|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| View Poll Results: Kako vidite buducnost savskih obala | |||
| takozvani otoci u zelenilu. |
|
8 | 5.33% |
| Sportsko rekreacijsku zonu koja bi preuzela ulogu glavnog gradskog parka |
|
34 | 22.67% |
| Kombinacija javnih poslovnih i stambenih gradevina sa pjesackim zonama, pretezito 5-8katnice. |
|
35 | 23.33% |
| Formirati Zagrebacki CITY na obalama Save, sa poslovnim i stambenim neboderima |
|
70 | 46.67% |
| Ostalo |
|
3 | 2.00% |
| Voters: 150. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#141 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Je.Vidim da se Zvjezdan uhvatio svog kamena ko pijan plota... Evo kakva rjesenja obale mi se svidjaju - recimo nesto moderno (slikao u Jersey Cityju):
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Hm betonizacija,ne sviđa mi se preglomazno.
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
BANNED
|
Meni se sviđa, nije prenapadno.
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
jarunac
Likes (Received): 13
|
Meni se svidja, al jako fali zelenila. Obožavam vidjeti drveće na ovakvim zgradama. Ta crvena boja cigle (ne znam jel ovdje cigla u pitanju il je samo zid tako pofarban) mi odlično ide uz zelenu boju lišća...
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Odvratno. Ali, to je Jersey
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
the IRS at the door
|
Grand Rapids u Michiganu, super uredjena rijecna obala sa obje strane :
![]() U Zagrebu - sjevernu stranu nabrijati zgradama, a juznu ostaviti kak je, sa nasipom. ![]()
|
|
|
#149 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
Po meni baš obratno, sjeverna strana bi trebala biti s više zelenila, a južna s manje. Hipodrom bi trebalo izmjestiti i to područje odrediti za city s dopuštenom visokogradnjom kako bi se formirao cluster, a na drugim područjima grada smanjiti dopuštenu visinu kako bi se investitori dodatno zainteresirali za područje Hipodroma. Meni se sviđa ovaj novi dio Spree i mislim da bi kombinacija toga i ovoga parka u Valenciji bila najbolja kombinacija za Zagreb. Naravno, Sava bi ostala gdje je, a ne kao u Valenciji gdje je rijeka izmještena, a kao ja sam za to da se tok podjeli u dva ili više tokova kako vi se dobili umjetni otoci gdje bi se onda mogla graditi zgrada Vlade ili Opere... Trebalo bi izračunati koliko bi se dobilo prodajom novonastalog dijela zemljišta, ali najbitniji je dio da se odredi točno gdje će što biti i da investitori onda investiraju u one komponente projekta za koje su zainteresirani, jer će jedino tako sve biti kompaktno.
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
|
|
|
|
|
|
#151 |
|
Registered User
|
Sad sam pogledao prošle stranice i ovaj Trinity River vision je otprilike ono na što mislim.
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
BANNED
|
Aha
dobro da me nitko nije napao zbog ove moje šale hehe
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Registered User
|
Sava je dovoljno dugačka da se može isprobati svašta, i izgrađena južna a čista sjeverna stana, i obratno, i otoci, itd.
Moj jedini uvjet je da bude prilagođena čovjeku, znači nasrat neku cestu ili aveniju blizu obali bi bio kriminal, kao i graditi ogromne modernističke zgradurine koje su spomenik same sebi. |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Registered User
|
meni se svidja najvise ovo sto su u Münchenu napravili sa renaturalizaijom rijeke Isara:
![]() S tim je grad dobio ogromne dijelove za rekreaciju, sport, rostiljanje, kupanje i okupljanje ![]() a tek tamo gdje sava prolazi blizu centra napraviti nesto poput onog na renderima Bratislave. Zagreb bi stim dobio nova pluca grada jer i onako ima premalo adekvatnih parkova...
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
BANNED
|
Trebalo bi, jer je to sada nažalost totalno neiskorišteni prostor, svaki dan putujem preko save, čudo da više ne vidim krave kako pasu kod mostova, zadnje sam ih vidio kod domovinskog, valjda im više ne daju kod ovih mostova tu u centru
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#159 |
|
BANNED
|
Pa da, čobani dočeraju krave Bog te pita od kud i kako, i onda se naseru tu kod južnog nasipa kod mosta mladosti ili kod mosta slobode i puste krave da pasu, jebote i kad onda nekom kažem da mi je Zagreb selo onda se pjene na mene
![]() Edit: da fakat kako krava pređe nasip?
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|