|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2837
|
Quote:
Da li se samo radi o lokaciji koja DOPUŠTA 40 etaža..ili su zbilja odobrili toranj od 40 etaža, pa sad rade natječaj za dizajn?
|
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
nije bitno Ballotta...informacije kruze da ide 40 katova
znaci da je moj info od prije 15 dana bio tocan Inace, navodno da ce tu zvijer graditi firma koja je napravila "---- --------" ![]() Ja vjerujem da ce se do jeseni to sve jako zakoturati da ce se vrlo brzo i poceti graditi
|
|
|
#63 |
|
Powered by Jet-A1
|
MILA MAJKO!!!
![]() 40 katova! To neće ispod 160m ić!!!
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
SuperMod
|
LF hvala ti!!
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
SuperMod
|
e da...kaj onda možemo očekivati neki render u sljedećih tjedan - dva?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
otišao i neće se vratiti
Likes (Received): 1
|
Ma kakva dva tjedna, Zidaru! Ovo je tek program natječaja. Sad investitor treba oformiti žiri, pa raspisati natječaj, pa odabrati projekt, pa ćemo tek onda vidjeti rendere.
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
SuperMod
|
Quote:
no ajde...glavno da je krenulo hvala za pojašnjenje
|
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Powered by Jet-A1
|
Masonique se odma poveselio.
![]() -------------------------- Joooj..sad željno čekam dva natječaja. Onaj za Pleso...i sad ovaj..za najviši burj na Balkanu. ![]() Baš me zanima kako će izgledat. Možda i mi dobijemo našu, 160m visoku verziju Torre Agbara.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Meni se ne sviđa Torre Agbar... mislim da ne bi trebali dobiti ništa lošije od Post Towera u Bonnu ili poduplanog Bahn Towera u Berlinu. Bilo bi najbolje da dobijemo nešto originalnije kao Turning Torso u Malmou.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Powered by Jet-A1
|
Ma ja bi dildo.
![]() (samo se usudi ovo komentirat! )
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
Natječaj za idejno arhitektonsko rješenje VISOKE IZGRADNJE NA KRIŽANJU ZAGREBAČKE AVENIJE I SAVSKE CESTE
15.05.2008 GRAD ZAGREB – GRADSKO POGLAVARSTVO u organizaciji i provedbi DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) raspisuje javni, državni, otvoreni, projektni, u jednom stupnju, anonimni NATJEČAJ za izradu idejnog arhitektonskog rješenja VISOKE IZGRADNJE NA KRIŽANJU ZAGREBAČKE AVENIJE I SAVSKE CESTE INVESTITOR I RASPISIVAČ „AUTOSERVIS SAVSKA“ d.o.o. ZAGREB, SAVSKA CESTA 110, koje zastupa direktor g. ROK ŠTUGLIN ORGANIZATOR I PROVODITELJ DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) Trg bana J. Jelačića 3/I, Zagreb, koje zastupa predsjednik doc. Igor Franić, dipl.ing.arh. ![]() http://www.d-a-z.hr/?sec=natjecaj&id=83 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
I love it soooo huge
Likes (Received): 743
|
Cool - je li se to raspisao natječaj za onu četrdesetjedinicu?
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
yap, to ti je to
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
|
...ponovljeni post
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
SuperMod
|
Čitao sam da i Vjesnikov neboder kreće u obnovu, ali naravno, nije bilo rečeno kada. Jel možda ima netko nekoga u Vjesniku i da je čuo kakve "insajderske" vijesti?
![]() kad se napravi ovaj 40-katac onda bi bilo super i da promjene stakla na Vjesniku...to bi bilo mrakk
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Na Savskoj još osam nebodera
Jučer je raspisan urbanističko-arhitektonski natječaj za gradnju najvišeg tornja u gradu, visokog 160 metara
Savska cesta dobit će uskoro čak osam novih nebodera, a poseban dojam pravog Manhattana stvorit će dva nebodera na križanju Savske i ulice Prisavlje koji će biti zgrada most iznad prometne Savske te posebna “vrata” u grad. Transformaciju Savske u cestu s isključivo visokim neboderima već godinu dana najavljuju glavni stratezi i stručnjaci u Gradu Zagrebu, no ovih dana pojavila su se konkretna imena investitora koji će pretvoriti Savsku u zagrebački Manhattan. Jučer je naime raspisan urbanističko-arhitektonski natječaj za gradnju nebodera od čak 40 katova, a ovaj toranj, visok 160 metara, bit će najviša zgrada u Zagrebu, 50 metara viši od Zagrepčanke i Eurotowera, dosad najviših zgrada. Naručitelj natječaja je Rok Štuglin, direktor tvrtke Autoservis u Savskoj 110, koji na tom zemljištu od svega 2600 kvadrata umjesto postojeće neugledne radionice planira sagraditi suvremeni neboder sa 41 nadzemnom etažom. - Iako je parcela prilično mala, može se dobiti mnogo kvadrata jer je koeficijent izgrađenosti čak 12, a maksimalna izgrađenost varira od 60 do čak 100 posto. Uvjet je da prizemlje i prvi kat budu javni, odnosno da se u njima nalaze kafići i trgovine, a preporučuje se da na vrhu zgrade bude restoran od 500 kvadrata s kojeg će sezati prekrasan pogled na cijeli grad. Uvjeti su i da bude oko 2000 kvadrata trgovina, kafića i ostalih javnih sadržaja, da poslovna zgrada ima fitness centar od barem 1000 četvornih metara, te da sve ostalo budu uredi s mogućnošću takozvanog open spacea - objasnili su u Društvu arhitekata Zagreba, koje je jučer raspisalo javni anketni natječaj za neboder na križanju Zagrebačke avenije (nekada dijela Ljubljanske) i Savske. Arhitekt koji napravi najbolji projekt dobit će 130.000 kuna, a rezultati će se znati krajem srpnja. Predsjednik ocjenjivačkog suda je prof. Nikola Filipović, koji je u žiriju za još jedan neboder od 17 katova u Savskoj. Drugi novi neboder, trebao bi se nalaziti na križanju Savske s Novom cestom, odnosno nasuprot Vjesniku i Odranskoj ulici. Investitor je tvrtka Verdistar koja ondje planira sagraditi suvremeni hotel visok 70 metara. Idejno rješenje za još jedan neboder sa 17 katova na križanju Jukićeve i Savske napravljeno je još prije nekoliko godina te su na njemu prvu nagradu dobili Damir Mioč i Zvone Prlić, no gradnja kompleksa s kongresnim centrom još nije počela. Ne zna se ni kada će se graditi kompleks od poteza zgrade Croatialesa do tornja Industrogradnje čiji su investitori Orco grupa i Zagrebačka banka. Oni su, neslužbeno doznajemo, za gradnju suvremenog kompleksa angažirali slavnog arhitekta Daniela Liebeskinda, a u planu je da se sve postojeće zgrade na tom dijelu grada poruše, te da se sagradi suvremeni kompleks koji bi postao novi prepoznatljivi znak grada. Ivica Fanjek: Zgrada - most na Savskoj bit će vrata u grad U Gradu Zagrebu kažu da cijelu Savsku očekuje velika transformacija, te da je jedan od glavnih uvjeta gradnja produžene i proširene Šarengradske koja bi postala paralelna Savska cesta. - Prema urbanističkom planu uređenja predviđena je gradnja nebodera kod pivnice Zlatni medo i pizzerije Din Don, kao i poslovno-stambeni neboder na kraju Savske u blizini Jadranskog mosta. Posebno me veseli i mogućnost da se napravi zgrada - most koja bi povezivala istočnu i zapadnu stranu Savske ulice te tvorila svojevrsna vrata u grad - rekao je Ivica Fanjek, donedavni pročelnik gradskog Zavoda za prostorno uređenje. Taj “savski portal” bio bi na mjestu restorana Mex Cantina s jedne i Dione s druge strane, a za njih još nije poznat investitor.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
SuperMod
|
super...znači nešto se kuha u zavodu. ajde, bilo je stvarno već i vrijeme dobro, znači ovaj neboder od 41 kata ide sigurno, i vjerojatno ova 2 manja od 17 katova. Ja sam nešto još prije čitao baš vezano za ova "vrata" koja vode u grad da bi to moglo biti nešto vrlo slično onim neboderima u Madridu (oni crni nakošeni, neznam sad ime). Ugl...znamo da će Savska bit zakon za kojih 5 godina ![]() još kad bi bilo sreće pa da se pokrene i Tower 123... bilo bi šteta da propadne taj projekt. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Registered User
|
Moram sad biti malo partibrejker....
Cijela ta priča oko Savske je još uvijek podosta na razini "bla-bla, truć-trač"...."mi bi nešto htjeli , a nit sami baš nismo sigurni što i kako"...al svakako da bude "mathattan" (po ne znam koji put neiscrpno vrelo zagrebačke urbanističko-arhitektonske onanije ![]() Ja bih rekao ovako, na sve ono gore navedeno ,a i na natječaj : 1. parcela je definitivni premala za normalnu organizaciju takve zgradurine i njezino funkcioniranje i funkcioniranje cijelog područja oko nje ( promet, ulazi itd.) 2. Jedina smislena i oblikovna arhitektonsko-urbanistička cjelina na cijelom potezu sadašnje Savske je upravo potez :Croatiales- Zgrebačka banka- Industrogradnjin neboder...koji bi se trebao sravniti sa zemljom radi Liebeskinda...mislim, svaka čast njemu, al to je nebuloza koja proizlazi samo iz vlasništva zemljišta ( Zagrebačka banka koja bi i angažirala Liebeskinda)...Savska obiluje seoskim stračarama i to je mjesto za izgradnju novih stvari. 3. Cijela stvar pada u vodu ako neće biti Šarengradske...jednostavno organizacijski- nemoguće...a neki dan smo svi pročitali ( a neke moje kolege i potvrdile) da su upravo gradske službe ZABORAVILE produžiti građevinsku dozvolu za Šarengradsku te se cijeli postupak-ponavlja...a to znači da prema novom zakon o građenju, niti jedna nova zgrada, a kamoli neboderčina ,ne može dobiti nit lokacijsku nit potvrdu glavnog projekta jer glavna pristupna cesta- nema građevinsku. 4.Još nitko u cijeloj priči nije spominjao finacijsku sposobnost svih tih "investitora"...budući sami projekti za takve zgradurine koštaju i do desetak miliona kuna, izvođenje nekoliko desetaka miliona EURA(za 40 katni neboder je u dijelu od 50 -100 mil.eura), komunalni doprinos koji se obavezno plaća gradu te doprinos hrvatskim vodama za takve zgrade broje također milijune EURA Prosudite sami koilko je cijela priča još u sferi -"priča", barem na temelju svih dosadašnjih plasiranih informacija. ps. neboder-most je po mojem, isforsirana i istrošena ideja Last edited by Bauhaus-Band; May 17th, 2008 at 10:34 AM. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
|
Zaboravih...
Što se tiče priče oko nebodera uz novi kongresni centar uz Westin Pobjedničko idejno rješenje samo PREDLAŽE izgradnju I nebodera...nitko iz Westina ( koji je glavni finacijer cijelog kongresnog centra) nije potvrdio da će taj prijedlog i prihvatiti i na kraju i izgraditi. Prema mojim informacijama cijeli kongresni centar se nije maknuo dalje od dodjele nagrade za idejno rješenje. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb, zagreb tower |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|