daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Шумадија и запад > Крагујевац

Крагујевац Kragujevac

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 28 votes, 4.61 average. Display Modes
Old November 21st, 2007, 02:14 PM   #21
Ventilator_BGD
BANNED

Likes (Received): 0

gimu, ova pijaca je na perifernom naselju u kragujevcu, pa ne mozes da poredis sa Podgorickom, koja se koliko toliko nalazi u centru, i nece biti samo zelena pijaca, vec trznica. Hvala bogu da se KG konacno pokrenuo iz mrtve tacke... Jel zna neko gde moze da se izvuce novi GUP kragujevca u elektronskom formatu?
Ventilator_BGD no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old November 21st, 2007, 02:28 PM   #22
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

Likes (Received): 13

Svaka čast za otvaranje threada , nadam se da će biti dosta slika i projekata.

Inače sajamska hala mi i nije nešto, ali tržnica mi deluje kao da će baš fino ispasti.
ivicasu no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2007, 02:53 PM   #23
Deki---KG
BANNED

Likes (Received): 2

Bilo je i vreme da dobijemo ovakav thread kao 4 grad srbije!!!
Deki---KG no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2007, 03:08 PM   #24
nenad_kg
ENFORCER

nenad_kg's Avatar

Quote:
Počeli su radovi na izgradnji zgrade za kragujevački Filološko umetnički fakultet. Ograda oko stare zgrade obdaništa u Ulici Kneza Miloša, na čijem mestu će biti izgrađen fakultet, je skinuta, a u toku je i skidanje krova.

Da podsetimo, kragujevački Filološko umetnički fakultet od svog osnivanja čeka sopstvenu zgradu. Do sada se nastava odvijala na nekoliko lokacija u gradu - Mašinskom, Pravnom fakultetu, Muzičkoj školi...

Posle nekoliko inicijativa i promena lokacija prošle godine je konačno odlučeno da nova zgrada FILUM-a bude izgrađena u Ulici Kneza Miloša, pored poslastičarnice ''Srce''. Autor rešenja je arhitekta Branislav Mijović.
Zgrada FILUM-a će izgledati ovako.

Old November 21st, 2007, 03:31 PM   #25
Ventilator_BGD
BANNED

Nije losa zgrada, losi su renderinzi, ispunjava ceo blok u pozadini i izlazi sa druge strane na onu pesacku kod Balkana, koliko se secam... Projekat je star neke 2 god... mislim
Old November 21st, 2007, 04:57 PM   #26
Deki---KG
BANNED

Renoviranje stadiona "Cika dace" (Radnicki Kragujevac)

Jel zna neko kad planiraju da zavrse stadion i koliko ljudi moze da stanu onda?

Old November 21st, 2007, 06:13 PM   #27
Johnny_kgc
██████ 100% Kragujevčanin

Johnny_kgc's Avatar

Likes (Received): 38

Quote:
Originally Posted by Deki---KG View Post
tako da morate vi kragujevcani dole da uzmete digikam i da se setkate malo po gradu.

sta radi onaj nov most blizu piace? ja kad sam otisao 15 sep poceli su da ga prave.Ulice ce da bude kao dvosmena jel to tacno?

ps:nismo najjaci ali zato najlepsi grad! sumadijo sumadijoooo
pa slikamo... evo ti mojih slika Kragujevca - http://www.flickr.com/photos/johnny_...7594414304484/
Mada, one su vise, ako smem da kazem, umetnicke i odnose se na vec izgradjene znamenitosti i objekte Kragujevca.

Sto se tice "Dvomostovlja".. sve tece u najboljem redu. Kosovska ulica ce biti dvosmerna i gradi se veliki kruzni tok na Lepenickom bulevaru. Nekoliko dana je Lepenicki bulevar bio zatvoren za saobracaj, sto je prouzrokovalo ogroooomne guzve. Od Velikog Parka do Krsta ti je trebalo sat i po vremena...
Mosta je obican... ni po cemu se ne izdvaja i to je dobro. Ne bi bilo lepo da zaklanja ili ugrozava lepotu vec postojeceg Kamenog mosta.
Probacu da fotografisem to neki dan....

[QUOTE=Ventilator_BGD;16616002]gimu, ova pijaca je na perifernom naselju u kragujevcu, pa ne mozes da poredis sa Podgorickom, koja se koliko toliko nalazi u centru, i nece biti samo zelena pijaca, vec trznica. Hvala bogu da se KG konacno pokrenuo iz mrtve tacke... Jel zna neko gde moze da se izvuce novi GUP kragujevca u elektronskom formatu?[/QUOT]

Ne znam da li si skorije bio u Kg-u, ali naselje (opstina) Aerodrom vise nije periferno. Grad se u tom pravcu dosta prosirio. Samo naselje ima nesto manje od 50 000 stanovnika, tako da je potrebna veca pijaca, ali ce biti dovoljna i ova, jer pored nje se vec sada nalazi veliki Maxi. Takodje, Pored Maxija se pravi hiper market "Tush". Ne mogu naci ni jednu fotku Tusha, ali znam da ce se dva objekta Tush praviti u Kragujevcu.
Jedan na Aerodormu, a drugi u industrijskoj zoni "Servis 2".
Kragujevac je veoma kratko, ako je uopste, bio u mrtoj tacki. Veruj mi... za sav svoj negativan imidz, Kragujevac moze da zahvali beogradskim medijima, pogotovo RTS-u (koji placamo) i B92. Ali da ne ulazim sada u to...
Ljudi u Srbiji, a posebno Beogradjani, imaju strasno iskrivljenu sliku o Kragujevcu!
Sto se tice GUP-a Kragujevac... probaj ovde - http://www.kragujevac.org.yu/Skupsti...003%202005.pdf
Johnny_kgc no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2007, 06:19 PM   #28
Johnny_kgc

Johnny_kgc's Avatar

Pocela je izgradnja Vladicanskog dvora u kome ce biti novo sedište Sumadijske eparhije.
Investitor novog objekta je Sumadijska eparhija.
Zgrada je projektovana u srpsko-vizantijskom stilu i po recima arhitekte, treba da predstavlja "pravi ukras grada". Videcemo...

image hosted on flickr

image hosted on flickr
Old November 21st, 2007, 06:25 PM   #29
Deki---KG
BANNED

Quote:
Originally Posted by Johnny_kgc View Post
Ljudi u Srbiji, a posebno Beogradjani, imaju strasno iskrivljenu sliku o Kragujevcu!
Sto se tice GUP-a Kragujevac... probaj ovde - http://www.kragujevac.org.yu/Skupsti...003%202005.pdf
iskrivljenu sliku pogotovo imaju isto vojvodjani,ljubomorni na srce srbije nista drugo!!! sto ti kazes od beograda pa na gore!!

mi smo naj lepsi grad tu nema sta,imamo malu reku,3 jezera,naj lepsi i naj veci park svi srpski gradova,mnogo istoricki stvari i fenomenalnu prirodu oko i u gradu.

da ne zaboravimo koliko stvari smo stvorili prvi u celoj srbiji kao prva gimnazija,prvi fakultet,prvi teater,prva akademia,prvu pekaru,prvu apoteku,prvi sud,prvu skupstinu i mnogo vise stvari.tek smo bili prvi glavni grad srbije posle turaka.

ps: haha a ti si taj,neke tvoje slike sam stavio u neke KG threadove na ovaj sajt. mislim neces da mi zameris?

Last edited by Deki---KG; November 21st, 2007 at 06:30 PM.
Old November 21st, 2007, 06:36 PM   #30
Johnny_kgc

Johnny_kgc's Avatar

Quote:
iskrivljenu sliku pogotovo imaju isto vojvodjani,ljubomorni na srce srbije nista drugo!!! sto ti kazes od beograda pa na gore!!

mi smo naj lepsi grad tu nema sta,imamo malu reku,3 jezera,naj lepsi i naj veci park svi srpski gradova,mnogo istoricki stvari i fenomenalnu prirodu oko i u gradu.

da ne zaboravimo koliko stvari smo stvorili prvi u celoj srbiji kao prva gimnazija,prvi fakultet,prvi teater,prva akademia,prvu pekaru,prvu apoteku,prvi sud,prvu skupstinu i mnogo vise stvari.

ps: haha a ti si taj,neke tvoje slike sam stavio u neke KG threadove na ovaj sajt. mislim neces da mi zameris?
Jooooj... nemoj molim te ovako da pricas....
Ja stvarno puno volim svoj grad, ali zasto su Vojvodjani ljubomorni na nas. Oni imaju autonomiju... svoje pare. Mi smo slepci, pa sve delimo sa centrom drzave.
DECENTRALIZACIJA I REGIONALIZACIJA!!!!
Nismo mi ni najlepsi (mislim...to je stvar ukusa) ni najbolji ... Ali smo mnogo, mnogo bolji od onoga kako nas mediji predstavljaju!

Sve to stoji... Kragujevac je po mnogo cemu bio prvi u Srbiji, ali od slave se ne zivi! Istoriju uvek treba pamtiti i potencirati na njoj, ali ne treba ocekivati da ce ti neko nesto dati, samo zato sto si grad u kome je osnovano prvo, sve ovo sto si naveo. Moras se boriti za svoje parce kolaca i za ekonomski prosperitet!
Ovde smo svi prijateljski raspolozeni!
Trebalo bi da se radujemo uspesima u Nishu,Novom Sadu, Subotici i ostalim gradovima... kao sto bi i oni trebalo da se raduju uspesima Kragujevca! Sve je to Srbija!!!
Old November 21st, 2007, 06:41 PM   #31
Deki---KG
BANNED

Quote:
Jooooj... nemoj molim te ovako da pricas....
Ja stvarno puno volim svoj grad, ali zasto su Vojvodjani ljubomorni na nas. Oni imaju autonomiju... svoje pare. Mi smo slepci, pa sve delimo sa centrom drzave.
DECENTRALIZACIJA I REGIONALIZACIJA!!!!
Nismo mi ni najlepsi (mislim...to je stvar ukusa) ni najbolji ... Ali smo mnogo, mnogo bolji od onoga kako nas mediji predstavljaju!

Sve to stoji... Kragujevac je po mnogo cemu bio prvi u Srbiji, ali od slave se ne zivi! Istoriju uvek treba pamtiti i potencirati na njoj, ali ne treba ocekivati da ce ti neko nesto dati, samo zato sto si grad u kome je osnovano prvo, sve ovo sto si naveo. Moras se boriti za svoje parce kolaca i za ekonomski prosperitet!
Ovde smo svi prijateljski raspolozeni!
Trebalo bi da se radujemo uspesima u Nishu,Novom Sadu, Subotici i ostalim gradovima... kao sto bi i oni trebalo da se raduju uspesima Kragujevca! Sve je to Srbija!!!

Ajmo mi na ulice da trazimo Autonomiju za sumadiju. meni se KG svidja naj vise sa svim svojim stvarima,veruj mi ove ljubomorne postove nemogu vise da cujem. sta znaju samo da kukaju o nasim soliterima i to je sve.

jedan dan ce se okrece i renoviraju te solitere onda tek postajemo prvi!!! jel solitere zvuce ekstra u brdovim gradovima,gledaj naprimer uzice.

ps: naravno je sve to srbija i ja volim celu srbiju i naravno se radujem kad svi napreduju!!!
Old November 21st, 2007, 06:55 PM   #32
Johnny_kgc

Johnny_kgc's Avatar

Quote:
Ajmo mi na ulice da trazimo Autonomiju za sumadiju. meni se KG svidja naj vise sa svim svojim stvarima,veruj mi ove ljubomorne postove nemogu vise da cujem. sta znaju samo da kukaju o nasim soliterima i to je sve.

jedan dan ce se okrece i renoviraju te solitere onda tek postajemo prvi!!! jel solitere zvuce ekstra u brdovim gradovima,gledaj naprimer uzice.

ps: naravno je sve to srbija i ja volim celu srbiju i naravno se radujem kad svi napreduju!!!
Pa nemoj se shaliti... ja izlazim na ulice! Odmah! Sumadija do autonomije!!!
Sto se tice ljubomornih postova (ne znam koliko su ljubomorni, a koliko pokvareni ) - nemoj se obazirati. I ja se nerviram kada to vidim... ma neka ih...
Ne znam koliko je dobar primer Uzica. Nema on veze sa Kragujevcem, a meni se taj grad i ne svidja...
Nego da batalimo Uzice, autonomiju, ljubomoru i td...
Da se vratimo na izgradnju Kragujevca!
Old November 21st, 2007, 07:03 PM   #33
Deki---KG
BANNED

Quote:
Pa nemoj se shaliti... ja izlazim na ulice! Odmah! Sumadija do autonomije!!!
Sto se tice ljubomornih postova (ne znam koliko su ljubomorni, a koliko pokvareni ) - nemoj se obazirati. I ja se nerviram kada to vidim... ma neka ih...
Ne znam koliko je dobar primer Uzica. Nema on veze sa Kragujevcem, a meni se taj grad i ne svidja...
Nego da batalimo Uzice, autonomiju, ljubomoru i td...
Da se vratimo na izgradnju Kragujevca!

okej evo zadnje,meni je uzice naprimer naj lepsi grad sa KG i nisom. Kako ti kazes ukus...

a dal mozes da mi kazes kad ce da se zavrsi nov stadion cika daca?
Old November 21st, 2007, 08:04 PM   #34
montesky
is Loading! Please wait..

montesky's Avatar

Likes (Received): 17

Quote:
Originally Posted by nenad_kg View Post

ovaj projekat je vrh!
odlicno sto je otvoren thread i za kragujevac, bio je red vise. nadam se da ce biti cestih update-a u buduce
Old November 21st, 2007, 08:16 PM   #35
Majevčan
Српски Форум

Majevčan's Avatar

Likes (Received): 5

Nadam se da ce se KG uskoro uvrstiti u sami vrh gradova u SRB iz ekonomskog ugla. Da bude recimo centar masinske industrije Srbije. Zasluzuje a ima i potencijala.

Last edited by Majevčan; November 22nd, 2007 at 12:14 AM.
Majevčan no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2007, 11:10 PM   #36
Johnny_kgc

Johnny_kgc's Avatar

Quote:
Originally Posted by montesky View Post
ovaj projekat je vrh!
odlicno sto je otvoren thread i za kragujevac, bio je red vise. nadam se da ce biti cestih update-a u buduce
i meni se jako svidja... odlican projekat, samo da se pokrene sa mrtve tacke. Jedan deo izgradnje FILUMa finansira Vlada, a ta sredstva kasne. Trenutno je najmladji fax KG univerziteta rasejan na 5 lokacija u gradu. To bi trebalo sto pre da se izgradi i resi problem FILUMa!

Kad smo vec kod obrazovanja...
Obnovljena je i celokupna fasada I kragujevacke gimnazije, inace prve gimnazije u Srbiji. Pre nesto manje od godinu dana je obnovljen i Djacki trg, na kome se nalazi gimnazija. Zamenjena je i rasveta....

image hosted on flickr

Inace... gimnazija i Knjazevsko-srpski teatar (koji se nalaze na istom trgu) pripadaju kompleksu "Milosev venac". To je istorijski centar Kragujevca i sledece godine bi trebalo da se udje u kompletno sredjivanje tog dela grada. Sledeca godina je proglasena za godinu "Prestonog nasledja", posto se sledece godine navrsava 190 godina od kada je Kragujevac proglasen za prvu prestonicu Srbije.
Old November 21st, 2007, 11:37 PM   #37
Johnny_kgc

Johnny_kgc's Avatar

Quote:
Originally Posted by nenad_kg View Post
A odakle ti ovi renderi? Ja sam ih video na izlozbi u galeriji "Mostovi Balkana", ali ih nigde nisam mogao naci na netu!
Dal' ti nisi u nekom dilu sa glavnim gradskim arhitektom? Priznaj!

Last edited by Johnny_kgc; November 21st, 2007 at 11:44 PM.
Old November 21st, 2007, 11:53 PM   #38
Ventilator_BGD
BANNED

Quote:
Ne znam da li si skorije bio u Kg-u, ali naselje (opstina) Aerodrom vise nije periferno. Grad se u tom pravcu dosta prosirio. Samo naselje ima nesto manje od 50 000 stanovnika, tako da je potrebna veca pijaca, ali ce biti dovoljna i ova, jer pored nje se vec sada nalazi veliki Maxi. Takodje, Pored Maxija se pravi hiper market "Tush". Ne mogu naci ni jednu fotku Tusha, ali znam da ce se dva objekta Tush praviti u Kragujevcu.
Jedan na Aerodormu, a drugi u industrijskoj zoni "Servis 2".
Kragujevac je veoma kratko, ako je uopste, bio u mrtoj tacki. Veruj mi... za sav svoj negativan imidz, Kragujevac moze da zahvali beogradskim medijima, pogotovo RTS-u (koji placamo) i B92. Ali da ne ulazim sada u to...

Aerodrom nije centar a nije ni petrovac, to sam hteo da kazem, ali nije ni u rangu lokacije gde se gradi pijaca u PG. To je bila poenta.

Ja jesam iz BGa ali majka mi je iz KGa, pa ga znam u prste, i vezuju me lepe uspomene, i volim ga mozda cak i vise od mog BGa, ali sto se tice nekih stvari nisi u pravu i to pokazuju cifre. I glupo je uopste pricati o Beogradu koji je napravio ovakvu medijsku situaciju, jer sam ja Beogradjanin koji je jako cesto boravio u KGu i mogu da posvedocim situaciju. Grad je poceo eksponencijalno da se razvija, iako ima jos mnoooooogo problema za resavanje, licno, uporedio bi desavanja u KGu sa BGom 2000te, e, KG za BGom kasni 7 godina u budjenju. Sada se probudio, i nadam se da ce brzo povratiti sjaj koji je imao.
Old November 22nd, 2007, 12:04 AM   #39
Johnny_kgc

Johnny_kgc's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ventilator_BGD View Post
Aerodrom nije centar a nije ni petrovac, to sam hteo da kazem, ali nije ni u rangu lokacije gde se gradi pijaca u PG. To je bila poenta.

Ja jesam iz BGa ali majka mi je iz KGa, pa ga znam u prste, i vezuju me lepe uspomene, i volim ga mozda cak i vise od mog BGa, ali sto se tice nekih stvari nisi u pravu i to pokazuju cifre. I glupo je uopste pricati o Beogradu koji je napravio ovakvu medijsku situaciju, jer sam ja Beogradjanin koji je jako cesto boravio u KGu i mogu da posvedocim situaciju. Grad je poceo eksponencijalno da se razvija, iako ima jos mnoooooogo problema za resavanje, licno, uporedio bi desavanja u KGu sa BGom 2000te, e, KG za BGom kasni 7 godina u budjenju. Sada se probudio, i nadam se da ce brzo povratiti sjaj koji je imao.
Ok... shvatio sam poentu za Aerodrom!
Tema oko medijske slike nije za ovaj forum i posebno ne za ovaj thread... tako da...
Jako bih voleo da Kragujevac, ekonomski, kasni za Beogradom samo 7 godina! I mnogo mi je drago sto volis Kragujevac.
Old November 22nd, 2007, 12:11 AM   #40
Deki---KG
BANNED

kaze se da ljudi nigde tako lagano zive kao kod nas u KGu i znaju da uzivaju kao niko drugi. To su mi dosta njih rekli sad ne znam koliko je to tacno.

A tako nesto slicno je Tadic pomenuo samo sto je on to reko za celu sumadiju.

Reply

Tags
Крагујевац, Србија, Шумадија, šumadija, arhitektura, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, kgc, kragujevac, krst, projekti, serbia, srbija, urbanizam

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules