daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

View Poll Results: Kako vidite buducnost savskih obala
takozvani otoci u zelenilu. 8 5.33%
Sportsko rekreacijsku zonu koja bi preuzela ulogu glavnog gradskog parka 34 22.67%
Kombinacija javnih poslovnih i stambenih gradevina sa pjesackim zonama, pretezito 5-8katnice. 35 23.33%
Formirati Zagrebacki CITY na obalama Save, sa poslovnim i stambenim neboderima 70 46.67%
Ostalo 3 2.00%
Voters: 150. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old July 7th, 2009, 07:07 PM   #121
BANNED

Likes (Received): 14

[QUOTE=Sarcastic Saracen;39389806]Opet on. Ovo ti je dosad najgori primjer kojeg si dao, pa ne možeš ruralno područje uspoređivati s urbanim i to još sa gradom od milijun stanovnika. Nego, znam ja da ti voliš kamen, i ja ga obožavam, meni je osobno najdraži materijal, ali ne možeš cijeli svijet obložiti s kamenom. Moraju postojati razlike u arhitekturi i materijalu raznih podneblja, kultura, vremenskih perioda itd. Ne mogu i ne smiju svi gradovi na svijetu ličiti na mediteranske, svi moraju imati svoju distinktivnu arhitekturu koja je u skladu s vremenom, kulturom itd. Treba postojati bogatstvo u arhitekturalnoj raznolikosti. S nekakve vremenske distance kamen nije ništa vrijedniji od stakla, metala, betona itd. Arhitektura i materijali koji se u njoj upotrebljavahu, trebaju biti spomenik vremenu u kojem su nastali.[/QUOTE]

Pa to može biti i kamen ili se varam???
***** no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 7th, 2009, 07:13 PM   #122
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1149

Da, može kamen, ali se opet vraćamo na sve one druge kriterije....... Nego, ako hoćeš kamen na Savi, trebat će ti za početak 20 tisuća kuna, par tenisica i krunica.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2009, 07:14 PM   #123
Zerg
BANNED

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by dodomir View Post
Kina pretpostavljam?
Rijeka Trinity, Texas
Projekt: www.trinityrivervision.org
Zerg no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2009, 07:20 PM   #124
Zerg
BANNED

Gledam malo sve te projekte vani, svuda se rijeke proširuju, rade se umjetni zaljevi, uređuje se kompletna obala i pretvara se u predivno mjesto za život. A mi bi samo nabacali nebodere eto tek tako da ih ima. Ne sviđa mi se to. Doduše, neće tako skoro ni nebodera biti pošto nema paprike ali opet...
Old July 7th, 2009, 07:23 PM   #125
BANNED

A može i nešto ovako
http://66.230.220.70/images/post/arc...admire/26a.jpg
Old July 7th, 2009, 07:24 PM   #126
Sarcastic Saracen
;)

Nemaju neboderi veze s uređenjem obala Save, sve što se danas gradi i planira, nalazi se s vanjske strane nasipa. Tek kada se izgrade brane i tako regulira tok, moći će se aktivnosti planirati s unutarnje strane nasipa kojih kao takvih više neće biti jer neće biti potrebni. Tek će to biti početak uređenja obale Save. Do tada nisu mogući čak ni planovi.
Old July 7th, 2009, 07:26 PM   #127
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by ***** View Post
Možda se varam, ali po izgledu građevina i mosta na slici, zaključio bih da to baš i nije "suvremen" riverfront.
Old July 7th, 2009, 07:27 PM   #128
BANNED

Quote:
Originally Posted by Zerg View Post
Gledam malo sve te projekte vani, svuda se rijeke proširuju, rade se umjetni zaljevi, uređuje se kompletna obala i pretvara se u predivno mjesto za život. A mi bi samo nabacali nebodere eto tek tako da ih ima. Ne sviđa mi se to. Doduše, neće tako skoro ni nebodera biti pošto nema paprike ali opet...
Ma da sve to lijepo izgleda ali nitko ne pita kakva ješteta za okoliš,floru i faunu ma užas.
Recimo oni umjetni otoci u Dubaiju ,račuanaj koliko je na njemu vila da svaka mora imati kanalizaciju a kamo nego u more sv je to meni megalomanština.
Dubai se razvija na nafti a svijet sve više prelazi na alternativo.Za sto godina Dubai će biti ruševina.Treba sve ten nebodere i ta čuda održaavati a čime?Mislim ok turizam ali to baš nije neka pouzdana grana.
Old July 7th, 2009, 07:27 PM   #129
Zerg
BANNED

Quote:
To je lijepo ali mi ne paše uz Savu jednostavno zato što Zagreb u ono vrijeme nije živio na rijeci nego pod brdom . Mislim da Savi treba nešto moderno u duhu današnjeg vremena.
Old July 7th, 2009, 07:30 PM   #130
Zerg
BANNED

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Nemaju neboderi veze s uređenjem obala Save, sve što se danas gradi i planira, nalazi se s vanjske strane nasipa. Tek kada se izgrade brane i tako regulira tok, moći će se aktivnosti planirati s unutarnje strane nasipa kojih kao takvih više neće biti jer neće biti potrebni. Tek će to biti početak uređenja obale Save. Do tada nisu mogući čak ni planovi.
Upravo to. Ali oni svejedno planiraju, troše lovu bezveze i ne gledaju dugoročno . Da gledaju, ne bi se gup mijenjao svako malo...
Old July 7th, 2009, 07:34 PM   #131
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by Zerg View Post
Upravo to. Ali oni svejedno planiraju, troše lovu bezveze i ne gledaju dugoročno . Da gledaju, ne bi se gup mijenjao svako malo...
Ne planiraju, ne postoji ni jedan plan niti jedan dio GUP-a koji se odnosi na područje unutar nasipa. Samo se zna tj. pretpostavlja da će u budućnosti zgrade vlade biti ispod zgrade HRT-a.
Old July 7th, 2009, 07:56 PM   #132
dodomir
Hedonist

dodomir's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
.Za sto godina Dubai će biti ruševina.Treba sve ten nebodere i ta čuda održaavati a čime?Mislim ok turizam ali to baš nije neka pouzdana grana.
Ni meni se Dubai ne svida, kićast je koliko je i Burj Dubai visok, mada volio bi otic i provjerit sve to svojim ocima Ali ovo da ce za 100 godina biti rusevina je glupost, tamo je vec sada koncentrirana tolika kolicina love koja za sobom donosi ljude koji ju znaju jos umnogostrucit, njihove zalihe nafte su vec dugo potpuno nebitne.
Pogledaj danas drzave koju su u kolonijalno doba dosle do love cistom krađom (Engleska, Nizozemska, Belgija...), pametno su uložili lovu (banke, trgovina) i stvorili svoje i danas bogate zemlje na temelju tadasnjeg bogatstva, nemoj misliti da Arapi to neznaju napravit samo zato što sad troše ko pijani milijarderi, ima tamo i JAKO puno egoizma, ali vecinom su to pametna i itekako promišljena ulaganja.
Sry na off topicu.

Što se Save tice, bez HE nema ništa od toga svega, a kako nam napreduje drzava prije cemo ici prat gace na savu nego gradit hidroelektrane i sredivat obale, bilo to kamenom, betonom il neznam ni ja cime.
Old July 7th, 2009, 07:57 PM   #133
Zerg
BANNED

Quote:
Ne planiraju, ne postoji ni jedan plan niti jedan dio GUP-a koji se odnosi na područje unutar nasipa. Samo se zna tj. pretpostavlja da će u budućnosti zgrade vlade biti ispod zgrade HRT-a.
Unutar nasipa ne, u pravu si. Ali svejedno mijenjaju gup svako malo dok se upravo o Savi ne vodi računa. Al velim ja, nema para nit će ih biti tako skoro.
Old July 7th, 2009, 08:43 PM   #134
BANNED

Quote:
Možda se varam, ali po izgledu građevina i mosta na slici, zaključio bih da to baš i nije "suvremen" riverfront.
Pa suvremeni je od 2007 mislim.Baš je fora ,inače trebalo bi pozvati tog arhitekta da uz obalu save sagradi paer palača u svim mogućim neo stilovima i na taj način zakloni one rugobe commie i jupi.
Old July 7th, 2009, 10:06 PM   #135
Oldy-Ex
BANNED

Likes (Received): 0

to bi onda trebalo napravit neki mini grad između mog velegrada novog zagreba s krajnje lijevo i ovog sela od zagreba s krajnje desno jel tako? samo gdje?
Oldy-Ex no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2009, 10:12 PM   #136
Zerg
BANNED

Quote:
Originally Posted by Oldy-Ex View Post
to bi onda trebalo napravit neki mini grad između mog velegrada novog zagreba s krajnje lijevo i ovog sela od zagreba s krajnje desno jel tako? samo gdje?
Unutar nasipa, ima mjesta
Old July 7th, 2009, 10:27 PM   #137
fskobic
jarunac

fskobic's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Dubai se razvija na nafti a svijet sve više prelazi na alternativo.Za sto godina Dubai će biti ruševina.Treba sve ten nebodere i ta čuda održaavati a čime?Mislim ok turizam ali to baš nije neka pouzdana grana.
Samo lagani ispravak. Već sam s nekim vodio diskusiju o Dubaiju, ne sjećam se s s kim, možda čak i s tobom. Uglavnom, nafta čini manje od 3% prihoda Dubaia, tako da kad se to prestane koristit, oni neće ni osjetiti razliku. Oni su imali ogromnih investicija, ne samo u zgrade, otoke, hotele i turizam, tako da je njima osigurana budućnost, čak i da se nafta počne dijeliti besplatno.
fskobic no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2009, 12:58 PM   #138
Mordaunt-S
Send me kiss via PM

Mordaunt-S's Avatar

Likes (Received): 276

Quote:
Originally Posted by Oldy-Ex View Post

Mordaunt-S no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2009, 01:00 PM   #139
Mordaunt-S
Send me kiss via PM