daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Infrastructure & Transport

Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility

Reply

Thread Tools Display Modes
Old November 21st, 2011, 04:32 PM   #5901
alecu26
Registered User

Likes (Received): 128

Quote:
Originally Posted by horeaa View Post
Stiu ca s-a discutat mult aici despre tipul nodurilor rutiere, dar eu nu sunt convins de argumentele aduse pentru multe dintre nodurile construite acum pe A3 si nu numai.

Am circulat mult in europa si din experianta mea prefer de departe tipul asta de nod cu un drum gen DN15, care in Anglia is foarte populare:
Map Link

Avantaje:
1. Nu poate fi mult mai scump de construit decat altele (tot doua poduri, iar bretele mult mai scurte) - nu sunt inginer, dar eu zic ca ar trebui sa fie mai ieftin decat un nod ca cel de la Luna
2. Foarte placut si economic pt soferi: urci la iesirea de pe autostrada (la multe aproape nu trebuie sa franezi pana dai de sensul giratoriu), cobori la intrare pe autostrada (foarte usor de ajuns la viteza de autostrata pe distanta scurta).
3. Te poti intoarce/continua foarte usor si intuitiv daca ai gresit iesirea
4. Nu te invarti de ametesti pe diferite bretele de access (multe cu dublu sens unde daca ii un accident blocheaza tot accessul la autostrada - cum s-a intamplat deja la Gilau).

Singurul dezavantaj care il vad ii ca nu poti avea usor gherete de taxa, argument care in ziua de azi n-ar trebui sa mai conteze asa mult. Exista metode mai moderne de colectare a taxelor si tehnologie mai avansata, ca de exemplu bazat pe GPS (asta daca se doreste taxarea pe km), altfel un sistem ca cel din Ungaria ii suficient.

Redeschid subiectul in speranta ca nu-i inca tarziu pentru tronsoanele neincepute de pe A3 sa se schimbe design-ul.
are limitarile lui acesta si se blocheaza destul de repede cand trece traficul. Intradevar...are o capacitate mai mare decat cel mai simplu si mai ieftin interchange...cel in forma de romb (diamond interchange). Asta din cauza ca un sens giratoriu mai mare lucreaza mai bine decat 2 mai mici. Ceva de genul asta vom avea pe A4 la Poiana.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old November 21st, 2011, 05:00 PM   #5902
horeaa
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by alecu26 View Post
are limitarile lui acesta si se blocheaza destul de repede cand trece traficul. Intradevar...are o capacitate mai mare decat cel mai simplu si mai ieftin interchange...cel in forma de romb (diamond interchange). Asta din cauza ca un sens giratoriu mai mare lucreaza mai bine decat 2 mai mici. Ceva de genul asta vom avea pe A4 la Poiana.
Nu contest limitarile, eu vorbeam in contextul traficului gen DN15 dupa terminarea autostrazii (in principal doar local), nu prea vad logica in alegerea nodului gen trompeta cu un sens giratoriu mic in detrimentul celui propus de mine. Pe langa capacitate, ar trebui sa existe si argumentul cat ii de usor pentru un sofer de inteles? Nodurile cu sens giratoriu mare is foarte simple si logice.

Daca traficul creste se poate modifica la ceva de genul:

Map link

dar imi dau seama ca si costurile de executie la cel de mai sus is mult mai mari avand un nivel in plus Oricum, costurile ar fi justificate daca traficul creste asa mult.
horeaa no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 06:33 PM   #5903
emilul
securistofob

emilul's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasilesilion View Post
Nepotul lui Becali și I. Negoiță au fost expropriați: pot începe lucrările la autostrada București-Ploiești

Sursa: b365.ro
excelent, chiar asteptam stirea asta, dar ce inseamna o banda pe sens in plus...adica cate 2 pe sens? oare or face un nod adevarat acuma sau tot porcaria aia cu 2 giratorii?

