|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1721 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
netvrdime to iste.ja hovorim ze ta rekonstrukcia je velmi draha a jej prinos pre Slovensko ci Bratislavu za tie peniaze nestoji a dali by sa vyuzit ovela efektivnejsie. Ty hovoris nech to zrekonstruuju cele ,nech to stoji co to stoji a ja si myslim ze tento nazor je v sucasnej dobe uplne odtrhnuty od reality a preto som ho oznacil za nezmysel-prepac ak to bolo urazlive.A aj preto som pouzil prirovnanie k Ficovolicom,pretoze im staci nejaky pekny efekt,pekny prejav,ale dosledky ktore to ma uz nevidia.Ale koncim v tejto debate.Predmetom je hrad a jeho rekonstrukcia.Ta je velmi pekna,tak to tu nechcem zahlcovat politickou temou.
,,Rehlili sme sa jak blázniví´´ ,,Aspoň máme štadión´´ SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - Last edited by wuane; November 6th, 2011 at 06:30 PM. |
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
space hamster
Likes (Received): 27
|
Quote:
Ono sa stále hovorí kríza, dlhy a iné, ale stále si štát požičiava, stále máme dlh, stále väčší a väčší, nie sú peniaze, ale stále sa stavia. Tak isto, ako je celkom smiešne, keď jedna škola v našom meste stále vykrikuje, že nemá peniaze na nič, pričom všetky ostatné sa rekonštruujú z Eurofondov. Všetci majú dlhy a všetkých dlhy budú väčšia a väčšie, aký dlh má napr. len taká USA? A tie dlhy už sú teraz nesplatiteľné, jedine, že by sa zastavil tok štátnych peňazí štátnym inštitúciám a celý rozpočet by šiel na splácanie. A tieto dlhy budú stále len vyššie a vyššie a nesplatiteľnejšie a nesplatiteľnejšie až si niekto uvedomí, že je niekde chyba a systém prestane fungovať a banky sa znárodnia a dlhy vynulujú... To, že peniaze sa lejú tam, kde sa lejú je všetko spôsobené iba tým, že niektorí ľudia chcú aby sa tam liali a inde sa prehlásilo, že nie sú peniaze, ale to je len znova neschopnosťou ľudí, ktorí tie peniaze chcú.Ak by napr. také školstvo a zdravotníctvo s Fickom lepšie spolupracovalo a dalo viacej príležitostí tunelovania štátnych kontraktov, peniaze by šli týmto smerom. Ale ľahšie bolo vytunelovať diaľnice a rekonštrukcie... Treba sa "vedieť presadiť". A pokiaľ si myslíš, že peniaze pôjdu ľuďom, prípadne, že peniaze by šli ľuďom, tak si bláhový, to sa nikdy nestane. Radičová taktiež mohla zvýšiť dôchodky, ale radšej prisľúbila peniaze na rekonštrukcie hradov. Veď aj tie by mohli zrekonštruovať dobrovoľnícke OZ, ktoré sa tým zaoberajú. /irónia/ Ale je to skôr smutné. Last edited by Ondro; November 6th, 2011 at 07:05 PM. |
|
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
AA
Likes (Received): 3
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1724 | |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Quote:
Napr. si za ne daniari mohli prenajat novu budovu, nie? Ja nevolim nikoho a zo vsetkych politikov je mi akurat tak zle, ale ked sa tu konecne raz spravilo nieco na urovni, tak nevidim dovod zas len nadavat a rypat sa v negativach. Tej rekonstrukcii prakticky nie je co vytknut - na rozdiel od toho slavneho troj-haloveho, supermoderneho Nepelu, ktoreho nam zavidi cela Europa a svet... Ze bola (asi) predrazena a niekto sa na nej nabalil? V tom pripade by v prvom rade nasi skveli a poctivi politici, ktorym tak zalezi na blahu obcanov a ucelnosti vyuzivania verejnych financii, mali prijat take zakony, aby podobne podvody neboli mozne a nedalo sa vzdy vsetko obkecat tym, ze to bolo "v sulade so zakonom". No ale to je tazke, ked vsetkym ide o to iste a len cakaju, kedy na nich pride rad pri koryte a budu to moct zrealizovat. V kazdom pripade, ked uz sa tu stale stracaju verejne peniaze vo vackoch vselijakych mecenasov, kamaratov a rodinnych prislusnikov, tak aspon, ze popritom vzniklo nieco pekne a reprezentativne, na co mozeme byt hrdi a s pychou to ukazat turistom. Aj tak by sa tie peniaze nijak efektivnejsie nevyuzili, len by ich niekto rozkradol na rozne desiatky, danove riaditelstva, Osrblia a pod. Ja som rozhodne proti zivotu na dlh (ci uz ludi alebo statov), do ktoreho nas aj v tomto case krizy nuti kazda druha televizna reklama, mozme sa bavit ci sa malo s rekonstrukciou zacat alebo nie (nie v sucasnej dobe, ked uz je dokoncena, ale v obdobi, ked sa o nej rozhodovalo - aby sme si to upresnili...), avsak ked uz sa zacala, tak je dobre, ze sa hrad dokoncil cely a spolu s nim sa mala dokoncit aj zahrada (jazdiaren by som ozelel, hoci by bola tiez fajn). Slovenske a bratislavske potemkinovsko-zliepacie provizorne riesenia, vyzadujuce neustalu, opakujucu sa udrzbu, su aj tak v konecnom dosledku castokrat drahsie (a nie len ekonomicky) ako jedno komplexne, trvale riesenie. Ako som povedal, da sa diskutovat o tom, ci sa s rekonstrukciou malo zacat alebo nie, ale kedze sa zda, ze v najblizsich rokoch bude len horsie a penazi menej, tak je dobre, ze uz je hrad hotovy, lebo inak by bol este dalsie roky-rokuce v tom stave, v akom bol (podla Angely by tych rokov malo byt aspon 10). Nehovoriac o tom, ze mam taky pocit, ze Dzurinda a spol. vedia len tarat o tom ako by vsetko dokazali postavit lacnejsie, ale keby to bolo na nich, tak by sa ten hrad asi nezrekonstruoval nikdy, ani keby sme prave nesli do recesie. Maximalne by ho tak predali nejakemu sukromnikovi, nech ho zrekonstruuje on (a popritom si tam zriadil nejaky svoj biznis a na trpene prehliadky zavediol take vstupne, ze by sa tam ziadny bezny clovek nikdy nedostal - keby chcel niekto nahodou hned prist s nejakou absurdnostou, ake by to v sukromnych rukach bolo super). Last edited by Anuris; November 6th, 2011 at 09:42 PM. |
|
|
|
|
|
|
#1725 |
|
VIP Member
Likes (Received): 24
|
17. novembra bude deň otvorených dverí - na hrade a v parlamente
už to bolo postnute, rozhodne sa treba ist pozret
|
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
Ako to bude s pristupnostou po 17.11 (...konkretne v decembri)?
|
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Snáď sa nechystáš do BA ? Ak áno, tak to by bolo treba spraviť na tvoju počesť nejaký Meeting. Predpokladám, že pred Vianocami jeden bude.
|
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
bratislavsky hrad je symbol, pamiatka celeho Slovenska. Podla mojho nazoru uz dlho cakal na svoju rekonstrukciu a plne si ju zasluzil. Videl som novy interier a konecne mozem povedat, ze hrad vyzera dostojne.
|
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
všetky miestnosti sú tak vyzdobené alebo len pár? Škoda je to tam aj zariadiť nábytkom potom ![]() neviem či si hrad na seba zarobí ako tú niekto spomínal že nie no ak by postavili budovu jazdiarne a bolo tam príjemné posedenie a aj záhrada ľudia by sa na hrade zdržali dlhšie a nechali tam o niekoľko € viac. Zo záhrady mohli urobiť len fontánu a chodník. Stromčeky by kupovali a sadili prípadne by mohlo mesto urobiť akciu zasaď si svoj vlastný strom v hradnej záhrade (samozrejme nie hocaký) alebo naň prispieť. |
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Estat3 man1ac
Likes (Received): 2
|
Ahojte, chcel by som sa opýtať, 17.11. je DOD Parlamentu a BH ako sa tu spomínalo? Ideme so spolužiakmi z Košíc na návšetvu a chceli by sme sa pokochať pamiatkami a OCčkami
...dúfam že mi poskytne niekto info ako sa dostať na hrad z hl. stanice. A ešte sa chcem opýtať či sa dá ísť do Tower 115 (kvôli výhľadu)??
|
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#1732 | |
|
space hamster
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Registered User
|
...edit:radsej uz nic
|
|
|
#1734 | |
|
Registered User
|
Quote:
K financiám wuane pamiatky sú celkovo stratové pokiaľ nemajú riadnu návštevnosť. Je to naše dedičstvo treba do neho investovať. Národ ktorý si neváži svoju kultúru a historické dedičstvo si neváži sám seba.
|
|
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Registered User
|
tak ja nie som zahradnik,ale strihanim dosiahnes to ze potom stromy budu mat sice rovnaku vysku,ale rozne hrubky kmenov ,kedze budu rozdielne stare.Mne to pride pri barokovej zahrade ako problem,ale mozem sa mylit.S tym financovanim ja uplne suhlasim,ale taketo veci by sa mali robit v ekonomickejsie privetivejsich casoch.Len to chcem povedat.
|
|
|
#1736 |
|
Registered User
|
rozumiem, ani ja nie asom záhradník ani záhradkár no ja mal na mysli skorej kríky ako stromy, živý plot a myslím niečo ako tuje alebo čo to je. Také ako ich má Viedeň plno zostrihané do kužeľa a vrch odstrihnutý tiež.K financiám ja si myslím dobre už bolo aj keď vraj rástla ekonomika rýchlejšie asi predpokladali analytici zatiaľ sme v prebytku (údajne) |
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Higher, better
Likes (Received): 86
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1738 |
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 107
|
Alebo ist rovno az na Zochovu a odtial na hrad peso, bud po Zamockej alebo po Zidovskej a potom hore. Myslim ze to je zaujimavejsie pre niekoho kto Bratislavu nepozna nez ist az na hrad mhd.
|
|
|
#1739 |
|
space hamster
|
Podľa mňa radšej na Štúrko električkou(č13) a na hrad po nábreží/Hviezdoslavku pešo. V tej prechádzke je všetko v jednom - dóm, divadlo/opera, reudta... BA nie je taká veľká, aby bolo treba jazdiť po hist. centre MHDčkou. Osobne keď chodím do centra fotiť, tak zo stanice beriem trinástkou na Štúrko, tam sa pomotám, nakoniec vyleziem na hrad a naspäť na stanicu 93kou autobusom. Ale tak aj z tej Zochovej sa dá a do centra zájsť neskôr, každopádne, vyberte si, zo Zochovej uvidíte Nový most, hradby a Staromestskú, štúrko som spomínal. Odporúčam prejsť zo Zochovej po Staromestskej na Zámocké schody, ale dá sa aj po Zámockej, aj keď neviem, podľa mňa je to dlhšie a ani tam čo vidieť príliž nie je. Len nespravte blbosť, že sa vyberiete k Eurovei MHDčkou, neoplatí sa to, lepšie je sa prejsť popri Dunaji, nie je to až tak ďaleko.
Last edited by Ondro; November 10th, 2011 at 02:12 PM. |
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Registered User
|
Quote:
Po návšteve hradu sa vrátite do mesta a môžete isť do auparku ci euroveii. Mesto za to stojí viac je pekné. Ešte dodám že môžete isť hneď k prezidentskému palácu po Štefánikovej ulici. A odchodom sa dostať do starého mesta. Pozrite si mapu Ba na internete a prípadne si to vytlačte všetko je blízko bat sa nemusíte. :-) Last edited by ejo; November 10th, 2011 at 02:45 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|