daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Изградња, привреда и инфраструктура

Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
Путеви Изградња путева / Road infrastructure Железница Железнички саобраћај / Rail transport Ваздухопловство Ваздушни саобраћај / Aviation

Reply

Thread Tools Display Modes
Old February 28th, 2008, 07:29 PM   #41
Codara
FaLaFeL

Likes (Received): 0

Pozdrav svima,
Imam jednu molbu. Ovo na slici mi je majka nasledila sa jos jednom sestrom. U pitanju je plac sa kucom u centru Zemuna. Plac izlazi na dve ulice:Jakuba Kuburovica i Djordja Pantelica. Mislim da je dozvoljena gradnja na obe ulice, i to prizemlje, sprat i potkrovlje.

No, da vise ne smaram. Iz Novog Sada sam, pa bih voleo ako neko hoce da mi pomogne i kaze mi koliko se ceni ovakav plac u Zemunu.Velicinu placa ne znam tacno ali moze se videti iz prilozenog
Hvala unapred

Codara no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 28th, 2008, 10:39 PM   #42
Bojan Radovic Baston
Registered User

Quote:
Originally Posted by Stefan1 View Post
Da li neko zna gde mogu da nadjem podatak za Beograd, znaci interesuje me po lokacijama prosecna cena stana u losem stanju, stana u normalnom stanju, i lux stana... da li postoji takav "barometar cena" za sve 3 kategorije stanova po lokacijama...?
Kao sto je vecina primjetila, cijene variraju i nema utvrdjenih pravilia. Ali takodje varira i 'pojam' stana u losem stanju/normalnom/lux stana. Jer kad sam ja prije dvije god. kupovao stan u Beogradu nevidjeno je za kakve su mi sve rupcage ljudi govorili da je to sasvim 'normalan' stan, a za neku prosjecnost su mi prodavali foru, ma to ti je delux, exstra sredjen, pazi ima i klimu (a nije krecen 25 god.) Zivio sam i u manjim i u vecim gradovima, ali mi se u BG desilo da mi covjek prodaje 'luksuzan stan' na Karaburmi koji se po sredjenosti ne moze porediti sa najobicniji stanom na Zabjelu.

U prevodu, posto te interesuje preprodaja, mozes slobodno uzeti i krs stan, na nekoj boljoj lokaciji koliko toliko, i za male pare da ga sredis, tek toliko da ne izgleda skrnavo i prodati ga duplo skuplje nego sto vrijedi nekome ko je se upravo rijesio njive/livade negdje u unutrasnjosti sa namjerom da se dokopa Beograda.
Bojan Radovic Baston no está en línea   Reply With Quote
Old March 14th, 2008, 06:25 AM   #43
ocean spirit
BoREaS

ocean spirit's Avatar

Quote:
Originally Posted by Codara View Post
Pozdrav svima,
Imam jednu molbu. Ovo na slici mi je majka nasledila sa jos jednom sestrom. U pitanju je plac sa kucom u centru Zemuna. Plac izlazi na dve ulice:Jakuba Kuburovica i Djordja Pantelica. Mislim da je dozvoljena gradnja na obe ulice, i to prizemlje, sprat i potkrovlje.

No, da vise ne smaram. Iz Novog Sada sam, pa bih voleo ako neko hoce da mi pomogne i kaze mi koliko se ceni ovakav plac u Zemunu.Velicinu placa ne znam tacno ali moze se videti iz prilozenog
Hvala unapred
Hoces ti to da prodas ?
Mene interesuje pa moze kontakt preko PM

p.s. Moze li jedan recept za prave domace falafele ?
Old August 9th, 2008, 02:44 AM   #44
Ilija
Registered User

NEKRETNINE U PODGORICI:

Zna li ko nesto o ovome?
http://www.nekretnine365.com/nekretn...rama-1214.html

Da li ce biti promjene cijene od 3000e-m2 u Nikic BC,i koliko je sigurna kupovina?

Zna li neko vise detalja oko prodaje stanova u Atlas Capital Centru?

Last edited by Ilija; August 10th, 2008 at 12:10 AM.
Ilija no está en línea   Reply With Quote
Old September 2nd, 2009, 02:50 PM   #45
lazarkg
Registered User

lazarkg's Avatar

Sta je sa ovim tredom?
http://www.gradjanski.rs/navigacija.php?vest=48043

Quote:
U Novom Sadu je i dalje prazno čak 1.500 stanova. Ni početak nove školske godine i dolazak studenata nije popravio tu tužnu sliku.
Jel ovo istina? Sta kazete vi sa "terena" / iz NS?
Old September 2nd, 2009, 03:04 PM   #46
sale_kg
BANNED

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by lazarkg View Post
Jel ovo istina? Sta kazete vi sa "terena" / iz NS?
Ne znam,ali "studentski stanovi"(jednosobni i garsonjere) idu samo tako... Jedva sam nasao stan,a trazio ga 20.avgusta...
sale_kg no está en línea   Reply With Quote
Old September 2nd, 2009, 03:36 PM   #47
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Opa Laki,poceo si da pogadjas threadove.

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old September 2nd, 2009, 03:45 PM   #48
lazarkg
Registered User

lazarkg's Avatar

Molim drzite se teme

Znaci pumpaju malo situaciju, mada verujem da je manja navala na stanove sada nego ranijih godina, gradilo se dosta itd ...

A jel ima neko podatak koliko stanova se proda mesecno BG/NS/KG/NI (prema broju overenih ugovora u sudovima)? Proletos su objavljivali vesti tog tipa, al odavno nista!?
Old September 2nd, 2009, 09:27 PM   #49
shmeksi86
Registered User

shmeksi86's Avatar

U Beogradu se mesečno sigurno proda nekoliko stotina stanova. Pre nego što krenete drvljem i kamenjem na mene, setite se samo koliki je Beograd i koje ga sve opštine čine.
shmeksi86 no está en línea   Reply With Quote
Old September 2nd, 2009, 09:37 PM   #50
Wuxa
Vozd

Wuxa's Avatar

Likes (Received): 6

U Beogradu je bila uzasna navala za kupovinu stanova dok nije pocela SEKA. Sad ne znam kako je.
Wuxa no está en línea   Reply With Quote
Old September 2nd, 2009, 10:09 PM   #51
everson
Click here to staglji-guc

everson's Avatar

Likes (Received): 9

Vest s kraja maja: Za protekla dva meseca u Beogradu prodato 30 stanova
"Nekoliko stotina stanova" mesecno se prodavalo u srecna vremena (do pre godinu dana). Sada je daleko od toga ...
everson no está en línea   Reply With Quote
Old September 2nd, 2009, 10:42 PM   #52
lazarkg
Registered User

lazarkg's Avatar

Quote:
Originally Posted by shmeksi86 View Post
U Beogradu se mesečno sigurno proda nekoliko stotina stanova. Pre nego što krenete drvljem i kamenjem na mene, setite se samo koliki je Beograd i koje ga sve opštine čine.
Mnogo si mi ti nesto siguran. Vidim mnogo lepo si argumentovao svoj odgovor. Bez drvlja i kamenja - samo jedno prosto pitanje - jesi se raspitao u sudu koliko ima overenih ugovora ili si samo gledao u pasulj? Trece nema.
Old September 3rd, 2009, 12:47 AM   #53
shmeksi86
Registered User

shmeksi86's Avatar

Quote:
Mnogo si mi ti nesto siguran. Vidim mnogo lepo si argumentovao svoj odgovor. Bez drvlja i kamenja - samo jedno prosto pitanje - jesi se raspitao u sudu koliko ima overenih ugovora ili si samo gledao u pasulj? Trece nema.
Ne moram da odem u sud ili gledam u pasulj, već mi je dovoljno da pogledam u krug od 200 metara od svoje zgrade i da primetim da se svakog meseca završi po dve zgrade i usele skoro svi stanovi. Evo pre neki dan sam dobio 8 novih porodica komšija, više ne prepoznajem ljude u svom kraju. To je samo mali uzorak na jednom delu Voždovca, a kao što sam rekao Beograd je veliki grad (koji obuhvata i Obrenovac i Mladenovac i još mnoge opštine).

Kada bi došao u Beograd shvatio bi da su novinske patke o prodatih 30 stanova mesečno smešne do zla boga. Ljudi koji se razumeju u tržište Beograda su se silno ismejali na tu brojku. Laki, dođi u Beograd na par dana pa ćeš sam shvatiti o čemu pričam.
Old September 3rd, 2009, 12:56 AM   #54
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Si ti lud?Dzabe da dolazi...On to ne moze da shvati ni ovde.

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old September 3rd, 2009, 01:54 AM   #55
Banja Luka.RS.
Registered User

Banja Luka.RS.'s Avatar

Likes (Received): 80

Da li je neko od Banjalucana upucen u cijene placeva tjs metra kvadratnog placa u uzem gradskom podruciju, na primjer naselja Nova Varos, Rosulje,Petricevac,Paprikovac,Rebrovac i slicno ???
Banja Luka.RS. no está en línea   Reply With Quote
Old September 3rd, 2009, 03:49 AM   #56
gygy11
Registered User

gygy11's Avatar

Likes (Received): 7

Ocigledno je poslednjih nekoliko meseci da neko veoma mocan forsira pricu o padu cena nekretnina u Beogradu,mada i nehoticnim pogledom na oglase svakom je jasno da cene KVALITETNIH stanova nisu trenule ka dole ni za 2%.Malopre sam u Novostima procitao tekst kako stan kod Hrama Sv.Save na Vracaru koji se prodavao po 3500eura po kvadratu,sad se prodaje po 2200 eura,ali nikako da to argumentuju nekom ponudom,posto u SVIM oglasima koje sam ja pregledao takav stan nema sanse da nadjete ispod 3000 eura,kao stvarnu prodajnu cenu,a mnogi traze i vise da bi sebi dali prostora za nagodbu nanize.
Dakle,NEMA jeftinih a KVALITETNIH stanova u Beogradu niti ce ih u blizoj buducnosti biti,pogotovo ako se ima u vidu cinjenica da je ove godine izdato oko 30% manje gradjevinskih dozvola nego prosle godine,sto znaci da ce sledece godine ponuda biti manja,a samim tim ne treba biti preterano inteligentan pa zakljuciti da smanjena ponuda (a usled jenjavanja krize,verovatno i dodatno povecana traznja) podrazumeva u najmanju ruku stabilizaciju cena a najverovatnije i njihov dodatni rast.To vam je dragi moji cista ekonomska logika a sve ostalo su neozbiljne spekulacije i price tipa kako mali Djokica zamislja trziste nekretnina.

Last edited by gygy11; September 3rd, 2009 at 03:55 AM.
gygy11 no está en línea   Reply With Quote
Old September 3rd, 2009, 08:33 AM   #57
lazarkg
Registered User

lazarkg's Avatar

Quote:
Originally Posted by shmeksi86 View Post
Ne moram da odem u sud ili gledam u pasulj, već mi je dovoljno da pogledam u krug od 200 metara od svoje zgrade i da primetim da se svakog meseca završi po dve zgrade i usele skoro svi stanovi. Evo pre neki dan sam dobio 8 novih porodica komšija, više ne prepoznajem ljude u svom kraju. To je samo mali uzorak na jednom delu Voždovca, a kao što sam rekao Beograd je veliki grad (koji obuhvata i Obrenovac i Mladenovac i još mnoge opštine).

Kada bi došao u Beograd shvatio bi da su novinske patke o prodatih 30 stanova mesečno smešne do zla boga. Ljudi koji se razumeju u tržište Beograda su se silno ismejali na tu brojku. Laki, dođi u Beograd na par dana pa ćeš sam shvatiti o čemu pričam.
Ti sto se useljavaju, kao prvo mozda nisu ni kupili stan nego rentaju, a kao drugo stanovi su prodavani unapred. Moj drugar se uselio pre 3-4 meseca(Vidikovac) a platio je stan pocetkom 2008. Nista nije smesno. "Ljudi koji se razumeju u trziste" su pricali da u BG nedostaje 200.000 stanova, a eno im ga belvil nece niko. Inace boravim ja u BG cesce nego sto mislis.

Lepo sam ti rekao samo hocu argumente - broj ugovora u sudu/mesecno, a da bude skoriji datum, ne iz 2008. Ove tvoje komsije definitivno nisu kupci iz 2009-te(vecina).

Inace evo primera iz halooglasa, a posto volis Vozdovac:
========
31.08.2009. VOŽDOVAC, 3.0, 61m2+terasa, CG, VI/VII, lift, uknjižen, 98.000 EUR
26.02.2009. VOŽDOVAC, 3.0, 61m2+terasa, CG, VI/VII, lift, uknjižen, 115.000 EUR
========
27.08.2009. VOŽDOVAC, kod crkve, 1.5, 27m2, VPR, CG, 45.000, hitno
19.03.2009. VOŽDOVAC, kod crkve, 1.5, 27m2, VPR, CG, 57.000, hitno
========
Najjaci je ovaj "hitno"

Evo i za ovog nevernog tomu - 2%!? Dodaj nulu, Vracar:
========
31.08.2009. VRAČAR, hram svetog Save, Stojana Protića, 5.0, 120m2, dve terase, CG, II/II, dupleks, useljiv 8.2009, PVC, hrastov parket, 2.000 EUR/m2
06.07.2009. VRAČAR, hram svetog Save, Stojana Protića, 5.0, 120m2, dve terase, CG, II/II, dupleks, useljiv 8.2009, PVC, hrastov parket, 2.400 EUR/m2
========
Trk, kupuj odma!

Ljudi jel ste vi u nekom paralelnom univerzumu?

Last edited by lazarkg; September 3rd, 2009 at 08:46 AM.
lazarkg no está en línea   Reply With Quote
Old September 3rd, 2009, 09:18 AM   #58
lazarkg
Registered User

lazarkg's Avatar

Quote:
Originally Posted by gygy11 View Post
Dakle,NEMA jeftinih a KVALITETNIH stanova u Beogradu niti ce ih u blizoj buducnosti biti,pogotovo ako se ima u vidu cinjenica da je ove godine izdato oko 30% manje gradjevinskih dozvola nego prosle godine,sto znaci da ce sledece godine ponuda biti manja,a samim tim ne treba biti preterano inteligentan pa zakljuciti da smanjena ponuda (a usled jenjavanja krize,verovatno i dodatno povecana traznja) podrazumeva u najmanju ruku stabilizaciju cena a najverovatnije i njihov dodatni rast.To vam je dragi moji cista ekonomska logika a sve ostalo su neozbiljne spekulacije i price tipa kako mali Djokica zamislja trziste nekretnina.
Kako da se smanji ponuda? Logika ti je skroz uvrnuta. Iako je broj dozvola smanjen 30%, opet je broj dozvola POZITIVAN! Sve dok se vise gradi a manje rusi - ponuda raste.

Odakle ce da se poveca traznja? Kriza jenjava? To znaci da propadamo sporije nego do sada, ali ipak propadamo. Dno nismo videli. I onda kada vidimo dno, oporavak ce biti veoma sporiji nego propast. Ne vidim ja tu traznju anytime soon. U medjuvremenu moze da se baci pogled i na temu Natalitet, plus ocekujem od vas mladjih da begate napolje cim nas puste da putujemo, a mozda i ja krenem, ko zna. Sabice se traznja drasticno.
Old September 3rd, 2009, 11:43 AM   #59
shmeksi86
Registered User

shmeksi86's Avatar

Quote:
Ti sto se useljavaju, kao prvo mozda nisu ni kupili stan nego rentaju, a kao drugo stanovi su prodavani unapred. Moj drugar se uselio pre 3-4 meseca(Vidikovac) a platio je stan pocetkom 2008. Nista nije smesno. "Ljudi koji se razumeju u trziste" su pricali da u BG nedostaje 200.000 stanova, a eno im ga belvil nece niko. Inace boravim ja u BG cesce nego sto mislis.

Lepo sam ti rekao samo hocu argumente - broj ugovora u sudu/mesecno, a da bude skoriji datum, ne iz 2008. Ove tvoje komsije definitivno nisu kupci iz 2009-te(vecina).
Nemam pametnija posla nego da idem do suda da bih ubedio tebe u nešto što je istina, ti ako si zaludan i kažeš da si češće u Beogradu nego što mislim onda ne bi trebalo da ti bude neki problem da skokneš do suda i dobiješ taj podatak (ako uopšte budu hteli da ti ga daju).

Ljudi o kojima ti pričam su nove komšije koje su kupile stan i takvih je mnogo po celom Beogradu, a kažem ti još jednom ti nisi svestan u koliko se novih stanova useljavaju ljudi koji su ove godine kupili stanove. Ti očigledno misliš da je Beograd tih par ulica kroz koje prođeš i na osnovu toga donosiš zaključak.
Old September 3rd, 2009, 11:53 AM   #60
lazarkg
Registered User

lazarkg's Avatar

Nece niko da ide u sud, vec cemo sacekati da objave negde, u sta ti opet neces da verujes, ali to je vec tvoj problem.

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules