daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 27th, 2011, 02:50 PM   #121
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Likes (Received): 0

Info Centar za mlade Sisak pokreće projekt pod imenom "EU misli"

Evo i linka sa stranice grada :

http://www.sisak.hr/clanak_/13751/eu-info-tocka-u-sisku

cura_iz_Siska no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 27th, 2011, 02:56 PM   #122
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

U Sisku napravljen manji projektić : Sisački povijesni prsten kod Malog Kaptola .... slike sa važnim događajima u povijesti Siska,a postavljeni su i stari dijelovi broda i luke u Sisku

http://www.lijepanasasava.hr/vijesti...ijesni-prsten/

Evo i par slikica :

Last edited by cura_iz_Siska; September 27th, 2011 at 03:02 PM.
Old September 27th, 2011, 03:08 PM   #123
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

U Sisku se radi brodsko pristanište kod šetnice uz Kupu,tamo će biti imobiliziran brod koji će služiti kao pristanište za druge brodove,a taj imobilizirani brod će imati i neke poslovne prostore za kafić,suvenirnicu,itd.
Old September 27th, 2011, 03:32 PM   #124
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Likes (Received): 346

Što je s ovim?

Quote:
Originally Posted by *Arsenal* View Post
Ajmo da malo podignemo iz pepela ovu dretvu!

NASTAVNO-SPORTSKA DVORANA
(trabala bi biti gotova najranije u prolječe, a vjerojatno do pocetka ljeta 2010. godine)
kapacitet oko 2900 mjesta
Tribine su asimetricne, jedna strana oko 2000 mjesta, druga strana oko 900 mjesta
-šta je tu je, nisam zadovoljan dvoranom, trebala se napraviti ipak malo suvremenija dvorana sa ipak malo vecim kapacitetom, ali sta je tu je, projekat je star oko 20 godina, pa se nije islo u novi nego se uzeo taj projekat od prije 20 godina..šteta
- na tu dvoranu ce se nadovezati obrtnicka skola koja bi se treba uskoro poceti graditi

Quote:
Originally Posted by mario_zadar View Post
Dvorana u Fistrovićevoj

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Ovo su zadnji updateovi.
Old September 27th, 2011, 06:05 PM   #125
grofBombelles
BANNED

Likes (Received): 5

Bok, Doda! Hvala za updateove, napokom imamo i forumašicu iz Siska . Nadam se da ćeš nas i dalje obavještavati o događajima i uveseljavati fotoreportažama
grofBombelles no está en línea   Reply With Quote
Old September 27th, 2011, 07:13 PM   #126
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Originally Posted by Miki86 View Post
Što je s ovim?

Ovo su zadnji updateovi.

Miki86 ništa s tom dvoranom neće biti,jer grad nema novaca,obustavljena je gradnja....sad ne znam jel ima taj projekt kakve veze s mijenjanjem investitora za taj projekt ..... nisam sigurna....ali tu dvoranu možemo zaboraviti,jer naš dragi gradonačelnika ništa ne poduzima :S Pozdrav tebi i Slavonskom Brodu
Old September 27th, 2011, 07:18 PM   #127
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Originally Posted by grofBombelles View Post
Bok, Doda! Hvala za updateove, napokom imamo i forumašicu iz Siska . Nadam se da ćeš nas i dalje obavještavati o događajima i uveseljavati fotoreportažama

Bok grofBombelles Nema na čemu naravno da hoću malo ću se više angažirati....kao mlađa nikada nisam imala ništa sa Siskom....nije me moj grad zanimao.....druge stvari su mi bile zanimacija....ali u zadnje 3 godine sam se angažirala puno više oko svoga grada....tako da možete računati sa mnom

Pozdrav tebi i Varaždinu/Zagrebu iz Siska
Old September 27th, 2011, 07:26 PM   #128
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Quote:
Originally Posted by cura_iz_Siska View Post
Miki86 ništa s tom dvoranom neće biti,jer grad nema novaca,obustavljena je gradnja....sad ne znam jel ima taj projekt kakve veze s mijenjanjem investitora za taj projekt ..... nisam sigurna....ali tu dvoranu možemo zaboraviti,jer naš dragi gradonačelnika ništa ne poduzima :S Pozdrav tebi i Slavonskom Brodu
Pozz.

Šteta. Al dobro, projekt postoji, čak je i gradnja došla do određene faze. Dakle bit će jednoga dana...

Jel znaš možda koliko je novaca vrijedan cijeli taj projekt dvorane? Ili koliko još treba milijuna da se ona završi?

Naša dvorana se počela graditi 1989. godine a gradnja je stala na početku rata. I tako je stajala do 2007. godine kad se nastavila graditi. Doduše konstrukcija je došla do krova al bilo je tu još jako puno posla, možda za utjehu vama...
Old September 27th, 2011, 07:40 PM   #129
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Pozz.

Šteta. Al dobro, projekt postoji, čak je i gradnja došla do određene faze. Dakle bit će jednoga dana...

Jel znaš možda koliko je novaca vrijedan cijeli taj projekt dvorane? Ili koliko još treba milijuna da se ona završi?

Naša dvorana se počela graditi 1989. godine a gradnja je stala na početku rata. I tako je stajala do 2007. godine kad se nastavila graditi. Doduše konstrukcija je došla do krova al bilo je tu još jako puno posla, možda za utjehu vama...

Ah hvala ti na utjesi....ali opet žao mi i Sl. Broda da nazaduje.....Brod je napredniji od Siska,ali svejedno nazaduje....dal je to istina? tako sam čula....a vrijednost dvorane je negdje oko 200 milijuna kuna.....ja nisam sigurna dal će se ova naša dvorana uopće nastaviti graditi do 2013. .... imam osjećaj da kad i ako uđemo u EU onda će početi gradnja
Old September 27th, 2011, 07:51 PM   #130
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Quote:
Ah hvala ti na utjesi....ali opet žao mi i Sl. Broda da nazaduje.....Brod je napredniji od Siska,ali svejedno nazaduje....dal je to istina? tako sam čula....a vrijednost dvorane je negdje oko 200 milijuna kuna.....ja nisam sigurna dal će se ova naša dvorana uopće nastaviti graditi do 2013. .... imam osjećaj da kad i ako uđemo u EU onda će početi gradnja
Da li nazaduje? Ne bi rekao, nakon rata dugo se nije ništa događalo (tj. je al ne onoliko koliko je trebalo), ali kad pogledamo razdoblje od prvih 15 godina i zadnjih 5 godina u ovih 5 godina sagradilo se stvarno jako puno toga. Nezaposlenot je visoka, to da, i uvijek se teži ka boljem, ali reći da grad nazaduje, pogotovo s obzirom na to prijašnje razdoblje je netočno. S obzirom na tada proračun je veći, dobili su se neki sadržaji u gradu kojih nije bilo, neki će doći uskoro itd. Koliko sam na ovom forumu imali smo stvarno dosta materijala za updateove i samo ove godine ima 15ak bitnih gradilišta po gradu (gospodarske zone, kružni tokovi, most, Euroherc, Colosseum, luka, hotel, bazeni, stambene zgrade, IPA projekt, zgrada poliklinike uskoro itd. itd.).

Naravno, očekivanja su uvijek jako velika i imamo dosta zamjerki na rad gradske uprave al čak i uz njihovo vođenje koje je takvo kakvo je ima se očemu pisati i postati.

Držim fige za dvoranu. A koja je trenutno najveća dvorana u Sisku? Koliki joj je kapacitet?
Old September 27th, 2011, 07:52 PM   #131
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Quote:
nemojte tako crno gledat mora se to pokrenut jednom to da nema novaca za gradnju su puste priče...
traxdata no está en línea   Reply With Quote
Old September 27th, 2011, 08:04 PM   #132
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Originally Posted by traxdata View Post
nemojte tako crno gledat mora se to pokrenut jednom to da nema novaca za gradnju su puste priče...

U pravu si traxdata.....i hvala ti na podršci.....ovo je su puste priče kao i sve druge u vlasti grada Siska
Old September 27th, 2011, 08:09 PM   #133
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Lijepo je vidjeti forumašice ovdje bas je to super!!
Old September 27th, 2011, 08:18 PM   #134
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Da li nazaduje? Ne bi rekao, nakon rata dugo se nije ništa događalo (tj. je al ne onoliko koliko je trebalo), ali kad pogledamo razdoblje od prvih 15 godina i zadnjih 5 godina u ovih 5 godina sagradilo se stvarno jako puno toga. Nezaposlenot je visoka, to da, i uvijek se teži ka boljem, ali reći da grad nazaduje, pogotovo s obzirom na to prijašnje razdoblje je netočno. S obzirom na tada proračun je veći, dobili su se neki sadržaji u gradu kojih nije bilo, neki će doći uskoro itd. Koliko sam na ovom forumu imali smo stvarno dosta materijala za updateove i samo ove godine ima 15ak bitnih gradilišta po gradu (gospodarske zone, kružni tokovi, most, Euroherc, Colosseum, luka, hotel, bazeni, stambene zgrade, IPA projekt, zgrada poliklinike uskoro itd. itd.).

Naravno, očekivanja su uvijek jako velika i imamo dosta zamjerki na rad gradske uprave al čak i uz njihovo vođenje koje je takvo kakvo je ima se očemu pisati i postati.

Držim fige za dvoranu. A koja je trenutno najveća dvorana u Sisku? Koliki joj je kapacitet?

