|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Подгорица и сјевер Podgorica and north |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#12281 |
|
Registered User
Likes (Received): 321
|
![]() Da ja znam nece brzo nista radit. Bazar ce imati podzemni parking. |
|
|
|
|
|
#12282 | |
|
is Loading! Please wait..
Likes (Received): 18
|
Quote:
ul. vojisavljevica je odlozena za 2013. ako me sjecanje dobro sluzi. nema opstina para. upravo mislim da su dalmatinska i ulica vojisavljevica najprometnije gradske ulice koje zahtijevaju prosirenje ili temeljno renoviranje. tu bih dodao jos cetinjski put kroz donju goricu smao sto je ona u boljem stanju koje to oni brendove mogu dovesti, da mi je znat? nova pjaca ce biti super, ali mi ne izgleda kao magnet za takve stvari. ipak je ovo mini verzija gintasa
|
|
|
|
#12283 | ||
|
|
Quote:
Quote:
da li je u vlasnistvu opstine zemljiste na kojem bi se trebala graditi nova trasa dalmatinske ili bi morali odraditi eksproprijaciju
|
|
|
|
#12284 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Podgorici treba Burger King ili McDonalds...te brendove neka dovedu...
|
|
|
|
|
|
#12285 |
|
Registered User
|
rekli su da ce biti oko 512 parking mjesta ispred i u podzemnoj garazi, naravno sav parking duz dalmatinske ulice i duz ulice blaza jovanovica ce biti oznacen i naplacivace se, kao sto je primjer na ovoj slici dolje...
|
|
|
|
|
|
#12286 |
|
Registered User
|
evo nesto iz ove perspektive
![]() ovaj polukrug je vec gotov, tu je ulaz za podzemnu garazu. |
|
|
|
|
|
#12287 |
|
Registered User
|
PRODAVCI SA MALE PIJACE, IAKO NEZADOVOLjNI USLOVIMA RADA, NE RADUJU SE PRELASKU U BUDUĆI OBJeKAT U BLOKU PET
Plaše se da na Bazaru neće zarađivati Prodavci na Maloj pijaci nijesu baš oduševljeni izgradnjom nove pijace u Bloku pet, odnosno prelaskom u moderniji objekat. Sa modernom pijacom kažu da dolazi i „moderna cijena zakupa”. Pazari na Maloj pijaci su im „mršavi” pa im se baš ne isplati da prelaze. Iako nezadovoljni sadašnjim uslovima na Maloj pijaci ipak je ne bi napuštali jer strahuju od velikih poreza na novoj. Jedan od onih koji neće preći na novu pijacu je Božidar Čabarkapa. - Zakup će sigurno biti skup. Uslovi bolji, ali nećemo imati zarade. Jedino da samo radim za državu. Ne vjerujem da ću preći jer se ne isplati. Ovdje su uslovi nikakvi, a i skupo je. Samo porez i tezgu plaćam 220 eura. Skuplje je nego u prodavnicama, a možete zamisliti kako će biti skupo u modernom objektu – rekao je Čabarkapa, koji sumnja da će iko sa Male pijace preći u novi objekat. Ni Anka Mugoša nije sigurna hoće li se seliti na novu pijacu u Bloku pet. - Sve zavisi od para. Ako nam se bude isplatilo preći ćemo, ako ne, nikome ništa. Veliku ulogu ima cijena zakupa. Ako zakup bude skup, neće nam se isplatiti da radimo. Definitivno da će nam biti ljepše, ali i skuplje. Kako će zaista tamo biti, ko zna. Radili smo u „Radoje Dakiću” i ostali bez posla, pa nemamo kud i moramo ovdje da prodajemo – kaže Mugoša. I Božidar Šćekić očekuje da će na novoj pijaci zakup biti veći, tako da neće prelaziti. - Što se mene tiče neću prelaziti jer će zakup biti skup, a ni ovako ne možemo ništa zaraditi. Čuo sam da je kvadrat 30 eura. To je 800 eura i još PDV. Nema šanse da to mogu platiti, ne možemo toliko da zardimo. Ni ovdje ne možemo platiti tezgu, a tek tamo. Mnogi od nas neće prelaziti. Uslovi će biti bolji sigurno, ali će biti skupo – rekao je Šćekić. Šćekić je istakao da na Maloj pijaci ne mogu dnevno zaraditi ni deset eura, da bar mogu platiti tezgu i porez. - Možda tamo budu veći pazari, ali će biti i veće dažbine. Poslovni prostor će biti 800 eura, a to za nas nije povoljno - ističe Šćekić. Prodavac Anka Vuksanović još razmišlja da li će preći na novu pijacu. - Niko ne priča o prelasku na novu pijacu. Ako budemo prešli, vjerujem da će biti skupo. I ovdje jedva plaćamo dažbine. Ako to bude povoljno i u skladu sa našim mogućnostima, preći ćemo. Mada sumnjam, jer sirotinju niko ne gleda. Mi smo ovdje došli jer su nam preduzeća rasturili, ne od volje. A niko nas ne pominje kao da nijesmo živi. Ko bude imao para, preći će sigurno – kaže Vuksanovićeva. Ona ističe da su prepušteni sami sebi, te da na Maloj pijaci nemaju ni struje. - Nemamo ni struje na pijaci, a ne smijemo pet dana prekoračiti sa plaćanjem tezgi. Prinuđeni smo da radimo za minimalno – kaže Vuksanovićeva. |
|
|
|
|
|
#12288 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
A nego dje misle ti ljudi da prodaju? A i ta Mala pijaca je skuplja od Velike, i to svaki artikal bar za 0,50 centi i vise ( znam jer se moja baba zali na to
|
|
|
|
|
|
#12289 | |
|
Dziga vi ga bez Saja
|
Quote:
jeste malo 'dosadnija' nego prednji dio, ali ne toliko da bi se reklo da je ruzno.. ne valja ni kitnjasto na kraju krajeva.sto se Vojislavljeviceve tice, uzas.. tek tad? posle kisa slinh sto ce se ispadat za to vrijeme, krateri ce se napravit.. a toboske su rekli da ce pocetkom ove da pocnu kolko se secam.. al dobro ne preostaje nam nista bez da cekamo, ka i za Bolice i sve ps. gledah danas Atlas, apartmanski dio, iz pravca klinickog.. taman pokriva iz toga ugla obije strane apartmanskog dijela, mnogo mocno djeluje.. (moracu napravit nedje odatle sliku) sad valjda kako su ga prikrajcili mnogo mi se vise svidja, tako sam i mislio da ce bit nevjerovatno je to kolko se stvari izmijene, kad se finisiraju i doceraju. Taman ka zene
|
|
|
|
|
|
|
#12290 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12291 | |
|
Montenegrin
Likes (Received): 61
|
Quote:
Interesantno da je DUP-om na ukrštanju mini obilaznice/Ulice Vojislavljevića i puta za aerodrom/Bar, predviđena petlja polu djetelina. Sad za sad je tamo kružni...e sad, dal je kružni privremen, il su opštinari rekli "dobro je to", ko će mu ga znat...
|
|
|
|
|
|
|
#12292 | |
|
BANNED
|
Vidjeli ste budžet opštine, a da naši ruše što su platili... kako da ne
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12293 |
|
Registered User
|
Ovako su kukali prodavci kad se pravila zelena pijaca u Gintasu, pa eto opet je puna.
Ne nego treba da jos stoji ono smece od male pijace, puno ko zna kakvih bolesti a pacovi velicine macke ti trce oko nogu. |
|
|
|
|
|
#12294 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12295 | |
|
Dziga vi ga bez Saja
|
Quote:
"SAMO treba naci pare" e ova ti je dobra )) kad bar za pocetak ne bi kasnili sa rusenjem one socijalke, sto je najavio Mugi skoro, kako je zovete zaboravih i gradnjom toga projekta na mjesto isteUsput, dobra ti je fora sa onim 3d lutanjem po Pg. Dobra stvar. |
|
|
|
|
|
|
#12296 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Procitah u danasnjim novinama da ce se na mjestu Stdiona malih sportova graditi stambeni komplex!!!!!!!! OOOOOOOOOOOOOO ljudiiii jel moguce!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#12297 |
|
Registered User
|
PLAN ZA IZMJENU REŽIMA SAOBRAĆAJA KOD GRADSKOG STADIONA Slijepu ulicu pretvaraju u dvosmjernu Glavni grad planira da u skorije vrijeme napravi dvosmjernu ulicu od slijepe kod Gradskog stadiona pod Goricom i spoji saobraćajnicu iza gradskog fudbalskog hrama sa Beogradskom ulicom. U pitanju je saobraćajnica koja nema naziv, nalazi se između desetak stambenih objekata sa desne strane stadiona, a pripada Ulici 19. decembar koja vodi do Gorice i crkve Svetog Đorđa. Sa druge strane predviđeno je da kada se probije slijepa ulica i spoji sa Beogradskom, zatvori za saobraćaj krak ulice koji prolazi pored sadašnjeg gradilišta zgrade Mitropolije crnogorsko-primorske.
Ipak, ogorčenje postupkom ne skrivaju mještani slijepe ulice. Tako Radmila Škerović navodi da od 1953. godine živi u bezimenoj ulici pored stadiona pod Goricom. - U pitanju je slijepi krak Ulice 19. decembar. Plan grada je da se ovaj krak ulice koja je jedva jednosmjerna probije do Beogradske i pretvori u dvosmjernu. Tako će sadašnja dvorišta kuća biti porušena, a automobili će se kretati ispod prozora – rekla je Škerovićeva. Ona je istakla da ih niko ništa nije pitao ni kontaktirao povodom probijanja ulice u kojoj žive poslenjih šezdesetak godina. - Prije pet, šest dana došli su neki ljudi iz Opštine, nešto mjerili i premjeravali. Tek tada smo saznali za njihov naum, odnosno šta će biti sa ulicom. Kako naredi gradonačelnik Miomir Mugoša tako će biti, nas građane niko ništa ne pita. Sa obje strane sadašnja ulica će se proširiti tako da će doći do ispod prozora. Navodno su htjeli da šire uličicu koja sada prolazi iz Beogradske ulice i izlazi na Ulicu 19. decembra kod sadašnjeg gradilišta stambene zgrade koju radi Mitropolija crnogorsko primorska, ali su morali da sruše dvije kuće, pa su se okrenuli ovoj soluciji – kazala je Škerovićeva. Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Nada Mugoša kazala je da najvjerovatnije ulica neće biti probijana u ovoj godini. - Ako bude novca u Budžetu radiće se, ali prioritet imaju investitori koji su platili komunalije i kojima moramo komunalno opremiti sve do parcele na kojoj grade i rade. Budžet je ove godine mnogo manji, radićemo ekstra hitne slučajeve, završiće se kružni tok kod „Delte”, u jednom dijelu opremiti Studentska ulica od budućeg skvera do novih zgrada, kao i još neki projekti i obaveze poput zgrade socijalnog stanovanja, gradskog parlamenta. Ako se steknu uslovi i pretekne novca svakako da će se raditi projekti koji su manje prioritetni – rekla je Mugoša. Podsjećamo da je Glavni grad na izmaku prošle godine probio jednosmjernu ulicu pored stadiona pod Goricom kako bi vozači iz pravca Bulevara Ivana Crnojevića skrenuli pored nekadašnje pumpe i pored stadiona nastavili put do crkve Svetog Đorđa i brda Gorica. P.D. |
|
|
|
|
|
#12298 |
|
Registered User
|
![]() Znaci nema se para pa da ne ocekujemo mnogo u ovoj godini. Ja se nadam da im je u planu kruzni tok na Starom Aerodromu kod pumpe, jer onamo je prijeko potreban. Inace Agencija za izgradnju i razvoj konacno napravila malo bolji web sajt, ali jos nema rubrike planiranih radova za ovu godinu. http://www.gradimo-grad.co.me |
|
|
|
|
|
#12299 | ||
|
|
Quote:
jedan od jacih komentara u posljednje vrijeme ![]() Quote:
|
|
|
|
#12300 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 80
|
Da kažemo koju riječ i o "razgradnji"!!
Večeras nešto prije 20 h, srušila se fasada na jednoj stambenoj zgradi u Dalmatinskoj ulici! Toliko o čuvenom "Demit-u", i "stiroduru"!! Napominjem, ovo nije prvi put da se sruši čuvena "demit fasada", ma kako god da se kvalitetno odradi, sve je to smeće!!!
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|