|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| View Poll Results: Kako vidite buducnost savskih obala | |||
| takozvani otoci u zelenilu. |
|
8 | 5.33% |
| Sportsko rekreacijsku zonu koja bi preuzela ulogu glavnog gradskog parka |
|
34 | 22.67% |
| Kombinacija javnih poslovnih i stambenih gradevina sa pjesackim zonama, pretezito 5-8katnice. |
|
35 | 23.33% |
| Formirati Zagrebacki CITY na obalama Save, sa poslovnim i stambenim neboderima |
|
70 | 46.67% |
| Ostalo |
|
3 | 2.00% |
| Voters: 150. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#221 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 765
|
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
jarunac
Likes (Received): 13
|
Quote:
![]() Slažem se, iako je ovo za desetmetarski potok karikiranje (hopefully). Mislim da bi nešto od 50-70 metara, maksimalno 100, bilo čist okej za Zagreb, naravno, uz pretpostavku da se s vremenom počnu graditi svakakvi sadržaji uz rijeku. |
|
|
|
|
|
|
#223 | |
|
patolog
Likes (Received): 65
|
Quote:
![]() ![]() nekak mi je nerealisticno da se sve ovo pretvori u prostor za zivljenje. prostor je jednostavno pre ogroman i kladim se da ima niz obale mjesta za 10-20 "sopnice-jelkovec". radje privuci interes u trnje ili slicno i iskoristit postojecu infrastrukturu nego da ponovo gradis rupkaste kvartove. znamo da ima raznih problema koje necu sve navesti ali najradje bi sve to poplavio. ako ne to onda bar posadio sumu. Last edited by sesvecan; January 4th, 2012 at 02:56 AM. |
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
;)
Likes (Received): 1137
|
Quote:
Ja se nadam da će Zagreb dobiti tih 300 metara rijeke kroz grad i barem jedan umjetan otok, ali s ovakvim mentalitetom i percepcijom, to je čista utopija. |
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Ignorira pesimiste
|
Pretjeruješ, kao i uvijek. Ali okej. Slažem se da Zagrebu treba par urbanističkih ekstravagancija, ali ne onih poput starog Trnja.
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Staro Trnje (iza palaće pravde) treba sačuvati, to će za par godina biti raritet i ići će se gledat kao sada gornji grad.
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Ignorira pesimiste
|
Hoće, dolazit će iz Berlina i Londona pokazivati studentima kako se urbanizira grad.
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
L'enfant terrible
Likes (Received): 9
|
Quote:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Master Planner
|
Ali taj dio starog Trnja cak i ima potencijala postati neka vrsta bohemske četvrti...Ionako, budimo realni, se u cijelini neće rušiti...
Tako da bi bilo pametnije planirati u tom smjeru....
|
|
|
#230 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
![]() Istina je zapravo da staro Trnje treba riješiti bagerima i dinamitom i ponovno graditi cijeli taj dio grada kao jedinstvenu cjelinu, a ne kućerak po kućerak. Ali kad ne može tako, može i "boemska četvrt". Što nam drugo preostaje? |
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Master Planner
|
Uz Avenije treba napraviti repreznatativne zgrada a unutrasnjos kvarta po meni moze komotno ostati kakva je...sa novom crkvom i dovršenim cestovnim rasterom...I to bi na kraju mogla ispasti simpatična gradska četvrt, malo drukčija od drugih sa svojom posebnom atmsoferom...
Uostalom nemože Zagreb imati centar i u donjem gradu, gornjem gradu, Gredelju, radničkoj, Trnju, na Savi...ipak nas ima samo 800 000
|
|
|
#232 |
|
Ignorira pesimiste
|
Zagreb itkako može imati još jedan centar. Svaki veliki grad ima više "centara". Nije to problem. Ovo što sad imamo, kao i ono što će se neminovno dogoditi, je dokaz nemoći institucija. A s obzirom da se ne može drugačije, možda bi stvarno bilo najbolje na Aveniji HBZ izgraditi neke dugačke 10-katne zgradurine tako da sakriju od pogleda svu onu bijedu iza. Čisto da to ne vidimo.
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
Ili se iskoristiti za vjezbe gadjanja dalekomentnog topništva ili za vježbe uličnih birbi za NATO snage prije odlaska u nerazvijene zemlje obzirom na sličnost arhitekture te tip urbanizma.
Ili za snimanje filmova umjeto favela u Riju, obzirom da je djelomično sigurniji kvart (starotrnjani su samo dosta zaostali, ali ne i jako zli ljudi). |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Master Planner
|
Quote:
A trnje bi se već sa dovršenjem palače pravde i par višekatnica na Slavonskoj i HBZ(btw. ime hrvatske Bratske zajednice mi je totalno neprimjereno za važnost te avenije) već dobro ''sakrilo''
|
|
|
|
#235 | ||||
|
jarunac
Likes (Received): 13
|
Quote:
Quote:
Žalosno, ali istinito. Slažem se za otok, iako je science fiction.Quote:
Quote:
|
||||
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Master Planner
|
Quote:
|
|
|
|
#237 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
Ja u tome vidim tri pozitivne stvari: - U tom koritu bi bila stalno ista razina vode. - Sačuvao bi se vrlo veliki prostor (sadašnji zeleni pojas) od potapanja i mogao bi se vrlo dobro iskoristiti za komercijalne i javne sadržaje. - Lakše i jeftinije bi bilo ubuduće graditi mostove od 100 m nego od 300. |
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
ruralan
Likes (Received): 591
|
Quote:
eventualno gubitak iskoristivog prostora, a u budućnosti i probleme sa prometnom infrastrukturom... car me pretekao i napisao isto
|
|
|
|
#239 |
|
Ignorira pesimiste
|
Mislim, vizualno gledano i ja bih više volio imati rijeku od 300 metara, ali u praktičnom smislu to je bacanje prostora u vjetar.
A ionako je to samo trla bala lan, budemo mi svi odapeli prije neg se to riješi.
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
realno prostora uz savu je i previse