|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
![]() ![]() Evo već sam dal taj komentar u Cafeu .BTW mislim da ovo zaslužuje jedno poštenu cugu ... idemo naprijed
|
|
|
|
|
#62 |
|
Registered User
Likes (Received): 58
|
![]() Kaj vi mislite o ovome? Meni baš i nije nešto. A i lokacija je po meni totalni promašaj! Nije u Tkalči ali je zapravo njezin sastavni dio.
|
|
#63 |
|
SuperMod
|
lijepo! mislim da se "vrtovi" fino uklapaju
|
|
|
|
|
#64 |
|
Out of time
|
Ja sam se razočaral kak je na kraju ispalo... ova ciglena boja mi se nikak ne sviđa
... A i moderna arhitektura nije baš najjača strana ove građevine. Al kaj ćeš, neš mora valjda bit i prosjek, al nadam se da ćemo dočekati i dan kad će se napraviti nešto stvarno reprezentativno ...
|
|
|
|
|
#65 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Stvar ukusa , meni je boja super-volim toplije zemljane boje, dizaj futuristicki- vidjet cemo jos kak ce sve to leci kad bude kompletirano
![]() Uz Kaptol centar ,veliki napredak na Tkalci
|
|
#66 | |
|
Out of time
|
Quote:
. A na kraju krajeva tko kaže da se neće popraviti dojam kad ju završe jer ipak je malo nezahvalno sad davati ocjene na ovakav poludovršeni proizvod...
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
ljut sam ko ris! još me dodatno raspizdila današnja skupština i bandićevo polupismeno trkeljanje! |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
Ima li netko podataka o produženju nove Branimirove?
Koji je zapravo razlog tom suludom odgađanju i inerciji i kad se više planira nešto pokrenut??!? |
|
|
|
|
#73 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() ![]() ![]() Dobro rečeno
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
ZAGREB
Sanader: Preseljenje Vlade na Savu još aktualno Autor/izvor: Romana Dugandžija ZAGREB - "Ne znam nikoga tko je bio u Parizu a da ne priča o Seni ili u Londonu a da ne priča o Temzi ali znam puno ljiudi koji su bili u Zagrebu i ne pričaju o Savi. Za to je kriva naša prošlost kad su se razvijali drugi gradovi tadašnjih država, Budimpešta i Beograd, a sada trebamo pokrenuti taj projekt od plovnosti do Zagreba na Savi,“ rekao je premijer. Grad ne može živjeti po mjerama koje su donesene prije 60 godina, a mi ćemo to promijeniti. Nije prihvatljivo kriminalizirati privatne investitore i ovakvu antipoduzetničku klimu mi ne podržavamo, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju konferencije Razvitak Zagreba u organizaciji Gradskog poglavarstva i Hrvatskog inženjerskog saveza. Konferenciju je pozdravio i premijer Sanader koji je opet aktualizirao temu preseljena vlade i ministarstava u kompleks na obalama Save. „Ne znam nikoga tko je bio u Parizu a da ne priča o Seni ili u Londonu a da ne priča o Temzi ali znam puno ljiudi koji su bili u Zagrebu i ne pričaju o Savi. Za to je kriva naša prošlost kad su se razvijali drugi gradovi tadašnjih država, Budimpešta i Beograd, a sada trebamo pokrenuti taj projekt od plovnosti do Zagreba na Savi,“ rekao je Sanader. Dodao je kako će se o projektu ministrice Dropulić o preseljenju državne uprave na Savu još razmisliti. „Kad bi Vlada prodala sve te nekretnine u kojima su sada brojna ministartsva i uprave, to bi bilo jednak trošak kao gradnja kompleksa na Savi,“ izjavio je Sanader. ![]()
|
|
|
|
|
#76 |
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
Grad i Vlada osnivaju poduzeće za rijeku Savu
Autor/izvor: Romana Dugandžija Hrvatskoj nedotaje nadresorsko ministarstvo za prostor u kojem bi se rješevalo sve što ima veze s nekretninama, vlasničkim odnosima, planiranjem i koje bi bilo podređeno premijeru, smatra Dakić. Na današnjem kongresu Razvitak Zagreba, rijeka Sava nametnula se kao jedna od najvažnijih tema za koju će se čak osnovati i novo poduzeće. „Upravo smo s premijerom Sanaderom dogovorili da Grad Zagreb i Vlada formiraju poduzeće pod šifrom Sava koje će biti odgovorno za uređenje rijeke i sva pitanja vezana za Savu,“ izjavio je ovom prilikom Jure Radić predsjednik uprave IGH. Druga tema o kojoj će biti govora tijekom kongresa je željeznica, koja prema Radićevim riječima zauzima u Zagrebu više prostora nego što je potrebno. „Sutra ćemo biti u Europskoj Uniji ne samo politički nego i cestovno i željeznički, a Europa sad intenzivno gradi brze željezničke pruge,“ rekao je Radić. „Svi veliki gradovi imaju promet riješen u prometnim prstenovima. Mi trebamo autocestovni krug oko Zagreba koji će imati svoj sjeverni dio iznad Medvednice jer nije nužno da ulazite u Zagreb u Lučkom bez obzira u kojem smjeru išli,“ dodao je. Radić je i ovu priliku iskoristio kako bi spomenuo da je Zagrebu neophodna gradnja metroa. „Uvjeren sam da je to projekt u koji treba krenuti. Ako me pitate koliko to će to koštati, ja vam kažem ove godine 20 milijuna kuna za projektiranje, a sljedeće 50 milijuna. Budimpešta gradi svoju četvrtu liniju i gradi se korak po korak, a to isto čeka i Zagreb. Njih gradnja jednog kilometra željeznice ispod Dunava košta 100 milijuna eura, i gradi se kilometar po kilometar.“ Slavko Dakić istaknuo je kako Europa ne poznaje više ovakve planove kakvi se donose u Zagrebu. „Beč i Bratislava koji su udaljeni 60 kilometara zajedno profiliraju svoj razvoj, planiraju se regionalni sklopovi kakvih bi u Hrvatskoj moglo biti četiri. Mi neprestano mijenjamo institucionalni susatav i nemoguće je tako koncipirati razvoj jer je posebno u tranziscijskim društvima potreban stabilan sustav. Urbana komasacija nije postajala do prošle godine a sve pretpostavke o urbanizmu su iluzorne dok ne postoji urbana komasacija,“ istaknuo je u svom izlaganju Dakić. |
|
|
|
|
#77 |
|
.
Likes (Received): 8
|
Zanimljivo...
|
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
|
Eh ovo ne bi bilo loše
PS Zar nije taj Dakić dao ostavku?? Nek više taj strateg bez stretegije nestane sa scene.
|
|
#79 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
"Urbana komasacija nije postajala do prošle godine a sve pretpostavke o urbanizmu su iluzorne dok ne postoji urbana komasacija,“
Pa ovoga smo svjesni već 15 godina. Petnaest!! mislim oke, prije smo živjeli u drugoj krajnosti( za vrijeme komunizma) pa privatno vlasništvo nije baš imalo cijenu ako se ispriječilo na putu svijetle socijalističke izgradnje (cesta ,tvornica ,stanovi ,kaj god bilo) No onda se nakon demokratskih promjena desila druga krajnost a to je da ste mogli biti usred trase ulice ili projektirane zgrade, tvornice ili bilo čega od višeg društvenog interesa i mogli ste, da prostite, zahebavat sav ostali pošteni svijet a da ne govorim o milijunskim ucjenama itd,itd. I sad je već isteklo poodavno krajnje vrijeme da se sa tim zakonom i drugima koje tek treba napisati uvede malo reda u prostoru kojeg devastiramo zbog nepostojanja istog... ![]() Mene to neizmjerno ljuti! |
|
|
|
|
#80 | |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Quote:
Evo upravo gledam foršpan za ovogodišnji Zagreb Indoors, a kaj je ono Bandić rekao prošle godine o sudbini Doma sportova "slijedeće godine u ovo vrijeme", tj. sada? Kak mi se čini, nekaj o skelama i to...
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|