|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 | |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2830
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Mislim da je vrijeme pesimizma po pitanju izgradnje nekoliko towera u ZGB iza nas. Stvorena je kriticna masa koja je nadjacala glupe strahove zbog trusnog podrucja na kojem grad lezi.
Ja sam uvjeren da ce grad u iducih 10 godina dobiti 3-5 pravih towera (tu ne mislim na SOT koji se gradi vec) iznad 100 m. i jos 3-5 do 100 m. To je dovoljno za skyline grada , jedini bad je to kaj nema logickog clustera koji bi davao jednu snagu i novi pecat razvoja grada.,vec ce cijela prica otici i razbacati ce se u prevelikoj udaljenosti i ne bas povezanoj smislenoj vizuri.
|
|
|
#103 |
|
Powered by Jet-A1
|
Zato ja držim fige za Šarengradsku/Savsku....šta god neko mislio o toj lokaciji.
![]() Ta ulica ima tradiciju. Tu su prvi pravi neboderi počeli nicat u Zagrebu. Počevši s Vijesnikom i Zagrepčankom, preko Cibone i HOTO-a...pa sve do Autoservisa i ostalih.
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
![]() Jesam isfrustriran kako reče Sarkastični...i to upravo iz razloga koje je to lijepo opisao Tigar...i ja se nadam da će nešto od tih nebodera biti po zagrebu...samo sam oprezan u svim tim nadanjima jer ih je bilo i suviše....neostvarenih. Samo sam htio stišati euforiju i objasniti da takve stvari neće nicati ko gljive poslije kiše, odmah sutra....i da ćete se još itekako iznervirati očekujući da uistinu nešto i konkretno krene...skupa samnom
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Powered by Jet-A1
|
Tako je na svim poljima razvoja naših gradova. Tako ili još gore.
Dovoljno je spomenit Maximir i metro.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Meni jedino sta ne stima je ta prica o Manhattan.. kao sto se moze vidjeti svi ovi neboderi osim jednog ce imati samo 17 katova.. neznam kako vi na to sve gledate no za mene su
17 katova = pre malen broj da bi se zvali neboderima 17 katova = pre visoki da bi se zvali niskokatnicama ---------- kad to zbrojim i oduzmem dobijem= 17 katova = visokogradnja nis vise ili manje Zato mi je glupo pricati o "Aleji nebodera" ili nekakvom Manhattanu ![]() Da idem dalje s pricom.. 1.) Nemogu si zamisliti da ce Liebeskind napraviti neboder od 17 katova jer takav neboder nebi zadovoljio niti ZABI (kojoj je potreban veci toranj) niti bi zadovoljio apetitet na profit ORCO grupe! Ipak se jel ovdje radi o poslovnom neboderu koji je orijetiran na profit a ne neki muzej ili slicno.. cisto sumnjam da se isplati angazirati jednog takvog arhitekta koji nije bas jeftin za neki takv salabajzerski neboder od 17 katova! 2.) Sto se tice Kuca Most.. Ideja o nekakvom mostu je u biti super.. no kakva ce to zgrada da bude sa 17 katova? Nisam arhitekt.. no zgrada bi u vrh glave bila samo 10 ili 12 katova nad zemljom otvorena a dok bi najmanje 5 katova sluzilo da se povezu ta dva blizanca. Za moj pojam je to cisto sranje! Ako se vec planira nesto takvo sagraditi a zeli imati kao reprezentativan ulaz u grad onda to bez jednih 30+ katova nece se moci realizirati. Takva jedna zgrada treba visinu da nebi imala neki utjecaj zgusenosti ili kako bi se to vec reklo na hrvatski.. nadam se da me kuzite sta mislim ![]() 3.) Sad nesto ne razumijem.. zar nisu oni stambei projetki uz Savu do Rotora dio ove aleje? Zasto onda nisu i oni nacrtani na toj karti? ![]() Ako sam onda to pogresno razumijo.. onda bi ovo znacilo da Zagreb dovia dva nebodera od 40 katova jer je upravo ovaj projekt ukljucivao i jedan neboder od 40 katova kao poslovni toranj! Last edited by bambam; May 18th, 2008 at 07:49 PM. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
back to Galaxy
|
ovo za liebeskinda mi je smijesno skrozlol:
koliko sam ja cuo liebeskind ne radi na jeftinim i malim projektima po definiciji neboder je +125m tako da samo ovaj od 40 katova prolazi
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
patolog
Likes (Received): 63
|
Quote:
je..s pesimizam, ja sam realist ![]() naravno da se dio toga gradi, al nasa vlast se malo napuhava, znaju oni dobro kaj mi mali gradjani volimo. cuj, bilo bi ludilo ako bi se toliko gradilo, ali meni se euforija samo dize kad rendere vidim. ilustrirane price iz jutarnjog me ne paliju, sorry. pricam o terminu gradnje i da su neke posledice moguce. to nista ne menja, to je fakat to sta si ja za zagreb zelim. samo se nesmje sve vjerovat. nesmje se zaboravit da zagreb i druge projekte ima, i hrvatska nema bas takvo zanimljivo trziste da bi se sve moglo graditi. za mene je za sve je jedino rjesenje kad se veliki dio hrvata iz inozemstva vrati. ima nas 4.000.000 izvan hrvatske. mi smo samo jaki ako se grad i hrvatska opet s hrvatima puniju koji nove biznise otvaraju. |
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
;)
Likes (Received): 1121
|
Quote:
Znači li to da Liebeskind zazire od gradova poput Budimpešte gdje se nesmije graditi ništa visoko? Ako nešto nije visoko, ne znači da je i malo! |
|
|
|
|
|
|
#110 | ||
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Quote:
... Zagreb nema dovoljno kvalificiranih ljudi? Svašta , ne znam gdje ti živiš, ali si skroz u krivu. Svi ti toweri se ne bi popunili? Još poduplano svašta . Tolko se čeka na gradnju towera zbog naše mutave administracije i svih ostalih prepreka (imovinsko pravni odnosi itd...), a ne zbog toga jer oni nisu potrebni i ne bi bili iskorišteni .Quote:
Inače samo da kažem svima svoju poruku. Ljudi budite optimistični i ulažite u svoje znanje, ostalo će doći samo po sebi. Ja za 10 godina u ovom gradu očekujem vidjeti 3 CBDa (Savska, Heinzlova-Radnička, Rotor), Arenu Zagreb, SOT, Tower 123, metro, Zagreb na Savi, zračnu luku kao novi landmark, Šarengradsku, produženu Vukovarsku, Vrapčansku, nove mostove, potpuno deniveliranu Slavonsku-Zagrebačku-Ljubljansku itd... Inače moramo biti realni i pogledati jedno 6, 7 godina unazad pa se može vidjeti koliko se grad izmjenio otad i koliko se toga napravilo u međuvremenu. Da su stvari mogle i trebale biti bolje, jesu. Iskreno da je Zagreb sad na razini HKa, ja ne bih bio zadovoljan i uvijek bih težio boljem, što je normalno jer bez toga nema napretka, ali treba ipak nekad i pogledati što se sve napravilo u međuvremenu. Mislim da kod nas stvarno nema nikakvog razloga za pesimizam. Najveći problem naš je pravni sustav i birokracija, kad se to prevlada sve će ići kao podmazano. EU od nas zahtjeva da rješimo te stvari, a nakon ulaska možemo samo očekivati lansiranje i eksploziju projekata po cijelom gradu |
||
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Registrirani Korisnik
Likes (Received): 467
|
Quote:
![]() ![]() pa nije ni SOT odma ima 29 katova, nego su ga postepeno dizali ![]() a što se skupoće tiče, mislim da baš zato ovaj projekt ima naj više šanse da se realizira ![]() zabu i orco grupu je ovo i dosad previše koštalo da bi sad odustali ![]() a ni bandiću nebi bilo loše da mu napokon u grad dođe neki svjetski poznati arhitekt
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Always attacks
|
@Bambam....slažem se sa tobom oko ovih nesretnih 17 katova, meni je to također pre nisko da bi se zvalo ozbiljnim neboderom ali moje mišljenje nemora biti realno jer ja priznajem da patim na što višlje građevine pa bi takve volio i vidjeti u planovima. No bit će dobro ako stave barem dva viša od 100+m a sa ostalim ćemo se morati zadovoljiti htjeli-nehtjeli ako bude.
Što se tiće tvog pitanja pod broj 3)...Oni prekosavski neboderi nisu uvrštrni na slici, mislim, zbog toga jer ta slika prikazuje isključivo projekte bazirane na području Savske ulice, koja bi u slučaju da se ovi projekti naprave, postala dotična Aleja nebodera. Ono preko Save bi bilo blizu ali nebi spadalo konkretno pod aleju, iako bi se sve to moglo vizualno i nadovezati...No ostaje da se vidi.... @Astralis...Hvala i slažem se s napisanim... @Sesvecan....veliš da ti samo renderi dižu euforiju a ne vjeruješ u priče iz jutarnjeg i sl. Ali primječujem da si pesimističan i na projekte čiji su renderi već na veliko pokazivani a ne samo na novinarske priče. Doduše ja sam se nagledao i rendera projekata koji na kraju nisu bili napravljeni ali ni ne pomišljam gubiti nadu.... Što se tiče hrv. dijaspore...i ja bi volio da se počnu vračati ali za to će se morati još puno toga promjeniti u Hrvatskoj. A do tada mi moramo i možemo i bez njih......
|
|
|
#113 | |
|
Registered User
|
Quote:
+ = 2Onda sam znaci u pravu da cemo dobiti 2 nebodera preko 40 katova! Jer ovaj u Savskoj nema veze sa onim od 45 katova koji bi se trebao graditi u sklopu prekosavskih nebodera.. ovo je super vijesti i zasluzuje da nazdravimo zbog toga ![]() Mozda netko bude imao vremena pa ove prikosavski i posavske kao i SOT neboder vizualizira na karti.. da se bolje moze vidjeti kakav bi to "cluster" na kraju ispao. Last edited by bambam; May 19th, 2008 at 01:05 AM. |
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Streetwalker
|
Orco's project in Zagreb is expected to be over 200 million euro's, possibly more. Therefore there is no way that it will be 17 levels!
The reason why they employed Libeskind is ecause they want something symbolic and spectacular.
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Out of time
|
Quote:
.
|
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
patolog
Likes (Received): 63
|
Quote:
imas prav, ako mislis da u hrvatskoj dosta resurse imamo i da birokracija nas jedini problem je. nadam se i da je birokracija kriva za sporu gradnju, zagrebshopping centra u zapresicu, eurotowera 2(koj je konacno izgradjen), skyoffice towera, nebodera "123", erste towera, zagrebacka banka toranj, koj bi trebao stati iza glavnog kolodvora,... itd.. cuj ja sam optimist. al sta cu kad su stvari kakve jesu. ako bi ljudi kak ti reces optimisticni bili i da bi imali pare bi je bez brige u izgradnju bacili. al imas prav stim sto kazes zbog eu'a. ako se gleda u thread za sofiu i cjelu bugarsku, vidi se kolko se najedanput gradi. al nesmje se zaboraviti da su to sve strane investicije. mene se to ne tice, al ljudi u zagrebu se vec zbog hercegovca u zg'u uzbudiju. cuj zadnji put to kazem. ja nemam apsolutni nista protiv nebodera. ja si nista vise zelim nego zagreb kao metropola, samo je hrvatska u toj poziciji da gubi. nije hrvatska zemlja koja globalizira, hrvatska je trziste ili vise igraliste za velike njemacke i ostale tvrtke. naravno da grad potencijala ima, al ovi projekti kao zagreb na savi, ...itd. su samo sa strancima ostvarivi, od toga hocu hrvatsku sacuvati. nek se gradi, ali smisleno! ako se uopce gradi. najbolje za razvoj bi bio jedan projekt uz kojega se veliki broj hrvata u hrvatsku vrati. ovo bi se moglo povezati sindustrijom itd. koja bi istovremno ogromno investirala. to nam fali, sve drugo je razvoj u krivi smjer. |
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Registered User
|
Stvarno sam razocaran.. cijelo vrijeme svi jedva cekaju da dobijemo napokon jedan cestit neboder a sad kad je ocigeldno da cemo dobiti 100% cak dva preko 40 kata plus jos onaj od Libeskinda koji bi se isto tako mogao vrtiti oko te cifre.. nitko ni rijeci o tome.. kao da to nije razlog za slavljenje
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Registered User
|
Ground Zero Zagreb
Croatian capital Zagreb is about to ride a wave that is likely to see hundreds of millions of euros invested, construction of world-class architecture, EU entry and even the possibility of becoming a European Capital of Culture.
Orco Property Group recently announced plans to invest EUR 200 million into Zagreb’s redevelopment, and Poland’s largest property developer, Globe Trade Centre, is throwing in more than EUR 40 million to finance its own project. Such investment could be just what the city needs if it is to succeed in its ambition to become a European Capital of Culture. If anyone had doubts about the future of the Croatian capital Zagreb, it’s not Orco. The hundreds of millions of euros that the Luxembourg-based property giant is throwing into the city represents about one-third of its yearly investment budget. On top of that, it has lined up one of the world’s top architects, Daniel Libeskind, famous for designing the Ground Zero site in New York, to work on the project. Further details about the project were not forthcoming, as Orco says it is still putting on the finishing touches. Following a meeting with Zagreb Mayor Milan Bandic, Orco CEO Jean-Francois Ott said, „We did not discuss about a specific address [for the building] with the mayor. We discussed about the concept that we see, the passion that we have and […] I really do believe that Daniel [Libeskind] is one of the best architects in the world and I believe that Orco is one of the best investors Zagreb can have,“ See-News reported. Orco is a leading player in property and asset management in central and eastern Europe, controlling assets of EUR 1.31 billion. The company, operating since 1991, has a mixed portfolio that includes interests in retail, residential and office property. Orco and Polish-born Libeskind worked together on the design of Zlotta 44 in Warsaw, which Orco claims will be the most luxurious apartment block in the city when it’s finished in 2009. Why Zagreb? “Croatia’s a relatively small country so I think a lot of investors who go are very impressed at how forward they are economically and in other respects,” said Neil Lipscomb, a Vienna-based director at the Jones Lang La Salle real estate agency. “There are a number of schemes coming up in Zagreb in the short to medium term, and there is scope for some major retail investment. If you position yourself well you can see some very good returns.” One of those schemes is with Poland’s Globe Trade Centre, which aims to invest EUR 42 million in the city. The company has purchased a 12,000-square-meter plot of land where it plans to build total rentable space of 18,500 square meters, according to an e-mailed statement from the company, which contained no information on a time frame. Hagai Harel, a member of GTC’s board told Bloomberg new service, “We want to benefit from [Zagreb’s] booming real estate market by developing projects in all three segments, office, retail and residential.” It would seem this interest in the city is exactly what Zagreb is looking for as it harbors plans to become a European Capital of Culture. Zagreb’s culture minister, Dusko Ljustina, got excited recently when Vincent Degert, head of the European Commission delegation to Croatia, mentioned that he would like to see the city become a European Capital of Culture, reported the Croatian newspaper Vecernji list. Croatia is not yet an EU member but since 2005 the rules on selecting European Capitals of Culture have changed, allowing non-EU countries to apply. Istanbul is set to be a Capital of Culture in 2010. Achieving the status of Capital of Culture would put the European spotlight on the city and open the door to a host of cultural funds throughout the year. If Zagreb were eventually chosen, it would likely be after Croatia becomes an EU member, slated to happen in 2009. In December the country moved ahead of Turkey in the queue as it wrapped up talks with the EU on the subjects of education and culture. Although there is still a long way to go, this means Croatia has now completed negotiations on two of the 35 “chapters” needed to secure entry, as opposed to Turkey’s one. Mr. Lipscomb says the next few years will see major change in the city, especially in the retail sector. “If you walk around the shopping centers in Zagreb now, predominantly you’ll see small private retail operations and relatively few international shops. The international chains will have to set up supply routes but Zagreb remains an obvious target.” But despite all this positive news, some market watchers warn that Zagreb will soon have too much office space for the level of demand. Mr. Lipscomb acknowledges these potential problems and warns that, as a developing economy, there are still considerable risks when investing in Zagreb. “I think in a lot of these markets the planning situation is not as clear as in Western Europe. While there are some clearly defined commercially zoned areas, there is not always sufficient regulation regarding what should and should not be built. … The risk of oversupply is always a primary risk,” he said. “There will always be winners and losers.” |
|
|
|
|
|
#120 |
|
SuperMod
|
interesantan članak. Ja bih jako volio da Zagreb jednog dana bude Europski grad kulture, samo što ako uopće dođe do toga, to će biti negdje iza 2015-te. Trenutno je Zagreb daleko od toga...
no dobro...valjda će i Zagreb uskoro krenut u detaljnu revitalizaciju. PS. drago mi je da je opet Liebeskind u igri...jedno vrijeme nije bilo riječi o njemu, a ko fol došao neešto gradit u ZG
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb, zagreb tower |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|