bai cata energie pentru 200.000 de euro mah nene, jumate din cat a sifonat ridzi la costinesti...ce de circ...nici nu se dadeau doi functionari din pat jos daca era spaga...dara pentru teren.
Quote:
Printre expropriaţii despăgubiţi de stat se numără Lucian Becali şi Ionuţ Negoiţă, care au primit 55.000 de euro pentru 8.000 de metri pătraţi şi, respectiv, 150.000 de euro, pentru 7.500 de metri pătraţi.
cica s-a umplut Negoita si Becali de bani...pai astia nu au luat decat 10%.
Quote:
În total, statul a dat 10 milioane de lei pe exproprieri. Autorităţile spun că vor termina tronsonul dintre Capitală şi centură până pe 5 octombrie 2012.
"Şi cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spaţiului ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui William Gabriel Brânză." Magda Jianu, Profesor Universitatea Bucuresti, Director in MEN.

Last edited by emilul; November 21st, 2011 at 06:42 PM.
emilul no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 06:44 PM   #5904
andrei_d
Registered User

andrei_d's Avatar

Likes (Received): 29

Va fi o autostrada de 3+3 benzi pe sens. Asa era prevazuta de la inceput sa fie pana la Moara Vlasiei (daca o sa masori pe google earth latimea autostrazii o sa constati ca acolo incap mai mult de 2 benzi pe sens). Pe urma compari latimea de pe Bucuresti-Moara Vlasiei cu latimea pe care o are de exemplu A2 sau A3 si o sa-ti dai seama
andrei_d no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 08:04 PM   #5905
delacroix
Registered User

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by Baiazid View Post
Eu zic ca mai bine facem cumva si nu le mai dam carnete celor care gandesc asa ca tine.

Ia zi, in Germania, A8 pe sectorul Muenchen - Salzburg se pune ca e autostrada? Ca-i la poalele Alpilor si este predispusa la ceata, mai ales toamna si iarna. Si ce sa vezi, pe zecile de panouri de semnalizare, cand e ceata apare frecevent reducere de viteza la 60 km/h si in unele sectoare mai periculoase chiar restrictie de 40 km/h. Si asta pe o autostrada unde in conditii normale ai voie sa-i "dai blana". In logica ta, zic sa-i sunam pe nemti sa le spunem c-au construit degeaba bucata aia de A8 si sa le spunem s-o demoleze.

Autostrada nu inseamna viteza "no matter what". Sunt conditii meteorologice care te obliga la viteza redusa. Nu o vesnicie, ci numai vreo doua-cinci-zece-douazeci de zile pe an. Tinand cont ca anul are 365 de zile (oops, mai iau un Nobel), zic eu ca merita sa construiesti autostrada, chiar daca uneori esti nevoit sa mergi cu maxm 60 km/h pe ea.
Inca o data trebuie sa-ti dau dreptate. Adica in chestia cu "poalele Alpilor". Mai ales ca si tu m-ai aprobat:TREBUIE RESTRICTII DE VITEZA.
PS. Daca ar fi dupa mine Nobelul ar fi in buzunarul tau. Numai la literatura.
delacroix no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 08:12 PM   #5906
Baiazid
Registered User

Baiazid's Avatar

Likes (Received): 360

Quote:
Originally Posted by delacroix View Post
Inca o data trebuie sa-ti dau dreptate. Adica in chestia cu "poalele Alpilor". Mai ales ca si tu m-ai aprobat:TREBUIE RESTRICTII DE VITEZA.
PS. Daca ar fi dupa mine Nobelul ar fi in buzunarul tau. Numai la literatura.
Desi-mi vorbesti pe inteles / Eu nu te pot pricepe

PS. Pe ceata densa si rece, toamna, la temperaturi sub 3 grade, viteza maxima recomandata este 60 km/h. Asta in caz ca nu mai tii minte despre ce vorbim.
Baiazid no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 08:13 PM   #5907
delacroix
Registered User

Quote:
Nu contest limitarile, eu vorbeam in contextul traficului gen DN15 dupa terminarea autostrazii (in principal doar local), nu prea vad logica in alegerea nodului gen trompeta cu un sens giratoriu mic in detrimentul celui propus de mine. Pe langa capacitate, ar trebui sa existe si argumentul cat ii de usor pentru un sofer de inteles? Nodurile cu sens giratoriu mare is foarte simple si logice.

Daca traficul creste se poate modifica la ceva de genul:

Map link

dar imi dau seama ca si costurile de executie la cel de mai sus is mult mai mari avand un nivel in plus Oricum, costurile ar fi justificate daca traficul creste asa mult.
La chetani nu se poate: AT si DN15(E60) merg aproape paralel. la Iernut s-ar putea dar nu cred ca se va face asa ceva: Nodul deserveste DN15 dar intersectia e cu DN14A
Old November 21st, 2011, 08:48 PM   #5908
hentz
Registered User

hentz's Avatar

Likes (Received): 47

Quote:
Desi-mi vorbesti pe inteles / Eu nu te pot pricepe

PS. Pe ceata densa si rece, toamna, la temperaturi sub 3 grade, viteza maxima recomandata este 60 km/h. Asta in caz ca nu mai tii minte despre ce vorbim.
mai usor cu mesajul subliminal, ca o sa iei nobelul la mai multe categorii
hentz está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 09:31 PM   #5909
horeaa
Registered User

Quote:
La chetani nu se poate: AT si DN15(E60) merg aproape paralel. la Iernut s-ar putea dar nu cred ca se va face asa ceva: Nodul deserveste DN15 dar intersectia e cu DN14A
Daca nodul la Chetani ii unde cred eu ca ii (adica pe platoul de dupa dealul cum iesi din Chetani spre Ludus) atunci AT va intersecta DN15 la un unghi de aproape 90 grade. Cam asa ar trebui sa vina:

Old November 21st, 2011, 09:48 PM   #5910
delacroix
Registered User

Quote:
Daca nodul la Chetani ii unde cred eu ca ii (adica pe platoul de dupa dealul cum iesi din Chetani spre Ludus) atunci AT va intersecta DN15 la un unghi de aproape 90 grade. Cam asa ar trebui sa vina:

Daca asa e cred ca AT va trece peste DN.
Old November 21st, 2011, 11:19 PM   #5911
vancouverro
Registered User

vancouverro's Avatar

Likes (Received): 397

Quote:
Eu zic ca mai bine facem cumva si nu le mai dam carnete celor care gandesc asa ca tine.

Ia zi, in Germania, A8 pe sectorul Muenchen - Salzburg se pune ca e autostrada? Ca-i la poalele Alpilor si este predispusa la ceata, mai ales toamna si iarna. Si ce sa vezi, pe zecile de panouri de semnalizare, cand e ceata apare frecevent reducere de viteza la 60 km/h si in unele sectoare mai periculoase chiar restrictie de 40 km/h. Si asta pe o autostrada unde in conditii normale ai voie sa-i "dai blana". In logica ta, zic sa-i sunam pe nemti sa le spunem c-au construit degeaba bucata aia de A8 si sa le spunem s-o demoleze.

Autostrada nu inseamna viteza "no matter what". Sunt conditii meteorologice care te obliga la viteza redusa. Nu o vesnicie, ci numai vreo doua-cinci-zece-douazeci de zile pe an. Tinand cont ca anul are 365 de zile (oops, mai iau un Nobel), zic eu ca merita sa construiesti autostrada, chiar daca uneori esti nevoit sa mergi cu maxm 60 km/h pe ea.
Confirm cele spuse de Baiazid. In Germania exact asa se procedeaza, cu restrictii draconice in conditii dificile de iarna.

De exemplu pe timp de ceasa densa, la vizibilitatea sub 50m, viteza maxima de circulatie este de 50km/h, reglementata prin codul rutier.
Cum anume vedem ca vizibilitatea e sub 50m? Foarte simplu: In Germania pe margine sunt amplasate niste benzi reflectorizante (stâlpisori de 50 cm inaltime) din 50 in 50 de metri, de obicei pe partea dreapta a autostrazii. Daca avem dificultati in a vedea doua astfel de benzi concomitent, inseamna ca vizibilitatea e spre 50m. Atunici SI NUMAI ATUNCI trebuie aprinse farurile de ceata. IAR CINE ARE APRINSE FARURILE DE CEATA NU ARE VOIE SA CIRCULE CU MAI MULT DE 50km/h. (atentie: în Austria sunt alte reguli, acolo este permisa aprinderea farurilor de ceata la cel mai mic semn de ceata, si trebuie stinse numai când ceata dispare de tot)

In România insa se pare ca BIZONII n-au auzit de PUTEREA NATURII si au impresia ca ei sunt la putere. Au impresia ca omul poate stapâni fenomene meteo extreme cum ar fi ceata densa, vânt puternic, ninsoare puternica.
Old November 22nd, 2011, 09:16 AM   #5912
ciprebbe
Registered User

ciprebbe's Avatar

Likes (Received): 9

Quote:
din ce am vazut pe ceva plan mai vechi nu trece pe platoul acela ci trece chiar inainte de dealul de la iesirea din Chetani, aproape de calea ferata. Acolo e si mai putin loc. Ar fi fot frumos sa fie acolo unde zici, dar atunci au de urcat pe platou (dinspre Campia Turzii)si apoi de coborat spre albia muresului si la coborare ar trebui sa faca un viaduct(trebuie sa traverseze si calea ferata si muresul).
Nu stiu daca aceasta va fi locatia finala (stiu ca pe cel cu dezmembrarile de acolo din zona nu l-au lasat sa se extinda spre deal ca vinea bechtel-ul pe vremea aia ).E intradevar mai ok zona mentionata de tine unde si vizibilitatea e mult mai buna pe cateva sute de m in ambele directii pe E60 si ar fi loc de orice acolo.
ciprebbe no está en línea   Reply With Quote
Old November 22nd, 2011, 10:46 AM   #5913
horeaa
Registered User

Quote:
Originally Posted by ciprebbe View Post
din ce am vazut pe ceva plan mai vechi nu trece pe platoul acela ci trece chiar inainte de dealul de la iesirea din Chetani, aproape de calea ferata. Acolo e si mai putin loc. Ar fi fot frumos sa fie acolo unde zici, dar atunci au de urcat pe platou (dinspre Campia Turzii)si apoi de coborat spre albia muresului si la coborare ar trebui sa faca un viaduct(trebuie sa traverseze si calea ferata si muresul).
Nu stiu daca aceasta va fi locatia finala (stiu ca pe cel cu dezmembrarile de acolo din zona nu l-au lasat sa se extinda spre deal ca vinea bechtel-ul pe vremea aia ).E intradevar mai ok zona mentionata de tine unde si vizibilitatea e mult mai buna pe cateva sute de m in ambele directii pe E60 si ar fi loc de orice acolo.
Posibil sa fie unde zici tu, eu nu m-am gandit ca o s-o inghesuie intre Chetani si deal, dar nu m-ar mira.
Oricum daca ii asa aproape de deal un nod ca si cel propus de mine ar fi mai simplu de realizat deoarece DN15 (E60) ii ridicata deja in partea dinspre deal, tot ceea ce trebuie sa faca ii s-o ridice inainte de AT, asta ar trebui sa vina imediat dupa curba la stanga cand te desparti de calea ferata. Cam asa:

Map Link
Old November 22nd, 2011, 10:49 AM   #5914
emilul
securistofob

emilul's Avatar

bah domnilor, nu ar fi mai normal sa discutai de noduri si de utilizarea autostrazilor pe topicul Motorways...unde se discuta de Valea Jiului acuma?

intreb...nu dau report.
"Şi cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spaţiului ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui William Gabriel Brânză." Magda Jianu, Profesor Universitatea Bucuresti, Director in MEN.
Old November 22nd, 2011, 10:57 AM   #5915
delacroix
Registered User

Quote:
Originally Posted by emilul View Post
bah domnilor, nu ar fi mai normal sa discutai de noduri si de utilizarea autostrazilor pe topicul Motorways...unde se discuta de Valea Jiului acuma?

intreb...nu dau report.
Corect! Si pe A3 sa dicutam de starea vremii. Ca pe A1 se dicuta politichie.
Old November 22nd, 2011, 11:00 AM   #5916
horeaa
Registered User

Quote:
Originally Posted by emilul View Post

intreb...nu dau report.
Pai putem discuta si acolo, dar daca ii un nod specific A3, nu ar fi normal sa fie discutat in thread-ul A3? Suntem oricum mult mai la subiect decat alte discutii ca de exemplu cele legate de restrictii de viteza pe timp de iarna
Old November 22nd, 2011, 11:04 AM   #5917
delacroix
Registered User

Quote:
Cam asa:

Map Link
Crezi ca merita investitia? Ce trafic va fi pe E 60(Iernut-Luna) dupa definitivarea sectorului de AT TGM-CT ? Cine va folosi "giratoriul"? Merita sa vi din Ludus sa intri pe At la chetani si sa te intorci la Iernut?
Old November 22nd, 2011, 11:19 AM   #5918
emilul
securistofob

emilul's Avatar

am discutat prea mult de starea vremii...sper ca s-a lamurit, mai ales ca s-a inchis si autostrada...ar fi vrmea pe A3 sa discutam de extinderea A3 de la CB la Bucuresti de exemplu care e stirea anului dupa rezilierea contractului cu Bechtel.

Oricum, nu cred sa ii doara la basca de cum vedem noi nodurile...ei tot giratorii stiu sa faca si la ce trafic e pe A3 nu am auzit sa li se infunde. Si nu e mare mister...de unde sa vina masini pe A3....de pe DN1,...care un drum cu o banda pe sens? Cat despre orasele celea nici nu merita sa vorbim de nod pana nu au macar o centura...singurele noduri ar trebui sa fie cu expresul care face conexiunea la CIV (naiba stie cand l-or face) si cu autostrada care merge la Iasi (si aia la fel)...si poate cu centurile Brasov, Cluj si Tg. Mures, dar cand o fi cazul sa aiba si astea niste centuri la doua benzi ne gandim...pana atunci niste giratorii pe DN1 o sa sa isi faca treaba.

Last edited by emilul; November 22nd, 2011 at 11:30 AM.
Old November 22nd, 2011, 11:19 AM   #5919
horeaa
Registered User

Quote:
Crezi ca merita investitia? Ce trafic va fi pe E 60(Iernut-Luna) dupa definitivarea sectorului de AT TGM-CT ?
Pai ceva nod trebuie sa se faca Traficul nu cred ca o sa fie mare, chiar mic zic eu. Argumentul meu (explicat si mai sus) ii ca nu vad de ce ar fi mai scump decat unul tip trompeta si sens giratoriu mic la E60, tot doua poduri peste autostrada ai. In plus, bretelele aditionale ar trebui sa fie mai scurte si mai compacte, daca te uiti la cel de la Luna ii mult asfalt in plus (implicit mai mult teren de expropriat) pana intri pe autostrada. Parere personala: cel de la Luna ar trebui sa coste mai mult decat cel propus de mine si ii de 5 ori mai urat si mai nepractic (avantajele explicate in primul meu post).
Old November 22nd, 2011, 11:29 AM   #5920
delacroix
Registered User

Quote:
Pai ceva nod trebuie sa se faca Traficul nu cred ca o sa fie mare, chiar mic zic eu. Argumentul meu (explicat si mai sus) ii ca nu vad de ce ar fi mai scump decat unul tip trompeta si sens giratoriu mic la E60, tot doua poduri peste autostrada ai. In plus, bretelele aditionale ar trebui sa fie mai scurte si mai compacte, daca te uiti la cel de la Luna ii mult asfalt in plus (implicit mai mult teren de expropriat) pana intri pe autostrada. Parere personala: cel de la Luna ar trebui sa coste mai mult decat cel propus de mine si ii de 5 ori mai urat si mai nepractic (avantajele explicate in primul meu post).
parerea mea e ca 4 bretele(2 intrare, 2 iesire) ar fi suficiente. Celelate ar pentru intoarceri. Pentru directia Ludus TGM se poate face un acces la intersectia cu 107G.

Reply

Tags
autostrada, motorways, romania, transylvania, u/c

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules