daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Црна Гора > Подгорица и сјевер

Подгорица и сјевер Podgorica and north

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 13 votes, 4.46 average. Display Modes
Old August 31st, 2011, 10:15 PM   #11401
Neimarpg
Registered User

Neimarpg's Avatar

Likes (Received): 0

Kako ovo dobro izgleda..
Nema leba od naseg stadiona, mi cemo ovo izgraditi tek kad arapi udju u nas fudbal (nikad)..
Neimarpg no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 31st, 2011, 11:50 PM   #11402
jimmy spong
BANNED

A i kad ga izgradimo , bice zastareo i skup. Dok se ne otarasimo Celebica, Cijevne i Mugijevih kompanjona , nikad kuce. Sto je najjace , to je samo jedan grad. Ostatak lige igra na poljanama
jimmy spong no está en línea   Reply With Quote
Old August 31st, 2011, 11:58 PM   #11403
Neimarpg
Registered User

Neimarpg's Avatar

Pocerali smo celebica, ajmo sad u juris protiv Mugija

Stadion sutjeske nije toliko los, samo mu treba uredjenje..
Old September 1st, 2011, 09:55 AM   #11404
suponik
Registered User

Likes (Received): 6

Rumuni rade takodje u Kluzu i zatvorenu sportsku dvoranu od 7000 sjedista za 12 miliona EUR.

Ne znam sto da kazem vise.
Suguran sam da bi firmi Mugi & Co. trebalo najmanje 100 miliona da izrade jedan ovakav stadion.

Last edited by suponik; September 1st, 2011 at 10:03 AM.
suponik no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 11:02 AM   #11405
MayorPG
Registered User

MayorPG's Avatar

Poz evribadi!

Saznajem da će u/uz budući objekat 2 fakulteta i instituta, koji Univerzitet CG gradi do Tološke šume, biti i sportska dvorana.

Prejektant cijelog obLjekta je arh. Aleksandar Keković. Između ostalog, on je radio na projektu Porto Montenegro sa još 2 profesora sa Arhitektonskog fakulteta, a njegov je i projekat "kuće" Dana Petrovića, vlasnika Cijevne komerc, u Zeti... onaj veliki polukružni objekat.

Srećan 1.septembar!
MayorPG no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 11:48 AM   #11406
Podgoricki genije
Registered User

Znam da je tema moja off topic...
al eto...
nema mi nista mrznije no kad neki fudbalski tim igra na olimpijski stadion...fujj
kolko god ljudi da imas na njega publika je daleko i atmosfera je ocajna
rimski olimpico klasicni primjer...one atletske staze kad vidim oko stadiona
najezim se...
engleski stadioni su zakon
a sto se tice stadiona novi juventusov je kostao 105 miliona eura
ali je perverzno dobar ima 40 000 sjedista i bas je u engl.stilu....
a rumunski je 35 mil,ja vjerujem da bi isti takav u kinu kosta 15 miliona hahahahh
pozdravv
Podgoricki genije no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 12:13 PM   #11407
suponik
Registered User

Iako nesto losiji za gledanje fudbala olimpijski stadioni su univerzalniji i mogu se koristiti za sve i svasta(fudbal i ostale sportove na travnatoj podlozi,atletske discipline na otvorenom a ima ih podosta,neki drugi sportovi,razni koncerti,dogadjaji i tome sl.)
Nije mi jasno da CG(a i PG) kao nezavisna drzava ne moze da napravi makar jedan ovakav stadion, eto samo jedan krsteni stadion od makar 25000+ mjesta.Pa neka je olimpijski,kompromisno,zbog vece prakticnosti i siromastva drzave.
Kakva smo mi zemlja?
Old September 1st, 2011, 12:25 PM   #11408
smrdoljub
smrdi smrdi uzasno smrdi

smrdoljub's Avatar

Likes (Received): 16

dje nadje 25.000... dovoljno bi bilo i 10.000
onaj plato pored toloske, iza univerziteta se cini kao idealno mjesto za stadion
smrdoljub no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 12:44 PM   #11409
suponik
Registered User

