|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#10001 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 262
|
Opa, i Filip se dohvatio kamere
Svaka cast |
|
|
|
|
|
#10002 |
|
Registered User
Likes (Received): 257
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#10003 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Zatvorena ulica Prve proleterske
![]() ![]() ![]() Eve jedan Fotosešn ta ulice i mosta: Uklonili su asfalt cijelom dionicom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na mostu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I nazad na ulicu: ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#10004 |
|
is Loading! Please wait..
Likes (Received): 17
|
bravo majstore, svaka cast za slike, odlicne su.
mislim da ce ovo biti prvi most u PG koji ce dobiti bankine za pjesake ove vrste (mimo milenijuma koji ima betonske). kvalitet radova je ovako odokativno na bas visokom nivou, ali bih zamjerio sto projekat nije podrazumijevao sire pjesacke staze. pitam se kako bi se jedan biciklista mogao mimoic normalno sa parom koji seta jesi li vidio da li se pocelo sa rusenjem objekata na trasi bulevara? ako se ne varam, dvije dodatne trake bi trebale ici blize pruzi?
|
|
|
#10005 |
|
Registered User
|
Neimar super slike
Za dva-tri mjeseca imacemo kompletan bulevar od ulaska u PG do aerodroma
|
|
|
|
|
|
#10006 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Sa sajta celebic- ko zna sto ce bit
![]() Business City El. pošta Štampa PDF „Čelebić" kompanija uskoro počinje sa izgradnjom Business City-ja koji predstavlja koncept potpuno novog, modernog poslovnog objekta u Podgorici i Crnoj Gori. Projektom je predviđeno da bude izgrađen prema najsavremenijim evropskim i svjetskim standardima, a nalazi se na, trenutno, najatraktivnijoj lokaciji u Podgorici, neposredno uz Delta City, preko puta City kvarta. Projektom predviđena spratnost Business City-ja je visoko prizemlje plus osam spratova u nadzemnom dijelu kao i dva nivoa podzemnih etaža sa parking prostorima i tehničkim sadržajima. Business City će činiti jedinstven sadržaj u prizemlju, prvom i drugom spratu iznad kojeg se izdižu dvije nezavisne kule, do osmog sprata, koje su spojene panoramskim mostom u okviru kojeg će se nalaziti restoran sa jedinstvenim pogledom na Podgoricu. Predviđeno je da fasada Business City-ja bude od troslojnog reflektujućeg stakla u kojem će se nalaziti i segmenti fotonaponskih panela za dobijanje struje i solarne energije, što do sada nije primjenjivano prilikom izgradnje poslovnih objekata u Crnoj Gori. Kvadratura nadzemnog dijela Business City-ja će biti preko 20 000 m˛, dok će prostor dvije podzemne garaže, koje se nalaze ispod cijele površine objekta biti preko 10 000 m˛. Objekat će sadržati šest odvojenih ulaza, po pet liftova u odvojenim kulama i jedan panoramski lift koji povezuje ulaze iz prizemlja Business City-ja sa panoramskim restoranom na krovu poslovnog objekta. ![]() ![]()
|
|
|
#10007 |
|
Registered User
|
Mala Pijaca
Na krovu su projektovane zelene površine, kao i visoka žičana zaštitna ograda, na dijelu projektovanom za sport, kao i na dijelu otvorene terase, gdje je uz zaštitnu ogradu projektovana obodna žardinjera sa puzavicama, koja bi uz estetsku funkciju služila i za apsorpciju zvuka. Primarni sadržaji nalaze se u prizemlju objekta kao i na spratu. Jedan dio prostora u prizemlju namijenjen je za zelenu pijacu, projektovanu da bude otvorena i prohodna preko dana, lako dostupna, sa mogućnošću da se putem vertikalno spuštajućih roletni, zatvori tokom noći. Drugi dio prizemlja namijenjen je za prodajne prostore. Objekat je projektovan sa glavnim centralnim holom u kojem je smještena glavna vertikalna komunikacija, kao i sanitarni čvorovi za posjetioce i zaposlene u ovom prostoru. Na etaži sprata projektovan je šoping centar, koji se jednim dijelom prostire iznad sadržaja u prizemlju, a drugim dijelom iznad parking prostora i saobraćajnice unutar lokacije. Završetak projektne dokumentacije očekuje se tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora, a rok za izgradnju objekta je 27 mjeseci.
|
|
|
#10008 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#10009 |
|
Registered User
|
![]() ![]()
|
|
|
#10010 |
|
Registered User
|
Ovo jos stoji na sajtu glavnog grada..???
|
|
|
#10011 |
|
Registered User
|
stoji i...stajace
![]() jednom u 3-4 godine se sjete da azuriraju dijelove sajte, izmedju ostalih onaj u kom je taj projekat |
|
|
|
|
|
#10012 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Swidja mi se ovaj Celebicev projekat pored Delte... Promijenili su projekat, ovaj je meni ljepsi
|
|
|
|
|
|
#10013 |
|
Tra-la-la tup-tup
|
a ja mislio da ce tamo jos jedna pumpa
|
|
|
|
|
|
#10014 |
|
Samo opušteno
Likes (Received): 121
|
Neimare, svaka ti dala
Otprilike dobijamo bulevar do 13. jula a most 21. maja. Moglo je i trebalo nekoliko godina ranije, ali je lijep osjećaj konačno dobijanje. Šteta što su vratili semafore kod Keta.Galaxion, dobrodošao! Ovaj Čelebić projekat pored delte je kul, sviđa mi se rupa
|
|
|
#10015 |
|
Registered User
|
Sljedece sto bi mogli da pocnu da grade su bulevar kroz Donju Goricu i jugozapadna obilaznica.
|
|
|
|
|
|
#10016 |
|
Tra-la-la tup-tup
|
Iskreno ja bih volio da vidim neki novi stadion za potrebe reprezentacije. Na ovom koji nije ni zavrsen igraju se utakmice Buducnosti, sva evropska takmicenja cg klubova, sve moguce reprezentacije itd.
|
|
|
|
|
|
#10017 |
|
Registered User
|
![]() I ja ali nazalost to necemo brzo gledati. Gradice se nekad stadion na Starom u sklopu fudbalskog kampa i to je odlicna lokacija za jedan veci sportski kompleks, ali to ce biti tek kad se nadje investitor koji ce biti spreman da kroz privatno-javno partnerstvo napravi taj stadion. Do tada mozemo biti zadovoljni sa zavrsetkom istocne tribine i uredjenju onog prostora ispod Gorice. Last edited by filip__pg; March 28th, 2011 at 11:41 AM. |
|
|
|
|
|
#10018 | |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
Neimar, bravo za slike! Obradovao si me, mislio sam da taj potez bulevara neće skoro.
![]() Ovaj render za poslovnu zgradu Čelebić pored Delte stoji na njihovom sajtu odavno, ko zna kad će oni to da rade, pogotovo uz veliku ponudu izgrađenog poslovnog prostora u gradu. Mala pijaca...jedva je čekam. To + "smanjivanje" gradilišta oko hrama (nepotrebno je da je onoliko zemlje ograđeno za završne radove) je preduslov da se kvart oko hrama zaokruži, uobliči i postane prijatan dio grada. Tu je još i lučni dio bulevara, koji bi spajao Ul 13 Jula sa Bul Džordža Vašingtona, al ima tu da se rješava imovinsko pravnih pitanja oho-ho... Quote:
)Volio bi i ja to da vidim, ali je to nerealno. Sa izgradnjom istočne tribine - to nam je što nam je, za dugi niz godina. I opet mislim da treba biti zadovoljan, jer će to onda biti relativno pristojan stadion, bez arhaičnog dizajna sa atletskom stazom... |
|
|
|
|
|
|
#10019 | |
|
Registered User
|
Quote:
Naravno
|
|
|
|
|
|
|
#10020 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 59
|
Most odlično napreduje! Djeluje da je sve kvalitetno građeno!
Bankine na mostu i nadvožnjaku se podrazumijevaju, obzirom da se radi o blagoj krivini, kao i naseljenom mjestu "ispod mosta". Zgrada Čelebića je vrlo interesantna! Sličan render je postavljen na "gradilištu" odavno, ali ovaj mi djeluje bolji. Što se tiče pijace, ja sam jedan od onih koji preferira objekte sa ravnim krovovima, kao i njihovog iskorištenja za recimo: sport, rekreaciju, zabavu. Znamo da Podgorica ima dosta sunčanih dana, tako da će to sigurno biti pravi potez. Atlas centar definitivno predstavlja "BUM", kada je u pitanju novogradnja u Podgorici. Nadam se da se neće stati sa izgradnjom i da ćemo imati još sličnih objekata. Volio bih da se nastavi ta nekaa "tradicija" izgradnje, (za nas) velikih projekata. Imali smo do sada: Deltu Gintaš Ruski Most Bulevar do aerodruma Most na Ribnici itd, itd.(još mnoštvo sitnijih projekata) Volio bi da sledeći potez, kada je u pitanju putna infrastruktura bude recimo, izgradnja saobraćajnice i podvožnjaka, koji bi spojili Bul. Save Kovačevića i Zmaj Jovine (na starom aerodrumu). Vjerujem da bi se time značajno smanjile gužve na raskrsnici Bul Josipa Broza, i V Proleterske. Osim toga što neko pomenu ranije, dupliranje ulice Vojislavljevića je takođe važan projekat!
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Подгорица, Црна Гора, arhitektura, crna gora, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, montenegro, podgorica |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|