|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#12721 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Nije samo što grade kuće na tuđoj zemlji, nego i prošire imanje za par metara do ulice, i onda kad teba ulicu širiti traže pare i krvlju brane "đedovinu". Ja sam lično gledao kako je čovjek iz mog naselja pomjerao svoju ogradu kada su napravili ulicu pored njegovog placa. Bukvalno dan nakon što su asfaltirali on je ladno dodao 2-3 metra placa... Zato i nema trotoara u dosta naselja.
|
|
|
|
|
|
#12722 | |
|
Registered User
Likes (Received): 246
|
![]() Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12724 |
|
Registered User
|
i kao mi u BR, iskreno mislio sam da ce biti malo ljepsa ovakva su u Baru vec 2 god i mislim da su mogli i bolje, ocigledno svi od iste firme narucuju.. standarno tenedera nigdje..
|
|
|
|
|
|
#12725 |
|
BANNED
|
Staklo ukloniti zamijeniti ga eksplozivom koji se detonira dodirom
|
|
|
|
|
|
#12726 | |
|
Registered User
|
Quote:
+1
|
|
|
|
|
|
|
#12727 | |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
![]() Quote:
Pitas me kolika je moja zemlja, pitas za ljude i za gradove, pusti pticu da poleti, da poleti i doleti, nek i ona kaze sve. Zaviri vrhove njenih gora, od crnog neba klesane, zeleni valovi u obale, za drevne zidine, zidine i sjecanje. |
|
|
|
|
|
|
#12728 |
|
BANNED
|
Ni te prizemne kuće ne trebaju tu da stoje. To nije nikakva istorijska građa, već najobičnija divlja gradnja. To treba sve do jednog patos. Ne daj bože da to zaštite. Uostalom 90% tih kuća je pretrpjelo tolko prepravki (jer nijedna nije stambena, samo kafići i butici) da sve i da jesu istorijske građevine, odavno su prestale da budu. Ruši bre, do kraja
|
|
|
|
|
|
#12729 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
Ne bi se baš moglo reći da je Mirkova varoš ikad bila divlja gradnja. Ipak, po meni, te prizemne kuće nemaju vrijednost za čuvanje, iako je MY NK u pravu, da je taj bazični stil neka karakteristika PG, NK, DG i u manjoj mjeri CT (CT ima izuzetno reprezentativna zdanja u strogom centru, što ova tri druga grada nemaju...ove prizemljuše otpadaju na širi centar CT, dok u ostala tri grada čine najuži centar). Neki arhitekta bi to bolje objasnio, ali oni elementi koji čine te prizemljuše iole prepoznatljivim (a to su ova zalučena vrata, te prozori i vrata sa bijelim okvirom, dok je osnovna boja neka pastelna...oker, bordo itd...) se lako mogu prekopirati na nove zgrade koje bi bile boljeg kvaliteta i normalne spratnosti (P+1, P+2). Dobar uzor takvog nečeg je Ambasada Srbije u Hercegovačkoj...uz ove slike koje sam postavio ranije, to bi mogao biti jedan od uzora...
|
|
|
|
|
|
#12730 |
|
Registered User
|
POZIV INVESTITORIMA
Ekvista i UMHCG: Nova stajališta prilagoditi osobama sa invaliditetom Centar za antidiskriminaciju Ekvista i Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pozvali su investitore i izvođače radova da, prilikom postavljanja novih autobuskih stajališta u Podgorici, poštuju standarde pristupačnosti za osobe sa invaliditetom. Te nevladine organizacije uputile su danas pismo Glavnom gradu i preduzećima Rokšped i Putevi, u kojem navode da su zadovoljni što će Podgorica dobiti nova autobuska stajališta, ali i zabrinuti zbog njihove nepristupačnosti za osobe sa invaliditetom. "Zato pozivamo investitore i izvođače radova da prilikom rada na novim autobuskim stajalištima u Podgorici poštuju standarde pristupačnosti za osobe s invaliditetom", kaže se u dopisu. Ekvista i UMHCG su investitore i izvođače radova uputile na Zakon o izgradnji objekata i uređenju prostora i Pravilnik o bližim uslovima i načinu prilagođavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti, koji detaljno uređuju oblast pristupačnosti. "Pristupačnost nije samo pitanje poštovanja propisa kako naše zemlje, tako i međunarodnih dokumenata, kao što je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima osoba sa invaliditetom, već je i pitanje nediskriminacije lica sa invaliditetom, odnosno onih smanjene pokretljivosti", ističe se u saopštenju. U tim NVO očekuju da će investitori i izvođači radova uvažiti propisane standarde i time osobama sa invaliditetom osigurati nesmetano kretanje, pristup izgrađenom okruženju i prevozu, čime će se i njihova prava u potpunosti ispoštovati. Iz Ekviste i UMHCG poručuju da će pratiti taj proces i o tome redovno obavještavati javnost. |
|
|
|
|
|
#12731 |
|
Samo opušteno
Likes (Received): 119
|
Pošteno šire stari put za Spuž/Danilovgrad
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Praštajte zbog kvaliteta...
|
|
|
#12732 | |
|
Registered User
|
Quote:
Pitas me kolika je moja zemlja, pitas za ljude i za gradove, pusti pticu da poleti, da poleti i doleti, nek i ona kaze sve. Zaviri vrhove njenih gora, od crnog neba klesane, zeleni valovi u obale, za drevne zidine, zidine i sjecanje. |
|
|
|
|
|
|
#12733 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12734 |
|
Registered User
Likes (Received): 246
|
Konacno da srede i taj stari put prema DG.
|
|
|
|
|
|
#12735 |
|
is Loading! Please wait..
Likes (Received): 13
|
jel ovako cijelom duzinom
|
|
|
#12736 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#12737 |
|
Travanjinjinji
Likes (Received): 172
|
a da otvorite novu temu o kulturnom nasledju podgorice da ne smarate odje..
mozda usput shvatite i da nemate o nicem posebnom da pricate... mozda sam cak i ja u fotografskom dijelu foruma nesto prije otvarao.. znam da na nekom forumu jesam na temu starih prezivjelih kuca.. ali se ne sjecam dje.. evo ga: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1420938 mozda je jedino treba malo preimenovat
| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgňrica | พอดกอรีตซา | Подгориця | -----ex Al3k5aNd4R --> Podgorica <-- |SSC MNE on FB | MyBlogSpot | My gallery on 500px | Željeznice Crne Gore on FB Last edited by Al3XaNd4R; June 7th, 2012 at 03:52 PM. Reason: edit edit edit!!! - Yes Rene?! |
|
|
|
|
|
#12738 |
|
Registered User
|
Alex odlučio sam i ja malo da smaram.
Biće da je uzaludna priča, no neko moje viđenje... Zašto se ne ugledamo na gradove, kao primjer navodim, Malagu. Zamisli samo da ovako izgleda naša Hercegovačka![]() Boje neke vesele. Fasada staklene, kamene... Dobro arhitektura objekata, zadržati tu neku osobenost, karakteristično za centralni dio Crne Gore i Hercegovinu, ali opet moderno. Kakva stara Podgorica i p*čke materine, sve ukupno tek možda prve dvije kuće sa lijeve strane zaslužuju da budu pošteđene ![]() ...eventualno pc Jevrić i ona gdje se nalazi njemačka ambasada. Projektom i zakonom propisati ostalim vlasnicima, tu se sigurno svi slažemo, kako i u kom roku da izgledaju njihovi objekti. Ova lijeva strana zbog osunčanosti, možda da bude za sprat viša. Nema divljanja. Vrlo jednostavno. E da, popločati je nanovo. Ovo k*rca ne valja!! Njegoševa ako se platani sačuvaju ma ima da dođe kao La Rambla. Još ubaciti po sredini ovaku neku kaldrmu ![]() ![]() ma jebenica. Bokešku ulicu i dio Stanka Dragojevića od Buda bara do Velveta, kao i od pozorišta do Atlas banke gotovo ne dirati. Robna kuća, fasada staklena. BEKO novi objekat slične forme i oblika, sa npr. na spratu čitavom dužinom terasom za možda gradsku kavanu. I dvije zgrade roknuti na kraju ul. Slobode, tipa ona Zetagradnjina, takođe čitavom dužinom Jola Piletića. Dobiješ metropolu! Praštajte na izlivu emocija
|
|
|
|
|
|
#12739 | |
|
Registered User
|
Quote:
Dobro, necemo se svadjat samo iznosimo stavove , uostalom svako ima svoje misljenje, a i u pravu si da nije pravo mjesto za duzu diskusiju.
|
|
|
|
|
|
#12740 |
|
Registered User
|
Nek bude thread: želja će nas minut
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Подгорица, Црна Гора, arhitektura, crna gora, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, montenegro, podgorica |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|