицу,него за петљу и оно до ријеке Врбас... Извор:повјерљив!!! Ето... А ви сада ставите ово на "фејворитс",па се читамо за годину дана.ОК?
|
|
#1044 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Volio bih da se fokusiraju na koridor Vc i BL - Do, s tim da ovu drugu probaju napraviti barem u polu-profilu za pocetak, ako vec nema para za puni profil. |
|
|
|
|
|
#1045 |
|
BANNED
|
volio bih da se fokusiraju na BL-DO, jer onda ce svi iz centralne bosne ici za zapad tim AP sto nama donosi vise novca
|
|
|
|
|
#1046 |
|
BANNED
|
Svako ce radije putovati SA-DO-BL-ZG i ostaviti pare u svojoj zemlji nego DO-Brod-ZG...
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
me
Likes (Received): 3
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Одговор Штрабага ове седмице
Бања Лука - Аустријска компанија Штрабаг ове седмице би требало да обавијести Владу Републике Српске о томе да ли је још заинтересована за изградњу аутопута Бања Лука - Добој, потврдио је јуче Недељко Чубриловић, министар саобраћаја и веза Републике Српске. Чубриловић је казао да уколико не стигне никакав одговор до сриједе, да ће у том случају контактирати Штрабаг, након чега ће се знати више конкретних детаља. Подсјећамо да је Влада Републике Српске потписала концесиони уговор са Штрабагом о изградњи мреже аутопутева кроз Републику Српску. Према плану прво би требало да буде изграђена дионица аутопута Бања Лука - Добој, за коју је већ урађен пројекат, завршена експропријација у првом степенуза комплетну трасу дуго нешто више од 70 километара и потписано је низ уговора који претходе почетку градње. Међутим, због посљедица свјетске економске кризе и пропасти великог броја банака, Штрабагу постаје проблем да обезбиједи средства за изградњу аутопута. Упркос томе из Владе Републике Српске и Министарства саобраћаја су увјерени да ће градња аутопута Бања Лука - Добој започети ове године, јер су за тај посао заинтересоване и друге велике европске компаније, те да уколико буде расписан за тај пројекат, у његовом финансирању би у значајно мјери учествовале Европска банка за обнову и развој и Европска инвестициона банка. Уколико дође до расписивања тендера, и Штрабаг би имао могућност да се пријави на њега, а добри познаваоци прилика оцјењују да би у тој варијанти био и у благој предности због доброг познавања ситуације на терену и процедура у БиХ. |
|
|
|
|
#1049 |
|
BANNED
|
drugim rijecima nista od Strabaga
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
BANNED
|
Quote:
Pogotovo ovo: Аустријска компанија Штрабаг ове седмице би требало да обавијести Владу Републике Српске о томе да ли је још заинтересована за изградњу аутопута Бања Лука - Добој Pa jbt, pa valjda taj potpisani ugovor nesto znaci, valjda tamo pise da se ne mozes predomisliti i reci ja vise nisam zainteresiran?! A bankovne garancije? Ili izgleda da nema nista o tome u ugovoru? ![]() ![]() ![]() Inace, rekao je direktor sadasnje Federalne direkcije za autoceste a buduceg JP Autoceste FBiH da ce oni traziti koncesiju za koridor Vc kroz RS... |
|
|
|
|
|
#1051 |
|
BANNED
|
Joj oni ce traziti koncesiju kroz RS, a ne mogu do Zenice da naprave, a da ne govorim kroz hrvatski teritorij ili do Mostara.
Inace nije potpisan ugovor nego predugovor kojim se definisu modaliteti, a ne izgradnja. |
|
|
|
|
#1052 |
|
BANNED
|
Hrvatski teritorij ne postoji, a ti kojima se podsmjehujes imaju na svom racunu vec sada stotine miliona maraka ili EUR (sta ti vise odgovara) spremnih za izgradnju, za razliku od ovih tvojih ugovaraca i podugovaraca, kriznih i nekriznih...
![]() ![]() ![]() Vidi ga kak je lepi: Doduse, sada se malo zaprljao kako se koristi
|
|
|
|
|
#1053 |
|
BANNED
|
Pogledaj...
Federacija BiH je ustojena po načelu županija (kantona) kojih ima 10: 1. Unsko-sanska 2. Posavska 3. Tuzlanska 4. Zeničko-dobojska 5. Bosansko-podrinjska 6. Središnja Bosna 7. Hercegovačko-neretvanska 8. Zapadnohercegovačka 9. Sarajevska 10. Hercegbosanska županija (Livanjska županija, 10. županija) Tri županije su većinski hrvatske (Livanjska, Zapadnohercegovačka i Posavska), dvije su mješovite (Središnja Bosna i Hercegovačko-Neretvanska), dok su ostale većinski bošnjačke. A milioni su na racunu kod ERB-a i ne mozete ih dobiti, jer se ne mozete dogovoriti s Hrvatima da i oni dobiju nesto AP na svojoj teritoriji, nego sve bi po svojim mahalama gradili, a u isto vrijeme blokirate razvoj HR zupanija. Nek susjedu crkne krava. |
|
|
|
|
#1054 | |
|
BANNED
|
Aha, ti si znaci mislio na dijelove vecinski nastanjene Hrvatima?
Takvi postoje, za razliku od hrvatskog teritorija. Sto se tvog posta tice, da demantujem netacnosti: 1. Federacija ima 3 seta kredita sa EBRD i EIB 2. Pare iz 2 seta su vec na racunu (ukupno oko 500 miliona EUR, za Sarajevsku zaobilaznicu i dionicu Kakanj - Zenica) 3. 3 set je u finalizaciji A sto se tice ovoga: Quote:
![]() ![]() Cak vjerovatno ima Srba vise od Hrvata, pogotovo u podrucju Pocitelja![]() Tako da ove argumente ko kome i kako zeli da crkne krava pricaj nekome drugom... |
|
|
|
|
|
#1055 |
|
BANNED
|
Cije su ovce toga je zemlja...Tako da to jeste hrvatska teritorija po svakom osnovu Pa da hercegovacki muslimani prave problem, Blagaj s 1000 stanovnika i 11 nevladinih organizacija blokiraju izgradnju AP koji bi povezao MO s Hrvatskom i zbog toga su Hrvatski vijecnici blokirali izgradnju i dionice Kakanj-Zenica. Na to se odnosi. To je io krava i crkavanje.U svakom slucaju vi se ne mozete medjusobno dogvooriti, a kod nas cete graditi. Znaci nista od tog SF-a. |
|
|
|
|
#1056 |
|
BANNED
|
Svasta ti nama naprica, a nista od toga veze sa vezom nema... Jel to na osnovu onog teksta iz Zavisnih?
|
|
|
|
|
#1057 |
|
BANNED
|
Ne nego na osnovu izjave poslanika vaseg parlamenta i onda odjave njegovog "komsije" koji trazi da se odvoje sredstva za HR dio i za mulslimanski dio AP.
|
|
|
|
|
#1058 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
#1059 |
|
BANNED
|
ne nego na sa-c
|
|
|
|
|
#1060 |
|
BANNED
|
Aha, znaci na Sa-c preneseni clanak iz Zavisnih?
|
|
|
![]() |
| Tags |
| autoputevi rs, banja luka - gradiška, mreza autoputeva, republika srpska, srpska republika srpska |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|