|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#4321 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Posto je motor malo slabiji, ove gume su idealne za njega jer je pre to pre svega terensko vozilo a i mnogo lakse izlazi na kraj npr u blatu ili snegu kada su gume uske..
|
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
bursone
Likes (Received): 272
|
Quote:
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.ph...&nav_id=608456 |
|
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
Quote:
Kao prvo, motor nije ni slab ni "slabiji" (od cega?), motor je Turbo-Dizel od 2,8L koji proizvodi 310 Nm, i 96kW/130ks. Na vozilo prazno 3t, to znaci da ima 32kW po toni (1000kg), ili 100 Nm po toni. Kao drugo, motor i gume nemaju veze jedno sa drugim, a pogotovu nema manje gume "posto je motor slabiji". Za usporedu: Iveco LMV, koji je prazan vise od duplo tezi sa 6,5t, ima motor Turbo-Dizel od 3L koji proizvodi 456Nm, i 136kW/185ks. To izadje na 21kW po toni, ili oko 70Nm po toni. Znaci motor u Zastavinom je sasvim adekvatan za upotrebu i vozilo. Inace, sa uzim gumama se ne prolazi bolje kroz blato i sneg, vec sa sirim. Sto sire gume, sto bolje, jer tezina ima vise mesta da se rasiri, sta smanjuje pritisak u kg po kvadratnom cm i znaci da vozilo manje tone u blato/sneg. Gume su mu dimenzija: 255/100 R16, znaci sirina gume je 255mm, odnos sirina/visina zida gume je 100%. Iveco ima vece i sire gume (mislim da je bilo nesto poput 325/85), koje su zato same po sebi teze, ali su mu i potrebne jer vecu masu treba da podeli na pod, pa to (pritisak na podlogu po cm²) izadje verovatno negde na isto kod LMV-a i NTV-a, u stvari verovatno dosta bolje kod NTV-a, sta je sasvim normalno jer vozilo pola lakse. Ma da svakako vece gume i veci klirens LMV-a vode do dosta boljih terenskih sposobnosti, tu nema pitanja. ![]() Inace, Iveco LMV koristim za uporedjene ne zato sto su vozila u istoj klasi ili "slicna", nego zato sto kod njega mogu najbrze da nadjem podatke i zato sto bolje prikazuje koliko NTV ne-zaostaje (kako neki misle) ako se uporedi sa vozilom koje je duplo teze a po parametrima ne puno (ne proporcionalno sa vecom tezinom) jace opremljeno.
|
|
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
Serbian Multiple rocket launcher (LRSVM) 2012 |
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Registered User
Likes (Received): 233
|
У вези овог италијанског авиона који је принудно приземљен... рекоше да су нам Хрвати јавили да је авион у нашем ваздушном простору...
Питање се само намеће - од НАТО бомбардовања и уништавања радарсте инфраструктуре, да ли је и динар уложен у обнову исте. Другим речима, да ли ми покривамо нашу територију радарима или то комшије раде за нас? |
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Quote:
Prvo Slovenci gledaju kako Italijan leti preko Slovenije, ali "šta ćeš mu?" Onda Hrvati gledaju Italijana kako leti satima preko Hrvatske ali isto nemaju šta da dignu da ga prizemlje. Zato čekaju da preleti pa javljaju Srbiji, koja nema radar, da Italijan leti iznad Srbije. Onda Srbija jedva digne Migove i Italijan sleti pre nego što su se Migovi srušili. ![]() Siguran sam da vidimo avion iznad Srema i da to nema veze sa vojnim radarima koji su potrebni da bi se raketama napala neka letelica. |
|
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
Mislim da Slovenci samo nisu stigli da reaguju. Dok su oni njega videli i javili nadležnima, on je odavno preleto Sloveniju
|
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Quote:
A sto se tice guma iz prakse znam da uze gume su mnogo bolje za blato a o snegu da ne govorim za poredjenje uzecu moje iskustvo sa ladom nivom (sa pet vrata) i difenderom ili puhom npr (ovo sam uzeo kao primer jer sam imao prilike da vozim sva tri vozila po slicnim terenima) i lajka je mnogo lakse isla i kroz sneg i kroz blato iako je pribliznih dimenzija. Ti verovatno znas dimenzije i kako to zvuci u teorija ali to su moja iskustva iz prakse
|
|
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Српски Форум
Likes (Received): 5
|
Sire gume su bolje.
Last edited by Majevčan; May 13th, 2012 at 06:20 AM. |
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Српски Форум
Likes (Received): 5
|
Nego vidje neki dan neki video o vazduhoplovstvu. Video je iz 2010 i tamo pricaju neki iz vojske kako ce resursi za nase avione MIG21 etc isteci za dvije godine znaci 2012 i da ce tada odluciti nesto o nabavci...Hoce li biti sta od toga ove godine, nazire li se sta?
A ja cu malo da sanjam dok ne stigne odgovor... ![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedi...0_inflight.jpg
|
|
|
|
#4331 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
za sta?
Za snijeg nisu, za blato nisu, gdje god je potrebno manje proklizavanja nisu.
|
|
|
#4333 |
|
bursone
Likes (Received): 272
|
Koliko sam razumeo nisu nam Hrvati dojavili vec ga je nas radar uocio iznad Osijeka
|
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Registered User
Likes (Received): 50
|
Као да је проблем да га сниме са фрушке горе.Имамо ми радаре за то С- 600 око 400 км домет.
Наш најбољи радарски комплекс је на копаонику, али са друге стране копаоника нажалост. |
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Registered User
Likes (Received): 233
|
На Космету мислиш?
|
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Registered User
Likes (Received): 50
|
![]() да управо тако. Скоро се потезала прича како би наши могли да преузму те радарске станице и да врше (цивилну) контролу лета у овом делу балкана. Quote:
![]() ![]() Ово је пре бомбардовања. Last edited by Космајац; May 13th, 2012 at 04:26 PM. |
|
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Quote:
Sukhoi T-50 PAK FA Mada, opet kazem, pre bih razvio PVO nego RV... |
|
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Stalker
|
Da li je isti osovinski razmak na ovoj "dzip" verziji NTV i na kamionskoj verziji NTV?
Ja sam nacuo od ljudi iz Zastave da spremaju jos nekoliko verzija tog NTV-a, za specijalizovane sluzbe, valjda za policiju prvo. ![]() Sve je to super, ali pitanje je da li ce ikada uopste i biti naruceni u nekoj seriji.
Negde daleko, daleko, na Sokolnickoj liniji, iza sedam pustih stanica iza tri srusena metro-mosta, iza hiljadu hiljada zeleznickih pragova, nalazi se carobni podzemni grad. Taj grad je zacaran, i u njega obicni ljudi ne mogu da udju. U njemu zive carobnjaci i samo oni mogu da ulaze i izlaze kroz gradsku kapiju. A iznad njega, na povrsini se nalazi veliki dvorac sa kulama, u kome su nekada ziveli ti mudri carobnjaci. Taj dvorac se zove... Univerzitet.
|
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
Sa obzirom da Srbiji treba (kako je receno u "Dozvolite") oko 1400 vozila tog tipa, da bi zamenili zastarela vozila tipa Puch G, Pinzgauer i mozda cak TAM-110, mislim da ce se naruciti. Bolje je nego kupovati razlicite vrste stranih vozila koje bi pokrivale te razne namene.
A vozilo je dosta vece od np. Land Rover Defendera, sta je sigurno dobro za vojnike kojima treba da sluzi. |
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Дреница
|
Јел зна неко где има снимак емисије Дозволите?
|
![]() |
| Tags |
| defense industry, jugoimport, lasta, lazar, namenska industrija, nora, odbrambena industrija, sdpr, utva, vojna industrija, zastava |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|