|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| View Poll Results: Kako vidite buducnost savskih obala | |||
| takozvani otoci u zelenilu. |
|
8 | 5.33% |
| Sportsko rekreacijsku zonu koja bi preuzela ulogu glavnog gradskog parka |
|
34 | 22.67% |
| Kombinacija javnih poslovnih i stambenih gradevina sa pjesackim zonama, pretezito 5-8katnice. |
|
35 | 23.33% |
| Formirati Zagrebacki CITY na obalama Save, sa poslovnim i stambenim neboderima |
|
70 | 46.67% |
| Ostalo |
|
3 | 2.00% |
| Voters: 150. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#201 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 755
|
neki dan sam vidio da je raspisan neki natječaj za preliminarnu studiju utjecaja elektrana Drenje i Podsused na eko mrežu. a sad što to točno znači, nemam pojma.
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
ruralan
Likes (Received): 578
|
ništa od toga...
|
|
|
#203 | |
|
Velocity
Likes (Received): 1
|
Quote:
Ukupna duljina Save je 945 km,a kroz Hrvatsku 562 km |
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Master Planner
Likes (Received): 65
|
Prekjucer sam u Bratislavi uslikao ovu sliku (Eurovea)....
![]() Iznimna je šteta da Grad Zagreb nije uspio bolje iskoristiti visoke investicije u shopping centre u Zagrebu(West gate, CC1, Arena centra...) tako da dobije barem jedan kvalitetan urbani prostor uz Savu. Takav Shopping centar bi sigurno bio jako posjecen kako od Zagrebcana tako i od turista kojih je EuroVea puna.....I naravno stanovi uz Savu bi se jako dobro prodavali....
|
|
|
#205 | |
|
jarunac
Likes (Received): 12
|
Quote:
Nasipi su nas dosta spašavali zadnjih 40+ godina, al nadam se da, jednog dana kad će se ići u izgradnju hidroelektrana na području Zagreba, da će se produbiti korito Save, povećati odteretni kanal Sava-Odra da ima veću zapremninu, i srušiti nasipi, ili barem smanjiti za nekoliko metara, jer je ovako grad potpuno odsječen od rijeke, a i sam prerezan na dva dijela. Znam da je to ogromna investicija, trenutno science-fiction, i svjestan sam da vjerojatno niš od tog u sljedećih 20 godina, ali mislim da, uz same hidroelektrane, to ne bi bilo preveliko povećanje investicije, a korist za grad bi bila ogromna... |
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Ignorira pesimiste
|
Pa Arena je i trebala biti između Save i Jadranske avenije, da rodijaci nisu KRIMINALNO naštelili posao Ingri. Valjda se još sjećate one prve Kinclove arene? Ono poslije je bio lopovluk svjetskog formata, ali koga briga za to!
BTW pitanje je hoće li se nasipi rušiti nakon gradnje elektrana ili će se podići razina vode tako da se vodom popuni cijeli prostor između nasipa. |
|
|
|
|
|
#207 |
|
;)
Likes (Received): 1099
|
Rušit će se nasipi, to se zna. A ako mislite da bi se gustiš uz Savu pretvorio u nekakvu šetnicu da se Arena gradila u Blatu, vjerovatno biste bili u pravu, ali samo za dužinu Arene. Šetnica bi bi počinjala i završavala u blatu, doslovno i figurativno.
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 874
|
Ja ipak najviše žalim što Zagreb nije grad na Rijeci,već je nekako uz rijeku.Bilo bi super kad bi se to promjenilo.
|
|
|
|
#209 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
Iako bi rušenje nasipa otvorilo puno prostora za gradnju na postojećim zelenim pojasevima, što je jako pozitivno, pitanje je što s postojećim mostovima koji sad premošćuju i Savu i nasipe? Micanjem nasipa mostovi bi ostali "visiti" u zraku.
|
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
;)
|
Kao prvo, rušit će se i to se zna, a Sava će ostatu u svome koritu! I kao drugo, čak da to i nije u baš svakom planu, nacrtu, ideju............logika i zdravorazumsko razmišljanje ti to govore. I ja bih volio da imamo 300-metarsku Savu kroz Zagreb, ali let's face it, Zagreb nema kapaciteta ni da desetmetarski potok, nit će ga nažalost ikada imati.
|
|
|
|
|
|
#211 |
|
Ignorira pesimiste
|
Ne zna se jer nema konačnog projekta na vidiku. Pa znaš da je bilo i prijedloga da po nasipu ide tramvajska pruga, pa čak da se izgradi trotračna cesta itd. Znam ja dobro što je logično, ali logika i Zagreb ne idu skupa.
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
;)
|
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
;)
|
Ti prijedlozi su bili neozbiljni. Nasipi se ruše. Čak su i novi mostovi, dakle Jarun i Bundek projektirani tako da zanemaruju nasipe i premošćuju Savu u postojećem koritu. Kad bi postojala i najmanja mikrošansa da će nasipi ostati, planirali bi se i drugačiji mostovi.
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
druga stvar, svi novi mostovi (bundek, jarun) su također planirani na isti način, tako da premošćuju i Savu i nasipe. a kad je nasipi jednog dana maknu, novi mostovi morat će premostiti samo ono usko korito Save, čime bi njihova gradnja strašno pojeftinila. to bi trebao biti još jedan poticaj uređenja Save, ali mislim da o tome nitko ni ne razmišlja.
|
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
Uređenje savskih obala-ja sam za zelenilo-šume i parkovi.
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
most jarun ilustracija: ![]() most bundek ilustracija ![]() ja bih rekao da je upravo ovo dokaz da ni gradska uprava ne misli ozbiljno s tim micanjem nasipa, barem ne u doglednom roku. |
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
;)
|
Naravno da ne misli jer zna da se kod projekta "Zagreb na Savi" ne mogu maknuti s mrtve točke, a Banditić je ove mostove obećao do 2009. Uostalom, sad znamo da ni s mostovima nisu mislili ozbiljno, ako se ikada budu gradili, vjerovatno će novi natječaji, vjerovatno su na ovima oprali lovu.
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Ignorira pesimiste
|
To je vjerojatno dočno, jer će postojeći projekti za 20 godina zastarjeti i trebat će projektirati nove.
|
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Registered User
Likes (Received): 71
|
Quote: