daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hellenic Architecture Agora

Hellenic Architecture Agora Greece and the Republic of Cyprus |» Athens | Thessaloniki | Nicosia

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old December 12th, 2007, 12:30 AM   #101
ELLIN
MOLON LAVE

ELLIN's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by MetroGardian View Post
Ο κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να εκφράσει τις απόψεις του είτε μας αρέσουν είτε όχι, είτε είναι θετικές, είτε είναι αρνητικές και για τη χώρα μας. Αν δεν εφκράζεται χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς (ένα μέτρο για να διαφυλαχθεί η ομαλότητα των συζητήσεων και όχι για να προστατευθεί κάποιος ηθικός περιορισμός) προς άλλα μέλη, μπορεί να εκφέρει όποια άποψη επιθυμεί. Όσοι είναι αντίθετοι με αυτή την άποψη μπορούν να τον αντιμετωπίσουν φέροντας αντεπιχειρήματα ή αγνοώντας τον.

Το skyscrapercity και η Ελληνική αγορά είναι χώρος συζητήσεων και διαλόγου. Δεν εκπροσωπούν ούτε υπηρετούν καμία χώρα, καμία κυβέρνηση και καμία άποψη. Την ευθύνη για αυτό τη φέρουν τα μέλη του, που είναι απολύτως ελεύθερα να κάνουν κάτι τέτοιο αν το επιθυμούν και εφόσον δεν παραβιάζουν τους θεμελιώδες κανόνες συζητήσεων που διέπουν το forum.

Κανένας χρήστης δεν απομονώνεται, ούτε απομακρύνεται αν δεν έχει παραβιάσει σοβαρά τον κανονισμό της Ελληνικής Αγοράς ή του Skyscrapercity.
Simfono en meri...apla i apopsi mou...einai oti iparhoun apopseis pou pera apo epithetikes stoxevoun stin prosvoli ,kai tin ipovivasi ......kai distixos....apo mena katakritees.....

Sponsored Links

Old December 12th, 2007, 12:32 AM   #102
krainer
Registered User

krainer's Avatar

Likes (Received): 0

Ok I got a question, what kind of threads are we supposed to start under the list with the links to our subforums, I mean on the first page we see when we click on "Hellenic Agora", where there used to be probably most of the threads. Everything seems to be categorized in a subforum (which I really like), but what's that part left for?
Old December 12th, 2007, 02:24 AM   #103
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Quote:
Originally Posted by ELLIN View Post
Simfono en meri...apla i apopsi mou...einai oti iparhoun apopseis pou pera apo epithetikes stoxevoun stin prosvoli ,kai tin ipovivasi ......kai distixos....apo mena katakritees.....
Κοίταξε, ούτε κι εμένα μου αρέσει κάποιος να μιλά υποτιμητικά για τη χώρα μου. Όσο όμως δεν χρησιμοποιεί ρατσιστικά ή υβριστικά σχόλια, αλλά εκφέρει μια προσωπική άποψη, έστω αισθητικής και υποκειμενική - με την οποία δεν συμφωνώ - το θεωρώ μικροπρεπές να του απαγορεύσω να το κάνει, προσωπικά, ενώ επιπλέον ως συντονιστής δεν έχω το δικαίωμα να υποστηρίξω τις απόψεις μου χρησιμοποιώντας - την όποια - ισχύ της θέσεως αυτής για να προωθήσω τη δική μου γνώμη.

Εγώ θεωρώ, ότι η χώρα μας ήταν και έγινε δυνατή, επιβίωσε και επιβιώνει, επειδή άντεξε στις επιθέσεις, όχι επειδή δεν δέχθηκε επιθέσεις. Το ίδιο ισχύει σε άλλες κλίμακες και διαστάσεις για τις ιδέες και τους ανθρώπους.

Η κριτική, είναι θεμιτό να είναι καλόβουλη, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να γίνεται ευκολότερα αποδεκτή. Αν όμως αυτό δε συμβαίνει, δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας. Νομίζω αυτό το Forum είναι ένας μεγάλος προβολέας για τις αναμφισβήτητες φυσικές ομορφιές της χώρας αλλά και τα επιτεύγματα των πολιτών της μέσα στους αιώνες, όταν πραγματικά προσπάθησαν για το καλύτερο. Η χώρα μας έχει προβλήματα, τα γνωρίζουμε όλοι και τα βλέπουμε. Δεν γίνεται να προβάλουμε μόνο τα θετικά αν θέλουμε κάποτε να βελτιωθούμε και να είμαστε αντικειμενικοί.

--------------------
Alemo:

Το κεντρικό forum, είναι δεσμευμένο για administrative θέματα, ανακοινώσεις, directories και highlights της αγοράς. Μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτά με ιδέες και προτάσεις, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα thread. Θα επανέλθω με ένα συνοπτικό οδηγό για το γιατί, πώς και που τοποθετούμε το κάθε thread.

TALLATHENS
MetroGuardian no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2007, 03:31 AM   #104
ellis896
SE™-Πόντιος κι έναν ομάτ!

ellis896's Avatar

kallio arga para pote lene..opote tha pw kai gw afto pou exw na pw kai as min ginetai(isws ginei se kana dio xronia apo twra,pote den 3ereis)
ti tha legate anti na exoume mono Eastern Greece,Southern Greece etc na valoume ta
gewgrafika diamerismata tis Ellados opos iparxei to Macedonia,Thrace(kai afta ta 2 na ginontousan split).Etsi tha mporoume sto analogo gewgrafiko diamerisma na vazoume fotografies ktl kai etsi i gewgrafia mas na veltiwnetai kapws kai na parameinoun ta alla topics peri kataskevwn kai ta sinafi opos einai kai episis na parameinoun 3exwrista topic opos tis Athinas kai tis Thessalonikis.
H douleia omos egine kai opos eipa einai poli arga afto pou skeftika kai egrapsa alla...kallio arga para pote!

Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η ! ! T H E S S A L O N I K I !
Η ανθρωποτητα δεν παει μπροστα αναπωλοντας το παρελθον, παει μπροστα
ζωντας το παρον και βρισκοντας τροπους να κανει καλυτερο το μελλον.
ellis896 no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2007, 03:42 AM   #105
ellis896

ellis896's Avatar

episis ta bannerakia pou iparxoun se ola ta topics einai super kai ena megalo bravo ston dimiourgo tous!!
alla kai dw exw ena suggestion kai fisika aaaaaaaan thelete to kanete
anti se kathe banneraki apo pisw na grafei me ellinika grammata mia le3i ti tha legate gia kapoia apla sxediakia? px filla elias,menandrous(?)(ekeina ta zig zag ennoo),gewmetrika sximatakiata alla ta spiroidi san saligkaria pou moiazoune(arxizw kai 3exnaw ta ellinika mou signwmi),sximata pou moiazoun me kimata....tetoia sxediakia,apla alla wraia.Kai sto Athina 2004 tetoia den eixane?apo ekei to empnefstika to olo pragma kai to anaferw edw.

Old December 12th, 2007, 02:37 PM   #106
ELLIN
MOLON LAVE

ELLIN's Avatar

Quote:
Κοίταξε, ούτε κι εμένα μου αρέσει κάποιος να μιλά υποτιμητικά για τη χώρα μου. Όσο όμως δεν χρησιμοποιεί ρατσιστικά ή υβριστικά σχόλια, αλλά εκφέρει μια προσωπική άποψη, έστω αισθητικής και υποκειμενική - με την οποία δεν συμφωνώ - το θεωρώ μικροπρεπές να του απαγορεύσω να το κάνει, προσωπικά, ενώ επιπλέον ως συντονιστής δεν έχω το δικαίωμα να υποστηρίξω τις απόψεις μου χρησιμοποιώντας - την όποια - ισχύ της θέσεως αυτής για να προωθήσω τη δική μου γνώμη.

Εγώ θεωρώ, ότι η χώρα μας ήταν και έγινε δυνατή, επιβίωσε και επιβιώνει, επειδή άντεξε στις επιθέσεις, όχι επειδή δεν δέχθηκε επιθέσεις. Το ίδιο ισχύει σε άλλες κλίμακες και διαστάσεις για τις ιδέες και τους ανθρώπους.

Η κριτική, είναι θεμιτό να είναι καλόβουλη, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να γίνεται ευκολότερα αποδεκτή. Αν όμως αυτό δε συμβαίνει, δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας. Νομίζω αυτό το Forum είναι ένας μεγάλος προβολέας για τις αναμφισβήτητες φυσικές ομορφιές της χώρας αλλά και τα επιτεύγματα των πολιτών της μέσα στους αιώνες, όταν πραγματικά προσπάθησαν για το καλύτερο. Η χώρα μας έχει προβλήματα, τα γνωρίζουμε όλοι και τα βλέπουμε. Δεν γίνεται να προβάλουμε μόνο τα θετικά αν θέλουμε κάποτε να βελτιωθούμε και να είμαστε αντικειμενικοί.

--------------------
Alemo:

Το κεντρικό forum, είναι δεσμευμένο για administrative θέματα, ανακοινώσεις, directories και highlights της αγοράς. Μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτά με ιδέες και προτάσεις, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα thread. Θα επανέλθω με ένα συνοπτικό οδηγό για το γιατί, πώς και που τοποθετούμε το κάθε thread.
Pera apo afto metroguardian....fisika kai den to ekana apo mikroprepia alla apo aganaktisi pou iparhoun antropoi pou provaloun to Bretaniko museio sto thread pou ekana gia to IMO kai thelouna na legonte kai Ellines...sinxaritiria gia tin douleia sou....eimai xaroumeno pou to Hellenic agora einai se kala xeria..kai vlepo oti i veltiosi pou epeferes einai simantiki....opote an kai i psifos einai krifi that sou po oti den metaniosa pou se psifisa
Old December 12th, 2007, 03:10 PM   #107
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Χεχε, σε ευχαριστώ ELLIN, δεν αναφερόμουν σε εσένα με τη λέξη αυτή προφανώς. Αλλά ρε συ τι μυστική? Ανοικτή ήταν η ψηφοφορία . Σε ευχαριστώ για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης σου πάντως.

TALLATHENS
Old December 13th, 2007, 02:20 AM   #108
ELLIN
MOLON LAVE

ELLIN's Avatar

Quote:
Χεχε, σε ευχαριστώ ELLIN, δεν αναφερόμουν σε εσένα με τη λέξη αυτή προφανώς. Αλλά ρε συ τι μυστική? Ανοικτή ήταν η ψηφοφορία . Σε ευχαριστώ για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης σου πάντως.
Mistiki me tin enoia oti den fenotan pios psifizei poion.....
i fenotan??
Old December 13th, 2007, 11:19 AM   #109
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Φαινόταν, φαινόταν. Αφού τα είπαμε στους κανονισμούς.

Όσον αφορά τις προτάσεις για τη δομή της αγοράς είναι λίγο αργά για αλλαγές τώρα. Ας δούμε πως δουλεύει το σχήμα αυτό, και αν αποτύχει παταγωδώς το ξαναφτιάχνουμε. Αλλιώς κάνουμε διορθώσεις όπου πάσχει.

Επιπλέον, για τα banners. Έδωσα πλήρη ελευθερία στο Σάββα, να σχεδιάσει τα banners όπως πιστεύει ο ίδιος. Οι οδηγίες μου ήταν πολύ αδρές, ακριβώς γιατί δεν είμαι ειδικός στο θέμα. Αισθητικά, αποκλείεται να βρεθούν όλοι σύμφωνοι. Επειδή βλέπω ότι οι διαφωνίες δεν είναι κάθετες, δεν θα του ζητήσω να τα επανασχεδιάσει. Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε και ότι θέλουμε. Εθελοντικά το κάνει ο άνθρωπος.

TALLATHENS
Old December 13th, 2007, 11:28 AM   #110
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Ερώτημα, που τέθηκε από τον pilotos και απασχολεί και εμένα.
Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχει ένα thread για κάθε θέμα ή θα πρέπει οι χρήστες να είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν threads όποτε και όταν το επιθυμούν.

Για παράδειγμα, για τα Τρίκαλα υπάρχουν 3 threads. Πρέπει να τα κάνουμε merge? Όλες οι φωτογραφίες της Θεσσαλίας π.χ. θα πρέπει να μαζευθούν σε ένα thread?

Τι άλλο εξυπηρετεί αυτό εκτός από την οργάνωση? Πιθανότατα διευκολύνει επιπλέον το σχολιασμό.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Χρειάζομαι τα φώτα σας.

TALLATHENS
Old December 13th, 2007, 11:41 AM   #111
pilotos
καταχωρημένος χρήστης

pilotos's Avatar

Likes (Received): 1

Είμαι υπέρ της ένωσης κοινών θεμάτων, για τον απλούστατο λόγο της ευκολίας που αυτο προσφέρει στον αναγνώστη, άλλα και σε εμάς τους ίδιους, αφού βοηθάει και στο να μην ειπωθούν τα ιδια πράγματα πολλές φορές.
Βέβαια οταν λέω "κοινά θέματα" εννοώ απολύτως ίδια, και όχι απλά όμοια ή εξαρτημένα.
pilotos no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2007, 12:37 PM   #112
krainer
Registered User

krainer's Avatar

Απ'τν αλλή όμως μπορεί να υπάρξει σύγχυση και μη συνοχή αν ενωθούν δύο ή παραπάνω διαφορετικά threads. Δεν μπορώ βέβαια να είμαι απόλυτος, πρέπει πρώτα να δω πως θα γίνει. Εγώ λέω σε αρχική φάση μα ενωθούν μερικές χτυπητές περιπτώσεις, κατά την άποψή μου σε αυτήν την κατηγορία θα έπεφταν και τα threads:
The Streets of Athens, Greece(http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=531188) και Athens photo thread (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=232402). Δεν έχω καταλάβει τη διαφορά αυτών των δύο threads.

P.S. Καλό θα ήταν απο εδώ και πέρα να υπάρξει παρότρυνση να μην ανοίγονται δύο διαφορετικά threads με ίδιο ή πολύ παρόμοιο θέμα και σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο να τερματίζονται για να μην υπάρχουν μπερδέματα.

Last edited by krainer; December 13th, 2007 at 12:53 PM.
krainer no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2007, 03:58 PM   #113
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείτε. Έκανα κάποιες δοκιμές με παλαιότερα thread που είναι ανενεργά. Οι υπόλοιποι τι πιστεύουν επί του θέματος?

Επιπλέον, πώς σας φαίνεται αυτή η κατηγοριοποίηση σε κάθε section - πριν ξεκινήσω και με τα υπόλοιπα:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=557270

TALLATHENS
Old December 13th, 2007, 05:59 PM   #114
ellis896

ellis896's Avatar

gia ta banners itan ena suggestion,oxi na allaxtoun!
oso gia to thema me ta themata,giati den kanoume topics i kati me ta gewgrafika diamerismata tis xwras?

Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχει ένα thread για κάθε θέμα ή θα πρέπει οι χρήστες να είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν threads όποτε και όταν το επιθυμούν.

Για παράδειγμα, για τα Τρίκαλα υπάρχουν 3 threads. Πρέπει να τα κάνουμε merge? Όλες οι φωτογραφίες της Θεσσαλίας π.χ. θα πρέπει να μαζευθούν σε ένα thread?

px an iparxei topic tis Thessalias,poleis,xwria kai ta sinafi pou vriskontai sto gewgrafiko diamerisma tis Thessalias mporoun na mpoun ekei.Gia Iwannina kai alla xwria kai ta sxetika mporoun na mpoun se topic i kati me onoma ipirotiki ellada i ipiros.
fisika opos exw pei afto einai suggestion kai oxi allagi i tpt tetoio!
mia skepsi mono

Old December 13th, 2007, 07:15 PM   #115
pilotos
καταχωρημένος χρήστης

pilotos's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείτε. Έκανα κάποιες δοκιμές με παλαιότερα thread που είναι ανενεργά. Οι υπόλοιποι τι πιστεύουν επί του θέματος?

Επιπλέον, πώς σας φαίνεται αυτή η κατηγοριοποίηση σε κάθε section - πριν ξεκινήσω και με τα υπόλοιπα:

Πολύ καλή και αυτή η πρόσθεση επιπλέον ευρετηρίου-οδηγού σε κάθε ενότητα, απλά θα προστεθούν αρκετά ακόμα στοιχεία, κατά τα άλλα εξαιρετική !
pilotos no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2007, 07:52 PM   #116
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Οκ, νομίζω είναι γενικά σωστή η άποψη σας να υπάρχει ένα θέμα για κάθε πόλη/περιοχή ώστε να μην γίνεται χαμός και να συγκεντρώνεται καλύτερα το υλικό.

Αν κάποιος όμως έχει βγάλει προσωπικές φωτογραφίες, μπορεί να φτιάξει αυτόνομο thread στο section Art & Photography και να τις τοποθετήσει και στο "επίσημο" thread της πόλης αν επιθυμεί. Όποια threads είναι φωτογραφικά τα μεταφέρω στο Art και αφήνω μόνιμο redirect στο αντίστοιχο γεωγραφικό section για να μη χάνεται η συνοχή.

Γενικά θα είμαι όμως ελαστικός. Δηλαδή, αν κάποιος φτιάξει thread για ένα συγκεκριμένο σημείο, κτίριο, στοιχείο μιας πόλης/περιοχής θα το αφήνω ανοικτό. Για παράδειγμα το thread Τεχνόπολις/Ηράκλειο, δεν θα συγχωνευθεί με την πόλη του Ηρακλείου.

Το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα είναι το εξής. Ενώνοντας παλιά threads πόλεων έχουν χαθεί πολλές φωτογραφίες. To merging γίνεται πάντα χρονολογικά και αυτό δείχνει λίγο άσχημο στις πρώτες σελίδες. Ίσως θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε ορισμένα threads. Απλά λυπάμαι τον κόπο που έχουν ρίξει ορισμένα παλαιότερα μέλη.

TALLATHENS
Old December 13th, 2007, 10:38 PM   #117
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

Ετελείωσα σύντεκνοι με τις 4 γεωγραφικές περιοχές της χώρας
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=557273
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=557272
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=557268

Βλέπω ότι υπάρχει πολύ χώρος για καινούργια threads και εξορμήσεις. Ειδικά Κρήτη, Ήπειρος που είναι απο τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της χώρας είναι σχεδόν άδειες. Πολλές πόλεις από όλα τα μέρη δεν έχουν καν μια φωτογραφία.

Αν έχετε δικές σας είναι καλοδεχούμενες ασφαλώς.
Αλλιώς flickr, deviantart, pbase και ότι άλλο γνωρίζετε.

Εξορμήστε!!!

TALLATHENS
Old December 13th, 2007, 11:17 PM   #118
ELLIN
MOLON LAVE

ELLIN's Avatar

Quote:

Τι άλλο εξυπηρετεί αυτό εκτός από την οργάνωση? Πιθανότατα διευκολύνει επιπλέον το σχολιασμό.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Χρειάζομαι τα φώτα σας.
Sosta egine enopioisi....iperoxi douleia o savas

Last edited by ELLIN; December 13th, 2007 at 11:25 PM.
ELLIN no está en línea   Reply With Quote
Old December 14th, 2007, 02:37 AM   #119
Skaros
Registered User

Skaros's Avatar

Bravo metro η αγορά έγινε αγνώριστη!
Βy the way , is there any image policy? I mean i notice that some users insist of posting non-resized images (huge resolution) and some of us (including me) have problems cause we dont have a huge >21 in. screen.
Metro i dont know if is would be possible to make an announcement and advice the dear coforumers do be a bit carefull before posting and resize their photos.
I would propose a 1024x768 max .
Old December 14th, 2007, 05:00 PM   #120
MetroGuardian
Registered User

MetroGuardian's Avatar

You are right Skaros.

Try not to put images larger than 1024x768 (the size of an average screen), except in very special cases (panoramic) and requests. Resize your pictures, or link to very large images.

(I will create a special section with such technicalities about the forum, also what to post and where)

TALLATHENS

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules