|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 |
|
Homo Masoviensis
Likes (Received): 10
|
![]() Ranking jest na zasadzie klasyfikacji medalowej: o pozycji decyduje liczba zdobytych pierwszych miejsc (pierwsza kolumna) a jeśli jest ona taka sama, wtedy decyduje liczba miejsc drugich (druga kolumna) a następnie liczba pozostałych miejsc w finale (trzecia kolumna - 3, 4 i 5 miejsce jest liczone tak samo). Czy coś jeszcze jest niejasne?
Last edited by SoboleuS; July 25th, 2011 at 05:51 PM. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
not perfect but trying
Likes (Received): 2
|
Nie spokko, ok. Tak sobie przeglądałam ta listę i zauważyłam, że niektórzy mieli znacznie więcej zdjęć w pierwszej trójce ale np. z 2 i 3 miejscem, a są za osobami które miały np. tylko 4 czy 5 zdjęć ale np. za 1 i 2 miejsce i się pogubiłam...
Teraz rozumiem. Dzięki :-)
|
|
|
#23 |
|
not perfect but trying
Likes (Received): 2
|
Mnie cały czas ten cały ranking meczy. Klasyfikacja ta nie jest moim zdaniem zbyt miarodajna, bo nie są istotne w niej drugie czy trzecie miejsca czy ich liczba - a szkoda
Przykład: Miejsce 14. kafarek: 3 0 0 - 3 zdjęcia w finale Miejsce 18. Awik: 2 2 5 - 9 zdjęć w finale Miejsce 19. inSeoul/Koreanczyk: 2 1 8 - 11 zdjęć w finale Gdyby za 1 miejsce były 3 punkty, za 2 - 2 punkty a za 3 był 1 punkt, można by stworzyć prawdziwy ranking, który powstaje właśnie jako klasyfikacja w kolejności wartości liczbowych a nie tylko medalowa, która pozostawia wiele do życzenia jako miara. To tylko taka uwaga - skąd w ogóle pomysł by medalowa klasyfikacja była tu wyznacznikiem a nie rzeczywisty punktowy system oceniania? skoro gramy na zasadzie punktów, klasyfikacja tez powinna to uwzględniać moim zdaniem.
|
|
|
#24 |
|
Wieżowcolog
Likes (Received): 48
|
Na olimpiadzie nikt się o to nie czepia więc tutaj tez dajmy z tym spokój
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Homo Masoviensis
Likes (Received): 10
|
Wzorowałem się na Janowym rankingu z ogólnego UPC, który był tworzony na tej samej zasadzie. Poza tym ta metoda ma jedną podstawową zaletę: jest bardzo wygodna i szybka w liczeniu
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Quote:
słuszna uwaga.
|
|
|
|
#27 |
|
Registered User
Likes (Received): 50
|
Klasyfikacje medalowe na każdej imprezie sportowej są takie same jak na UPC. Czasami jest tak że jakiś kraj zdobędzie tylko 2 złote medale (bez srebrnych i brązowych) a jest wyżej w klasyfikacji niż taki co zdobył np. 1 złoty, 5 srebrnych i 10 brązowych. A więc nie zawracajmy kijem Wisły
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kapitalista amator
Likes (Received): 379
|
Polsce się często dostaje na letnich - ilość jest przyzwoita, ale jakość kiepska
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|