|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | |
|
Registered User
Likes (Received): 164
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 562
|
PPDIVUT: POZITIVNA KRETANJA U FIRMAMA IZ GRUPACIJE MIMS
13:27 / 11.04.2010. Quote:
|
|
|
|
#63 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Naravno da imam svoje misljenje samo nemogu doci do nekog svoj misljenja bez ikakvih pozitivnih infromacija o toj familiji. Ti mi daj razlog zasto bi se trebo diviti sa njima i sve je ok.... svaki ti odgovor zaobilazi glavno pitanje koje je: Sta su oni tako pozitivno ucinili za Grad SA.
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 164
|
Quote:
![]() Evo, naprimjer ovo: Quote:
A onda kada saberes, javi se ![]() PS: Ne trazi Radoncica, njega nema, njemu je mali... prihod naravno ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#65 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Dobro sve to, a sta su za grad Sarajevo uradili? Ovaj Wilson centar mogu sami napraviti i jos 4 ovakva objekta, pa ih nema na mapi. Radoncic je bar ostavio 3 do sad u Sarajevo, mozda ce i jos bog zna... A ovi tvoji haveri, imaju markur koji je 0 pored Radon Plaze.. cak i prvog Avazovog objekta. Tolike pare vrte a nidje nista, i ovo sto su postigli postigli su za svoj interes...sigurno nisu za BH. Radoncic sa manjim.....prihodom..... izgradio 3 zgrade, ovi tvoji zlatni Selimovici posrani merkur izgradili ..... ocigledno je da ljudi rade za svoj interest, svoj racun na banci....a za ovaj grad ih ne interesuje... jer da nije bilo ljudi koji zive u ovoj drzavi nebi imali ono sto imaju... isto kao Radoncic ali on je bar vratio novca u grad...pa i zaposlio dosta mladih u SA... evo sad jos malo i u TZ...I ja mogu ti dati listu TOp 100 svijetskih kompanija...to je sve super...kao i ovo...ali pitanje i dalje ostaje....sta su uradili za ovaj grad?
|
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Ko je vlasnik ''Akova-Ovako''?
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Registered User
|
Quote:
Fabrike su vaznije od glupi tornjeva! MIMS zaposljava 5000 radnika. |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
BANNED
|
Selimovici zaposljavaju mnogo vise ljudi neg Avaz, to znam. Ja ne pricam o ko koliko ljudi zaposljava, vec grade ovaj WIlson centar i traze jos partnera...a imaju dovoljno para da izgrade sami.... na to se ja vezem...a ne koliko ljudi zaposljavaju...
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
|
Kako ti znas da imaju dovoljno para? Mozda su u ogromnim gubitcima?!
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Stvarno ne znam sta si se uhvatio samo Selimovica. Ocito da posmatras stvari povrsno upravo dezinformisan Avazovim novinarima. Zbog svega ispada da u SA postoje samo Radoncic i Selimovici. Ima tu i drugih. Tvoje pitanje treba da glasi sta su sve ove firme sa liste napravile u Sarajevu ili drugim gradovima? Ja ne vidim da su Elektroprivreda, Energoinvens ili BH Telecom napravili nekakav toranj od 150m u gradu ili makar neku zgradicu. Aluminij to svakako nije uradio u Mostaru. ASA auto gradi neke zgrade, ali ne po 30 spratova. Dakle niko od firmi sa liste, a koje su najjace negrade po Sarajevu i BiH mega nebodere. Ako vec napadas nekoga zbog ne gradnje nebodera onda napadaj sve po redu. Zato pusti malo Selimovice. Radoncic ima svoje razloge zasto to radi, ali ne treba ga ukivati u zvijezde.
I kao sto neko rece vec, oni zaposlavaju stotine hiljada ljudi u ovom momentu. Avaz ipak mnogo manje. Ne radi se samo o tome sta je ko ostavio Sarajevu. Radi se i o tome da sarajlije imaju sta jesti (zaraditi platu) i sada, a i sutra. ![]() Dakle polako malo, nije sve u staklu i betonu... |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
BANNED
|
Quote:
I naravno nece svaka firma imati svoju zgradu ili sta god vec. Ali kad se pogleda kapital Selimovica covijek bi ocekivo da ti ljudi imaju neki svoj centar za svoju firmu u SA. Medutim nemaju....BHT je drzavna firma, da su privatna sigurno bi imali svoju zgradu. Energoinvest ima svoju zgradu, tako i elektroprivreda. u SAD svaka jaka firma ima svoj HQ ili u NYC ili LA..Chicago. Ali ipak njima svaka cast sto zaposljavaju toliko ljudi, i to je za pohvalu, naravno. Ja samo kazem da imam toliki kapital, kao oni...napravio bi jednu poslovnu zgradu za svoju firmu, da imaju moji radinici zavremene office...a uz to da i gradani sarajeva imaju doci u tu zgradu, koja moze da ima moderan cinema centar, bazen, restoran, shopping centar, etc.....o tom ja pricam....a ne ko ima vise radnika i ko nema... to se zna... Kad ovi pomru nece vala nista ostati u gradu da ce neko moci reci "e ovo su oni selimovici ostavili, svaka ima cast" .... |
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
Prioritet poslovnok covjeka je voditi uspjesno svoj posao - a ne ostavljati iza sebe spomenike.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
BANNED
|
da nije bilo naroda, selimovic bi bio obicni covijek u SA....ne treba tako misliti... uvijek treba vratiti nesto svom narodu... pogledaj najjace ljude u svijetu..svi iza sebe ostave nesto u svojoj drzavi...najbolji primjer ...Donald Trump....
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 112
|
if you have no news on the project dont spam the thread with off topic discussions
use PM for that...
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
|
Citam na SA-X da je jucer pocelo ciscenje terena?
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
BANNED
|
|