|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#221 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Interesantno je da je u Gunji jedna od dvije džamije u Hrvatskoj.
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Cylon
Likes (Received): 170
|
Quote:
Nisi Bas totalno upravu : Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Gunja imala je 5.033 stanovnika, ![]() ...................................... Na wiki pise kako je brcko grad između 40 i 50 tisuca stanovnika a cini mi se da i je tako nesto
|
|
|
|
#223 |
|
Registered User
|
ICZ Slovakia/JP Komunalno Izrada dispečerskog centra
U cilju nastavka saradnje na projektu izrade tehničko-tehnološkog rješenja dispečerskog centra, predstavnici kompanije ICZ Slovakia od 26. do 28. januara posjetili su JP "Komunalno Brčko". Održana je prezentacija projekta koji obuhvata izradu softverskog rješenja i nabavku opreme u cilju poboljšanja koordinacije rada grupa na terenu. U nizu sastanaka sa predstavnicima Radnih jedinica Elektrodistribucija, Vodovod i kanalizacija, Čistoća prikupljeni su podaci neophodni za prilagođavanje softverskog rješenja za potrebe rada JP "Komunalno Brčko". Implementacijom projekta, koji predstavlja donaciju Slovačke Agencije za međunarodnu saradnju, JP "Komunalno Brčko" bi modernizovalo sistem kontrole i realizacije servisnih kvarova lokalne distributivne elektro-energetske i vodovodne mreže. Planirano trajanje projekta je do oktobra 2010. godine. Friday, 29 January 2010, InfoBrcko.com |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Registered User
|
![]() ne mozemo bas ni realno pricati o statistici jer Bih nije obavila popis od '91. tako da mozemo samo nagadjati,ali po nekom popisu biraca na prostoru distrikta i broju izdatih licnih dokumenata,pretpostavlja se da na tom teritoriju zivi oko 100 000 stanovnika, sad mozemo samo nagadjati koliko ih je u gradskoj sredini,a koliko u okolini, ali s obzirom na velicinu distrikta,oko nekih 450kmkv, vecina zivi u urbanom dijelu, sad koliko je to,niko ne zna
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Quote:
http://www.cetingrad.org/news/V2007/V49.htm |
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Registered User
|
gradi se i dzamija u rijeci,ali hajde
otisli smo u offtopic |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Registered User
|
![]() U Brčkom je izvršen tehnički prijem rekonstruisane zgrade Vijećnice, simbola grada i nacionalnog spomenika kulture BiH. Radovi na njenoj rekonstrukciji izvršeni su u roku od devet mjeseci, a izvođač je bila jedna brčanska firma. Vijećnica u Brčkom izgrađena je davne 1892. godine u pseudomavarskom stilu. Davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća stavljena je pod zaštitu države, a nakon posljednjeg rata proglašena je i nacionalnim spomenikom BiH. Zbog toga joj je trebalo vratiti identičan izgled do najsitnijih detalja, a u njenu rekonstrukciju Vlada Brčko Distrikta utrošila je oko četiri miliona maraka. Iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH nisu krili zadovoljstvo zbog činjenice da je još jedan objekat visoke vrijednosti sačuvan od propadanja, pogotovo i zbog činjenice da je skoro 70% naslijeđa BiH uništeno ratnim dejstvima ili neodržavanjem. Planirano je da u ovaj objekat bude smješten kabinet gradonačelnika i njegovih najbližih saradnika, informativna služba, gradska Galerija, sala za vjenčanja, svečana i sala za sastanke. Zvanično otvaranje Vijećnice treba biti 8. marta na desetu godišnjicu Distrikta. |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Registered User
Likes (Received): 161
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Registered User
|
|
|
|
#230 |
|
Registered User
|
Strani mediji o akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči
U zabačeno bosansko selo, koje je dom visoko konzervativnih muslimana vehabija, u utorak je upalo na stotine pripadnika policije, koja tvrdi da istražuje prijetnje sigurnosti.
Ured državnog tužioca saopštio je da je upad u selo Gornja Maoča, na sjeveroistoku Bosne, najveća polijska operacija u Bosni od rata između 1992 i 1995, u kojem su poginule desetine hiljada ljudi i u kojem su milioni raseljeni, u sukobima Bošnjaka muslimana, Srba pravoslavaca i Hrvata katolika, navodi Rtm. To izolirano selo dom je etničkih Bošnjaka, koji pripadaju vehabijskoj sekti – strogom pravcu sunitskog islama kojeg promovišu ekstremisti, uključujući Talibane, Osmu bin Ladena i njegove borce Al-Kaide, javlja AP. Neki od seljana borili su se u bosanskom ratu, navodi se u izvještaju. Oko 600 policajaca upalo je u selo tražeći ljude koji se sumnjiče za "ugrožavanje bosanskog ustavnog poretka i širenje nacionalne, rasne i religijske mržnje", navodi se u izjavi državnog tužioca. Portparol ureda državnog tužioca, Boris Grubešić, rekao je da je policija privela nekoliko stanovnika sela tokom upada, ne iznoseći detalje. Nekoliko policijskih vozila viđeno je kako napušta to područje sa nekim od stanovnika na zadnjim sjedištima, a među njima je i vođa te zajednice, Nusret Imamović. Stanovnici su bili neprijateljski raspoloženi prema izvještačima koji su ušli u selo nakon što je policija otišla. Tražili su da mediji odmah odu i ispratili su novinarski konvoj van sela. Stanovnici su seljaci koji odbijaju da gledaju televiziju ili koriste telefone. Kažu da se ne vole miješati sa bilo kim van njihove zajednice. Njihova djeca ne idu u javne škole – što je kršenje bosanskih zakona, izvještava AP. Udarna vijest na portalu index.hr je "BiH policija u akciji "Svjetlost" uhitila sedam osoba". |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Registered User
|
Počele aktivnosti na izgradnji spomenika
![]() Aktivnosti na izgradnji spomenika poginulim pripadnicima Armije RBiH i HVO-a u Brčko distriktu BIH, pokrenute su sa mrtve tačke nakon supervizorovog naloga o spomenicima izdatog u decembru prošle godine. „ Mi smo imali donijeli određene zaključke vezane za izgradnju spomenika, a već narednog tjedna bi trebali imati nekoliko idejnih rješenja", kazao je Ivo Anđelović, predsjednikOdbora za gradnju spomenika HVO-a. Predsjednik Skupštine Udruženja za izgadnju spomenika poginulim pripadnicima Armije RBiH, Avdija Banda, izjavio je da je na sastanku održanom prije par dana usaglašeno idejno rješenje za ovaj spomenik i da se trenutno radi konačna verzija koja će biti završena do 5. februara. Inače, predsjednici oba odbora su istakli da po 135 000 KM koliko je nalogom obezbijeđeno za izgradnju ovih spomenika vjerovatno neće biti dovoljno, i da će se nedostajuća sredstva bar kada je u pitanju spomenik poginulim pripadnicima Armije RBiH pokušati obezbijediti sakupljanjem dobrovoljnih priloga. |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Cylon
|
Ovo je totalna antireklama ..imat talibane nedaleko od grada ...to se nije smijelo dogodit
|
|
|
#233 |
|
terror kitty
Likes (Received): 224
|
o cemu ti?
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Cylon
|
Citaj dva posta iznad
![]() Quote:
|
|
|
|
#235 |
|
terror kitty
|
ma hajde ti - samo se javljas i kenjas se kad je stvar icega u vezi nekatolickog u BiH i prospias ovdje vrlo prozirnu demagogiju.samo tvoje pitanje, koje si bes prema meni licno uputio je izraz ljigavosti koja je sama za sebe izraz suzenog vlastitog horizonta, na koje netrebas ocekivati ikakav odgovor. Ziv ti meni bio i dalje se valjau u blatu nacionalistickih fraza |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Cylon
|
Okey... istina pitanje je netakticno ali zasto ti izbjegavas odgovor ..kao prvo moj komentar je bio samo da bradati primitivci su antireklama za cijeli jedan grad i regiju a bome i drzavu ..i neznam sta je lose u tome komentaru
![]() I o kakvom nekatolickom ti pricas ..pa religija (ne vjera) opcenito je jedna od najvecih posasti na svijetu..pogotovo ako je radikalna..bilo koja pa tako i katolicka ...samo sta je malo ipak strasno da umna baza koja je proizvela globalni terorizam obitava nedaleko od hrvatske granice i nit 200 kilometara od turistickih sredista na jadranu ..e bome ja nebi da mi sutra netko explodira na rivi u splitu ili slicno ...radikalni "vjernici" su nesto najgore na svitu i to je to
|
|
|
#237 |
|
terror kitty
|
nista - jer je svaki primitivac, nosio on bradu ovaku ili onaku ili tonsuru ili bilosta, stetan za demokratsko drustvo - a pokazivanjem golim prstom samo u jedan pravac i stime implicirati na citavo drustvo predstavlja apsurd - istovremeno neprikazivanje u drugi pravac licemjernost.Odgovor ne izbjegavam, nego je suvisno ga davati. |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Registered User
|
dajte ljudi smirite se
svako ima pravo na svoje misljenje,dok to misljenje ne postaje uvredljivo |
|
|
|
|
|
#239 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 555
|
Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, i potpuno je legitimno to što je Make it so, samo nije ok koristiti to kao argument za prosipanje nekakve nacionalne, lokalne, regionalne, medjudržavne prepirke, te vehabije predstavljaju opasnost kako i za Hrvate i Srbe u Bosni, tako i za Bošnjake i Jevreje i ostale, tj. za čitavu BiH.
I slažem se da to selo nije pozitivna slika niti imidž za grad i državu, ali barem jeste pozitivan imidž da se država bori (uspješno) protiv toga i da daje tim ljudima jasno do znanja da nisu dobrodošli kod nas, kao ni u Srbiji susjednoj s čijim vehabijama surađuju također.
|
|
|
#240 |
|
Cylon
|
Slazem se s mirzom
|
![]() |
| Tags |