Pa ni PG stadion sa sve onom planiranom istocnom tribinom nece imati 25.000.
Old September 1st, 2011, 01:15 PM   #11410
smrdoljub
smrdi smrdi uzasno smrdi

smrdoljub's Avatar

Likes (Received): 16

a sta ce podgorici veci stadion kad se ovaj nedovrseni napuni svaku 10tu utakmicu reprezentacije... ne treba pretjerivati...
smrdoljub no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 01:22 PM   #11411
vvytvtyvs
BANNED

Da ah! To je novo mjesto! Ne mogu to propustiti! http://mybt.cn/79
vvytvtyvs no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 01:41 PM   #11412
filip__pg
Registered User

filip__pg's Avatar

Likes (Received): 264

Quote:
Originally Posted by smrdoljub View Post
onaj plato pored toloske, iza univerziteta se cini kao idealno mjesto za stadion
Najbolje mjesto je definitivno u sklopu kampa fudbalskog saveza na Starom Aerodromu. Mugi je nedje pricao da se tamo planira novi stadion, kad dodje bolje vrijeme i kad se nadje neko zainteresovan da ga gradi. A logicno je da bude tamo, takodje ima dosta prostora za parking i sve ostalo.
filip__pg no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 01:51 PM   #11413
montesky
is Loading! Please wait..

montesky's Avatar

Likes (Received): 17

Quote:
Originally Posted by MayorPG View Post
Poz evribadi!

Saznajem da će u/uz budući objekat 2 fakulteta i instituta, koji Univerzitet CG gradi do Tološke šume, biti i sportska dvorana.

Prejektant cijelog obLjekta je arh. Aleksandar Keković. Između ostalog, on je radio na projektu Porto Montenegro sa još 2 profesora sa Arhitektonskog fakulteta, a njegov je i projekat "kuće" Dana Petrovića, vlasnika Cijevne komerc, u Zeti... onaj veliki polukružni objekat.

Srećan 1.septembar!
PM je projektovao britanski randon-smith architects! koji je njegov doprinos projektu bio, to bih volio da znam, ali je jedna stvar 100% sigurna, a to je da projekat nije njegov niti bilo koga iz CG. ruzno je kititi se tudjim perjem

i sam se sjecas nase diskusije, bolje reci konfuzije, sto ona daneva kuca predstavlja...je li to neki stadion, sportski centar, te se tek na kraju konstatovalo da se radi o kuci. postoji ona stara da o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali meni ona kuca ne predtsavlja nesto sto bi mogao definisati kao udoban i praktican dom.

tada sam pomislio da bi se arhitekta vjerovatno bolje izrazio projektovanjem administrativnih objekata, dok nijesi sada ovo rekao. koji promasaj!!!

Quote:
valjda je novi stadion predvidjen na lokaciji poslije s.aerodroma, odmah pored sportskih terena. cuh to nedavno
Old September 1st, 2011, 02:22 PM   #11414
Neimarpg
Registered User

Neimarpg's Avatar

Quote:
a sta ce podgorici veci stadion kad se ovaj nedovrseni napuni svaku 10tu utakmicu reprezentacije... ne treba pretjerivati...
Smrdoljube, salis li se? Ja trebujem karte po dva mejseca prije meca jer svaki put izvisim kad ocu pred sportski da ih kupim, stadion je uvijek pun kad igra reprezentacija, ne zivi u zabludi

LJudi stadion od 20.000 sa atletskom stazom je prijeko potreban, em sto se moze napunit na fudbalskim tekmama, em sto se moze koristiti kad neki nas tim igra evropske meceve (ili ako jednom u zivotu, ne daj boze, udjemo u ligu evrope mrcenu), em sto mi trenutno nemamo uslova razvoj atletike kao sporta, znam momka koji trci na 100m i cijelog zivota trenira u sloveniji a nastupa kao za nasu drzavu..

Last edited by Neimarpg; September 1st, 2011 at 04:30 PM.
Old September 1st, 2011, 02:45 PM   #11415
lalatovic.travel
Registered User

Quote:
Originally Posted by Podgoricki genije View Post
ZGRADA JE POCELA VEC DA SE GRADI LALATOVICU
Hvala na odgovoru genije! I tebi i filipu... Nego nijesam u PG bio zadnje mjesec dana pa nijesam u toku. A mnogo me zanima.
lalatovic.travel no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 04:43 PM   #11416
jimmy spong
BANNED

Za stadionom velikim nije trka. Niti potreba. Zavrsetak istocne bi zavrsio pricu gradskog stadiona do daljneg. Treba se posvetiti ostalim gradovima.

Sto se tice sportske dvorane kod Univerziteta , ja mislim da je to nesto sto ce se naci u jednom clanku Pobjede i vise se nikad nece pojavljivat. Ja bih vise volio da Univerzitetski centar se jos prosiri i dobije konacan izgled , i eventualno da se bas u tom kvartu negdje sagradi zatvoreni bazen. Mislim da takodje Podgoricu ceka nazalost , nova tura sredjivanja saobracajnica , ulica i trotoara. Danas prolazim kroz grad , ljeta su nemilosrdna , a asfalt nekvalitetan. Sve je nesto krivudavo , rupavo , defektno , usko , neprakticno. Atmosferske kanalizacije sve utonule , i cine traku na kojoj se nalaze neupotrebljivom. Niko skoro ne vozi onom trakom na bulevaru svetog petra gdje su sahtovi od kanalizacije.

Dakle osim novih obilaznica , bulevara itd , koji su planirani, treba srediti postojece , a pogotovo vitalne kao sto su bulevar svetog petra , cetinjski put , ivana crnojevica itd....

Last edited by jimmy spong; September 1st, 2011 at 04:49 PM.
jimmy spong no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 05:28 PM   #11417
MayorPG
Registered User

MayorPG's Avatar

Quote:
Originally Posted by montesky View Post
PM je projektovao britanski randon-smith architects! koji je njegov doprinos projektu bio, to bih volio da znam, ali je jedna stvar 100% sigurna, a to je da projekat nije njegov niti bilo koga iz CG.
Jes bogami. Pravo zboris.
A Kekovic je sa dva profesora jos, samo imao izlozbeni rad na Venecijanskom bijenalu "Od Arsenala do Portomontenegra", kao predstavnici CG. Rad se "oslanjao" na projekat PM (what ever that means )

@jimmy spong ... al po meni je def u najgorem stanju niksicka magistrala od Zabjela do Nk semafora... asfalt jako los, neosvijetljeno je, a promet velik.
MayorPG no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2011, 10:33 PM   #11418
gagapg
OVO JE OVDE BALKAN...

gagapg's Avatar

Likes (Received): 59

Quote:
Originally Posted by montesky View Post
sto ona daneva kuca predstavlja...je li to neki stadion, sportski centar, te se tek na kraju konstatovalo da se radi o kuci. postoji ona stara da o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali meni ona kuca ne predtsavlja nesto sto bi mogao definisati kao udoban i praktican dom.
+1

Većini arhitekata bi oduzeo licencu!!
Očigledno da je investitor nešto htio, a ni sam ne zna šta je htio!
Old September 1st, 2011, 11:42 PM   #11419
Neimarpg
Registered User

Neimarpg's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimmy spong View Post
Sto se tice sportske dvorane kod Univerziteta , ja mislim da je to nesto sto ce se naci u jednom clanku Pobjede i vise se nikad nece pojavljivat. Ja bih vise volio da Univerzitetski centar se jos prosiri i dobije konacan izgled , i eventualno da se bas u tom kvartu negdje sagradi zatvoreni bazen..
I prije se negdje pominjala izgradnja sportske dvorane u okviru univerziteta, ali sumnjam da ce to u skorije vrijeme raditi. Bazen bi predobro upao, ko zna, mozda i ugrade kao dio te neke buduce 'univerzitetske' sportske dvorane
Old September 2nd, 2011, 10:47 AM   #11420
Podgoricki genije
Registered User

takodje je na stari planiran i olimpijski bazen osim stadiona ahha
dakle na stari aerodrom bi se mogle organizovat Olimpijske igre 2088 godine,ako sve bude kako je planirano.
Podgoricki genije no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
Подгорица, Црна Гора, arhitektura, crna gora, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, montenegro, podgorica

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules