daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Closed Thread

Thread Tools Rating: Thread Rating: 4 votes, 5.00 average. Display Modes
Old January 31st, 2008, 07:49 PM   #61
Astralis
Out of time

Astralis's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by Gutenberg View Post
Skupština izglasala gradnju na Cvjetnom trgu
!!!!!

Evo već sam dal taj komentar u Cafeu .

BTW mislim da ovo zaslužuje jedno poštenu cugu ... idemo naprijed
Astralis no está en línea  

Sponsored Links

Old January 31st, 2008, 07:55 PM   #62
KHS
Registered User

KHS's Avatar

Likes (Received): 58

Kaj vi mislite o ovome? Meni baš i nije nešto. A i lokacija je po meni totalni promašaj! Nije u Tkalči ali je zapravo njezin sastavni dio.
KHS no está en línea  
Old January 31st, 2008, 07:59 PM   #63
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

lijepo! mislim da se "vrtovi" fino uklapaju
Old January 31st, 2008, 08:00 PM   #64
Astralis
Out of time

Astralis's Avatar

Ja sam se razočaral kak je na kraju ispalo... ova ciglena boja mi se nikak ne sviđa ... A i moderna arhitektura nije baš najjača strana ove građevine. Al kaj ćeš, neš mora valjda bit i prosjek, al nadam se da ćemo dočekati i dan kad će se napraviti nešto stvarno reprezentativno ...
Old January 31st, 2008, 08:03 PM   #65
tonycro
Registered User

tonycro's Avatar

Likes (Received): 7

Stvar ukusa , meni je boja super-volim toplije zemljane boje, dizaj futuristicki- vidjet cemo jos kak ce sve to leci kad bude kompletirano
Uz Kaptol centar ,veliki napredak na Tkalci
Old January 31st, 2008, 08:14 PM   #66
Astralis
Out of time

Astralis's Avatar

Quote:
Originally Posted by tonycro View Post
Stvar ukusa , meni je boja super-volim toplije zemljane boje, dizaj futuristicki- vidjet cemo jos kak ce sve to leci kad bude kompletirano
Uz Kaptol centar ,veliki napredak na Tkalci
Volim i ja toplije boje, ali ova mi baš ne izgleda najbolje, možda je to samo zbog tmurnog vremena . A na kraju krajeva tko kaže da se neće popraviti dojam kad ju završe jer ipak je malo nezahvalno sad davati ocjene na ovakav poludovršeni proizvod...
Old January 31st, 2008, 10:10 PM   #67
Darth_Vader
BANNED

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Astralis View Post

Evo već sam dal taj komentar u Cafeu .

BTW mislim da ovo zaslužuje jedno poštenu cugu ... idemo naprijed
Bogami to zasluzuje dobru pijanku!
Darth_Vader no está en línea  
Old January 31st, 2008, 10:18 PM   #68
Darth_Vader
BANNED

Quote:
Originally Posted by Astralis View Post
Ja sam se razočaral kak je na kraju ispalo... ova ciglena boja mi se nikak ne sviđa ... A i moderna arhitektura nije baš najjača strana ove građevine. Al kaj ćeš, neš mora valjda bit i prosjek, al nadam se da ćemo dočekati i dan kad će se napraviti nešto stvarno reprezentativno ...
Dijelim tvoje misljenje !!!!!!!!!!!!!!!
Old January 31st, 2008, 11:42 PM   #69
genius
Registered User

genius's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Jutarnji View Post
‘Dok smo čuvali unuka, sa stropa je otpala žbuka’
Piše: Goran Penić
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Policija i građevinska inspekcija izašli su danas po šesti put na teren u Rudeškoj 168 jer Josip Horvat tvrdi da njegovoj kući prijeti urušavanje zbog gradnje trgovačkog centra koji niče u neposrednoj blizini. Kaže da je danas dok su čuvali jednogodišnjeg unuka Nikolu sa stropa počela otpadati žbuka, te se pojavila pukotina iznad dječjeg kreveta duga dva i pol metra.

Izvođač radova na gradnji 30 tisuća četvornih metara velikog centra na Vrbanima III je tvrtka Emporion plus čiji je plan bio da Horvatovu kuću sruše i na njezinu mjestu naprave ulaz u budući centar, za što su mu ponudili otkupnu cijenu od 600 tisuća eura, međutim, on je to odbio. Nakon toga su promijenjeni planovi i tako je zaobiđena kuća Horvatovih, o čemu je Jutarnji list već pisao. Nadzornik je tvrtka Agro-inženjering d.o.o., a kao investitori se neslužbeno spominju bivši tenisač, a sada poduzetnik Bruno Orešar, te Konzum.

Horvat, pak, tvrdi da su investitori došli samo jednom i ponudili mu otkupnu cijenu, te da je poslije bio spreman i na manju cijenu, ali mu se oni više nisu javljali. U tvrtkama Emporion plus kao i u Agro-inženjeringu nisu htjeli razgovarati s novinarima.

U ovoj kući sam već 40 godina. Ponudili su mi cijenu samo za zemljište, ali ne i za kuću. Cijena je bila 1000 eura po metru kvadratnom, a ja smatram da vrijedi mnogo više. Sad ću ih tužiti - kaže Horvat, koji je bio u pratnji svojeg odvjetnika Borivoja Marinkovića. - Ako inspekcija utvrdi da je sve građeno prema zakonu, mi ne možemo ništa, a to što je Josipu Horvatu popucao zid, nije naša ingerencija, on to mora rješavati na sudu - kažu u Ministarstvu graditeljstva.!
Znači na vrbanima ona kućica uz horvaćansku ipak ostaje.....mislim jasno mi je da čovjek čija je kućica može biti lud ili bilokakav, jasno mi je da investitore nije briga kako će to sve skupa izgledati i da samo čekaju da prodaju lokale, ali mi fakat nije jasno kako je grad mogao izdati građevinsku za gradnju centra bez te parcele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ljut sam ko ris!
još me dodatno raspizdila današnja skupština i bandićevo polupismeno trkeljanje!
genius no está en línea  
Old January 31st, 2008, 11:45 PM   #70
genius
Registered User

genius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darth_Vader View Post
Bogami to zasluzuje dobru pijanku!
priznam skoro bilo kakav razlog za pijanku, ali to kaj se gradi još jedan shoping cetar, može biti znak ili alkoholizma ili općeg srozavanja kriterija koje je već spominjano na prethodnoj stranici.
genius no está en línea  
Old January 31st, 2008, 11:55 PM   #71
Darth_Vader
BANNED

Quote:
Originally Posted by genius View Post
priznam skoro bilo kakav razlog za pijanku, ali to kaj se gradi još jedan shoping cetar, može biti znak ili alkoholizma ili općeg srozavanja kriterija koje je već spominjano na prethodnoj stranici.
??????????
Old February 1st, 2008, 01:14 AM   #72
zgexplorer
Registered User

zgexplorer's Avatar

Ima li netko podataka o produženju nove Branimirove?
Koji je zapravo razlog tom suludom odgađanju i inerciji i kad se više planira nešto pokrenut??!?
zgexplorer no está en línea  
Old February 1st, 2008, 10:17 AM   #73
Vedran X
Registered User

Vedran X's Avatar

Quote:
Originally Posted by genius View Post

Dobro rečeno
Old February 1st, 2008, 11:12 AM   #74
goxic
Registered User

goxic's Avatar

Quote:
Originally Posted by zgexplorer View Post
Ima li netko podataka o produženju nove Branimirove?
Koji je zapravo razlog tom suludom odgađanju i inerciji i kad se više planira nešto pokrenut??!?
E da, i to mi mogli dodati na onu listu obecanja ludom radovanja....
goxic no está en línea  
Old February 1st, 2008, 01:06 PM   #75
Troopchina
Registered User

Troopchina's Avatar

Likes (Received): 118

ZAGREB

Sanader: Preseljenje Vlade na Savu još aktualno

Autor/izvor: Romana Dugandžija

ZAGREB - "Ne znam nikoga tko je bio u Parizu a da ne priča o Seni ili u Londonu a da ne priča o Temzi ali znam puno ljiudi koji su bili u Zagrebu i ne pričaju o Savi. Za to je kriva naša prošlost kad su se razvijali drugi gradovi tadašnjih država, Budimpešta i Beograd, a sada trebamo pokrenuti taj projekt od plovnosti do Zagreba na Savi,“ rekao je premijer.
Grad ne može živjeti po mjerama koje su donesene prije 60 godina, a mi ćemo to promijeniti. Nije prihvatljivo kriminalizirati privatne investitore i ovakvu antipoduzetničku klimu mi ne podržavamo, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju konferencije Razvitak Zagreba u organizaciji Gradskog poglavarstva i Hrvatskog inženjerskog saveza. Konferenciju je pozdravio i premijer Sanader koji je opet aktualizirao temu preseljena vlade i ministarstava u kompleks na obalama Save.

„Ne znam nikoga tko je bio u Parizu a da ne priča o Seni ili u Londonu a da ne priča o Temzi ali znam puno ljiudi koji su bili u Zagrebu i ne pričaju o Savi. Za to je kriva naša prošlost kad su se razvijali drugi gradovi tadašnjih država, Budimpešta i Beograd, a sada trebamo pokrenuti taj projekt od plovnosti do Zagreba na Savi,“ rekao je Sanader.

Dodao je kako će se o projektu ministrice Dropulić o preseljenju državne uprave na Savu još razmisliti.

„Kad bi Vlada prodala sve te nekretnine u kojima su sada brojna ministartsva i uprave, to bi bilo jednak trošak kao gradnja kompleksa na Savi,“ izjavio je Sanader.

Troopchina está en línea ahora  
Old February 1st, 2008, 03:03 PM   #76
Troopchina
Registered User

Troopchina's Avatar

Likes (Received): 118

Grad i Vlada osnivaju poduzeće za rijeku Savu

Autor/izvor: Romana Dugandžija

Hrvatskoj nedotaje nadresorsko ministarstvo za prostor u kojem bi se rješevalo sve što ima veze s nekretninama, vlasničkim odnosima, planiranjem i koje bi bilo podređeno premijeru, smatra Dakić.
Na današnjem kongresu Razvitak Zagreba, rijeka Sava nametnula se kao jedna od najvažnijih tema za koju će se čak osnovati i novo poduzeće. „Upravo smo s premijerom Sanaderom dogovorili da Grad Zagreb i Vlada formiraju poduzeće pod šifrom Sava koje će biti odgovorno za uređenje rijeke i sva pitanja vezana za Savu,“ izjavio je ovom prilikom Jure Radić predsjednik uprave IGH.

Druga tema o kojoj će biti govora tijekom kongresa je željeznica, koja prema Radićevim riječima zauzima u Zagrebu više prostora nego što je potrebno. „Sutra ćemo biti u Europskoj Uniji ne samo politički nego i cestovno i željeznički, a Europa sad intenzivno gradi brze željezničke pruge,“ rekao je Radić.

„Svi veliki gradovi imaju promet riješen u prometnim prstenovima. Mi trebamo autocestovni krug oko Zagreba koji će imati svoj sjeverni dio iznad Medvednice jer nije nužno da ulazite u Zagreb u Lučkom bez obzira u kojem smjeru išli,“ dodao je.

Radić je i ovu priliku iskoristio kako bi spomenuo da je Zagrebu neophodna gradnja metroa. „Uvjeren sam da je to projekt u koji treba krenuti. Ako me pitate koliko to će to koštati, ja vam kažem ove godine 20 milijuna kuna za projektiranje, a sljedeće 50 milijuna. Budimpešta gradi svoju četvrtu liniju i gradi se korak po korak, a to isto čeka i Zagreb. Njih gradnja jednog kilometra željeznice ispod Dunava košta 100 milijuna eura, i gradi se kilometar po kilometar.“

Slavko Dakić istaknuo je kako Europa ne poznaje više ovakve planove kakvi se donose u Zagrebu. „Beč i Bratislava koji su udaljeni 60 kilometara zajedno profiliraju svoj razvoj, planiraju se regionalni sklopovi kakvih bi u Hrvatskoj moglo biti četiri. Mi neprestano mijenjamo institucionalni susatav i nemoguće je tako koncipirati razvoj jer je posebno u tranziscijskim društvima potreban stabilan sustav. Urbana komasacija nije postajala do prošle godine a sve pretpostavke o urbanizmu su iluzorne dok ne postoji urbana komasacija,“ istaknuo je u svom izlaganju Dakić.
Troopchina está en línea ahora  
Old February 1st, 2008, 03:18 PM   #77
rimorski
.

Likes (Received): 8

Zanimljivo...
rimorski no está en línea  
Old February 1st, 2008, 03:21 PM   #78
Zanovijetalo
Registered User

Zanovijetalo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Troopchina View Post
Grad i Vlada osnivaju poduzeće za rijeku Savu
Eh ovo ne bi bilo loše

PS
Zar nije taj Dakić dao ostavku?? Nek više taj strateg bez stretegije nestane sa scene.
Old February 1st, 2008, 04:19 PM   #79
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 313

"Urbana komasacija nije postajala do prošle godine a sve pretpostavke o urbanizmu su iluzorne dok ne postoji urbana komasacija,“

Pa ovoga smo svjesni već 15 godina. Petnaest!!

mislim oke, prije smo živjeli u drugoj krajnosti( za vrijeme komunizma) pa privatno vlasništvo nije baš imalo cijenu ako se ispriječilo na putu svijetle socijalističke izgradnje (cesta ,tvornica ,stanovi ,kaj god bilo)
No onda se nakon demokratskih promjena desila druga krajnost a to je da ste mogli biti usred trase ulice ili projektirane zgrade, tvornice ili bilo čega od višeg društvenog interesa i mogli ste, da prostite, zahebavat sav ostali pošteni svijet a da ne govorim o milijunskim ucjenama itd,itd.
I sad je već isteklo poodavno krajnje vrijeme da se sa tim zakonom i drugima koje tek treba napisati uvede malo reda u prostoru kojeg devastiramo zbog nepostojanja istog...
Mene to neizmjerno ljuti!
Trevor McPhee no está en línea  
Old February 1st, 2008, 05:11 PM   #80
dadekhr
Velebitski degen

dadekhr's Avatar

Likes (Received): 21

Quote:
Originally Posted by goxic View Post
Znate kaj, meni je ovaj Zagreb Construction Update vec postao smijesan. Pola pisemo o privatnim investicijama a pola o nasim mastanjima i zeljama kako bi bilo.

Sjecam se kada sam s velikim entuzijazmom prije 3 godine nabasao na ovaj forum i oduesevljavao se najavljenim gradskim projektima, bio sretan kaj imamo Bandica u nadi da je jedini sposoban izvest ih. A sad vidimo da od Bandica imamo samo kurac od ovce.

Pa krenimo redom:

1.) Zagrebacki holding - super ideja, sve gradske firme pod jednom kapom, bolje medjusobno uskladjivanje, zajednicka nabava u jednoj rijeci, trebali smo dobiti jeftinije i ucinkovitije upravljanje gradom. Dobili upravo suprotno, Holding i grad digli zajmove, kapitalnih projekata na kapaljku, cijene usluga otisle u nebo, a efikasnost nikad losija.

2.) LGŽ - par pressica, predstavljanje projekta i veliko nista nakon toga

3.) Tunel kroz Medvednicu - utrpano brdo love na izradu projekta, nabrali se vrhnja svi zivi, pogotovo oni iz grada koji su prodavali svoja netom kupljena zemljista sa zagorske strane po 5 puta vecoj cijeni.

4.) Sjeverna tangenta - isto tak ko i tunel, eto mi se malo veselili na forumu, skidali prezentacije, kemijali, svrsavali i opet veliko nista

5.) Skijaliste na Sljemenu - da se razmemo obozavam skijanje, gledam Svjetski kup i neizmjerno sam sretan kaj je u Zagrebu, ali to je emotivna strana price. Toliko love ulupano gore, a prosle godine je skijaska sezona trajala 15 dana. Zato ove godine imamo kartu od 150 Kn kao na Krvavcu.

6.) Nova zicara, podzemne garaze, okretiste i shoping centar u Dolju - svakih par mjeseci se pojavi novi clanak u novinama, i tako vec 2 godine, kao da ce krenuti gradnja. Opet nista

7.) Domovinski most - velebno zdanje usred nicega

8.) Spalionica otpada, prociscivac voda i sanacija Jakusevca - traje i traje i traje i traje i nikako da se privede kraju a lova se ulupava samo tako

9.) POS - pravi POS po 980 EUR reizborom Bandica i dolaskom HDZ-a potpuno zaustavljen, a moze se. Jos je 5.000 ljudi na listi cekanja u gradu Zagrebu sa natjecaja 2001-e godine. O novima da ne govorim

10.) Bandicevi stanovi - ok projekt ali katastrofalna organizacija. Krenula je prodaja bez ikakvog kriterija i oglasa. Pa se pobunila javnost te su na brzinu donesli nekakve kvaz kriterije koji su se odnosili na pojedini stan. Sramotno.

11.) Maksimirski stadion - mislim da ne trebam uopce spominjati koliko je milijuna ulupano a imamo ono sranje nasuprot Zoloskog vrta. Ja bi to iz inata sve minirao pa nek svetinja ide u nebo, gdje je svecima i mjesto....

12.) Trg pravde - nist se ne desava....

I tako od Bandica pamtim samo uredjenje zapodnog ulaza u grad (prosirenje Ljubljanske) i uredjenje Kvatrica. Definitivno premalo.....

Mrzim Bandica!!!!

p.s. ima toga jos puno, pa vas molim da nadopunite listu

Evo upravo gledam foršpan za ovogodišnji Zagreb Indoors, a kaj je ono Bandić rekao prošle godine o sudbini Doma sportova "slijedeće godine u ovo vrijeme", tj. sada? Kak mi se čini, nekaj o skelama i to...
dadekhr no está en línea  

Closed Thread

Tags
****, am di bauštele cuzamen, bokserom u glavu, celakoski can bite me, drago gervais je cobrays, kozari bok junajted, pi*kice, purgerbashi opet jashe, purgeri, sarcastic zagrebcen, tu bu cavlo novo trnje, vratite nam monolit, west dubrava massiv, zagreb, zagreb construction

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules