daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Projects and Construction Updates

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 8th, 2008, 04:03 PM   #81
misko
ci pana!

misko's Avatar

povies, ze nehovoril nic konkretne. to o tej akropole je to konkretne, a ja som to akurat dovisvetlil... co sa tyka toho revidovania, myslim, ze nemas pravdu, z jeho reakcie je jasne, ze sa mu to nepaci, ale proste sa s tym nic neda robit a preto sa len bude snazit najst lepsie riesenie.

nie som konzervatyvny voci laikom ked uz, predpokladam, ze si myslel rezervovany, ale nie som ani rezervovany. je tu mnozstvo ludi, ktory sa pozeraju na svet triezvo a rozumom. (kvietok, hasky a mnohy dalsi)
staviam sa rezervovane k ludom, ktory tu kricia, ze niekto nechce nove stavby. lebo sa mu nepaci nieco, co je zle naprojektovane.

proste dobre zhrnute, nie vsetko nove a vysoke je super. central park by mal v akejkolvek vyspelej architektonickej krajine problem, pretoze to na danom mieste prinasa vpodstate len negativa. ano z hladiska kosic prinasa obrovske pozitivum - myslim z ekonomicko-socialneho hladiska, ale z hladiska architektonicko-urbanistickeho je to dost podpriemerne...
misko no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 04:05 PM   #82
astley
Registered User

astley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shob View Post
Konecne normalny nazor. Netreba fandit vsetkemu co je vysoke a nove...
Prosim ta comu vsetkemu,tu sa bavime konkretne o CP.A ked je u teba 18.poschodi vysoke tak potom neviem
astley no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 04:19 PM   #83
astley
Registered User

astley's Avatar

Quote:
Originally Posted by misko View Post

central park by mal v akejkolvek vyspelej architektonickej krajine problem, pretoze to na danom mieste prinasa vpodstate len negativa. ano z hladiska kosic prinasa obrovske pozitivum - myslim z ekonomicko-socialneho hladiska, ale z hladiska architektonicko-urbanistickeho je to dost podpriemerne...
Tak to uz trocha prehanas s tou tvojou architektonickou vyspelostou!Nic podla teba neni hodna architektura Benoy je u teba nic,ale vysledky su opacne.Ty mas vlastnu renomovanu architektonicku spolocnost a vysledky?Btw niesi ty nahodov zo spolku skraslovania Kosic co chcu mat vsade park?
Old March 8th, 2008, 04:22 PM   #84
mike.i
Registered User

mike.i's Avatar

Quote:
central park by mal v akejkolvek vyspelej architektonickej krajine problem, pretoze to na danom mieste prinasa vpodstate len negativa.
môžeš prosím rozviesť tie negatíva?

jedno si písal, že bude to vyzerať ako vybitý chrup...
mike.i no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 04:45 PM   #85
misko
ci pana!

misko's Avatar

Quote:
Originally Posted by astley View Post
Tak to uz trocha prehanas s tou tvojou architektonickou vyspelostou!Nic podla teba neni hodna architektura Benoy je u teba nic,ale vysledky su opacne.Ty mas vlastnu renomovanu architektonicku spolocnost a vysledky?Btw niesi ty nahodov zo spolku skraslovania Kosic co chcu mat vsade park?
ano presne tak, ked nemas argument, napadni osobu argumentujuceho!

a k tomu benoyu len tolko, ze je to ako pisem. rozhodne to nie je spicka. mimochodom, pracoval som jeden cas v kancelarii erika van egeraata. to je jeden z top svetovych architektov. tolko k osobnym invektivam.

mike i:

no tych negativ je viacej. osobne si myslim, ze naopak, doprava (ako sa to tu riesilo) nebde ziaden probelm.
mne ide skor o urbanisticku stranku.
1. tato stavba absolutne znehodnoti terasove rodinne domky, pretoze 10m od nich vyrastie 18poschodova veza odkial bude asi 60 balkonov pozerat rovno im do dvorka. vobec cela tato naveznost - atriove domky - obrovsky veziak nad nimi je scestna.
2. ako pisem, stavba nebude mat nikdy kontext. z jednej strany su internaty z druhej je v uzemnom plane kreslene ihrisko a priestor pre sluzby,ale problem je s tym, ze je tam terenna hrana z tretej su pozemky nemocnice a zo stvrtej spominane atriove domceky.
tato stavba patri do novej stvrte, kde ziska svoj kontext, svojich rovnocenych spoluhracov, dalsie podobne komplexy. bohuzial, na danom mieste ostane ako ostrovcek luxusu zo vsetkych stran obkoleseny neodpovedajucim prostredim.
3. spominane nestasne umiestnenie na hranu (aj ked toto je relativne, napriklad na furci stoja vysoke budovy na hrane a je to vporiadku - maju vsak pod sebou les a zasebou hradbu furce - nejdem teraz nijak obhajovat pekelne sidlisko - furcu, ale cisto kompozicne toto tam nie je problem.)
4. nekoncepcnost - tymto mesto ukazuje investorom, ako jednoduche je ho znasilnit, takze dalsi nebudu vahat. ved aj im ste dovolili toto, preco nei nam?

nazaver len tolko, ze na danom mieste podla mna mohol vzniknut projekt takehoto rozsahu a bolo by vsetko vporiadku:
http://www.panorama-strahov.com/
http://www.atelier69.cz/cs/projekty/villa-park-strahov/
(stale by to bol ostrovcek luxusu ale ziskal by aspon kontext z jednej strany - od terasovych domcekov a aj napojenie smerom na sever by bolo lepsie, ako pri sebestredne orientovanom projekte, ktory sustredi kmpoziciu do vlastneho vnutrobloku)
Old March 8th, 2008, 05:26 PM   #86
mike.i
Registered User

mike.i's Avatar

hmm ďakujem, to sú dosť závažné negatíva.
Pravdu povediac mne sa ten projekt páči, no neuvažoval som doteraz v takom širšom kontexte. Musím priznať, že s tými negatívami máš pravdu.

Si spomínal tú furču a myslím, že to už tu bolo aj spomenuté, ale možno by sa ten projekt vynímal lepšie práve v lokalite pod furčou...
mike.i no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 05:27 PM   #87
astley
Registered User

astley's Avatar

No nemyslim ze som ta napadol Prahu nam tu nemozes davat ako za priklad,kedze je to uplne ina kategoria a prestiz.V Ke niesme bohuzial na tom este tak dobre,aby nam architekti mohli predvadzat svetove skvosti co neznamena ze tu mozu postavit hoci aky meteorit.Ja hovorim ze vizualizacia CP sa do Ke celkom hodi podla mna a aj inych,takze hovorit o nejakej sope je smiesne.Terasa je pomerne sidliskova zastavba,takze ak im uz niekto cumi do zahrady tak uz z panelakov davno.Investor totiz to musi vediet aj efektivne vyuzit dany priestor na co najviac bytov.Na nejake terasovite domy ako si predstavujes tam neni miesto ani volne pozemky.
Old March 8th, 2008, 05:46 PM   #88
misko
ci pana!

misko's Avatar

tieto projekty nemaju nic spolocne s velkostou mesta samotneho. ten projekt od 69 architekti keby vyrastol miesto central parku, tak by naopak kopec pozemku este ostalo.

rovnake projekty najdes v grazi, v lille, v mestach po celej europe zrovnatelnych s kosicami.

naviac, investor chce vzdy maximalizovat svoj zisk, to jest, specialne v nasich koncinach, spravaju sa tu ako na klondaiku a preto je dolezite stavat sa k tomu triezvo.

ako som uz napisal central park ma obrovske pozitivum - nic take v kosiciach neni a planuje sa. to ale neznamena, ze nema ziadne negativa.
a je skoda, ze nase mestske zastupitelstvo sa nezprava zodpovednejsie, opakujeme chyby zo zapadu. a miesto kvalitneho urbanizmu to skonci nekvalitnym...
Old March 8th, 2008, 07:20 PM   #89
rbruoth
Registered User

Quote:
Originally Posted by astley View Post
.. Ja hovorim ze vizualizacia CP sa do Ke celkom hodi podla mna a aj inych,takze hovorit o nejakej sope je smiesne.Terasa ....
prosim nebrat osobne .. ale nevidel som vizualizaciu so sirsimi suvislostami .. teda ako to bude vyzerat v celkovej panorame okolia .. tam by sme si mozno uvedomili o com sa tu teraz hovori ..

vizualizacia samotneho CP nevyzera zle, ale kedze nie som architekt a som ovplyvneny tym, ze v KE nic podobne nie je, nemusi to byt pravda .. a odbornik moze mat iny nazor a fundovanejsi ..

dalsia vec co sa tu snazi misko vysvetlit (ak som to dobre pochopil) je, ze aj dobry architektonicky navrh budovy (teraz nehovorim konkretne o CP), moze byt zle zasadeny do okolitej zastavby, co je vraj aj tento pripad (podla miska a UHA) .. aj ked asi kvalitny architektonicky navrh by mal zohladnit cele okolie, kde bude zasadeny (co zas nie je, resp. nemusi byt cielom investora)..
rbruoth no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 07:33 PM   #90
astley
Registered User

astley's Avatar

Tak nech sa pan architekt vyjadri v sirsom ponimani tejto stavby,nakolko nie kazdy tam vidi akropoli v jeho reciTak potom vznikaju nedoruzomenia Tym p.architektom samozrejme myslim Drahovskeho aby to zase nezobral niekto osobne.
Old March 8th, 2008, 07:41 PM   #91
markuz
Think different

markuz's Avatar

Jedna poznamka, lebo mi to uz naozaj nedalo.

Nechapem naco tu niekto rozprava sprostosti o nenazratych investoroch. Je uplne prirodzene, ze kazdemu investorovi ide o maximalizaciu zisku, pretoze o tom podnikanie je. Ide len o to, aka miera sa pri tom zvoli. Investor nakoniec ani vobec nemusel spolupracovat s kancelariou Benoy, kludne to mohol robit nejaky prave spromovany student alebo tam mohol byt dalsi sivy panelak.

Prip. druha moznost, mohol na tomto projekte pracovat cely tym najlepsich architektov, mohli sa pouzit najlepsie materialy a mohli sa postavit 4 terasovite domceky. A potom by bola cena za m2 aspon 1mil. Sk. To by bol asi kazdy spokojny, ze.

Bol by som velmi zvedavy, ako by ste sa spravali na mieste investora. Esteze mame v okoli buduceho Central Parku tolko skvostnej architektury, ze nam tento projekt velmi nepokazi okolie.

Uz konecne pochopte ze jedna vec su nase zbozne zelania a druha vec je kosicka realita.

www.iPhoneShop.sk - veselé a štýlové púzdra a doplnky pre tvoj iPhone a iPod
markuz no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 07:55 PM   #92
astley
Registered User

astley's Avatar

Quote:

rovnake projekty najdes v grazi, v lille, v mestach po celej europe zrovnatelnych s kosicami.

naviac, investor chce vzdy maximalizovat svoj zisk, to jest, specialne v nasich koncinach
No ked si ich porovnaval velkostou tak mozno,ale tu ide o ekonomicku silu!Tam je trh nasyteni a standard byvania tiez neporovnatelni, takze tam sa mozu aj architekti trosku predvadzat.No a snad v zahranici investori ziju z architektury,alebo ucelnosti??Vies keby sme sa bavili o nejakom mieste v historickom centre,alebo aspon nadveznosti nan tak ta chapem.Ale snad nechces zo sidliskovej terasy vaclavak
Old March 8th, 2008, 08:05 PM   #93
rbruoth
Registered User

Quote:
Originally Posted by markuz View Post
.......Uz konecne pochopte ze jedna vec su nase zbozne zelania a druha vec je kosicka realita....
.. pozri, ja som rad,ze sa take nieco bude stavat .. neviem teraz posudit ci to bude dobre alebo nie ..
.. naviac ani UHA a asi ani nikto iny na tom vela nezmeni (iba ze by investor zvolil inu lacnejsiu a menej efektnu variantu - teda ak to este moze) .. takze nech to stoji co najskor aby sme to vedeli posudit (teda po istom case pokial opadne nadsenie) .. a mozno na zaklade toho sa budu lepsie posudzovat dalsie stavby ..

.. len dufam, ze o 10rokov nebudeme na to spominat, ci to nemohli riesit predsa len inak ..
rbruoth no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 09:44 PM   #94
scarce
sui generis

scarce's Avatar

Mesto malo vyuzit to ze nic moderne sa tu dlho nestavalo a spravit jedno miesto kde streli vsetky moderne stavby /resp. viac miest, jedno na vysovky, jedno na terasove vily a t d ../ keby boli miesta, investori by si nemohli vyberat, bolo by uz vybrate a uz by sme sa bavili len o arhitekture projektu samotneho.. Neviem co take zlozite je vybrat dve tri miesta, podla mna primitivna to vec, a to potom by sme mali mesto, ktore by za 50 rokov bolo vystavnym kuskom (nieco ako Canberra v prenesenom slova zmysle).. Ostrov vyskoviek, ostrov draheho ubytka, a nikde ziadny vybity chrup, prazdne miesta a pod.. Skoda ze sa tak neudialo.. a hocikedy neskor sa to udeje, vzhladom na uz planovane projekty je uz teraz neskoro..
scarce no está en línea   Reply With Quote
Old March 8th, 2008, 10:55 PM   #95
R1S0
Registered User

1. tato stavba absolutne znehodnoti terasove rodinne domky, pretoze 10m od nich vyrastie 18poschodova veza odkial bude asi 60 balkonov pozerat rovno im do dvorka. vobec cela tato naveznost - atriove domky - obrovsky veziak nad nimi je scestna.

-myslis tie domky,ktore su v katastrofalnom stave,maju snad 30 rokov,maju opadane omietky atd?
a ten bordel a prales,co tam bol donedavna im pridaval na hodnote?
praveze si myslim,ze take centrum s kopcom sluzieb ich cenu len zvysi.....
a mozno ich prinuti investovat(ci uz majitelov,mesto,ci nejaku firmu) do ich rekonstrukcie.
btw tie domceky maju nejaky "dvor"?

2. ako pisem, stavba nebude mat nikdy kontext. z jednej strany su internaty z druhej je v uzemnom plane kreslene ihrisko a priestor pre sluzby,ale problem je s tym, ze je tam terenna hrana z tretej su pozemky nemocnice a zo stvrtej spominane atriove domceky.
tato stavba patri do novej stvrte, kde ziska svoj kontext, svojich rovnocenych spoluhracov, dalsie podobne komplexy. bohuzial, na danom mieste ostane ako ostrovcek luxusu zo vsetkych stran obkoleseny neodpovedajucim prostredim.

-v uzemnom plane mas ihrisko,ale to je asi tak vsetko.
bolo by zaujimave zistit,kedy bolo do UP to ihrisko vsunute.
myslim,ze je velky luxus mat tak blizko centra internaty,a nejake ihriska,ktore internatisti aj tak nevyuzivaju....
alebo by si tam nechal ten bordel co tam bol,alebo snad dalsi park?
ked sa uz zacalo v kosiciach z ich masovou vystavbou po 30 rokoch?

3. spominane nestasne umiestnenie na hranu (aj ked toto je relativne, napriklad na furci stoja vysoke budovy na hrane a je to vporiadku - maju vsak pod sebou les a zasebou hradbu furce - nejdem teraz nijak obhajovat pekelne sidlisko - furcu, ale cisto kompozicne toto tam nie je problem.)
-podla mojho laickeho nazoru,to ukaze dobre.
stane sa to zachytnim bodom,urcite lepsim ako intraky.

4. nekoncepcnost - tymto mesto ukazuje investorom, ako jednoduche je ho znasilnit, takze dalsi nebudu vahat. ved aj im ste dovolili toto, preco nei nam?
-je to chybou mesta,nie investora.
mesto malo mat davno vypracovane studie,podklady,a pripravene lokality ,kde a ako,co a za kolko.....
uzemny plan je v kosiciah len tenka servitka,ktora sa pri kazdom vetre inak ohne....

nazaver len tolko, ze na danom mieste podla mna mohol vzniknut projekt takehoto rozsahu a bolo by vsetko vporiadku:

(to je strasna stranka,pokial sa clovek preklika k obsahu....:P )
-je to pekne,ale na okraj mesta,do lesoparku atd.central park bude skoro v sirsom centre kosic.

http://www.atelier69.cz/cs/projekty/villa-park-strahov/
-podobny typ je BD TERASA.
mozno ze by to bolo ozaj lepsie,avsak neviem o investorovy,ktory by nieco take ponukal mestu(ci uz pre tuto lokalitu,alebo niekde ine)

celkovo:kosice este niesu v takej situacii,aby si mohli vyberat(myslim,ze magistrat toho asi ani nieje zatial schopny).
pripad bratislavy nam nehori,kedze v meste su realne rozbehnute 2-3 projekty.

som zvedavy na tu studiu uzemia,kde sa pocita s blokom novych stavieb(vyskovych)......zeby v okoli hornadu?
R1S0 no está en línea   Reply With Quote
Old March 9th, 2008, 12:38 AM   #96
vadzi
Registered User

mat intraky tam kde su je na nezaplatenie, najma ak mate strednu na skultetyho
vadzi no está en línea   Reply With Quote
Old March 9th, 2008, 01:00 AM   #97
hasky
Registered User

Quote:
Originally Posted by R1S0 View Post
-je to chybou mesta,nie investora.
mesto malo mat davno vypracovane studie,podklady,a pripravene lokality ,kde a ako,co a za kolko.....
uzemny plan je v kosiciah len tenka servitka,ktora sa pri kazdom vetre inak ohne....
No v tom mas zial pravdu, ale to bolo hlavne za Murka. Uvidime ako to bude teraz. Osobne dufam, ze sa tie podklady pripravia a budeme mat jasny plan rozvoja a UP sa bude menit len vynimocne a po zvazeni vstkych dosledkov.

Quote:

(to je strasna stranka,pokial sa clovek preklika k obsahu....:P )
-je to pekne,ale na okraj mesta,do lesoparku atd.central park bude skoro v sirsom centre kosic.
Je mi jasne, ze asi nevies kde sa tieto vily budu nachadzat. Tak pre obraznost budu stat cca 1500m od Prazskeho hradu, 2,5km od Karlova mostu. Tak ked toto nieje v sirsom centre tak uz potom neviem.

Quote:
celkovo:kosice este niesu v takej situacii,aby si mohli vyberat(myslim,ze magistrat toho asi ani nieje zatial schopny).
pripad bratislavy nam nehori,kedze v meste su realne rozbehnute 2-3 projekty.
Co myslis ako sa to v Blave zacalo? Zeby 2-3 projekty nad ktorymi radny mavli rukou a uz sa viac planovanim nezaoberali!
hasky no está en línea   Reply With Quote
Old March 9th, 2008, 08:57 AM   #98
metropoly_sk
Kosice & Bratislava

metropoly_sk's Avatar

z niektorych mam pocit ze zacinaju nieco mat proti central parku. Nakazil vas hlavny architekt ? mna rozhodne nie, skor naopak. Ja si velmi prajem aby tam central park s tou podobou ako je ohlasena bol. Dokonca si myslim ze mohol ist aj vyssie. je to velmi pekny projekt a architektonicky velmi zaujimavy.
metropoly_sk no está en línea   Reply With Quote
Old March 9th, 2008, 01:57 PM   #99
R1S0
Registered User

Je mi jasne, ze asi nevies kde sa tieto vily budu nachadzat. Tak pre obraznost budu stat cca 1500m od Prazskeho hradu, 2,5km od Karlova mostu. Tak ked toto nieje v sirsom centre tak uz potom neviem.
-ale porovnavat centrum prahy,ktore je (ja neviem) asi ako polka kosic s nasim centrom je smiesne.....
bude central park 2.5km od domu?
pri najlepsom to bude kilometer od centra....
v prahe sa velmi nevyznam,bol som tam raz,ale ako pisem to centrum bolo trosku vacsie,aj miesto pre taketo stavby tam bolo trosku viac.....

Co myslis ako sa to v Blave zacalo? Zeby 2-3 projekty nad ktorymi radny mavli rukou a uz sa viac planovanim nezaoberali!
-prave preto uz malo mat mesto vypracovane nieco,a nie zacat po kritike ohladom CP......

PF 2010
R1S0 no está en línea   Reply With Quote
Old March 9th, 2008, 03:01 PM   #100
maximi0804
Registered User

Neda mi predsa len nezareagovat na Miska a jemu nazorovo podobnych.
1. Toto je vlakno venovane Kosiciam! Nie Prahe, nejakemu inemu zapadoeuropskemu mestu ale Kosiciam. Tym Kosiciam kt. zastavali komunisti panelakmi a v ktorych sa poslednych 20 rokov nie len ze vela neudialo ale ani hodnotne nepostavilo( skor zavrelo a schatralo). Hovorit o kvalitnej architekture, renomovanych menach atd atd je scestne. Vsetci dobe vieme a vidime ako sa stavia mesto k projektom a ako povrchne je na cely ten Kosicky boom pripravene. A ak sa uz k niecomu udhodla tak sa to zas niekde zabrzdi lebo pani poslanci sa rozmyslia, pan hl. architekt, stavebny urad, vysporiadanie pozemkov, vsetky spolky za upalenie carodejnic a mozno raz i martania lebo im rusime vyskove limity pristavania lietajucich tanierov( sarkazmus je nutny)...
Preto bola reakacia na casovo velmi nevhodny a nepremysleny vyrok pana hl. architekta, aka bola.Nech uz ma na mysli akukolvek koncepciu, a akekolvek akropoly je absolutne neprofesionalne to pustit do eteru par tyzdnov pred vydanim stavebneho povolenia. Ako nas ma potom investor vnimat, aku hodnovernost to vrha na mesto, preco si z nich chceme robit rukojemnikov? "Krvilacny" investor ako ho tu par ludi popisuje samozrejme sleduje svoje zaujmy ale preco si uz konecne neprizname ze ich tu potrebujeme a bez nich sa tu neudeje nic. Kosice su este daleko od cias kedy si budeme moct vyberat nielen investorov, ale i jednotlive projekty ci dokonc archit. navrhy ci renomovane mena. Najpr tu nieco musi zacat aby to mohlo kvitnut. Preto vravim mat koncepciu, uzemny plan, mat presnu predstavu je potrebne, taktiez ako vediet to logicky usmernit( nikto tu nechce Blavu). Ale taktiez jednat profesionalne s investormi a ak uz nieco schvalene je tak byt ustretovy a nie presne naopak ako je to zvykom v Kosiciach. Lebo, a to sa opakujem, Kosice teraz investorov nutne potrebuju pokial investori maju tisic inych moznosti. Takto sa nam moze takymto jednanim stat ze si zbalia CP, Europark a i ostatne plany, postavia to v Presove alebo v Miskolci a hoc Misko bude makat v Prahe na uzasnych projektoch no uz nebude mat co kritizovat na tomto vlakne. A mi budeme len snivat co tu mohlo alebo nemohlo byt.

2.Misko prosim ta pri vsetkej ucte. Vies ty o akom mieste ty rozpravas? Cely zivot som prezil pod tym tvojim "zlomom", pod atriovymi domcekami. A cely zivot sa mi absolutne bridil monoblok novej nemocnice. Uz ten tam vobec nesedi( teda neviem ci aj architektonicky lebo na to si odbornik ty). A to uzemie kde sa to ma stavat a okolo. Lokalne volane "zidak" ( este tam stale niekde je par hrobov). Tak tam sa svojho casu neodvazil nikto ani ist. Miesto pre bezdomovcov, asocialov a ine zivly. A ver mi to sa obyvatelom atriovych domcekov nepacilo vobec. Tam kde ma stat CP bolo len par spustnutych garazi a kus zanedbaneho pozemku. A takto to bolo od nepamati. Bridilo sa mi to a vsetkym co tam byvame. Pritom je to tak krasne miesto, orientovane na vychod, na historicke centrum, uzasny vyhlad. Vyhliadol si ho investor, nemocnica dostavia vdaka tomu kardiocentrum a par vyvolenych tam bude mat uzasne byvanie s tym najkrajsim vyhladom na mesto. A ja sa zacinam tesit ze sa uz konecne nebudem musiet pozerat na otrasny komin a kriaky , ale na cassovar a CP. Pribudne nam obcianska vybavenost a vnesie sa novy zivot do tejto casti miesta. A neboj do atrii sa uz teraz cumi s tych nasich uzasnych farebnym polystyrenom oblepenych panelakov. A po tolkych rokoch(hadam) zacnem mat pocit ( a nie sam) ze to nase mesto zacina zit.

3. Ak vravis o nekoncepcnosti tak mi ukaz alternativu. Zrusme CP a co sa tam postavi? Neviem ako dlho vnimas dianie v meste a tak neviem ci si pamatas este Trebulov prvy pokus "zbavit" sa asanacneho pasma?! Dopadol fiaskom. Pomaly nik ho nechcel. Mi tu nie sme na hradcanoch v Prahe ze investori stoja v rade a biju sa. Skor k nam len zacinaju bludit.
Aku potom koncepcost vidis ked mas jedneho investora a jeho jeden navrh. Mu oznamis ze nie, ze nech tam postavi architektonicky uzasne, skvostne dalsie atriove domceky s takymi a takymi poziadavkami? A on si to prekalkuluje a povie dovidenia. Preto myslim, a to v ohlade aj planovanej druhej casti "nemocnice" by tam tri objekty v obdonych vyskach absolutne neboli ziaden problem. A mali by se dalsi Landmark v Kosiciach. Cela ta teoria je velmi skvela ake je potrebne si uvedomit koncepcost, a smerovanie a vsetko co so surodym rozvojom vystavby v Kosiciach suvisi ale robit z 18 poschodovej budovy "ostaru" terasy, vylamane zuby, nekoncepcnu stavbu ...?

A tak na zaver mojho srdce-bolu. Nechcem aby to Misko(alebo hockto ini) bral osobne. Je to vyjadrenie mojho nazoru tak ako ini maju svoj. Len som chcel poukazat na realitu. Na to skutocne co sa za tym skriva. Toto nie je sympozium mladych architektov, vedecka prednaska ale vlakno nadsencov (nielen vyskovych)projektov Kosic. Preto sa tu ohanat celou teoriou architektury je pre vlakno sice znalostne prinosne a efektne ale kontra-efektivne. Absolutne nerozumiem takej rigidnej snahe sprotiargumentovat cely projekt Central Park-u. Myslim ze kazdy si tu je vedomy pozitiv ale i rizik. Ale toto je jedna z nasich prvych lastoviciek a myslim ze drviva vacsina sa na nu uz nevie dockat aby sme videli akoto bude v skutocnosti vyzerat, ako to dopadne a co to prinesie.
maximi0804 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules