|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 |
|
Astral tourist
Likes (Received): 6
|
Dovolte mi uviest veci na spravnu mieru, pretoze vidim, ze viaceri ma nerozumeju presne, za co mozem samozrejme aj ja.
Nie som za to, aby sa mixovalo moderne zo starym vo vseobecnosti. Mam rad moderne, viac ale futuristicke budovy. Ak mame ale male Stare Mesto, a kazde stare mesto je viac menej to najlakavejsie co mesto moze mat, tak som za to, aby sa nemixovalo, ale obnovilo do historickej podoby, obzvlast ak 1. je to posledna sanca 2. existuje straaaasne vela priestoru v meste, kde je mozne budovat moderne budovy a tie budu v centre. (a tu snad nemusim nic viac pisat )
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
urban voyer
Likes (Received): 1
|
ked uz sme pri tych retro fotkach
tak tato je uplne super
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Astral tourist
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Astral tourist
|
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
83 84 90 92 93 10
Likes (Received): 0
|
I like Bratislava - it remind me a little my Poznań; my city is a little bigger but spirits of Poznań and Bratislava seems me to be similar. And I dont know why... Pozdrav z meho mesta pro Bratislavy a caleho Slovenska!
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Prešpurák
|
Neviem ako ostatní, ale ja si Hlavné námestie takto zarastené vôbec nepamätám a imho to nebolo ani náhodou lepšie ako dnes, neviem si predstaviť, kde by sme dnes mali silvestrovské oslavy
![]() 2 pro: you are welcome
Zvečerieva sa. Vlak uháňa vínorodým krajom popod úpätie vápencových Malých Karpát. Modra - Pezinok - Rača... V oknách sa ligocú ružence svetiel. B r a t i s l a v a ! Ten prešporský zámok pekný murovaný — čudujú sa z neho na Dunaj tí páni, čuduje sa z neho aj záhorský šuhaj: ako pekne tečie ten povestný Dunaj. Tí nádherní páni pilnú radu majú, že oni povestný Dunaj zahatajú; a tie naše Tatry zďaleka sa smejú; „Zahatajte, páni, keď máte nádeju!“ |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Sakura san na hrad ((-:
|
V mojom prípade to muselo byť niekedy pred 89 inač by som si pamätal. Nechápem prečo všetka zeleň zmizla, mne sa to námestie takto páči viac
|
|
|
#108 |
|
Non post padder
|
Chcel som napisat ze to mozno suviselo v obnovou korza, ale ked nad tym tak rozmyslam ani ja si ho nepamatam so zelenou, tak je mozne ze to vytrhali uz skor. Fakt si nepamatam.
Mozno keby tam dnes bola zelen tak dopadne zle, ako aj ostatna zelen v Bratislave po ostatne roky. Takto je to celkom moderne europske centrum, dost to vycackali.Akurat kamarat vravi ze ta fontana a jej obklad vyzera jak do kupelky
Last edited by wonderdax; November 15th, 2007 at 09:55 AM. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
... blinding storm...
|
Trochu z histórie: Táto fontána si zaslúži pozornosť, lebo je najstaršou bratislavskou fontánou. Dal ju v roku 1572 postaviť cisár Maximilián II. v čase, keď po jeho korunovácii v roku 1563 vypukol v meste veľký požiar. Autorom diela je Ondrej Luttringer. Fontána predstavuje sochu rytiera Rolanda, ochrancu mestských práv. Toto vysvetlenie však údajne pochádza až z 19. storočia a socha na vrchole stĺpa predstavuje samotného cisára Maximiliána, prvého panovníka, korunovaného v Bratislave. Preto sa niekedy označuje aj ako Maximiliánova fontána.
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Non post padder
|
Quote:
( ludia by nemali tolko chlastat) ![]() apropo, nemame na to special thread, ale s historiou Bratislavy suvisi aj historia Slovakov a Slovanov ako takych. Chcel by som vediet co si myslite o umiestneni Vogatisburg-u. Niektory historici tak oznacuju aj Bratislavu, velka cast to vsak vehementne popiera. Iste je ze sa dodnes nenasli vierohodne dokazy, kde to bajne mesto vobec bolo. Pripajam zaujimave clanky: Wogastisburc Historia Slovakov |
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Astral tourist
|
Quote:
![]() Ked sme tu uz rozdiskutovali, siel by som do toho kazdopadne. ja okrem ineho robim databazu faktov Velkej Moravy, ... - pramene, osoby, hradiska, predmety (archelogicke nalezy), hospodarstvo, udalosti, pohansky pohovia, typy, mapy, hranice GPS .... bude to na www.velkamorava.sk neficim si na tom kvoli nacionalizmu, ale kvoli historickemu psytripu ![]() ![]() 8.-9. storocie - nebola este ani gotika, ani feudalizmus, cca 100 uz nebola vojenska demokracia, ale vzniklo kniezatstvo. cca. 1000 rokov pred vojnou sever proti juhu ![]() Nausnice ![]() Cast opasku ![]() Nausnica ![]() Nastroj na pisanie do vosku ![]() Gombik
Last edited by futuros; November 17th, 2007 at 12:58 AM. |
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Astral tourist
|
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Registered User
|
Quote:
also towers on right side should by what exactly? i'm a bit lost..
Last edited by IvanB; November 17th, 2007 at 04:07 AM. |
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Astral tourist
|
hey guys. i have updated firsth post, the little prevoius of Old Town ...
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Astral tourist
|
and more
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
|
nice futuros. I really like pictures of old Bratislava
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Higher, better
Likes (Received): 86
|
Quote:
a tie vežičky napravo sú teraz kostoly opoti Tescu na Kamennom
|
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
AA
Likes (Received): 3
|
kedze to bol pontonovy most, tak to nebolo nic narocne.
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Astral tourist
|
Slávnostná brána na Štefánikovej ulici.