daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Црна Гора > Подгорица и сјевер

Подгорица и сјевер Podgorica and north

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 13 votes, 4.46 average. Display Modes
Old June 13th, 2011, 11:49 PM   #10681
jimmy spong
BANNED

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Podgoricki genije View Post
A nisu poludjeli da sade travu i zelenilo jer to se njima cini
bacanje para,ko bi za to platio....
ni s parama koje uzimaju od nas nece da ulazu u zelenilo
i one raspad zgrade i razvaljeni kvartovi bi izgledali bolje sa zelenilom
a ovako izgleda ka u avganistan ili u banglades...
Zgrada Normal. Iza nje onamo gdje treba da bude trg , su napravljene betonske zardinjere u koje je trebalo da bude posadjeno neko drvece cvijece itd. Nakon sto se vjerovatno Zaru Buricu ucinjelo da mu ne treba to bacanje para , dosli radnici jedno jutro i sve hiltijevkom porusili zidove zardinjera zabetonirali i ostavili ih onako nakaradne - urbanizam alla Balkan. Naravno u Engleskoj bi tuzili izvodjaca radova zato sto nije izgradjeno ono sto je obecano da ce biti sadrzaj zgrade itd , ali naravno...
jimmy spong no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 14th, 2011, 01:11 AM   #10682
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Likes (Received): 264

Quote:
Originally Posted by Podgoricanin View Post
Cijena u City Kvart ti je 1150 - 1200 EUR/m2, to ti je informacija iz prve ruke - poznajem 4 čovjeka koja su uzela stan tamo. Mjesto u podzemnoj garaži je okruglo 10 000 EUR.
I moj blizi rodjak ima stan tamo, mada tek treba da idem na cestitku.
Eto cijenu smo utvrdili, MGX spremaj pare
filip__pg no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2011, 10:05 PM   #10683
Blavor Rezevicki
Registered User

Pitao sam juce strazara tamo dje treba da izadje zaobilaznica oko golubovaca, rekao mi je da ce biti 4 trake, trotari i sve to kao na ostalom dijelu mini-zaobilaznice. Koji je to nadovoznjak u Mojanovicima? Tamo valjda treba da pocne..
Blavor Rezevicki no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2011, 11:27 PM   #10684
Al3XaNd4R
Travanjinjinji

Al3XaNd4R's Avatar

Likes (Received): 183

valjda ce nedje uz prugu da ide jer vidim da su bas masu raskrcili kod zeljeznicke stanice moraca. a i uz prugu su zatrpali neku ogromnu rupetinu odakle su pijesak inace vadili.

nego zar nije u centru golubovaca trebao kruzni da bude?
| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgňrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
-----
ex Al3k5aNd4R

--> Podgorica <-- |SSC MNE on FB | MyBlogSpot | My gallery on 500px | Željeznice Crne Gore on FB
Al3XaNd4R no está en línea   Reply With Quote
Old June 16th, 2011, 01:09 AM   #10685
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Kad vec pominjes Golubovce, je li ko prolazio tuda, zavrsise li raskrsnicu?

Quote:
Originally Posted by Blavor Rezevicki View Post
Pitao sam juce strazara tamo dje treba da izadje zaobilaznica oko golubovaca, rekao mi je da ce biti 4 trake, trotari i sve to kao na ostalom dijelu mini-zaobilaznice. Koji je to nadovoznjak u Mojanovicima? Tamo valjda treba da pocne..
Tako je jedan radnik govorio da ce ispod novog mosta na Ribnici biti 3 trake, kad ono 4 Salu na stranu i ja mislim, mada je i logicno da tuda naprave 4 trake. Sad samo da sto prije pocnu izgradnju jugozapadne obilaznice.
Old June 16th, 2011, 03:04 AM   #10686
Al3XaNd4R
Travanjinjinji

Al3XaNd4R's Avatar

Likes (Received): 183

jesam ja danas
fino izgleda, nego sam ja izgleda malo zapostavio forum.. jer sam se bas zaprepastio kad sam vidjeo semafore
| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgňrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
-----
ex Al3k5aNd4R

--> Podgorica <-- |SSC MNE on FB | MyBlogSpot | My gallery on 500px | Željeznice Crne Gore on FB
Al3XaNd4R no está en línea   Reply With Quote
Old June 16th, 2011, 08:23 AM   #10687
Podgoricki genije
Registered User

a dje na onom prostoru malom u centar Golubovaca kruzni tok da stave...
i onuda da se okrecu sleperi i autobusi...
bolje im ostavit semafore
a sto prije zavrsavat obilaznicu....
a nadvoznjak u Mojanovicima
je znaci kad prodjes pumpu Senic Petrol pa malo naprijed dje su sa lijeve strane gledano iz pravca Pg-Golubovci teniski tereni...
Podgoricki genije no está en línea   Reply With Quote
Old June 16th, 2011, 10:34 AM   #10688
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Podgoricki genije View Post
a dje na onom prostoru malom u centar Golubovaca kruzni tok da stave...
i onuda da se okrecu sleperi i autobusi...
bolje im ostavit semafore
a sto prije zavrsavat obilaznicu....
a nadvoznjak u Mojanovicima
je znaci kad prodjes pumpu Senic Petrol pa malo naprijed dje su sa lijeve strane gledano iz pravca Pg-Golubovci teniski tereni...
Nisi u pravu. Semafori su u Golubovcima ljeti pravili kolone koje su dosezale do skoro Virpazara(ne pretjerujem) . Sjecam se jedno ljeto sam od Virpazara do Golubovaca putovao nevjerovatnih 45 minuta. Mislili smo u prvi mah da je bio neki sudar, medjutim kada smo se priblizili Golubovcima, shvatili smo da je kolona zbog semafora, velike guzve u saobracaju + ljudi su zaustavljali vozila ladno da kupuju pipune i razno voce kod prodavaca duz puta.
Dingospo no está en línea   Reply With Quote
Old June 16th, 2011, 11:49 AM   #10689
Podgoricki genije
Registered User

u svakom slucaju treba zaobic Golubovce sto prije....
pa neka stavljaju i nadvoznjak preko raskrsnice ako ce....
samo neka tranzit izmjeste sto prije.....jer kruzni tok onamo je presmijesno resenje
u svakom slucaju....
Old June 16th, 2011, 03:55 PM   #10690
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dingospo View Post
Nisi u pravu. Semafori su u Golubovcima ljeti pravili kolone koje su dosezale do skoro Virpazara(ne pretjerujem) . Sjecam se jedno ljeto sam od Virpazara do Golubovaca putovao nevjerovatnih 45 minuta. Mislili smo u prvi mah da je bio neki sudar, medjutim kada smo se priblizili Golubovcima, shvatili smo da je kolona zbog semafora, velike guzve u saobracaju + ljudi su zaustavljali vozila ladno da kupuju pipune i razno voce kod prodavaca duz puta.
Semafori u Golubovcima su preko ljeta uvijek iskljuceni, druga stvar je to sto kazes kako se narod zaustavlja da trguje ili nesto drugo da zavrsi. Mislim da ce situacija biti bar malo bolja sa novom raskrsnicom, a problem ce se definitivno rijesiti kad zavrse obilaznicu.
Old June 16th, 2011, 04:16 PM   #10691
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Quote:
Originally Posted by filip__pg View Post
Semafori u Golubovcima su preko ljeta uvijek iskljuceni
Nisu bili uvijek. Iskljucuju se od kada se ustanovilo kolike guzve su se pravile a mislim da je to pocelo od prosle godine, nebitno... Mislim da je raskrsnica u Golubovcima sa one dvije trake inace bila veoma kriticna, usko mjesto, sa kracim zastojima sto mora da uzrokuje kolone i cekanja... Dobro je da se to rijesilo.
Old June 16th, 2011, 04:33 PM   #10692
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Konacno pocinje sa radom narodna kuhinja.

Quote:
500 OBROKA DNEVNO

U julu u Podgorici počinje sa radom narodna kuhinja

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša najavio je danas da će u julu u glavnom gradu Crne Gore početi sa radom narodna kuhinja koja će dnevno obezbjeđivati 500 obroka.

Snabdjevač hranom biće odabran u tenderskom postupku, rekao je Mugoša prilikom obilaska objekta narodne kuhinje.

Spiskovi korisnika narodne kuhinje biće sačinjeni na osnovu prijava, sa urednom dokumentacijom, što će pripremiti Gradski sekretarijat za socijalno staranje.
Vijesti
Old June 16th, 2011, 07:16 PM   #10693
MayorPG
Registered User

MayorPG's Avatar

LOMILI I KLUPE
U Njegoševom parku vandali palili drveće

Zapaljeno drveće u parku

U Njegoševom parku vandali su zapalili nekoliko zimzelenih stabala, a u Ulici Meše Selimovića polomljene su i ponijete klupe.

Ovakvi scenariji česti su u našim parkovima, koji bi trebalo da bude oaza prirode i čistog vazduha u gradu.

"Jutarnji prizor u Njegoševom parku blago rečeno je užasan. Smeće na sve strane, polomljene flaše, totalni haos. Smeće više ne može da zadovolji našu civilizovanu omladinu, pa su počeli i sa paljenjem drveća" rekla je Sanja iz Podgorice.

Ona je predložila pokretanje akcije sađenja drveća i hitno pokretanje istrage i privođenje lica, koja su odgovorna za takve radnje.

U „Zelenilu” su upoznati sa paljenjem drveća u Njegoševom parku.

Direktor preduzeća Srđan Mugoša je rekao da su oni pokušali da spasu drveće, zalivajući ga, ali da će stabla ipak morati biti uklonjena i zamijenjena.

"Imamo puno šteta od vandala, teško da će počinioci biti pronađeni. Ovo je veliki problem grada o kome svi treba da povedemo više računa, jer na kraju krajeva sve ove štete plaćaju se od sredstava poreskih obveznika, odnosno svih nas" rekao je Mugoša.

On je dodao da će sačekati još par dana da vide kako će se stabla “ponašati”, pa će ih najvjerovatnije morati ukloniti.

vijesti.me

Dokleeee??? Znaci žestoke kazne... al prije toga da se ufate naravno... i slike da im se objave po sred novina.

Baš sam zadnjih dana imao prilike (tj morao) da listam stara izdanja Pobjede i između ostalog sam čitao o akcijama radnika, omladine itd na uređenju parkova u Titogradu 50ih i 60ih, preko puta CBCG i Hotela CG, Njegoševog parka i drugih.
Koliko truda, želje i entuzijazma je tada uloženo da se teren rasčisti i zasadi, a i sada se ulaže, da grad bude ljepši, a ovi (lijepo rečeno) vandali žele da to unište.
Neshvatljivo! Sram ih bilo!... (nastavak srdže u narednom postu )
MayorPG no está en línea   Reply With Quote
Old June 16th, 2011, 09:23 PM   #10694
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Quote:
Originally Posted by MayorPG View Post
LOMILI I KLUPE

Zapaljeno drveće u parku

U Njegoševom parku vandali su zapalili nekoliko zimzelenih stabala, a u Ulici Meše Selimovića polomljene su i ponijete klupe.

Ovakvi scenariji česti su u našim parkovima, koji bi trebalo da bude oaza prirode i čistog vazduha u gradu.

"Jutarnji prizor u Njegoševom parku blago rečeno je užasan. Smeće na sve strane, polomljene flaše, totalni haos. Smeće više ne može da zadovolji našu civilizovanu omladinu, pa su počeli i sa paljenjem drveća" rekla je Sanja iz Podgorice.

Ona je predložila pokretanje akcije sađenja drveća i hitno pokretanje istrage i privođenje lica, koja su odgovorna za takve radnje.

Direktor preduzeća Srđan Mugoša je rekao da su oni pokušali da spasu drveće, zalivajući ga, ali da će stabla ipak morati biti uklonjena i zamijenjena.

"Imamo puno šteta od vandala, teško da će počinioci biti pronađeni. Ovo je veliki problem grada o kome svi treba da povedemo više računa, jer na kraju krajeva sve ove štete plaćaju se od sredstava poreskih obveznika, odnosno svih nas" rekao je Mugoša.

On je dodao da će sačekati još par dana da vide kako će se stabla “ponašati”, pa će ih najvjerovatnije morati ukloniti.

vijesti.me
Ovo je stvarno nevjerovatno.... Iako je to cesto nasa realnost. Najveci krivci jesu pripadnici MUP-a, obicni policajci. Toliko ih ima a dje su? Ja mislim da nema dijela grada u PG dje se ne zale na raznorazne ulicare koji se okupljaju oko zgrada, koji se biju u kasnim satima, koji namjerno prave stetu na klupama, djecijim igralistima i slicno. A ne pamtim kada su nekoga ufatili na djelu pa fino kaznis stoku za primjer pa bi vidjeli kako bi se klosarili sa ovim ponasanjem. Sprnja.... To je fora navijacka, sad im je Mugi kriv za sve u sportu pa misle da lomljenjem, paljenjem i slicnim ulicarskim radnjama se svete. Ne vidim razlg za takvo ponasanje.
Old June 16th, 2011, 10:18 PM   #10695
Podgoricki genije
Registered User

Quote:
Originally Posted by Dingospo View Post
Ovo je stvarno nevjerovatno.... Iako je to cesto nasa realnost. Najveci krivci jesu pripadnici MUP-a, obicni policajci. Toliko ih ima a dje su? Ja mislim da nema dijela grada u PG dje se ne zale na raznorazne ulicare koji se okupljaju oko zgrada, koji se biju u kasnim satima, koji namjerno prave stetu na klupama, djecijim igralistima i slicno. A ne pamtim kada su nekoga ufatili na djelu pa fino kaznis stoku za primjer pa bi vidjeli kako bi se klosarili sa ovim ponasanjem. Sprnja.... To je fora navijacka, sad im je Mugi kriv za sve u sportu pa misle da lomljenjem, paljenjem i slicnim ulicarskim radnjama se svete. Ne vidim razlg za takvo ponasanje.
Kad niko ne sankcionise ulicare,oni guraju po svome i sve vise i unistavaju. Najgore je to sto ih ljudi vide na djelu a ne prijavljuju ih. Sustina je ta da mi (mislim na veliku vecinu ljudi u CG)nismo dostigli nivo kulture i jednostavno nemamo potrebu za zastitom zivotne sredine i ne interesuje nas da bilo sto uradimo u prilog tome....
da smo neki drugi malo bi uredjivali i sami dvorista ipred zgrade,angazovali bi se cuvali parkove pa mozda i pokosili koju travku ispred zgrade zasadili koje drvo,dali svoj mali doprinos ocuvanju i uljepsati malo prostor oko nas....
Old June 17th, 2011, 12:50 AM   #10696
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Quote:
Originally Posted by MayorPG View Post
LOMILI I KLUPE

Zapaljeno drveće u parku

vijesti.me
Jedino resenje je zestoko kaznjavati, posebno u novcanom smislu i to ako je maloljetnik onda neka plate majka i otac za njegovo paljenje drveca i prosipanje smeca po parku. Isto vazi i za one koji stalno pisu nove grafite na zgradama, pa i kad ih prekrece oni ih opet ispisu.
Old June 17th, 2011, 02:10 AM   #10697
gagapg
OVO JE OVDE BALKAN...

gagapg's Avatar

Likes (Received): 59

Dok se npr. u njemačkoj, ljudi koji prijave takve slučajeve zapravo
smatraju za one koji vole svoju domovinu, kod nas bi takvi bili smatrani špijunima!!...

Da, da...bacite papirić kroz prozor automobila, recimo, a
neko vas iz prvog vozila iza momentalno prijavljuje policiji!

To bi bilo najefikasnije sredstvo...prijavljivanje od strane građana!!
No kod nas važi neka druga priča!

Ja sam razmišljao, da bi sličan način mogao da se primemjenjuje
i u saobraćaju, uz naravno (određeni stimulans - simboličnu nadoknadu),
tzv. "špijunu", uz obavezno dostavljanje dokaza policiji u vidu fotografije
ili video snimka.

Zamislite recimo, kako bi se vozači osjećali neprijatno kada bi znali
da ih svako potencialno vozilo koje se nađe na drumu, moglo snimiti,
a snimak mogao završiti u policiji!!

Još u današnje vrijeme, kada svaka "baba" ima telefon koji ima
mogućnost snimanja fotografije i videa!..

PS: Nemoj ko da mi "drpi" ideju!!....
Za "patent" ću da tražim nadokbnadu!!...
Old June 17th, 2011, 02:22 AM   #10698
jimmy spong
BANNED

Quote:
Ulici Meše Selimovića polomljene su i ponijete klupe.
U ulici mese Selimovica , nisu polomljene i ponijete klupe vec je nekoj babuskari dosadnoj smetalo sto se momci i djeca tu okupljaju svako vece , pa je zvala cigane i platila im da presegaju klupe i ponesu ih ! Zamisli taj bezobrazluk. Nakon par minuta se nacrtala komunalna inspekcija i istoj naplatila kaznu zbog unistavanja javne imovine. Posle je ona dala izjavu za medije kako tu stalno sjede narkomani ! . E i meni svaku noc ispred zgrade turiraju kola , odoh da dignem asfalt
jimmy spong no está en línea   Reply With Quote
Old June 17th, 2011, 02:28 AM   #10699
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Nervozne babe, skace im pritisak, problemi sa srcem i slicno
Old June 17th, 2011, 08:07 AM   #10700
Podgoricki genije
Registered User

U prilog ove price
U USA recimo postoje mjesta- mali gradovi dje
ukoliko bacis smece iz auta bilo sto limenku,kesu....
kazna se placa u visini od preko 500 dolara
tako da ne pada napamet nikom da to uradi,
a sa druge strane kako je sve lijepo odrzavano i cisto
najveci bezobrazluk bi i bio uradit tako nesto
a vjerujte da lokalnom stanovnistvu ni na kraj pameti ne pada
da izbaci nesto kroz prozor auta
svoju djecu vaspitavaju da stite okolinu i cuvaju
a nasa djeca nisu vaspitana u tom pravcu
a i kako bi kad gledaju roditelje kako
bacaju iz kola kutije od cigareta,limenke,kese...
a vandalizam i lomljenje klupa kod nase djece je cool i in i ne znam sto sve ne
a na zapad bi morali zestoko da plate za to ako ne plate zatvor,
a kad plate na zestokim su uslovnim kaznama,tako da im ne pada napamet nista slicno
da ponove....
ma kod nas ima svega 600 000 ljudi mogao bi sistem da se uredi da funkcionise
da bude sve cakum pakum
pa jeli lakse kontrolisat 600 000 ljudi ili 300 miliona kolko ima USA recimo....
ne moze me niko ubijedit da je nemoguce...

Reply

Tags
Подгорица, Црна Гора, arhitektura, crna gora, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, montenegro, podgorica

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules