|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#741 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#742 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#743 |
|
Habitante
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
I Love Martin!
|
fakt neviem co na tom vyzera perfektne
Jasne ze to musia premalovat, sak to je totalny hnus keby to tak ostalo.Ten hrad sice ostane furt len taka kocka, ale je pravda ze jeteraz omnoho krajsi |
|
|
|
|
|
#745 |
|
Beijing, China
Likes (Received): 9
|
ne nehodi sa to k sebe ktovieako, ale biele s bielou bude vyzerat este horsie, ako nejaky prerasteny rodinny dom
|
|
|
#747 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
úžasné fotky. Pridávam aj ja jednu nekvalitnú. Chcem ukázať ako to vyzerá z Petržalky. Neviem kedy si to fotil, ale ja som pred 10 minútami a bolo to nasvietené už aj z Petržalskej strany ![]() Vyzerá to super s tými osvetlenými hradbami
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Bratislavský hrad - Google Earth
|
|
|
|
|
|
#750 |
|
Sakura san na hrad ((-:
|
asi jediny ripnem, trosku sa mi nelubi to nasvietenie, vsetko svetlo pustaju z jednoho zdroja (mozno je ich tam zopar viac), skor ich tam mali dat viacej, a tie zelene hradby neviem, no este to omrknem osobne
|
|
|
#751 | |
|
Registered User
|
Quote:
foto stožiarov image hosted on flickr
|
|
|
|
|
|
|
#753 | |
|
space hamster
Likes (Received): 27
|
Quote:
![]() Ako začínajúci astronóm toto veľmi chválim. Síce si poviete, že na tých pár svetlách nezáleží, ale keď takto spravia viacerí, nechajú sa inšpirovať... To svetelné znečistenie je dosť zlé, pri dobrých podmienkach je vidieť aj od nás, aj keď máme medzi sebou Karpaty, je vidieť na nočnej oblohe zlatistý svit Bratislavy. |
|
|
|
|
|
|
#754 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
mne sa nahodou tak vysoky jas paci, hrad vnoci vyzera ako ziariaci diamant.
|
|
|
|
|
|
#755 |
|
Registered User
|
zdravím takže tu sú fotky z jazdiarne, základy rímskej stavby
ktorá sa tam našla, poviem vám takú pikošku, našli sa tam prvý krát zlaté mince Biatec a Nonnos, ktoré datovali do polovice 1. storočia pred Kr., je možné, že tie obe stavby (jedna je na nádvorí tá s tou mozaikou) sú z toho obdobia, čo je tesne pred koncom oppida vieme, že cca. v 40 rokoch pred Kr. porazil pri Neusiedler see Bójov vo veľkej bitke dácky kráľ Burebista (od vtedy daná oblasť bójska púšť) a vtedy vlastne zaniká aj oppidum v Bratislave. Ak by sa to potvrdilo a datovali by sa do tej doby, tie rímske stavby by boli ešte z obdobia RÍMSKEJ REPUBLIKY!!! ![]() ![]() oppidum v Bratislave bolo najvýznamnejšie keltské v podstate mesto na strednom Dunaji a toto by ešte zvýšilo jeho prestíž, bola by to krásna bodka za objavom kamenných hradieb tohto centra v Klariskách v roku 2007 ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#756 |
|
Registered User
|
vyzera to fakt dost dobre!
|
|
|
|
|
|
#757 |
|
Beijing, China
Likes (Received): 9
|
fajn fotky, ale chcelo by to nafotit s nasvietenim oboch stien, aj juznej, nielen vychodnej
ako to vyzera z petrzalky je na mojich fotkach na predoslej strane
|
|
|
#758 |
|
Registered User
|
tie nasvietene hradby vyzeraju skvele !!
|
|
|
|
|
|
#759 |
|
Registered User
|
povodne som nechcel uz prispievat do Ba hradu, co vsak menim...
to Aurelius: na zapadnej stene palaca tie obdlzniky su zvysky soklov pre drevenu konstrukciu s funkciou obrany - take sa zachovali este pri Zigmundovej brane vid obr. image hosted on flickr ![]() k vyskumu - zlata keltska minca sa uz nasla skor - stater bojskej razby (publikovala Kolnikova 1973/74) k oppidu a jeho zaniku - Radoslav Čambal, Bratislavsky hradny vrch - Akropola neskorolatenskeho oppida, SNM-AM, 1994...autor predstavil hypotezu, ze oppidum prezilo dacky vpad a dostalo sa pod vplyv norickych Keltov a zanika po vnutorych rozporoch v obdobi 35-25 p.n.l. |
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Registered User
|
Quote:
tie sokle to som nevedel aaa ani o tej zlatej mince, vraj to boli prvé dve, teda aspoň čo mi povedali latenári, hmmm ale dobre vedieť aaa ano, ale myslim že to spomínal v supplementum 1, 2004, Bratislavský hradný vrch - akropola neskorolaténskeho oppida, totiž Čambal je mladý a v 1994 ešte asi ani neštudoval archeologiu ale to je v podstate fuk hej, môže to byť aj zo skoršieho obdobia, každopadne mince su datované Kolníkovou čo tam bola do polovice 1. storočia pred Kr., ale to tiež nič neznamená, treba si počkať na vyhodnotenie a kto vie čo z toho vyjde
|
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|