daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Infrastructure

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old September 5th, 2011, 07:58 PM   #1441
Reaktor
Registered User

Reaktor's Avatar

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by isidor View Post
opat len suchy clanok, pre nezasvateneho ktory si precita len titulok to vyznie ako najlepsie pozitivne spravy.
opat ziadna zmienka o problemoch na letisku atd.

inac tu jedalsi clanok mierne off topic:

http://www.airportkosice.sk/c/portal...le_version=1.0

O atlantskom letisku ktory sa konci takto :
No a keď si podelíte počet cestujúcich, ktorí za minulý rok prešli týmto letiskom, počtom dní v roku, tak dôjdete k záveru, že denne prejde letiskom v priemere okolo 245 tisíc cestujúcich, teda približne toľko, koľko obyvateľov majú Košice.

Autor mohol byt charakter a kludne to mohol zakoncit ze letiskom v atlante prejde za jeden den tolko pasazierov kolko prejde kosickym za jeden rok!! ;-)

Last edited by Reaktor; September 5th, 2011 at 08:16 PM.
Reaktor no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 6th, 2011, 01:18 AM   #1442
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

Likes (Received): 14

Zrejme to ostava na samostatnu iniciativu, lebo nejak sa to tu nerozhybalo .... či? Keby sa spojilo viac ludia aj odtialto ... mohlo by to inak vyzerat ...
KOSICE | European Capital of Culture 2013

Tam niekde, vo veľkej kotline sa rozprestiera od východu na západ do šíravy a od severu na juh do diaľavy.
Tam národy a náboženstvá nachádzajú mier a tvoria bohatú históriu a kultúru. (Košice)
metropoly_sk no está en línea   Reply With Quote
Old September 6th, 2011, 01:14 PM   #1443
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Likes (Received): 34

Ako prvy krok by som bral i clanok na metropoly.sk...
Old September 6th, 2011, 01:30 PM   #1444
Reaktor
Registered User

Reaktor's Avatar

Napisal som list na fB stranku ministerstva dopravy. uvidime ci nam odpovedia. Ak neodpovedia. bude nasledovat oficialny list.
A aj na ine miesta, letisko Kosice, Vieden, takisto z toh mozeme urobit ako otvoreny list ktori nechame kolovat po FB.

https://www.facebook.com/ministerstvo.dopravy

https://www.facebook.com/group.php?g...2192506&v=wall
Old September 6th, 2011, 05:05 PM   #1445
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
Ako prvy krok by som bral i clanok na metropoly.sk...
100 bodov ... potrebujem ale nazbierat material ... pomozete?

Tam niekde, vo veľkej kotline sa rozprestiera od východu na západ do šíravy a od severu na juh do diaľavy.
Tam národy a náboženstvá nachádzajú mier a tvoria bohatú históriu a kultúru. (Košice)
Old September 6th, 2011, 08:49 PM   #1446
The810
Registered User

Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by Reaktor View Post
the810 zjavne nie je Kosican a s vychodnym slovenskom nema nic spolocne, tak jeho reakciu by som bral ako flame, respektive reakciuu niekoho kto nie je vobec znaly pomerov.uz to tu bolo x krat rozoberane,z e linky do anglicka, respektiva irska, alebo nejakych spanielkych destinacii by sa kludne uzivili. nehovoriac inych metropolach. tam nie je o com
Myslim ze to ci mam s vychodnym Slovenskom nieco spolocne je absolutne irelevantne. Alebo ked tak pozitivne, lebo sa na to dokazem pozriet bez emocii.

KSC linky do UK a Irska mozno uzivi, ale to je tak vsekto. Aj tie linky su otazne, lebo sice sa lietadlo da naplnit, ale je tam brutalne malo ludi ochotnych zaplatit normalnu cenu letenky, nie 50 EUR.

EDIT: A ta FB stranka dokazuje ako mimo realitu je. Jednak za 100 EUR je na BTS spiatocka (a je to dobra cena) a dalej uvadzanie cien do PRG a VIE ked VOBEC NIKTO nepredpoklada ze niekto bude tieto trasy lietat (to su feedre) je manipulacia jak hovado, alebo (pravdepodobnejsie) neznalost pomerov. Ceny do UK urcite nie su premrstene u Austrianu, ale stranka opat nadherne dokazuje ze existuje kopu ludi co by lietali, ale maximalne za 50 EUR co nie je normalna cena letenky.
The810 no está en línea   Reply With Quote
Old September 6th, 2011, 10:08 PM   #1447
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

no samozrejme k letisku patri primerany marketing .... pokial by sa marketing zvladol .... tak ta spadova oblast aku Kosice maju by sa dala vyuzit velmi kvalitne ....

Old September 7th, 2011, 12:43 AM   #1448
isidor
Unregistered user

isidor's Avatar

Likes (Received): 2

Dobry zaciatok ;-)
Quote:
Do egyptskej Hurgady, tureckej Antalye, tuniského Monastiru, na grécky Rodos, či do ďalších dovolenkových destinácií sa už budúci rok z Košíc lietať nebude. Letecká spoločnosť Travel Service poskytujúca charterové lety slovenským cestovkám sa rozhodla odstúpiť od zmluvy s košickým letiskom. Dôvod je podľa nej „nenažratosť“ manažmentu letiska, ktorého poplatky sú až o vyše polovicu vyššie než v Prahe alebo Bratislave. Podľa prepočtov denníka SME z roka 2009 sú poplatky dokonca vyššie než v materskej Viedni alebo Budapešti.
korzar: Z Košíc sa už k moru nedostaneme
Quote:
Člen Dozornej rady (DR) letiska Peter Pihorňa (SaS) má zo vzniknutej situácie rozpačité pocity. „Na poslednej DR som sa ako prvú vec pýtal manažmentu, aké sú ceny za naše služby v porovnaní s okolitou konkurenciou. Pán predseda Michael Höferer mi na to odpovedal, že služby košického letiska sú možno drahšie, ale konkurencia nedokáže zabezpečiť rovnakú kvalitu ako my.
isidor no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 01:34 AM   #1449
maximi0804
Registered User

maximi0804's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by isidor View Post
Dobry zaciatok ;-)

korzar: Z Košíc sa už k moru nedostaneme
Co preboha ma na mysli tou "kvalitou v porovnani s konkurenciou"!!!!!!!!!
maximi0804 no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 02:03 AM   #1450
DrX
Registered User

No myslim, ze TravelService len muti vodu, lebo chce vyjednat lepsie podmienky. Ako vidime, vytazenost kosickeho letiska rastie, a to ako u jedineho letiska na Slovensku, a zaroven pri udrziavani ziskovosti. Takze zas az tak velmi by som si na manazment hubu nepustal.

TravelService je dnes de facto monopolny charterovy dopravca na Slovensku, tak chce vyskakovat. Uvidime, ako to dopadne. Svojim sposobom, ak by sa nas protimonopolny urad cinil, mohol by TravelServicu nariadit rozdelenie na niekolko spolocnosti (kedze ma 90% truhu). Na druhej strane, KSC je teoreticky monopolom na vychode, ale v realite ma konkurenciu v BUD/KRK/RZE (+ slovensku sranda-konkurenciu v TAT, BTS a Sliaci). Takze kazdy si moze vybrat.

Myslim, ze je dobre, ze Travel Service trucuje. Moze to ale dopadnut aj tak, ze viedencania do Kosic dotiahnu aj flyNiki, a cesko-slovenske firmy budu v KE uplne odpisane.

Celkom zabava...
DrX no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 07:03 AM   #1451
rick123
Registered User

rick123's Avatar

Podla mna je to cele namierene na co najlacnejsi odpredaj zvysnej statnej casti. Insiu logiku to velmi nedava.
rick123 no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 09:24 AM   #1452
Ayran
trancer men

Ayran's Avatar

Likes (Received): 19

https://www.facebook.com/group.php?gid=111582782192506
uz je aj skupina na fb :P

SSC Košice
Ayran está en línea ahora   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 01:32 PM   #1453
Reaktor
Registered User

Reaktor's Avatar

rick123: tvoja uvaha ma nieco do seba. uvidime akosa to vyvinie, ale tento mldlo agonicky stav uz trva trosku pridlho.

Drx: aj ked sa Letisko KOsice javy ako sukromna firma ktorej hlavnou motivaciou je vytvarat zisk, v leteckej doprave to tak urcite nie je. navyse STAT( ktory zastupuje mna , teba a vsetkych obcanov SR) ma v tejto firme 34 % podiel co nie je zanedbatelna cast a ma dbat na to aby sa letecka doprava na slovensku rozvijala lebo je to vec VEREJNA, a nie umyselne utlmovala.
Ak stat dotuje zeleznice a autobusovu, dopravu moze aj letecku( tu si ale myslim ze toto nie je pripad Kosic. tam dotovat nic netreba tam jednoducho treba volu viedne dohodnut a otvorit sa a spolupracovat)

To ze vytvorili zisk 1.2 miliona absolutne nic neznamena. to ze ten zisk je o 40 percent nizsi v porovnani s minulym rokom to uz o nicom svedci a zdviha to varovny ukazovak!!! ( ak sa chces bavit o financnych ukazovateloch)
Vsetci ale vieme aka je strategia a situacia na kosickom letisku.

To ze vieden dosadi do KSC flyniki alebo nejaku inu spolocnost dufam ze si myslel ako nepodareny vtip. Ale ak nahodou si to myslel len trosku vazne, tak sa ta opytam kolko spolocnosti za poslednych 5 rokov VLASTNYM pricinenim pritiahlo letisko?
takze zbytocne nestras, letisko si robi co chce, ma vsetko najdrahsie, od sunkovych bagiet cez benzin a poplatky.
Old September 7th, 2011, 05:19 PM   #1454
DrX
Registered User

Reaktor:
letisko v strate je totálna slovenská anomália. Pozri sa kamkoľvek do zahraničia, a zistíš, že také tunelovanie štátných peňazí ako sa deje na BTS sa nedeje nikde inde. A vlastne celé to platíme len kvôli nejakej česko-slovenskej neznášanlivosti voči rakúšakom. Inak by už dávno existovala normálna sieť letísk VIE-BTS a nikto by nemusel do BTS nalievať milióny EUR.

Som si 100% istý, že keď skrachuje ČSA a DW a ak sa zdekuje Smart Wings, niekto nový do Košíc príde. To, ako Smart Wings aktuálne vyskakuje je úplne bežná politika. Robil to napr aj Ryanair, keď sa zdekoval z BUD a PRG. Čiže žiaden problém.

ps: z letiska Košice-východ sa začína lietať do Kieva:
planes.cz: 07.09.2011 12:37 | Do Užhorodu se vrací pravidelná letecká linka
Letiště v ukrajinském Užhorodu, přímo na hranicích se Slovenskem, bude spojeno pravidelnou osobní linkou s hlavním městem Kyjev (Borispol). Letecká společnost Pivdenni Avialinii (South Airlines) zahajuje denně lety od poloviny září, v Užhorodu bude nocovat: odlety Borispol 19:05, Užhorod 06:10. Jednosměrnou letenku prodává za 1520 hřiven (3150,- Kč), zpáteční za 2873 (6000,- Kč). V Saabu 340 budou i "byznysová" místa, zpáteční letenka v této třídě je za 3637 hřiven (7500 korun). Letecká společnost se sídlem v Oděse provozuje 2x týdně pravidelnou linku Oděsa - Simferopol - Doněck, v létě létala 1x týdně do Varny.
DrX no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 06:18 PM   #1455
The810
Registered User

Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by DrX View Post
Som si 100% istý, že keď skrachuje ČSA a DW a ak sa zdekuje Smart Wings, niekto nový do Košíc príde.
A preco by mali DW skrachovat?
The810 no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 07:06 PM   #1456
Reaktor
Registered User

Reaktor's Avatar

Drx, o situacii v BTS sa vyjadrovat nebudem, pretoze mi nie je uplne jasna. To ze rokovali s Ryanom o vytvoreni bazy a ryan tam mal otvorit dalsich neviem kolko destiancii a samozrejeme sa nedohodli o niecom svedci.

Pises ze ked skrachuje CSA a DW a travel service tak pridu dalsi.... Bozeeeeeee. ved je to chore!!!! ako tak mozes rozmyslat. Ved na to aby niekto mohol prist nemusi niekto iny skrachovat, a tak by to ani nemalo fungovat!!! a tak to ani nefunguje. to je zdeformovana situacia na KSC letisku.
a to ze niekto pride je len tvoj dohad. Podla toho ako sustruju rakusaci s kosicami, tam spokojne nechaju linku do Viedne a basta.
Old September 7th, 2011, 07:39 PM   #1457
rick123
Registered User

rick123's Avatar

Podla mna do toho vidime velmi malo. Kedysi tu bol niekto, kto mal interne info z letiska, kdeze je?

Moja teoria ma trhlinu v tom, ze netusim preco by im malo vadit to, ze stat tam ma tretinu.

A na buducorocne chartre sa urcite niekto najde, ved sezonu leto 2011 zatiahne DW , horsie to bude s Egyptom - tam sa bude lietat len ked bude fukat dobry vetrik, aby tam vrtulky doleteli, hehe alebo cestujuci dostanu kridelka a budu mavat, riesenia su rozne
Old September 8th, 2011, 12:30 PM   #1458
Cudzinec
Registered User

Cudzinec's Avatar

Likes (Received): 24

Pán predseda Michael Höferer mi na to odpovedal, že služby košického letiska sú možno drahšie, ale konkurencia nedokáže zabezpečiť rovnakú kvalitu ako my.

pane boze, aku kvalitu??? toho jedneho bufetiku a malickeho Souvenir shopu? Aku super kvalitu ponuka letisko posadkam? a cestujicim? a leteckym spolocnostam? a klientom General Aviation? ponuka nejake ubytovanie? meeting/congess centrum ? Waiting room? kutik pre rodiny s detmi? Co take super moze kosicke letisko v tom svojom mini terminaliku ponuknut? V lete horuco a tak akurat jedno velke a obycajne HO.NO!!!

Ved dokonca na letisko nevedie ani priama komunikacia z centra Kosic a musi sa obchadzat cez Peres! To musia zahran. cestujuci cumiet, ako sa povozia, pokial dorazia na letisko. A ze si tu uzasnu "sightseeing tour" samozrejme vo finale zaplatia!!!!

V porovnani s konkurenciou a pri zvazeni vsetkych parametrov mi vychadza, ze jedine co mozu Kosice ponuknut aby prilakali klientov, tak je co NAJNIZSIA CENA A ESTE S PORIADNOU ZLAVOU!!! A to manazment kosickeho letiska stale nechape a hraju sa na neviem co!!!!

Su to obycajny a hlupy chudaci!
Cudzinec no está en línea   Reply With Quote
Old September 8th, 2011, 01:26 PM   #1459
Reaktor
Registered User

Reaktor's Avatar

Idem pisat officialny list na prislusne miesta. Respektive uz ho mam prichystany, ale poziadal by som Vas o spolupracu a pomoc.
Napiste mi do SUKROMNEJ POSTY v odrazkach dovody negativa alebo nejake argumenty preco KSC nefunguje a co tam je zle. Mam ich spisanych dost, ale pre istotu nech je to kompletne, ak by som na nieco zabudol.
Od parkovania za 3 eura ako drop off, cez vysoke poplatky, ceny benzinu, nedotovania liniek zo strany statu... atd atd.
Viac hlav viac rozumu:-)
Dakujem
Old September 8th, 2011, 02:51 PM   #1460
rick123
Registered User

rick123's Avatar

Quote:
Originally Posted by Reaktor View Post
Idem pisat officialny list na prislusne miesta. Respektive uz ho mam prichystany, ale poziadal by som Vas o spolupracu a pomoc.
Napiste mi do SUKROMNEJ POSTY v odrazkach dovody negativa alebo nejake argumenty preco KSC nefunguje a co tam je zle. Mam ich spisanych dost, ale pre istotu nech je to kompletne, ak by som na nieco zabudol.
Od parkovania za 3 eura ako drop off, cez vysoke poplatky, ceny benzinu, nedotovania liniek zo strany statu... atd atd.
Viac hlav viac rozumu:-)
Dakujem
Fuha, tak preco to nefunguje to neviem, no prejavuje sa to prave tym, co tu vsetci spominame.

Nebudem pisat do PM, no pridal by som:
- webstranka
Naivne som im pisal pred par rokmi, ze preco nerobia nic so strankou, ze je rovnaka uz niekolko rokov. Najviac sa mi paci na webe ta anketa, ze ako sa vam paci nasa stranka (od moznosti vynikajuca az po dobra) .

Potom daj vediet ako to dopadlo . Pripadne ten list zverejni aj tu, preposli ho aj na nejake ministerstva .

Reply

Tags
airport, travel

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules