|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sarajevo Projects and constructions |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
| View Poll Results: Design AQT (1 worst, 10 best)? | |||
| 10 |
|
11 | 11.46% |
| 9 |
|
4 | 4.17% |
| 8 |
|
10 | 10.42% |
| 7 |
|
8 | 8.33% |
| 6 |
|
8 | 8.33% |
| 5 |
|
7 | 7.29% |
| 4 |
|
4 | 4.17% |
| 3 |
|
13 | 13.54% |
| 2 |
|
7 | 7.29% |
| 1 |
|
24 | 25.00% |
| Voters: 96. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Avaz Queen Tower 123m | PRO
![]() ![]() "Avaz" planira još jedan toranj Centar Sarajeva ličit će na Menhetn: Prema idejnom projektu Faruka Kapidžića, toranj će biti visok 123 metra, podsjećat će na žensku figuru s krunom na glavi i imat će heliodrom... S obzirom na to da dosadašnji radovi na "Avaz Twist Toweru", najvišoj zgradi u regionu, napreduju predviđenom dinamikom, menadžment "Avaza" planira da će ovaj veleljepni objekt biti završen i useljen do kraja godine. Nova ljepotica: Toranj će imati figuru žene U skladu sa strategijom razvoja kompanije, prema kojoj se tačno zna šta će se raditi u naredne tri godine, uprava "Avaza" na jučerašnjem kolegiju svih direktora donijela je odluku da prihvati idejni projekt arhitekte Faruka Kapidžića. On je, od tri izgrađene "Avazove" zgrade, već projektirao dvije. Pripreme su praktično već počele, jer se budući toranj treba nalaziti u okviru sadašnjeg kompleksa, što znači da su imovinskopravni odnosi riješeni. Prema Kapidžićevoj zamisli, budući toranj imat će visinu od 123 metra i bit će za nekoliko spratova manji od sadašnjeg "Avaz Twist Towera". Novi toranj podsjeća na žensku figuru s krunom na glavi, a na vrhu krune predviđen je veliki restoran na čijem krovu će se nalaziti i heliodrom. Svjetski standardi Prema rezultatima do kojih se dođe u ispitivanju tržišta, bit će definirana i namjena tornja. Prema sadašnjoj situaciji, najvjerovatnije će to biti hotelsko-stambeni kompleks koji će se, očekivano, raditi po najvišim svjetskim standardima. Menadžment "Avaza" očekuje da će tokom ove godine biti završen potpuni idejni i izvedbeni projekti te okončana zakonska procedura za dobivanje urbanističke i dozvole za gradnju. Kao i u prethodnim investicijama, "Avaz" neće imati nikakve partnere u izgradnji, već će se isključivo osloniti na referentne komercijalne banke i njihove kreditne linije. Last edited by hariskec; February 8th, 2008 at 11:33 AM. |
|
|
|
|
#2 |
|
ne hvala
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
|
Drugi toranj je uzas! bljak
|
|
|
|
|
#4 |
|
BANNED
|
meni je ovo odron, al šta očekivati od farukana koji je projektovao i vistafon i onaj užas od bazena na otoci... al kakav investitor takav projektant i gdje su oni prije vidjeli žensku figuru???
|
|
|
|
|
#5 |
|
nocni bravar
|
Upravu si onaj vistafon k
u ne valja..Bazen inekako.. a ovaj Queen Tower meni i nije toliko los al samo iz jednog razloga zato sto ce se dobro uklopiti sa ATT-om i bit ce ih lijepo vidjeti jednog do drugog.. sad AQT i ATT najveci na balkanu ja mislim heh..
|
|
#6 |
|
BANNED
|
gle, student na prvoj godini arhitekture bi dao bolji prijedlog... da je radončić pametan odnosno da mu je stalo da napravi što ljepšu zgradu, raspisao bi kao svaki investitor kojem je stalo do grada i mišljenja struke, javni konkurs gdje bi stručna lica kao i on naravno odabrali najbolji rad. ovo je klasični avazovski tal, a grad sve ružniji i ružniji.
iskreno ne znam šta ja i grad imamo od toga da imamo najviši toranj na balkanu. radi avaza sigurno neće doći više turista u grad... |
|
|
|
|
#7 |
|
BANNED
|
Ovaj toranj extra izgleda![]() SARAJEVO IS BOOMING
|
|
|
|
|
#8 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BANNED
|
Svak ima svoj ukus i meni se ovo svidja
|
|
|
|
|
#10 |
|
cake or death
Likes (Received): 1
|
SUBOTA (09.02) U 1 ISPRED KATEDRALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47133
|
|
#11 |
|
BANNED
|
![]()
|
|
|
|
|
#12 |
|
BANNED
|
a gdje su joj sise
![]() strasno |
|
|
|
|
#13 |
|
BANNED
|
Nemoj te jos nista govoriti
znam kad su gradili ATT svi su govorili bezze ,jeftina fasada ,ovo ono a sada 80% kaze da je fasada extra.Meni se vise svidja ovaj Queen tower nego ATT( na renderu) |
|
|
|
|
#14 | |
|
Sara je vo(Sarah is bull)
|
It's like an alien creature...
|
|
|
|
#15 |
|
ne hvala
|
Čekajte malo.
Dizajn tornja još nije usavršen, već je to samo vizualizirani prikaz cijelog kompleksa i općenito uklapanje sa ATT-om. Mislim da nebi nitko živ sagradio neboder koji bi izgledao potpuno isto kao na toj slici. |
|
|
|
|
#16 |
|
Босна и Херцеговина
Likes (Received): 4
|
Ne znam sta se grozite toliko. Nije uopste toliko lose, jest da ni ja nisam siguran da ona satro kruna najbolje ide ali ostatak zgrade je bas solidan.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Sto bi bilo ruzno, kad moze jos ruznije.
|
|
|
|
|
#18 |
|
BANNED
|
Izgleda da sam ja jedini kome se svidja ovaj toranj.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ojha
Likes (Received): 3
|
LOL
malo mi je previse ovo al hajd, vidjet cemo finalni projekat |