To mi je drago čuti miki86....Drago mi je za Slavonski Brod hvala ti na podršci za dvoranu,a trenutno je najveća u Sisku Brezovica....ne znam točno kapacitet dvorane,ali znam da ima veliku dvoranu,2 male dvorane,trim kabinet i još neke prostorije.....
Old September 27th, 2011, 08:19 PM   #135
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Lijepo je vidjeti forumašice ovdje bas je to super!!
hvala ti traxdata
Old September 27th, 2011, 08:26 PM   #136
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Osnovan Savjet za energetska pitanja grada Siska

Osnovan Savjet za energetska pitanja grada Siska

Gradonačelnik Dinko Pintarić donio je Odluku o osnivanju Savjeta za energetska pitanja grada Siska. U Savjet su imenovani: Josip Baleta, direktor HEP-ODS d.o.o. DP Elektra Sisak, Tatjana Dovranić-Kardaš, voditeljica ispostave Hrvatske vode VGI Banovina, Mladen Knežević, direktor Sisak projekti d.o.o., Mario Mihovilić, član Uprave Montcogim-plinara d.o.o., Milan Rajković, direktor HEP-Proizvodnja d.o.o. Termoelektrana Sisak i Damir Surko, direktor HEP Toplinarstvo d.o.o.. Za koordinatora Savjeta imenovan je Anto Rajić, pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša, ruralni razvoj i poljoprivredu.
Grad Sisak je samostalno realizirao velik broj projekata u cilju smanjenja potrošnje energije i povećanja energetske učinkovitosti, te potpisao Izjavu o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša i Sporazum gradonačelnika o ostvarenju zadanih ciljeva EU do 2020. godine u reduciranju CO2.
Sukladno tome, uloga Savjeta je uključivanje relevantnih subjekata kao podrška provedbi pilot projekta Sisak energetski pametan grad (Smart Energy City) i razvoju energetike grada Siska. Savjet će pružati savjetodavnu i stručnu pomoć pri definiranju i razvoju energetskih projekata te njihovoj kandidaturi prema EU fondovima, čijom bi realizacijom grad Siska postao pametan grad kroz povećanje energetski efikasne potrošnje energije, korištenjem modernih tehnologija i razvojem infrastrukture.

Vječito se ovo tele od našeg gradonačelnika hvali sa nekim malim poslićima koja je kao napravio za Sisak i siščane..... smiješno....i jadno nažalost....nikako da veći projekti krenu......

Ali ima jedna novost : gradnja Mcdonaldsa u Sisku,najmodernijeg Mcdonaldsa u Hrvatskoj,je pri kraju tako da će se sad otvoriti uskoro,pa ko hoće doći tu u Mcdonalds (btw. peku i čevape) neka dođe ja ću javiti kad je otvorenje,pa se možemo naći ako hoćete
Old September 27th, 2011, 08:30 PM   #137
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Pitanje imam koje su vam aktivne investicije u gradu sto se tiče cesta te gradnje stanova itd??
Old September 27th, 2011, 08:37 PM   #138
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Pitanje imam koje su vam aktivne investicije u gradu sto se tiče cesta te gradnje stanova itd??

Što se tiče stanova....u zadnje 2 godine izgradilo se valjda 10 stambenih zgrada,puno trgovina (Komunalna zona) , Konzum u Željezari,Plodine u Podjarku , a ceste se jako često popravljaju,farbaju,veliki su zahvati na cestama po mostovima,kolnici......sad je skoro po cijelom gradu po svuda stavljeno puno prilaza na kolnik za invalide što se tog komunalnog dijela tiče....tu je sve uredno čak ima još jedna novost : ukida se ugovor sa Park.com - om iz ZG - a,jer Park.com nije plaćao koncesiju gradu Sisku za parkirališta,pa će se za naplatu parkiranja ugovor sklopiti sa nekom drugom tvrtkom
Old September 27th, 2011, 08:44 PM   #139
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Hvala na odgovoru tako je i u Osijeku dosta se radi al ima jos puno posla sto se tiće cesta stanova te širenja grada al rubni dijelovi grada nisu dobro povezani sa ostatkom grada, ima puno biciklističkih staza na svu sreću pa se na posao može biciklom ići!
Old September 27th, 2011, 08:50 PM   #140
cura_iz_Siska
Registered User

cura_iz_Siska's Avatar

Quote:
Hvala na odgovoru tako je i u Osijeku dosta se radi al ima jos puno posla sto se tiće cesta stanova te širenja grada al rubni dijelovi grada nisu dobro povezani sa ostatkom grada, ima puno biciklističkih staza na svu sreću pa se na posao može biciklom ići!

To je odlično.....širenje Siska je također počelo....par sela će spast pod grad i biti kvartovi gradski.... Ali Osijek je ogroman grad za razliku od Siska 2. po veličini u Hrvatskoj,poslije Zg-a zar ne?

Reply

Tags
ina, sisak, sisograd, zagađuje zrak

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules