daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Црна Гора > Подгорица и сјевер

Подгорица и сјевер Podgorica and north

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 13 votes, 4.46 average. Display Modes
Old June 17th, 2011, 08:52 AM   #10701
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by jimmy spong View Post
U ulici mese Selimovica , nisu polomljene i ponijete klupe vec je nekoj babuskari dosadnoj smetalo sto se momci i djeca tu okupljaju svako vece , pa je zvala cigane i platila im da presegaju klupe i ponesu ih ! Zamisli taj bezobrazluk. Nakon par minuta se nacrtala komunalna inspekcija i istoj naplatila kaznu zbog unistavanja javne imovine. Posle je ona dala izjavu za medije kako tu stalno sjede narkomani ! . E i meni svaku noc ispred zgrade turiraju kola , odoh da dignem asfalt
Dingospo no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 17th, 2011, 09:43 AM   #10702
Bojan9
Samo opušteno

Bojan9's Avatar

Likes (Received): 131

Quote:
U ulici mese Selimovica , nisu polomljene i ponijete klupe vec je nekoj babuskari dosadnoj smetalo sto se momci i djeca tu okupljaju svako vece , pa je zvala cigane i platila im da presegaju klupe i ponesu ih ! Zamisli taj bezobrazluk. Nakon par minuta se nacrtala komunalna inspekcija i istoj naplatila kaznu zbog unistavanja javne imovine. Posle je ona dala izjavu za medije kako tu stalno sjede narkomani ! . E i meni svaku noc ispred zgrade turiraju kola , odoh da dignem asfalt
Ja živim u tom ulazu u kojem je baba Vidjeh juče kamermane i čuda razna, klima se klupa ispred mog ulaza, a ispred prvog je nema. Ne znam, ne vjerujem nešto da su 'vandali' slomili, jer zašto bi to uradilio baš sinoć, a ne neke od 56789790 koliko su tu sjedjeli, s obzirom da su svaki put tu kad se vraćam doma, a da to nije posle 1-2, jer tada i njih nema. E sad, mislim da je baba i napadnuta jednom ili tako nešto, nisam siguran.

U svakom slučaju, ovo i otvaranje narodne kuhinje nema veze sa PG gradilištima, pa bih molio da od sad ovakve priče selimou kafanu, ili slobodno da otvorimo temu- PG- gradske novosti ili sl.
Old June 17th, 2011, 04:24 PM   #10703
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Likes (Received): 273

Quote:
Originally Posted by Podgoricki genije View Post
U prilog ove price
U USA recimo postoje mjesta- mali gradovi dje
ukoliko bacis smece iz auta bilo sto limenku,kesu....
kazna se placa u visini od preko 500 dolara
tako da ne pada napamet nikom da to uradi,
a sa druge strane kako je sve lijepo odrzavano i cisto
najveci bezobrazluk bi i bio uradit tako nesto
a vjerujte da lokalnom stanovnistvu ni na kraj pameti ne pada
da izbaci nesto kroz prozor auta
svoju djecu vaspitavaju da stite okolinu i cuvaju
a nasa djeca nisu vaspitana u tom pravcu
a i kako bi kad gledaju roditelje kako
bacaju iz kola kutije od cigareta,limenke,kese...
a vandalizam i lomljenje klupa kod nase djece je cool i in i ne znam sto sve ne
a na zapad bi morali zestoko da plate za to ako ne plate zatvor,
a kad plate na zestokim su uslovnim kaznama,tako da im ne pada napamet nista slicno
da ponove....
ma kod nas ima svega 600 000 ljudi mogao bi sistem da se uredi da funkcionise
da bude sve cakum pakum
pa jeli lakse kontrolisat 600 000 ljudi ili 300 miliona kolko ima USA recimo....
ne moze me niko ubijedit da je nemoguce...
Zivjeo sam ja u USA, recimo autoputem kad ides fino stoji ovakav ili slican znak:

A kazna zna da bude i do 1000 dolara ili godinu dana zatvora.

Znaci samo po dzepu udariti, to je najbolje resenje.

Izvinjavam se za off topic

Quote:
Originally Posted by Bojan9 View Post
U svakom slučaju, ovo i otvaranje narodne kuhinje nema veze sa PG gradilištima, pa bih molio da od sad ovakve priče selimou kafanu, ili slobodno da otvorimo temu- PG- gradske novosti ili sl.
Ja sam i mislio bio da stavim u kafanu, sledeci put tamo stavljam
filip__pg no está en línea   Reply With Quote
Old June 17th, 2011, 11:17 PM   #10704
jimmy spong
BANNED

Quote:
Originally Posted by Bojan9 View Post
Ja živim u tom ulazu u kojem je baba Vidjeh juče kamermane i čuda razna, klima se klupa ispred mog ulaza, a ispred prvog je nema. Ne znam, ne vjerujem nešto da su 'vandali' slomili, jer zašto bi to uradilio baš sinoć, a ne neke od 56789790 koliko su tu sjedjeli, s obzirom da su svaki put tu kad se vraćam doma, a da to nije posle 1-2, jer tada i njih nema. E sad, mislim da je baba i napadnuta jednom ili tako nešto, nisam siguran.

Cek ti zivis u zgradi frizer "Vesko" ? Onda mora da sam te vidio bar 10 puta jer kod te zgrade sjedim redovno a i taj ulaz mi zivi best friend

Babi je umrla cerka nedavno pa valjda od tada nije na taman

EDIT: U Podgorici bi definitivno trebalo zabraniti otvaranje "elitnih" lokala , jer uz iste uredno ide i nepropisno parkiranje na saobracajnici na koju lokal ima pogled , od strane uhvatio-sam-boga-za-muda likova koji imaju dovoljno bijesna kola i dovoljno plitak dzep da ne mogu da dozvole da ih neko ogrebe. Ili jednostavno demonstriraju moc i bezobrazluk koji ne posjeduju jer su male bebe koje mnogo kejnaju.

hint

Quote:
Lokal Mirka Vucinica & guests

Last edited by jimmy spong; June 17th, 2011 at 11:22 PM.
jimmy spong no está en línea   Reply With Quote
Old June 17th, 2011, 11:58 PM   #10705
Podgoricanin
Montenegrin

Podgoricanin's Avatar

Likes (Received): 47

Quote:
U Podgorici bi definitivno trebalo zabraniti otvaranje "elitnih" lokala , jer uz iste uredno ide i nepropisno parkiranje na saobracajnici na koju lokal ima pogled , od strane uhvatio-sam-boga-za-muda likova koji imaju dovoljno bijesna kola i dovoljno plitak dzep da ne mogu da dozvole da ih neko ogrebe. Ili jednostavno demonstriraju moc i bezobrazluk koji ne posjeduju jer su male bebe koje mnogo kejnaju.
Nemaš brige, pola će da ih propadne kao žeton. U zadnjih godinu dana je takva hiperprodukcija kafića na potezu RTCG - Rimski Trg - Normal, da jednostavno ovaj grad to ne može da iznese. Ni u centru nije bolje. I ne treba da zavaraju pune bašte - pun kafić je potpuno različita stvar od profitabilnog kafića, par mojih drugova je to naučilo na teži način.

Što se tiče maltretiranja nas "ostalih" od strane gostiju onih lokala koji ne mogu da propadnu, jer nisu ni zamišljeni tako da prave pare (već da se skupi društvo od gazde, koji zarađuje na drugi način), tu bi se sve riješilo za 2 dana, samo da komunalna policija radi svoj posao. Znači, bez žmurenja na jedno oko, bilo da je gazda poznati građevinski preduzimač sa voznim parkom kao sultan od Bruneja iza Gra...ups, iza svog lokala, bilo da je vlasnik neobično prisan sa gradonačelnikom, bilo da je okosnica fudbalske reprezentacije Crne Gore.

A ne bi zgoreg bilo da se postave ovakve ili slične ograde duž ovih najugroženijih pravaca, čisto radi gospođa i mangupa koji staju "samo sekund da završe nešto", i sjebu čitavu traku bulevara... Te ograde nije nimalo praktično preskakati...
Podgoricanin no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 12:12 AM   #10706
Tony Tv
BANNED

Šta je sa pauk službom? Kroz Tivat i Kotor, nose ko sretni.
Tony Tv no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 12:18 AM   #10707
jimmy spong
BANNED

Pa sluzba ovdje uglavnom vidi dobar auto i tu im odma naviru crne misli
jimmy spong no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 12:45 AM   #10708
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Podgoricanin View Post
Nemaš brige, pola će da ih propadne kao žeton. U zadnjih godinu dana je takva hiperprodukcija kafića na potezu RTCG - Rimski Trg - Normal, da jednostavno ovaj grad to ne može da iznese. Ni u centru nije bolje. I ne treba da zavaraju pune bašte - pun kafić je potpuno različita stvar od profitabilnog kafića, par mojih drugova je to naučilo na teži način.
Ovo sam i ja primijetio, odjednom je niklo desetak novih kafica u tom dijelu preko Morace. Mislim da ce raditi malo ovog ljeta, eto dok su baste jos pune a kasnije ce vecina definitivno morati kljuc u bravu.
Old June 18th, 2011, 02:58 PM   #10709
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Quote:
Pa sluzba ovdje uglavnom vidi dobar auto i tu im odma naviru crne misli
jimmy kralju!
Old June 18th, 2011, 08:38 PM   #10710
MidnightWalker
Registered User

MidnightWalker's Avatar

Konačno gotova zaobilaznica ....

... i nazad ....

MidnightWalker no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 08:58 PM   #10711
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Sad da krenu jugozapadnu i bulevar kroz Donju Goricu
Old June 18th, 2011, 10:50 PM   #10712
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Sa srecom, ja sam danas oko 10 ipo prolazio nije bila jos zavrsena tad
Old June 19th, 2011, 07:31 AM   #10713
Podgoricki genije
Registered User

... i nazad ....

Odlicno sto su zavrsili zaobilaznicu
Morali bi obiljezavat putokazima ovakve raskrsnice
i to sto prije
najbolje poput putokaza u Baru ne znam jeste li primijetili
velike zute table...
i da fino postave putne pravce i udaljenost...
Podgoricki genije no está en línea   Reply With Quote
Old June 19th, 2011, 12:19 PM   #10714
Bojan9
Samo opušteno

Bojan9's Avatar

Likes (Received): 131

Prolazih i ja sinoć tuda. Neka nam je srećna cijela miniobilaznica Neću sad mane da nabrajam, muka mi je i još jednom da napomenem na 4 trake :P
Old June 20th, 2011, 12:49 AM   #10715
little-hill-boy
Registered User

ponovo sam juche proshao bulevar od skretanje za aerodrom i ponovo pop'zdio zbog one divlje trave na razdjelnom ostrvu. posadite neshto ili makar pokosite onu bruku!!!!!!!!!!!!
little-hill-boy no está en línea   Reply With Quote
Old June 20th, 2011, 12:18 PM   #10716
nemanjacg
Registered User

nemanjacg's Avatar

Likes (Received): 4

Rekose mi da Aco Djukanovic planira jos jednu zgradu iz hotela Crna Gora, u produzetku one i da urgira da mu je ucrtaju!!! E wala ako se to desi a niko od gradjana se ne pobuni zasluzujeno da nas zabetoniraju!!! Isti taj Aco je znao da dize halabuku kad je krenuo Maxim da se radi preko puta Vektre!!!
nemanjacg no está en línea   Reply With Quote
Old June 20th, 2011, 01:02 PM   #10717
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Quote:
Originally Posted by nemanjacg View Post
Rekose mi da Aco Djukanovic planira jos jednu zgradu iz hotela Crna Gora, u produzetku one i da urgira da mu je ucrtaju!!! E wala ako se to desi a niko od gradjana se ne pobuni zasluzujeno da nas zabetoniraju!!! Isti taj Aco je znao da dize halabuku kad je krenuo Maxim da se radi preko puta Vektre!!!
Cu da se pobuni narod. Narod kad to bude cuo ja mnim da ce vecini bit drago, a i pozeljece da mu dodju sa bocom kad se radovi zavrse.
Old June 20th, 2011, 01:08 PM   #10718
MayorPG
Registered User

MayorPG's Avatar

Quote:
Originally Posted by little-hill-boy View Post
ponovo sam juche proshao bulevar od skretanje za aerodrom i ponovo pop'zdio zbog one divlje trave na razdjelnom ostrvu. posadite neshto ili makar pokosite onu bruku!!!!!!!!!!!!
Jeste, jako ružno djeluje bulever zarastao u korov... a još uz to je i pogled na crveni KAP… prolazih i ja juče "tudijen".

Ali nek je nama sa srećom da je zaobilaznica sa 4 trake završena, pa će je nadam se brzo ušarenit zelenilom ... i putokazima.

A obilaznica oko Golubovaca će imati veliko skretanje na budući spoj sa magistralom, kod željezničke stanice Morača.
Druga, po meni logična, varijanta je bila da je samo produže obilaznicu uz prugu tih par stotina metara.
To će biti još jedan cik-cak na cijelom putu od Pg, što i nije “preudobno” za saobraćaj.
MayorPG no está en línea   Reply With Quote
Old June 20th, 2011, 01:14 PM   #10719
MayorPG
Registered User

MayorPG's Avatar

Quote:
Originally Posted by nemanjacg View Post
Grrr!

To sigurno ne bi prošlo bez nekog bunta. Ljudi iz te ulice su se već jednom bunili kad se tu gradila prva Acova zgrada. Sad bi vjerujem imali širu podršku, jer bi novom zgradom uništili veći dio parka.

Ali još uvjek su urbanisti na potezu... vidjećemo
MayorPG no está en línea   Reply With Quote
Old June 20th, 2011, 01:18 PM   #10720
Dingospo
Registered User

Dingospo's Avatar

Quote:
Originally Posted by MayorPG View Post
Grrr!

To sigurno ne bi prošlo bez nekog bunta. Ljudi iz te ulice su se već jednom bunili kad se tu gradila prva Acova zgrada. Sad bi vjerujem imali širu podršku, jer bi novom zgradom uništili veći dio parka.

Ali još uvjek su urbanisti na potezu... vidjećemo
Dje god vidis drvo ti beton "posadi"

Reply

Tags
Подгорица, Црна Гора, arhitektura, crna gora, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, montenegro, podgorica

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules